Al treilea razboi mondial? Trei somitati in Economie sustin ca omenirea este la un pas de o noua conflagratie

Trei somități în materie de economie vorbesc despre un posibil război. Declarațiile au fost prezentate, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
Un fost consilier pe probleme economice al președintelui american Barack Obama susține că omenirea este aproape de un posibil război.

Dacă Europa nu rezolvă problema băncilor subcapitalizate, situația poate deveni explozivă și se poate transforma într-un război la nivel global”, a spus Austan Goolsbee.

Declarația lui este susținută și de ministrul polonez de Finanțe, Jacek Rostowski.

Trebuie să salvăm Europa cu orice preț. Pericolul unui potențial război, în următorii zece ani, deși acum nu facem planuri pentru următorii zece ani, este un scenariu la care ar trebuie să ne gândim”, a spus ministrul polonez de Finanțe, Jacek Rostowski, în Parlamentul European.

Și un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.

Avem nevoie, de fapt, de echivalentul financiar al războiului. Ceea ce a pus capăt cu adevărat Marii Depresiuni a fost programul enorm de cheltuieli publice, cunoscut și sub numele de Al Doilea Război Mondial”, a spus Paul Krugman, laureat al Premierului Nobel pentru Economie.

http://www.antena3.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *