Conform unor surse, Direcția Generală Anticorupție folosește femei frumoase și bine dotate pentru a-i fila pe polițiștii asupra cărora planează suspiciuni privind diverse fapte care contravin profesiei.

Nici prin gând nu le-ar trece celor vizați că “bucățica” ce soarbe languros o apă plată cu lămâie la masa vecină e de fapt blindată cu microfoane.
Ministerul Administrației și Internelor vrea să testeze integritatea angajaților săi cu ofițeri sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție, în special din “zonele vulnerabile la corupție”, cum ar fi Poliția Rutieră sau alte servicii. Selectarea personalului MAI ce va fi testat se va face în funcție de zonele și locurile cu riscuri și vulnerabilități la corupție, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș.

Fiind un județ pilot în experi­mente de genul “Mafia permiselor”, județul Argeș se află în colimatorul Direcției Anticorupție. Pentru a testa integritatea profesională a angajaților, vor fi create situații virtuale, similare celor cu care personalul MAI se confruntă în exercitarea atribuțiilor de serviciu, “materializate prin operațiuni disimulate, circumstanțiate de comportamentul acestuia, în vederea stabilirii reacției și conduitei adoptate”, conform ministrului de Interne. Însă o păsărică bine informată (nu încercați să faceți legătura cu titlul acestui text) ne-a șoptit că DGA-ul folosește la filaj doamne și domnișoare, bune mai degrabă pentru revistele cu bărbați decât pentru munca de filaj.

Cui Dumnezeu i-ar putea trece prin cap că mutra ingenuă care te duce cu gândul la salvarea balenelor albastre are în poșetă pistol și e blindată de aparatură de ascultare? Mai mult de atât, unii dintre polițiști se dau de ceasul morții că nu știu ce mașini folosesc agenții DGA în acțiuni de filaj, pentru că majoritatea vin fie de la București, fie se schimbă pe traseu.

Sursa: ziarulancheta.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer