Una din ratiunile pentru care evreii sunt un popor att de puternic este cà sunt convinsi pnà la fanatism cà neamul lor a fost ales de Dumnezeu pentru a-I duce la ndeplinire planul pe pàmnt. De aceea, oricine ndràsneste sà ridice o privire criticà asupra unui fiu al lui Israel se mpotriveste vointei lui Dumnezeu si – prin urmare – comite un act de blestem.
Adversitatea pe care au strnit-o pretutindeni si din cele mai vechi timpuri cu aceastà atitudine arogantà si comportamentul acaparator pe care-l induce, este prezentatà de evrei ca fiind efectul unor prejudecàti si al urei naturale a celor màrunti fatà de cei pe care-i simt ca fiindu-le superiori. Deci nu drept rodul experientei negative a celor n mijlocul càrora au apàrut si au tràit mai mult timp niste oameni motivati de dominatie si lipsiti de scrupule n urmàrirea scopului lor.
Talmudul (de fapt sunt douà Talmuduri dar nu despre asta este vorba aici) nu este altceva dect un tratat de pragmatism menit sà-i nvete pe evrei cum sà foloseascà santajul moral ncàlcnd tocmai acele principii a càror respectare pretind s’o impunà celorlalti. Ca si celelalte càrti asiatice (chineze, indiene si persane) ale smecheriei, dar mult mai putin rafinat dect ele, Talmudul este un tratat de “moralà strategicà”, adicà de nselàtorie bazatà pe culpabilizarea adversarului prin discursul etic.
Ion Varlam- vice-preedinte PNT
– Preedinte al Uniunii Mondiale a Romnilor de Pretutindeni
si, la final, un text pe aceeasi tema

Zydokomuna

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.