La Targu Mures s-a implementat deja accesul in scoli pe baza de scanare a amprenteidigitale:

Iata si ce putem citi in articolulAccesul n coli a elevilor din municipiul Botoani se va face pe baz de amprent digital:

Potrivit Ministerului Educaiei, unitile de nvmnt trebuie ca pn n luna februarie 2012 s i pun la punct un sistem de control-acces i pontaj pentru elevi i cadre didactice. Reprezentanii Inspectoratului colar Judeean au purtat prime discuii cu directorii liceelor din municipiul Botoani i au ajuns la concluzia c introducerea unuisistem de control-acces i potaj n coli pe baz de cartel, care se practic n unele coli din ar, ar fi mult mai costisitor i riscant dect unul pe baz de amprent digital. Sistemul de acces n coli pe baz de amprent digital va fi implementat ntr-o prim etap n licee, dup care va fi extins.

Introducerea unuisistem de control-acces i potaj n coli pe baz de cartel nu este cel mai indicat din mai multe motive. Cartelele sunt personalizate, dar pot fi pierdute de ctre copii i astfel se poate ca o alt persoan care nu este autorizat s ptrund n incinta colii pe baza cartelei gsite, pe de alt parte costul acesteia s-ar fi ridicat la 4 lei pe cartel, iar n cazul n care un copil pierde una-trei cartele pe an se ridic la o sum important pentru prini, lucru de care nu vrem s uzm. n schimb, amprenta digital este tot timpul la purttor, iar sistemele sunt mult mai eficiente din punct de vedere economic, al timpului de control. Este o soluie pe care o recomandm prinilor care au intrat n febra acestor tipuri de organizri la nivel de coal i care i doresc mai mult siguran pentru copiii lor“, a spus Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului colar Judeean.

Sistemul de control-acces i pontaj pe baz de amprent va fi aplicatn toate unitile de nvmnt din municipiul Botoani i poate fi achiziionat la un pre de 300-400 de euro, funcie de numrul de elevi dintr-o coal. Acesta va fi introdus n interiorul colii, iar tipul de execuie a unei singure operaiuni este mai mic de 0,2 secunde. ntr-o unitate cu mai muli elevi pot fi montate i dou-trei astfel de sisteme.

Reprezentanii IJurmeaz s aib o discuie pe aceast tem i cu Executivul Primriei Botoani pentru a sprijini financiar demersul IJ i al MEC pe acest subiect.

Comentariu saccsiv:

Uite asa ne invatam, de mici. Si tot asa vom fi prostiti si ca documentul biometric unic nu e sigur, mai bine e cu cipul.

Cititi va rog si:

Articolul zilei (11.10.2010): colile BRITANICE instaleaz SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii s nu maintrzie

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.