La Targu Mures s-a implementat deja accesul in scoli pe baza de scanare a amprentei digitale:

Iata si ce putem citi in articolul Accesul în școli a elevilor din municipiul Botoșani se va face pe bază de amprentă digitală:

Potrivit Ministerului Educației, unitățile de învățământ trebuie ca până în luna februarie 2012 să își pună la punct un sistem de control-acces și pontaj pentru elevi și cadre didactice. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au purtat prime discuții cu directorii liceelor din municipiul Botoșani și au ajuns la concluzia că introducerea unui sistem de control-acces și potaj în școli pe bază de cartelă, care se practică în unele școli din țară, ar fi mult mai costisitor și riscant decât unul pe bază de amprentă digitală. Sistemul de acces în școli pe bază de amprentă digitală va fi implementat într-o primă etapă în licee, după care va fi extins.

Introducerea unui sistem de control-acces și potaj în școli pe bază de cartelă nu este cel mai indicat din mai multe motive. Cartelele sunt personalizate, dar pot fi pierdute de către copii și astfel se poate ca o altă persoană care nu este autorizată să pătrundă în incinta școlii pe baza cartelei găsite, pe de altă parte costul acesteia s-ar fi ridicat la 4 lei pe cartelă, iar în cazul în care un copil pierde una-trei cartele pe an se ridică la o sumă important pentru părinți, lucru de care nu vrem să uzăm. În schimb, amprenta digitală este tot timpul la purtător, iar sistemele sunt mult mai eficiente din punct de  vedere economic, al timpului de control. Este o soluție pe care o recomandăm părinților care au intrat în febra acestor tipuri de organizări la nivel de școală și care își doresc mai multă siguranță pentru copiii lor“, a spus Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Sistemul de control-acces și pontaj pe bază de amprentă va fi aplicat în toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani și poate fi achiziționat la un preț de 300-400 de euro, funcție de numărul de elevi dintr-o școală. Acesta va fi introdus în interiorul școlii, iar tipul de execuție a unei singure operațiuni este mai mic de 0,2 secunde. Într-o unitate cu mai mulți elevi pot fi montate și două-trei astfel de sisteme.

Reprezentanții IȘJ urmează să aibă o discuție pe această temă și cu Executivul Primăriei Botoșani pentru a sprijini financiar demersul IȘJ și al MEC pe acest subiect.

Comentariu saccsiv:

   Uite asa ne invatam, de mici. Si tot asa vom fi prostiti si ca documentul biometric unic nu e sigur, mai bine e cu cipul.

Cititi va rog si:

Articolul zilei (11.10.2010): Școlile BRITANICE instalează SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii să nu mai întârzie

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares