Unul din șase români refuză să aibă vecini musulmani, evrei sau maghiari, iarjumătate din populația țării nu ar dori să aibă vecini homosexuali. Acestea sunt rezultatele unei cercetări făcute de Fundația Soros România.

Românii trag linie între ei și minoritățile etnice sau religioase. Studiul “Religie și comportament religios” al Fundatiei Soros susține că românii sunt mai puțin toleranți decât grupurile minoritare, ortodocșii și ateii fiind campioni la intoleranță.

Tinerii până în 30 ani acceptă mult mai greu orice persoană din grupurile minoritare, față de cei peste 30 de ani care sunt mai toleranți.

Astfel, romii și sectanții – primele categorii respinse – sunt neagreați de o treime dintre români. În plus, romii sunt singurii neacceptați de persoanele cu studii superioare.

Mai mult, Moldova și Bucureștiul fac topul regiunilor care refuză să interacționeze cu minoritarii. Banatul, Crișana și Maramureșul au cea mai mare deschidere față de oamenii din alte religii, de altă etnie sau cu orientare sexuală opusă.

Datele culese demonstrează că românii au tendința să pună limite între ei și tot ceea ce este diferit, de la preferințe sexuale, etnie sau religie, fiind puțin deschiși față de minorități.

Studiul a fost realizat între 1 și 21 iunie de compania International Brand Consultants, cu un eșantion principal de 1.204 persoane peste 18 ani, reprezentativ pentru populația țintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%.

“Religie și comportament religios” este prima analiză completă a atitudinii românilor față de religie.

Sursa: RomaniaLibera

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares