Ministrul de interne britanic s-a declarat în favoarea abrogării Legii privind drepturile omului pentru că aceasta “creează obstacole în calea deportării unor criminali sau a unor suspecți de terorism din alte țări“.

 Ministrul britanic de interne, Theresa May, s-a declarat duminică în favoarea abrogării Legii drepturilor omului, pe motiv că acest document blochează acțiunile guvernului de deportare a imigranților suspectați de infracțiuni.

Theresa  May a făcut această declarație la Manchester, înainte de conferința anuală a Partidului Conservator, aflat la putere.

Theresa May este susținută și de premierul David Cameron, care a spus că ar prefera o lege autohtonă pe această temă.

“Ar fi bine să înlocuim Legea drepturilor omului cu o cartă britanică. Aceasta a fost politica Partidului Conservator înaintea alegerilor și cred că așa ar fi cel mai bine.

“Suntem într-o coaliție și avem o înțelegere privind înființarea unei comisii care să se ocupe de această problemă. Evident însă că lucrurile vor merge mult mai încet decât ne-am dori”, a declarat David Cameron.

Vicepremierul liberal-democrat, Nick Clegg, are însă o altă variantă când vine vorba despre legea drepturilor omului.

“Lăsați-mă să vă spun ceva foarte clar. Pentru asta voi folosi doar cuvinte monosilabice. Este aici pentru a sta”, a declarat Nick Clegg.

Organizațiile care militează pentru drepturile omului susțin la rândul lor că ar fi o ipocrizie din partea guvernului britanic să renunțe la această lege pe care au folosit-o pentru a condamna regimurile din lumea arabă și au precizat că o cartă britanică nu ar conferi mai multe puteri autorităților locale, așa cum sugerează susținătorii ideii, ci ar spori puterea tribunalului de la Strasbourg care ar urma sã judece eventualele contestații.

Sursa: RRA

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer