Primul medicament pentru cataracta
áPrincipala cauza a orbirii, cataracta, care afecteaza peste jumatate din persoanele de peste 65 de ani, va avea curand unátratament. Un medicament revolutionar a fost creat, testele aratand ca incetineste considerabil evolutia bolii.
Deocamdata, in cazul cataractei, nu se poate actiona decat chirurgical. Nimic nu poate preveni sau face boala sa intre in regresie. Insa oamenii de stiinta de la Universitatea Adelaide, din Australia, in colaborare cu Calpain Therapeutics, au reusit sa gaseasca o metoda care sa opreasca progresia bolii, informeazaáDaily Mail.

Pentru ca optometristii si oftalmologii isi dau seama cine va suferi de cataracta, chiar inainte de primele simptome ale bolii, medicamentul ar putea fi astfel recomandat pentru a preveni aparitia afectiunii, explica profesorul Andrew Abell.

Medicamentul ar putea fi disponibil sub forma de picaturi sau chiar unguent, putand fi folosit seara, inainte de culcare.

Cataracta apare adesea in cazul suferinzilor dediabet, daca s-a abuzat de steroizi, dar si in cazul celor care au consumatáalcooláin exces sau aufumatámult.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer