SUA nu vor da garantii legale privind sistemul antiracheta
áStatele Unite au recunoscut, miercuri, prin vocea viitorului ambasador la Moscova, ca exista un impas in negocierile cu Rusia pe tema sistemului antiracheta.á
Arhitect al politicii de “restart” a relatiei SUA-Rusia, viitorul ambasador american la Moscova, Michael McFaul, a fost audiat in Senat, ocazie cu care a spus ca Washingtonul nu va da garantii legale ca sistemul antiracheta nu e indreptat impotriva Rusiei, scrieáKommersant.McFaul a recunoscut si ca aceasta diferenta de opinie face aproape imposibila o intelegere pe tema apararii antiracheta pana laásummit-ul Rusia-NATO din mai 2012.

In aceste conditii, a declarat o sursa a publicatiei de la Kremlin, Rusia va incepe sa-si dezvolte propriul scut antiracheta, asa cum a amenintat in repetate randuri.

“Discutiile recente pe tema sistemului de aparare antiracheta au fost deosebit de dificile. Ne-am impiedicat de cererea Rusiei de a semna un acord legal ca nu le vom submina forta strategica defensiva. Noi le-am dat asigurari ca sistemul nostru defensiv nu este indreptat impotriva Rusiei su nu le vom submina strabilitatea strategica. Dar nu vom semna nicio garantie legala care ar impune vreo restrictie asupra sistemului nostru de aparare antiracheta”, a spus McFaul.

Mai mult, intrebat pe marginea declaratiei actualului ambasador la Moscova, John Beyrle, conform careia Rusia si SUA pot ajunge la un compromis pe marginea acestui subiect inainte de summitul din mai 2012, McFaul a spus: “Discutiile s-au blocat, deci nu sunt optimist. Suspectez ca vom lucra pe marginea acestor chestiuni nu in urmatoarele luni ci in urmatorii ani”.

comentariu rapcea.ro: ca sŃ nu facŃ gurŃ rușii sau chinezii, americanii au bŃgat ţn prizŃ sistemul HAARP și le-au trimis plocon rușilor un mic cutremur, ca atenționare cŃ dacŃ nu stau ţn banca lor, ţi pot lovi acolo unde ţi doare mai tare, la exportul de energie. Prin ricoșeu, cutremurul din Amur atenționeazŃ și China cŃ e pe lista de “cadouri” americane: iatŃ știrea

Rusia a reluat exportul petrolului spre China
Rusia si-a reluat vineri livrarile de petrol spre China, la cateva ori dupa suspendarea acestora din cauza unuiácutremuráprodus vineri in regiunea Amur, in Extremul Orient rus.

“Noi am reluat pomparea”, a declarat purtatorul de cuvant al monopolului rus Transneft, detinatorul conductelor petroliere, potrivit lenta.ru.

Potrivit Institutului american de geofizica USGS, un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs vineri in regiunea Amur, la circa 5.150 de km de Moscova si la 210 km de orasul chinez Heilongjiang. Potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta, nu s-au inregistratávictimeási nici pagube materiale importante.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer