masjidgame 300x186 Un joc antiislamic a fost recunoscut legal n Austria internationalPoliticianului de extrem dreapta i-a fost retras nvinuirea de incitare la ur interreligioas, dup ce acesta lansase un joc antimusulman, ca element al campaniei sale electorale. Deputatul Partidului Libertții Gerhard Kurzman a utilizat n campanie electoral pentru funcția de gubernator al provinciei Stiria, ai crei populație const n proporție de 2 la sut din musulmani.

Participanților la jocul ”Moschee Baba!” (“Adio, moscheilor!”) li se propunea s mpuște n minaretele islamice, cnd acestea apar ntr-un peisaj rustic austriac. Un șir de partide și organizații stngiste s-au grbit s aduc critici dure acestui joc.

Instanța de judecat a impus Partidul Libertții s-și retrag joaca, iar Kurzman a fost nvinuit de propagarea urii interreligioase. Cu toate astea, vineri, 14 octombrie, o instanț din Graz a dat cștig de cauz politicianului de extrema dreapta.

Judectorul Christoph Lichtenberg a declarat c nu a identificat fapte care ar demonstra incitarea la ur, considernd c nvinuitul nu a avut astfel de intenții. Oponenții lui Kurzman au declarat c vor ataca n instanțele superioare decizia judectorului. n același timp, Partidul Libertții afirm c decizia instanței demonstreaz faptul c discuțiile n jurul contracției minaretelor nu trebuie s fie interzise, fiind absolut legale.

Partidul Libertții reprezint cea mai puternic formațiune politic de opoziție din Austria. Organizația pledeaz pentru interzicerea purtrii vlului islamic, precum și pentru stoparea construcției moscheilor și minaretelor.

Sursa: AntiMedia
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.