masjidgame 300x186 Un joc antiislamic a fost recunoscut legal ţn Austria internationalPoliticianului de extremŃ dreapta i-a fost retrasŃ ţnvinuirea de incitare la urŃ interreligioasŃ, dupŃ ce acesta lansase un joc antimusulman, ca element al campaniei sale electorale. Deputatul Partidului LibertŃții Gerhard Kurzman a utilizat ţn campanie electoralŃ pentru funcția de gubernator al provinciei Stiria, ai cŃrei populație constŃ ţn proporție de 2 la sutŃ din musulmani.

Participanților la jocul ”Moschee Baba!” (“Adio, moscheilor!”) li se propunea sŃ ţmpuște ţn minaretele islamice, cÔnd acestea apar ţntr-un peisaj rustic austriac. Un șir de partide și organizații stÔngiste s-au grŃbit sŃ aducŃ critici dure acestui joc.

Instanța de judecatŃ a impus Partidul LibertŃții sŃ-și retragŃ joaca, iar Kurzman a fost ţnvinuit de propagarea urii interreligioase. Cu toate astea, vineri, 14 octombrie, o instanțŃ din Graz a dat cÔștig de cauzŃ politicianului de extrema dreapta.

JudecŃtorul Christoph Lichtenberg a declarat cŃ nu a identificat fapte care ar demonstra incitarea la urŃ, considerÔnd cŃ ţnvinuitul nu a avut astfel de intenții. Oponenții lui Kurzman au declarat cŃ vor ataca ţn instanțele superioare decizia judecŃtorului. ╬n același timp, Partidul LibertŃții afirmŃ cŃ decizia instanței demonstreazŃ faptul cŃ discuțiile ţn jurul contracției minaretelor nu trebuie sŃ fie interzise, fiind absolut legale.

Partidul LibertŃții reprezintŃ cea mai puternicŃ formațiune politicŃ de opoziție din Austria. Organizația pledeazŃ pentru interzicerea purtŃrii vŃlului islamic, precum și pentru stoparea construcției moscheilor și minaretelor.

Sursa: AntiMedia

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer