Un joc anti-islamic a fost recunoscut legal în Austria


masjidgame 300x186 Un joc antiislamic a fost recunoscut legal în Austria internationalPoliticianului de extremă dreapta i-a fost retrasă învinuirea de incitare la ură interreligioasă, după ce acesta lansase un joc antimusulman, ca element al campaniei sale electorale. Deputatul Partidului Libertății Gerhard Kurzman a utilizat în campanie electorală pentru funcția de gubernator al provinciei Stiria, ai cărei populație constă în proporție de 2 la sută din musulmani.

Participanților la jocul ”Moschee Baba!” (“Adio, moscheilor!”) li se propunea să împuște în minaretele islamice, când acestea apar într-un peisaj rustic austriac. Un șir de partide și organizații stângiste s-au grăbit să aducă critici dure acestui joc.

Instanța de judecată a impus Partidul Libertății să-și retragă joaca, iar Kurzman a fost învinuit de propagarea urii interreligioase. Cu toate astea, vineri, 14 octombrie, o instanță din Graz a dat câștig de cauză politicianului de extrema dreapta.

Judecătorul Christoph Lichtenberg a declarat că nu a identificat fapte care ar demonstra incitarea la ură, considerând că învinuitul nu a avut astfel de intenții. Oponenții lui Kurzman au declarat că vor ataca în instanțele superioare decizia judecătorului. În același timp, Partidul Libertății afirmă că decizia instanței demonstrează faptul că discuțiile în jurul contracției minaretelor nu trebuie să fie interzise, fiind absolut legale.

Partidul Libertății reprezintă cea mai puternică formațiune politică de opoziție din Austria. Organizația pledează pentru interzicerea purtării vălului islamic, precum și pentru stoparea construcției moscheilor și minaretelor.

Sursa: AntiMedia
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *