Dr. VASILE ASTARASTOAE vinovat sau prigonit? Stim insa sigur ca deranja SISTEMUL. Semnati PETITIA IMPOTRIVA DEFAIMARII SALE

Foto: http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/07/dr-vasile-astarastoae-presedintele.html

   Iata ce aflam din articolul Petitie impotriva defaimarii prof. doc. Vasile Astarastoae, cunoscut ca un luptator impotriva vaccinurilor si a cardurilor de sanatate cu cip:

Va transmitem invitatia de a semna o petitie formulata de catre dl. Prof. Dr. Constantin Ciuce, rector UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, in favoarea d-lui Prof. Dr. Vasile Astarastoae.

Noi, subsemnatii, membri ai comunitatii locale si internationale, constatam cu revolta ca unui membru marcant al comunitatii academice si medicale din Romania, profesorul Vasile Astarastoae, ii este negat dreptul la justitie impartiala si obiectiva. Investigatia referitoare la proiectele europene implementate de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, condusa neprofesionist de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie, a devenit o platforma de defaimare a rectorului Vasile Astarastoae si a echipei sale.

1. Solicitam Directiei Nationale Anticoruptie sa ia masuri pentru a inceta manipularea presei si a opiniei publice prin scurgerea de informatii trunchiate.
Verificarile proiectelor europene de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi s-au transformat intr-un scandal o data cu publicarea de fragmente din rechizitoriu si de declaratii trunchiate ale celor implicati. Presa si-a bazat articolele pe informatii oferite tendentios si selectiv de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

2. Cerem Directiei Nationale Anticoruptie sa respecte prezumtia de nevinovatie

Desi faptele presupuse a fi fost comise nu comporta un pericol pentru societate, anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat masura disproportionata de a incatusa membri din echipa Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi. In lipsa unei hotarari judecatoresti, expunerea publica are scopul de a sugera rezultatele unui proces care nu a avut inca loc. Este inacceptabil ca un organ al statului de drept, Directia Nationala Anticoruptie, sa ignore prezumtia de nevinovatie.

3. Solicitam continuarea investigatiei de catre procurori impartiali si profesionisti

Credem in capacitatea organelor abilitate de a duce la bun sfasit verificarile asupra implementarii proiectelor europene din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.
Cerem continuarea investigatiilor de catre o echipa noua de procurori, dedicati cautarii adevarului si nu utilizarii puterii justitiei pentru interese contextuale.

In cadrul reformei invatamantului superior romanesc, profesorul Vasile Astarastoae s-a dovedit a fi un Rector reformator, care prin actiunile sale si impreuna cu echipa sa a reusit sa plaseze Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi la varful ierarhiei universitatilor romanesti, ca universitate de cercetare avansata si educatie.

Consideram aceasta campanie de defaimare un afront nu numai la adresa comunitatii academice si medicale, ci si la adresa justitiei din Romania.

Semneaza petitia pentru o investigatie echitabila si impotriva “executiei publice” de care are parte profesorul Vasile Astarastoae si echipa sa!

Credem in Justitia Romana si in dreptatea ei!

Desigur ca citirea mesajului si procesul de semnare este unul voluntar pentru fiecare dintre dumneavoastra care se regaseste in principiile pe care d-l profesor Astarastoae le-a promovat mereu si a modului in care dumnealui a aparat interesele profesiei medicale.

Va invit sa fiti alaturati celor ce protesteaza impotriva defaimarii D-lui Rector UMF Grigore T. Popa Iasi, Vasile Astarastoae dar si a celorlalti din conducerea UMF Iasi semnand petitia a carui link este mai jos.

http://www.petitieonline.ro/petitie/55378054

Daca credeti si dvs ca tot ce se intampla si, in special, modul cum se desfasoara ancheta este incorect, semnati petitia si trimiteti mesajul si altor persoane.

Nu uitati: daca suneti de acord si semnati petitia, trebuie sa intrati pe adresa dumneavoastra de e-mail pentru validare, imediat dupa ce ati parcurs procesul indicat de pe pagina petitiei. Veti gasit in casuta postala un e-mail avand ca expeditor PetitieOnline.ro pe care va trebui sa il deschideti si sa finalizati semnatura prin accesarea link-ului indicat in mesaj, pe al treilea rand al sau.
Fara a parcurge acesti pasi, procesul de semnare a petitiei nu este finalizat.

Vedeti si:

Iata si ce aflam din articolul Astărăstoae acuză DNA că a furnizat presei informații rupte din context:

Președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a respins, duminică, toate acuzațiile care i-au fost aduse de DNA într-un dosar privind trucarea unei licitații pentru un proiect european implementat la Univerisitatea de Medicină și Farmacie Iași, unde ocupă funcția de rector.

Astărăstoae a precizat că, deși nu a fost audiat încă de DNA, are informații potrivit cărora este acuzat de aderare la grup infracțional, abuz în serviciu, tentativă la fals în rambursarea la universitatea ieșeană a unor fonduri și conflict de interese.

Rectorul UMF a subliniat că “ținta” scandalului de la UMF, în care doi directori ai universității au fost reținuți de DNA, era de fapt el, pentru că “unele persoane” nu vor ca acesta să dețină în continuare funcțiile pe care le are.
“Am aderat la grup pentru că gena mea infracțională m-a trimis acolo să ader fără niciun avantaj, așa a fost trăirea mea interioară”, a comentat, ironic, Astărăstoae acuzațiile care i se aduc de procurorii DNA, în conferință de presă la Iași.
Rectorul UMF Iași a precizat că plângerea la DNA a fost depusă, din informațiile pe care el le-a obținut “pe surse”, de către angajați ai universității ieșene.

“Sunt persoane din UMF, foarte puține, care sunt nemulțumite că evaluările se fac după niște criterii foarte stricte, nermulțumite pentru că în universitate sunt reguli. Aceste persoane, repet foarte puține, s-au plâns la DNA că, după ele, platforma (platformă online pentru studenții UMF, n.r.) nu funcționează. Ar fi bine de văzut și calitatea acestor persoane”, a spus Astărăstoae, refuzând să nominalizeze și persoanele în cauză.
Acesta a adăugat că ancheta DNA Iași vine într-un moment în care la UMF Iași și Colegiul Medicilor se fac pregătiri pentru alegerile la conducerea celor două instituții.
“Nu vi se pare o coicindență prea mare? V-aș da o temă, poate aflați ‘pe surse’, cine, când și unde s-a declarat satisfăcut dacă Astărăstoae este ținut 24 de ore. Cine, când și unde a spus ca Astărăstoae să nu mai fi atât de vocal, cine, când și unde, a spus că medicii devin periculoși dacă se coagulează și au un lider”, s-a adresat Astărăstoae jurnaliștilor prezenți la conferință.
Potrivit lui Astărăstoae, ancheta DNA vine și în contextul în care el a susținut deschiderea unui Institut Regional de Oncologie la Iași, în condițiile în care o parte a clasei politice ieșene a vrut schimbarea destinației clădirii pentru realizarea unui spital regional de urgențe.

“În acest moment, nu regret deloc faptul că am luptat pentru ca Institutul de Oncologie să rămână Institut de Oncologie, chiar dacă mi-am asumat niște riscuri și mi s-a atras atenția asupra acestor riscuri. M-am opus ca bolnavii de cancer să fie batjocoriți”, a spus Astărăstoae.
Referindu-se la licitația pentru realizarea unei platforme de e-Learning la UMF, despre care procurorii DNA au declarat că ar fi fost trucată, Astărăstoae a subliniat că dată fiind complexitatea proiectului, în valoare de peste șase milioane lei, în caietul de sarcini s-a prevăzut ca firmele participante să ofere dovada că au consultanți de înaltă calificare.

“Nu UMF a introdus acest lucru, ci chiar Guvernul, la alte licitații. A fost o poliță de asigurare. Nu a fost o restricție, în Europa sunt peste 2.000 de persoane de înaltă calificare, oricine putea să aibă un astfel de consultant. Anunțul de licitație a stat în Jurnalul European și pe SEAP timp de 59 de zile. Licitația a fost supervizată de toate instituțiile abilitate. Noi am solicitat și unitatea de control a achizițiilor publice, care a fost prezentă la licitație. Conducerea UMF nu a avut niciun fel de relație contractuală cu reprezentanții firmei (firma Maguay, care a câștigat licitația, n.r.)”, a menționat rectorul UMF.
Acesta a adăugat că i-a văzut pe reprezentanții firmei câștigătoare doar de patru ori și a cerut ziarișitilor să solicite DNA înregistrările telefonice ale lui, subliniind că în aceste interceptări nu ar exista nicio conversație a sa cu vreun reprezentant al firmei în cauză.
“Această firmă nu este una de apartament. Au executat proiecte și pentru SRI sau DIICOT, și aceste instituții au manipulat licitații?”, a întrebat retoric Astărăstoae.
Șeful medicilor din România a mai spus că va iniția o mișcare prin care toate instituțiile statului să fie sub un control civic, adăugând că în această categorie intră inclusiv DNA, el reproșând procurorilor că au dat în presă “informații trunchiate”.
“Voi iniția această mișcare prin care toate instituțiile statului să fie sub control civic. Va trebui să modific legislația, acest lucru se poate face și din celulă. Inițiativa se poate face prin strângere de semnături. Când am spus că revin în politică, nu a însemnat obligatoriu că trebuie să mă înregimentez într-un partid. Dacă voi avea nevoie de un partid, mă voi adresa unui partid care să fie de dreapta, dreapta reală, nu declarativă. (…) Prefer să mor pe baricade decât să trăiesc într-o țară cu frică și ură. Sunt medic legist și sunt obișnuit cu moartea”, a precizat Astărăstoae.

Rectorul UMF a reproșat ziariștilor că ar fi prezentat eronat în presă informațiile din dosar, una din instituțiile de presă nominalizate fiind TVR, unde acesta are, pe plan local, și o emisiune.

“Eu personal nu voi mai pune piciorul în TVR până ce nu-mi vor prezenta scuze publice”, a susținut Astărătoae.
Acesta a precizat că și organe de presă “atașate puterii” i-ar fi creat o imagine defavorabilă în opinia publică prin materialele publicate.
“Marea majoritate a ziariștilor mi-au murdărit imaginea, mi-ați murdărit imaginea într-o manieră incalificabilă și dacă voi considerați că a distruge o familie este în interesul societății, vă doresc ca și dvs. să trăiți astfel de momente”, a spus Astărăstoae.
Astărăstoae a menționat că urmează să fie audiat de DNA în acest dosar, dar a subliniat că nu a fost informat asupra momentului în care trebuie să se prezinte în fața procurorilor. “În seara când au fost audierile (audierile a doi directori UMF reținuți în acest dosar, n.r.) am fost informat asupra reprogramării audierii mele”, a susținut rectorul UMF, acesta fiind chemat inițial la audieri în ziua de miercuri.

Procurorii DNA Iași au reținut la începutul acestei săptămâni trei persoane în dosarul privind trucarea unei licitații la UMF, două dintre acestea ocupând funcții de conducere în cadrul universității, iar a treia fiind directorul firmei care a câștigat licitația pentru realizarea unei platforme de e-Learning. Cei trei au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, dar instanța și-a declinat compentența, iar cauza urmează a fi judecată de Curtea de Apel. Între timp, cele trei persoane au fost eliberate, ordonanțele de reținere emise de procurorii DNA expirând.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO: Dr. Vasile Astarastoae critica cardul de sanatate cu cip

OMUL ZILEI – Vasile Astarastoae, seful Colegiului Medicilor din Romania despre gripa porcina: „Acest tam-tam…mi se pare exagerat”

E clar ca omul deranjeaza. Ca e vinovat sau nu in cazul respectiv nu stiu, insa e iarasi clar ca nu s-a procedat corect.

Sursa: SACCSIV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *