Record la tergiversarea unui dosar in justitia romana: 21 de aniMihail Sadoveanu spunea c n Romania, justiția s-a nscut n zodia racului… iata insa ca un raport al Consiliului Superior al Magistraturii il contrazice pe Sadoveanu. De fapt, justitia romana este nascuta in zodia melcului.
Romania este tara cu cele mai mari tergiversari ale dosarelor dinjustitie, iar recordul absolut este un dosar care a fost plimbat in instante 21 de ani.

Cazul se afla la Curtea de apel Constanta, institutie in care exista si peste 200 de dosare nerezolvate de peste 10 ani, dar si altele nejudecate de 17-18 ani, conform unui raport al Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Raportul mai arata ca in instante sunt peste 129.000 de dosare suspendate, iar 138.000 de dosare se afla pe rol de peste un an. In plus, aproape 600 de dosare sunt mai vechi de zece ani.

Romania a fost condamnata laCEDOpentru durata prea mare a proceselor, insa situatia nu a fost remediata. Inspectia judiciara aCSMa propus verificarea dosarelor mai vechi de zece ani si monitorizarea instantelor cu cele mai multe dosare uitate prin sertare.

Este vorba despre Curtea de Apel Constanta, Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Calarasi, Tribunalul Ialomita, Tribunalul Teleorman si Tribunalul Constanta.

mai multe informatii gasiti pe site-ul CSM-ului
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.