Astazi s-a “disputat” la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila, un nou termen in dosarul nr.22635/3/2010 avand ca reclamant pe avocatul Niturad Dumitru, omul providential care l-a salvat din arest – in 2004 – pe fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru.

Intrucat am fost propus ca martor de catre reclamant, urmaresc cu interes aceasta veritabila lupta pentru adevar si demnitate, chiar daca nu am calcat pana acum in sala de judecata la termenele la care se judeca procesul (din ratiuni lesne de inteles – respectiv pentru a nu da motiv paratilor sa ceara inlaturarea mea ca martor din dosar).

Din cate am inteles de la unii spectatori care au participat la sedinta de judecata de astazi, Niturad si-a prins din nou pe picior gresit adversarii, cu o cerere precizatoare a actiunii introductive, prin care intelege sa renunte “la judecata in contradictoriu cu M.I.S.A. , sub aspectul obligarii acesteia in solidar cu paratii Pop Teodor, Solomon Adina , Lungu Simona si Dascalu Monica la daune morale in cuantum de 777.777euro”.

Cu alte cuvinte, de la MISA nu cere nici un ban, ci doar satisfactia morala a obligarii de catre instanta a “M.I.S.A. sa publice hotararea pe care o veti pronunta pe site-ul yogaesoteric.net”.

Cu asta, s-a cam dus si acuza VIP-urilor din MISA ca Niturad se judeca cu MISA pentru bani, cum au tot lansat zvonul printre cursanti. Cei care afirmau cu aroganta “spirituala” parafrazandu-l pe Ludovic al XIV-lea, ca “ei sunt MISA”, vor fi nevoiti sa isi reconsidere pozitia. Paratii Pop Teodor, Solomon Adina , Lungu Simona si Dascalu Monica NU SUNT MISA si nu au fost niciodata. Iar in acest proces, drumurile lor s-au despartit de drumul pe care merge (sau ar trebui sa mearga) MISA: cel al Adevarului, onestitatii si corectitudinii.

Daca as fi in locul lui Gregorian Bivolaru, in acest moment as scoate MISA din proces, publicand dreptul la replica cerut de Niturad Dumitru – pe site-ul yogaesoteric.net, stingand astfel acest litigiu – cel putin fata de MISA – ca persoana juridica distincta de ceilalti parati aflati in proces. Sunt convins ca o atare masura ar lasa cauza fara obiect – in ce priveste pretentiile lui Niturad fata de MISA.

Daca acest lucru nu se va face, inseamna ca orgoliul (sau controlul) celor ce conduc MISA in acest moment ii orbeste dincolo de orice bun simt sau ratiune.

Interesant este si documentul depus de catre avocatii paratilor, presupus a emana de la Gregorian Bivolaru. Iata si fotocopia acestuia, astfel cum mi-a parvenit pe e-mail de la una dintre parti:

Ce sa inteleg din acest document ? Ca Gregorian Bivolaru nu mandatese sau nu avea cunostiinta de “manevrele” intreprinse de apropiatii sai – in numele sau ? Dar sa nu anticipam…

Cert este ca pe data de 16.11.2011, voi fi audiat in calitate de unic martor admis (pana in prezent) al reclamantului Niturad Dumitru.

Si atunci voi spune, asa cum spun si acum, parafrazandu-l pe Aristolel: Imi sunt prieteni cei de la MISA, dar mai prieten imi este Adevarul. Oricat de tare i-ar durea pe unii…

 

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer