Asist de câteva zile la un scenariu mirobolant, apocaliptic aș zice, dacă nu ar fi tragi-comic. Pe toate blogurile anti-sistem, mai mult sau mai puțin creștine (Ortodoxe adică), se lansează îndemnuri panicarde SĂ NU PARTICIPĂM LA RECENSĂMÂNTUL EUROPEAN.

Argumentele sunt multe:

– datele colectate sunt mult prea detaliate, iar dezvaluirea codului numeric personal face posibilă fișarea individuală, în baza de date ce se prefigurează în Israel.

– Institutul Național pentru Statistică nu figurează pe lista persoanelor juridice autorizate să opereze conform legii 677/2001 privind protejarea datelor cu caracter personal. De altfel, legea cere autorizarea operatorilor fizici – în primul rând, adică a recenzorilor. Nimeni nu a verificat calitatea acestora sau onestitatea lor. Eu personal am o cunoștiință (fost client) care s-a angajat ca recenzor pentru acest recensământ. Omul tocmai a ieșit din pușcărie de două luni, pentru furt. Din lipsă de personal, nu i-au mai cerut cazierul… Voi i-ați deschide ușa, sau v-ați da toate datele (inclusiv CNP-ul) unuia ca ăsta ?! Nu că ar fi om rău, doamne ferește… dar tentațiile sunt mari…

– astăzi, senatorul PSD Georgică Severin sfătuia în mod public electoratul să nu accepte trecerea în fișa de recensământ a CNP-ului, existând suspiciuni că aceste date vor fi folosite pentru falsificarea alegerilor…

Peste tot acest balamuc, în această isterie generală, observ că nimeni nu a citit conținutul formularelor de recensământ. Cu excepția chestiunii cu CNP-ul, datele solicitate nu dezvăluie mare lucru. O parte din ele arată o intenție ascunsă a guvernantului european de a stabili o viitoare bază de impozitare pe niște date cât de cât concrete privind starea de bunăstare a populației, și câți handicapați avem.

Și, bineânțeles, pe toți îi interesează NU PRINCIPIUL ÎN SINE (cât de legal sau ilegal este acest recensământ, cât de mult îndosariază electronic persoanele, pregătind dictatura planetară). NU !!!! Pe toți îi interesează CÂT DE MARE ESTE AMENDA !!! Și cum să o evite. Pe de-o parte este normal să fugim de rău și să alergăm spre bine. Dar uneori, putem încurca răul cu binele.

Pentru mine, acest recensământ este și un test, iar din păcate, românii au picat jalnic proba REFUZULUI DICTATURII, și a apărării dreptului lor la intimitate.

Pe vremea lui Ceaușescu, circula un banc: Cică nea Nicu a vrut să vadă cât de tare poate șterge pe jos cu membrii Plenarei PCR. Așa că, în plină ședință, i-a anunțat pe “tovarăși” că unul din 10 va fi împușcat… rumoare în sală, dar nici un semn de revoltă, nici o întrebare. Ceaușescu supralicitează și anunță că s-a răzgândit, și că jumătate din ei vor fi executați… din nou rumoare, dar nici un semn de împotrivire. Dezgustat, Ceaușescu anunță ca s-a răzgândit din nou, iar jumătate din membrii Congresului vor fi executați prin împușcare, iar cealaltă jumătate prin spânzurare. Se aud iarăși șoapte timide între “tovarăși”, și în final, unul ridică timid o mână, în semn că vrea să întrebe ceva. Fericit că, în sfârșit cineva i se împotrivește, Ceaușescu îl invită pe respectivul să vorbească. Ce credeți că întreabă omul: “Tovarășe Nicolae Ceaușescu, oamenii muncii prezenți la această adunare au o întrebare: funia și săpunul ni le aducem de acasă sau ni le pune la dispoziție Partidul !?

Nici acum situația nu stă altfel. Suntem fricoși de ne căcăm pe noi ! Dacă mâine Guvernul, Europa, Primarul sau cine vreți voi, anunță că între 10 și 20 octombrie 2011 se va trece la noul tip de “Carte de Identitate” de identificare biometrică, de tip RFID, adică un cip, ce se va implanta sub piele, pe brațul drept sau pe frunte (la alegere), iar cei ce îl refuză vor fi amendați, tabăra “opozanților” virtuali va fi împărțită în două. Unii vor întreba cât de mare este amenda, cine o aplică și cum pot scăpa de ea, iar alții vor dezbate problema despre unde este mai puțin nociv (din punct de vedere al intimității) să ți se implanteze cipul: în mână sau pe frunte !?

Cam atât pentru astăzi despre “vajnicii” luptători anti-sistem de pe internet și despre recensământ. Așteptăm băieții cu cipurile… Pot să vină liniștiți, să ne marcheze ca pe vite, nu vor întâmpina nici o opoziție serioasă. Se pare că soiul de oameni numiți în vechime martiri a dispărut de mult…

 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer