Asist de cteva zile la un scenariu mirobolant, apocaliptic a zice, dac nu ar fi tragi-comic. Pe toate blogurile anti-sistem, mai mult sau mai puin cretine (Ortodoxe adic), se lanseaz ndemnuri panicarde S NU PARTICIPM LA RECENSMNTUL EUROPEAN.

Argumentele sunt multe:

– datele colectate sunt mult prea detaliate, iar dezvaluirea codului numeric personal face posibil fiarea individual, n baza de date ce se prefigureaz n Israel.

– Institutul Naional pentru Statistic nu figureaz pe lista persoanelor juridice autorizate s opereze conform legii 677/2001 privind protejarea datelor cu caracter personal. De altfel, legea cere autorizarea operatorilor fizici – n primul rnd, adic a recenzorilor. Nimeni nu a verificat calitatea acestora sau onestitatea lor. Eu personal am o cunotiin (fost client) care s-a angajat ca recenzor pentru acest recensmnt. Omul tocmai a ieit din pucrie de dou luni, pentru furt. Din lips de personal, nu i-au mai cerut cazierul… Voi i-ai deschide ua, sau v-ai da toate datele (inclusiv CNP-ul) unuia ca sta ?! Nu c ar fi om ru, doamne ferete… dar tentaiile sunt mari…

– astzi, senatorul PSDGeorgic Severin sftuia n mod public electoratul s nu accepte trecerea n fia de recensmnt a CNP-ului, existnd suspiciuni c aceste date vor fi folosite pentru falsificarea alegerilor…

Peste tot acest balamuc, n aceast isterie general, observ c nimeni nu a citit coninutul formularelor de recensmnt. Cu excepia chestiunii cu CNP-ul, datele solicitate nu dezvluie mare lucru. O parte din ele arat o intenie ascuns a guvernantului european de a stabili o viitoare baz de impozitare pe nite date ct de ct concrete privind starea de bunstare a populaiei, i ci handicapai avem.

i, bineneles, pe toi i intereseaz NU PRINCIPIUL N SINE (ct de legal sau ilegal este acest recensmnt, ct de mult ndosariaz electronic persoanele, pregtind dictatura planetar). NU !!!! Pe toi i intereseaz CT DE MARE ESTE AMENDA !!! i cum s o evite. Pe de-o parte este normal s fugim de ru i s alergm spre bine. Dar uneori, putem ncurca rul cu binele.

Pentru mine, acest recensmnt este i un test, iar din pcate, romnii au picat jalnic proba REFUZULUI DICTATURII, i a aprrii dreptului lor la intimitate.

Pe vremea lui Ceauescu, circula un banc: Cic nea Nicu a vrut s vad ct de tare poate terge pe jos cu membrii Plenarei PCR. Aa c, n plin edin, i-a anunat pe “tovari” c unul din 10 va fi mpucat… rumoare n sal, dar nici un semn de revolt, nici o ntrebare. Ceauescu supraliciteaz i anun c s-a rzgndit, i c jumtate din ei vor fi executai… din nou rumoare, dar nici un semn de mpotrivire. Dezgustat, Ceauescu anun ca s-a rzgndit din nou, iar jumtate din membrii Congresului vor fi executai prin mpucare, iar cealalt jumtate prin spnzurare. Se aud iari oapte timide ntre “tovari”, i n final, unul ridic timid o mn, n semn c vrea s ntrebe ceva. Fericit c, n sfrit cineva i se mpotrivete, Ceauescu l invit pe respectivul s vorbeasc. Ce credei c ntreab omul: “Tovare Nicolae Ceauescu, oamenii muncii prezeni la aceast adunare au o ntrebare: funia i spunul ni le aducem de acas sau ni le pune la dispoziție Partidul !?

Nici acum situația nu st altfel. Suntem fricoși de ne ccm pe noi ! Dac mine Guvernul, Europa, Primarul sau cine vrei voi, anun c ntre 10 i 20 octombrie 2011 se va trece la noul tip de “Carte de Identitate” de identificare biometric, de tip RFID, adic un cip, ce se va implanta sub piele, pe braul drept sau pe frunte (la alegere), iar cei ce l refuz vor fi amendai, tabra “opozanilor” virtuali va fi mprit n dou. Unii vor ntreba ct de mare este amenda, cine o aplic i cum pot scpa de ea, iar alii vor dezbate problema despre unde este mai puin nociv (din punct de vedere al intimitii) s i se implanteze cipul: n mn sau pe frunte !?

Cam att pentru astzi despre “vajnicii” lupttori anti-sistem de pe internet i despre recensmnt. Ateptm bieii cu cipurile… Pot s vin linitii, s ne marcheze ca pe vite, nu vor ntmpina nici o opoziie serioas. Se pare c soiul de oameni numii n vechime martiri a disprut de mult…

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *