Prima zi de Recensamant: ADMINISTRATORUL DE BLOC, un element cheie al acestei actiuni. Sa discutam despre acest personaj

Iata ce aflam din articolul Ce pățești dacă refuzi să răspunzi la Recensământ 2011:

Persoanele care refuză să răspundă la întrebările pentru recensământ 2011 riscă o amendă de până la 4.500 de lei, susține Vladimir Alexandrescu, șeful biroului de presă al Institutului Național de Statistică.

Oficialul a declarat pentru gândul că amenda va fi aplicată de prefectură, numai la sesizarea recensorului, după respingeri repetate. “Vor fi amendați cetățenii care vor respinge recenzorii în mod ostentativ, explicit și repetat. În funcție de modul în care românii vor refuza să răspundă întrebărilor se va stabili și suma pe care trebuie să o achite. Amenda nu îi va fi tăiată de către recenzor. Persoana care participă la recensământ va trebui să înștiințeze prefectul, iar acesta va înștința cetățeanul că trebuie să plătească o amendă”, a declarat reprezentantul INS.

În cazul în care programul recenzorului nu corespunde cu cel al cetățeanului, reprezentantul INS a precizat că se poate ajunge la un consens. “Programul unui recenzor pentru colectarea datelor este în intervalul 8-20. Dacă în acestă perioadă nu este nimeni acasă, se poate stabili, împreună cu persoană care participă la recensământ, o altă oră la care românul este disponibil să completeze fișele. Astfel, recenzorul poate veni și până în ora 8 dimineața, dar și după 8 seara”, a declarat Alexandrescu.

Datele completate în formularele de recensământ sunt confidențiale, afirmă reprezentanții INS. Recenzorii s-ar putea să fie însoțiți de președintele de bloc sau de administrator, dar singura persoană care vă poate asista în timp ce răspundeți diferitelor întrebări este recenzorul.

“Vor exista situații în care persoana care participă la recensământ va fi însoțită de un observator. Și acesta va putea participa, dar fără a interveni în discuția cetățeanului cu recenzorul. Rolul acestei persoane este de a supraveghea desfășurarea recensământului și de a semnala anumite nereguli, care pot apărea”, a menționat Vladimir Alexandrescu. Acesta a spus că românii nu sunt obligați să primească recenzorii în propria casă, dacă nu doresc.

   Comentariu saccsiv:

Asadar, administratorul de blog va fi o piesa extrem de importanta din angrenaj. Si nici nu va trebuie sa fie prea mult rugat sa se bage in seama. O va face cu bucurie, caci asa e specia asta de oameni.

Iata si un articol reusit despre acest personaj:

Big Brother cu carte de imobil

Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii de bloc.
Pe vremuri, administratorii de bloc erau oameni importanti, formatori de opinie. Un administrator facea cat zece Ong-uri. E drept, nu monitoriza Guvernul, nu protesta impotriva mizeriei, nu umbla prin rufele murdare ale Puterii si nu organiza mitinguri impotriva abuzurilor dictaturii. Avea alte atributii. Era mana civila a Militiei si, desigur, a surorii ei mai mari, Securitatea. Cu o mana pe pix si alta pe cartea de imobil, controla sa vada daca ai in casa dusmani ai poporului, daca te intorci la ore cuviincioase acasa, daca stai cu sotia sau cu o tovarasa de drum. Organiza echipe cu care controla temperatura zidurilor exterioare, sa vada daca nu consumi cumva prea mult din gazele de partid si de stat, daca nu ti-ai improvizat cumva propriul tau sistem de incalzire pentru a lupta cu frigul din casa, cu frica din oase. Umbla cu convocatorul dupa cei care nu se duceau la vot. El era cel care te lua din pat duminica sa-ti faci una din cele sase zile de munca voluntara obligatorie in jurul blocului. El tinea si registrul pe baza caruia primeai ratia de alimente.
Intrat in bezna postrevolutionara, Dumnezeul blocatarilor s-a obisnuit greu cu gandul ca a devenit un oarecare. A continuat sa tina cartea de imobil, dar nu mai stia cui si ce sa raporteze. Unii au continuat sa cocheteze cu actualele servicii de informatii, altii au continuat sa faca rapoarte. Le-au pus la dosar. In asteptarea vremii cand vor face din nou istorie.
Guvernul Nastase si-a gasit timp sa-i repuna in paine pe administratorii de bloc. Acum cateva luni, Ministerul Administratiei Publice lucra la o hotarare prin care stabilea noi atributii pentru administratori. Printre altele, acestia ar fi urmat sa ia bani in plus la intretinere pentru cei care se debranseaza de la Radet, indiferent de situatie, fie ca vor sa faca frigul la iarna, fie ca si-au instalat centrala de apartament. Prevederea a starnit indignare, Guvernul a lasat-o mai moale. N-a renuntat la hotararea cu administratorii.
De ceva vreme, acestia sunt iarasi ce-au fost si chiar mai mult decat atat. In Miercurea-Ciuc, o femeie cu trei copii a fost sechestrata in casa mai bine de 12 ore. Nu-si platise intretinerea. Administratorul a venit cu noaptea in cap, a pus sigiliu si un grilaj, sa tina inchise fiarele care fac datorii in numele asociatiei de locatari.
In hotarare se spune ca persoanele care locuiesc temporar, aflate in vizita sau care presteaza activitati gospodaresti mai mult de 15 zile pe luna vor fi trecute la intretinere. Agatandu-se de prevedere, administratorii fac prapad. Copiii veniti in vizita la parinti sunt trecuti la intretinere.

Un curier a fost retinut cateva minute sa spuna cu ce treburi vine zilnic intr-un bloc. Alt administrator sta la usa blocului si-i sfatuieste pe vizitatori sa treaca mai rar pe acolo. Daca vizitatorul ii intra prea des in batatura, schimba foaia. Administratorul cu instincte de vanator e toata ziua cu ochii pe fereastra. Daca lipseste din post, deleaga pe altcineva. Isi stie atributiile. Stie cine vine in bloc, stie programul vecinilor, cand vin, cand pleaca, e neintrecut la vanatoarea de vizitatori. Daca trebuie, face pe detectivul, se duce la locatarul in culpa, suna, isi schimba vocea ca lupul din “Scufita Rosie”. Pana la urma ii dibuieste pe cei fara-de-lege veniti sa-si viziteze iubitele, parintii, prietenii, mai des de 15 zile pe luna. Ii pune sa plateasca pentru asta.
Comunismul a murit. Mai ceva ca Lenin, Big Brother a trait, traieste, va trai. E cu ochii pe blocatari. Vegheaza! Prietenii stiu de ce. Daca insisti, iti spun si pentru cine.
N.C. Munteanu

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (19.07.2011): VECINII CEI „BUNI” …

Hotarare de guvern: VECINII SI PREOTUL vor da informatii despre tine in caz ca nu vei fi acasa sau nu deschizi usa la momentul efectuarii RECENSAMANTULUI

Atentie! RECENSAMANTUL SE DESFASOARA IN TOATE TARILE EUROPENE. Vor ajunge informatiile in Israel? Moloh vrea sa stie totul despre noi. Doar astfel ELITELE pot grabi instaurarea Big Brother si implementarea SEMNULUI FIAREI

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SA MINTA

 

Sursa: Blogul lui SACCSIV

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *