Iata ce aflam din articolulCe peti dac refuzi s rspunzi la Recensmnt 2011:

Persoanele care refuz s rspund la ntrebrile pentrurecensmnt 2011risc o amend de pn la 4.500 de lei, susine Vladimir Alexandrescu, eful biroului de pres al Institutului Naional de Statistic.

Oficialul a declarat pentrugndulc amenda va fi aplicat de prefectur, numai la sesizarea recensorului, dup respingeri repetate. “Vor fi amendai cetenii care vor respinge recenzorii n mod ostentativ, explicit i repetat. n funcie de modul n care romnii vor refuza s rspund ntrebrilor se va stabili i suma pe care trebuie s o achite. Amenda nu i va fi tiat de ctre recenzor. Persoana care particip la recensmnt va trebui s ntiineze prefectul, iar acesta va ntina ceteanul c trebuie s plteasc o amend”, a declarat reprezentantul INS.

n cazul n care programul recenzorului nu corespunde cu cel al ceteanului, reprezentantul INS a precizat c se poate ajunge la un consens. “Programul unui recenzor pentru colectarea datelor este n intervalul 8-20. Dac n acest perioad nu este nimeni acas, se poate stabili, mpreun cu persoan care particip la recensmnt, o alt or la care romnul este disponibil s completeze fiele. Astfel, recenzorul poate veni i pn n ora 8 dimineaa, dar i dup 8 seara”, a declarat Alexandrescu.

Datele completate nformularele de recensmntsunt confideniale, afirm reprezentanii INS. Recenzorii s-ar putea s fie nsoii de preedintele de bloc sau de administrator, dar singura persoan care v poate asista n timp ce rspundei diferitelor ntrebri este recenzorul.

“Vor exista situaii n care persoana care particip la recensmnt va fi nsoit de un observator. i acesta va putea participa, dar fr a interveni n discuia ceteanului cu recenzorul. Rolul acestei persoane este de a supraveghea desfurarea recensmntului i de a semnala anumite nereguli, care pot aprea”, a menionat Vladimir Alexandrescu. Acesta a spus c romnii nu sunt obligai s primeasc recenzorii n propria cas, dac nu doresc.

Comentariu saccsiv:

Asadar, administratorul de blog va fi o piesa extrem de importanta din angrenaj. Si nici nu va trebuie sa fie prea mult rugat sa se bage in seama. O va face cu bucurie, caci asa e specia asta de oameni.

Iata si un articol reusit despre acest personaj:

Big Brother cu carte de imobil

Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii de bloc.
Pe vremuri, administratorii de bloc erau oameni importanti, formatori de opinie. Un administrator facea cat zece Ong-uri. E drept, nu monitoriza Guvernul, nu protesta impotriva mizeriei, nu umbla prin rufele murdare ale Puterii si nu organiza mitinguri impotriva abuzurilor dictaturii. Avea alte atributii. Era mana civila a Militiei si, desigur, a surorii ei mai mari, Securitatea. Cu o mana pe pix si alta pe cartea de imobil, controla sa vada daca ai in casa dusmani ai poporului, daca te intorci la ore cuviincioase acasa, daca stai cu sotia sau cu o tovarasa de drum. Organiza echipe cu care controla temperatura zidurilor exterioare, sa vada daca nu consumi cumva prea mult din gazele de partid si de stat, daca nu ti-ai improvizat cumva propriul tau sistem de incalzire pentru a lupta cu frigul din casa, cu frica din oase. Umbla cu convocatorul dupa cei care nu se duceau la vot. El era cel care te lua din pat duminica sa-ti faci una din cele sase zile de munca voluntara obligatorie in jurul blocului. El tinea si registrul pe baza caruia primeai ratia de alimente.
Intrat in bezna postrevolutionara, Dumnezeul blocatarilor s-a obisnuit greu cu gandul ca a devenit un oarecare. A continuat sa tina cartea de imobil, dar nu mai stia cui si ce sa raporteze. Unii au continuat sa cocheteze cu actualele servicii de informatii, altii au continuat sa faca rapoarte. Le-au pus la dosar. In asteptarea vremii cand vor face din nou istorie.
Guvernul Nastase si-a gasit timp sa-i repuna in paine pe administratorii de bloc. Acum cateva luni, Ministerul Administratiei Publice lucra la o hotarare prin care stabilea noi atributii pentru administratori. Printre altele, acestia ar fi urmat sa ia bani in plus la intretinere pentru cei care se debranseaza de la Radet, indiferent de situatie, fie ca vor sa faca frigul la iarna, fie ca si-au instalat centrala de apartament. Prevederea a starnit indignare, Guvernul a lasat-o mai moale. N-a renuntat la hotararea cu administratorii.
De ceva vreme, acestia sunt iarasi ce-au fost si chiar mai mult decat atat. In Miercurea-Ciuc, o femeie cu trei copii a fost sechestrata in casa mai bine de 12 ore. Nu-si platise intretinerea. Administratorul a venit cu noaptea in cap, a pus sigiliu si un grilaj, sa tina inchise fiarele care fac datorii in numele asociatiei de locatari.
In hotarare se spune ca persoanele care locuiesc temporar, aflate in vizita sau care presteaza activitati gospodaresti mai mult de 15 zile pe luna vor fi trecute la intretinere. Agatandu-se de prevedere, administratorii fac prapad. Copiii veniti in vizita la parinti sunt trecuti la intretinere.

Un curier a fost retinut cateva minute sa spuna cu ce treburi vine zilnic intr-un bloc. Alt administrator sta la usa blocului si-i sfatuieste pe vizitatori sa treaca mai rar pe acolo. Daca vizitatorul ii intra prea des in batatura, schimba foaia. Administratorul cu instincte de vanator e toata ziua cu ochii pe fereastra. Daca lipseste din post, deleaga pe altcineva. Isi stie atributiile. Stie cine vine in bloc, stie programul vecinilor, cand vin, cand pleaca, e neintrecut la vanatoarea de vizitatori. Daca trebuie, face pe detectivul, se duce la locatarul in culpa, suna, isi schimba vocea ca lupul din “Scufita Rosie”. Pana la urma ii dibuieste pe cei fara-de-lege veniti sa-si viziteze iubitele, parintii, prietenii, mai des de 15 zile pe luna. Ii pune sa plateasca pentru asta.
Comunismul a murit. Mai ceva ca Lenin, Big Brother a trait, traieste, va trai. E cu ochii pe blocatari. Vegheaza! Prietenii stiu de ce. Daca insisti, iti spun si pentru cine.
N.C. Munteanu

Cititi va rog si:

Comentariul zilei (19.07.2011): VECINII CEI „BUNI”…

Hotarare de guvern: VECINII SI PREOTUL vor da informatii despre tine in caz ca nu vei fi acasa sau nu deschizi usa la momentul efectuariiRECENSAMANTULUI

Atentie! RECENSAMANTUL SE DESFASOARA IN TOATE TARILE EUROPENE. Vor ajunge informatiile in Israel? Moloh vrea sa stie totul despre noi. Doar astfel ELITELE pot grabi instaurarea Big Brother si implementarea SEMNULUIFIAREI

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SAMINTA

 

Sursa: Blogul lui SACCSIV

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer