Iata ce aflam din articolulRecensmntul populaiei i locuinelor: Declararea CNP-ului nu este obligatorie. nregistrarea se poate face i fr el:

Persoanele care refuz s-i declare codul numeric personal (CNP) la recensmnt pot fi nregistrate i fr acesta i nu risc absolut nicio sanciune, a afirmat purttorul de cuvnt al Institului Naional de Statistic (INS), Vladimir Alexandrescu.

Recensmntul populaiei i locuinelor: Declararea CNP-ului nu este obligatorie. nregistrarea se poate face i fr el (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

“Nimeni nu este obligat s-i spun codul numeric personal la recensmnt dac dintr-un motiv sau altul nu dorete s o fac. Oricine poate i va fi recenzat chiar i abbsena acestui CNP, iar cei care refuz s-l divulge recenzorului nu risc absolut nicio sanciune”, a declarat, smbt, ntr-o conferin de pres, Vladimir Alexandrescu.

Alexandrescu a prezentat o informare privind evoluia recensmntului n primele dou zile de desfurare, respectiv joi i vineri.

De asemenea, el a explicat modul n care poate fi dispus o amend i situaiile “excepionale” n care se recurge la o astfel de metod, referindu-se i la refuzul celui recenzat de a-i divulga CNP-ul.

“Nu am dat nicio amend pn acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, n principiu, cooperani, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au ntmplat astfel de lucruri “, a declarat purttorul de cuvnt al INS.

Reprezentantul instituiei a precizat c au fost cteva situaii n care recenzorii au gsit porile curilor ncuiate i cinii liberi de cealalt parte a gardului, motiv pentru care “nu au putut stabili un contact” cu familiile respective, ns, conform obligaiilor pe care i le-au asumat, acetia trebuie s revin “de cte ori va fi nevoie, pn vor reui s discute cu cei de-acolo”.

Alexandrescu a mai spus c amenzile sunt doar o soluie “ultimativ” la care se ajunge doar n cazul unui refuz explicit i repetat al unor persoane de a rspunde chetionarelor recenzorilor.

Reprezentanii PSD au cerut n mod repetat populaieis nu-i divulge codul numeric personal cu ocazia recensmntului. Prin vocea senatorului PSD de Prahova Georgic Severin, partidul i-a acuzat adversarii de la PDL c, prin solicitarea “ilegal” a CNP, ar urmri s-i fac o baz de date pentru a frauda alegerile.

Severin a afirmat c CNP-ul poate fi solicitat doar de ctre autoritile abilitate i n niciun caz de ctre recenzori, care comit o ilegalitate dac pun ntrebri legate de acesta.

Recensmntul populaiei i locuinelor a nceput joi i se va desfura pn n 31 octombrie, iar primele date vor fi fcute publice cel trziu la sfritul lunii ianuarie 2012.

Vizionati va rog si inregistrarea de la:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/problema-cnp-ului-la-recensamant-rezolvata-astazi-de-institutul-national-de-statistica.html

Comentariu saccsiv:

Iata asadar ca daca s-a produs agitatie, au lasat-o mai moale. E un motiv de bucurie? Nu. Doar dovedeste ca daca mai multi se opuneau mai hotarat, SISTEMUL ar fi avut probleme. Avea dreptate cetateanul acela din inregistrarea de pe site-ul Pro TV: daca 20 de milioane nu vor sa declare CNP-ul, vor amenda 20 de milioane? Iata ca nici n-a fost nevoie de 20 de milioane si deja au cedat. Daca la fel procedau romanii si pentru majoritatea restului intrebarilor, era bine. SISTEMUL ar fi fost nevoit sa reduca actualul recensamant la ceea ce trebuia sa fie de fapt un recensamat.

Pentru noi ortodocsii acest recensamnt este si un soi de examen. Sa vedem in ce masura suntem in stare sa ne eschivam sau macar sa nu raspundem la toate intrebarile.

Cititi va rog si:

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SAMINTA
Sursa: Blogul lui SACCSIV

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer