Atlassib Sibiu va majora tarifele la bilete cu cel puin 5%, din cauza scumpirii carburanților. Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, nu spune exact de cnd va circula mai scump transportatorul sibian.

”Ne-au crescut costurile cu 5% și este foarte mult, deja vorbim de profitul unei firme. Creșterea prețului la carburanți e nejustificat și artificial. Suntem la mna OMV”, afirm proprietarul celei mai mari companii de transport rutier de persoane din Romnia, Atlassib Sibiu. Potrivit lui Carabulea, peste 50% din costurile unui transportator sunt cu carburanții. ”Cum e posibil ca benzina s treac de 6 lei pe litru, cnd n toat lumea petrolul se ieftinește?”, se ntreab indignat Ilie Carabulea.

ntr-adevr, Reuters scria, luni, c prețul petrolului Brent, din Marea Nordului, pentru livrare n noiembrie, a sczut cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril; n primvar, cnd benzinarii motivau ridicarea prețurilor la pompa prin faptul ca s-a scumpit petrolul, barilul de țiței era de 130 de dolari. De altfel, de mai bine de o sptmn ncoace, graficele care arat cotațiile petrolului sunt, n general, pe o pant descendent.
Businessul Atlassib – de 65 milioane de euro n 2010 -, va scdea cu 5-10%, n 2011, crede Ilie Carabulea. ”n primele luni ale anului aveam o cretere ntre 8 i 12%, att la cltori, ct i la sumele ncasate, acum – scdem. Mie mi-e foarte clar c situația din economie s-a nrutțit”, spune omul de afaceri sibian de al crui nume se leag un conglomerat de 35 de afaceri – de la comerț, turism, media și agricultur pn la termopane, construcții, curierat sau taximetrie –, toate construite n jurul firmei de transport de persoane Atlassib.

Ilie Carabulea s-a plasat, anul trecut, pe locul 28 n TOP 300 Capital cu o avere estimat la 190-200 mil. euro.

Sursa:http://www.capital.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer