Atlassib Sibiu va majora tarifele la bilete cu cel puĢin 5%, din cauza scumpirii carburanților. Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, nu spune exact de c‚nd va circula mai scump transportatorul sibian.

”Ne-au crescut costurile cu 5% și este foarte mult, deja vorbim de profitul unei firme. Creșterea prețului la carburanți e nejustificat„ și artificial„. Suntem la m‚na OMV”, afirm„ proprietarul celei mai mari companii de transport rutier de persoane din Rom‚nia, Atlassib Sibiu. Potrivit lui Carabulea, peste 50% din costurile unui transportator sunt cu carburanții. ”Cum e posibil ca benzina s„ treac„ de 6 lei pe litru, c‚nd Ón toat„ lumea petrolul se ieftinește?”, se Óntreab„ indignat Ilie Carabulea.

őntr-adev„r, Reuters scria, luni, c„ prețul petrolului Brent, din Marea Nordului, pentru livrare Ón noiembrie, a sc„zut cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril; Ón prim„var„, c‚nd benzinarii motivau ridicarea prețurilor la pompa prin faptul ca s-a scumpit petrolul, barilul de țiței era de 130 de dolari. De altfel, de mai bine de o s„pt„m‚n„ Óncoace, graficele care arat„ cotațiile petrolului sunt, Ón general, pe o pant„ descendent„.
Businessul Atlassib – de 65 milioane de euro Ón 2010 -, va sc„dea cu 5-10%, Ón 2011, crede Ilie Carabulea. ”őn primele luni ale anului aveam o creļtere Óntre 8 ļi 12%, at‚t la c„l„tori, c‚t ļi la sumele Óncasate, acum – sc„dem. Mie mi-e foarte clar c„ situația din economie s-a Ónr„ut„țit”, spune omul de afaceri sibian de al c„rui nume se leag„ un conglomerat de 35 de afaceri – de la comerț, turism, media și agricultur„ p‚n„ la termopane, construcții, curierat sau taximetrie –, toate construite Ón jurul firmei de transport de persoane Atlassib.

Ilie Carabulea s-a plasat, anul trecut, pe locul 28 Ón TOP 300 Capital cu o avere estimat„ la 190-200 mil. euro.

Sursa:†http://www.capital.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares