TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânză topită de pe piață

TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânză topită de pe piață

– Toate cele 61 de tipuri de brânză topită pe care le găsiți la rafturile magazinelor din România conțin E-uri, avertizează Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor. Mai multe sau mai puține. Iar unele dintre aceste substanțe sunt cancerigene.

Etichetele a 61 de tipuri de brânză au fost controlate pentru a se vede ce substanțe conțin și care dintre ele sunt dăunătoare pentru organismul uman. Concluzia: fie că vobim despre 13, 6 sau două E-uri, toate tipurile de brânză topită conțin astfel de substanțe, unele din ele chiar periculoase pentru organism. Dintre acestea, 26 de sortimente conțin acid citric, E330, cancerigen.

Vian cu șuncă și Vian Mix, sortimente de brânză topită fabricate de Kaufland România,conțin E251, nitrit de sodiu, un alt adjuvant alimentar periculos pentru oameni, care poate favoriza apariția unor alergii și tulburări hepato-biliare.

Substanțele nocive pentru organism sunt chiar cele care fac brânza să se mențină fină și cremoasă. Cei care le consumă riscă să se aleagă cu dereglări hormonale, afecțiuni cardio-vasculare și hepatice sau dereglări metabolice.

TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânză topită de pe piață:

1. Apetito Super Cremo Sunca – 13 E-uri

Tip produs: Branza topita cu sunca
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: S.C Delaco Distribution SRL

Ce contine:
E 250 Nitrit de sodiu, E 450 Difosfati, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 407 Caragenan, E 330 Acid citric

2. Apetito Super Cremo Mix - 12 E-uri

Tip produs: Branza topita (4 smantana, 2 sunca, 2 ciuperci)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: S.C Delaco Distribution SRL

Ce contine:
E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 330 Acid citric, E 250 Nitrit de sodiu, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 407 Caragenan,

3. Vian cu sunca - 12 E-uri

Tip produs: Branza topita cuburi
Mod de ambalare: Cub
Producător: Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 450 (i) Difosfat de sodiu, E 451 (i) Trifosfat pentasodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 425 Konjac, E 251 Nitrat de sodiu, E 316 Izoscorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 160b Annato, E 330 Acid citric

4. Mix Vian - 11 E-uri

Tip produs: Branza topita mix (Emmentaler, Salam, Ciuperci, Somon)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 450(i) Difosfat disodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 339(i) – Fosfat monosodic, E 407 Caragenan, E 415 Guma xantan, E 120 Acid carminic, E 410 Guma de carruba, E 508 Clorura de potasiu, E 621 Glutamat monosodic, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 250 Nitrit de sodiu

5. Vian cu sunca – 11 E-uri

Tip produs: Branza topita cutie
Mod de ambalare: Cutie
Producător: Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 451 (i) Trifosfat pentasodic, tripolifosfat de sodiu, E 425 Guma konjac, E 251 Azotit de sodiu, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 450(i) Difosfat disodic, E 452(i) Polifosfat sodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 160b Annato

VEZI AICI cate E-uri contin celelalte tipuri de branza topita de pe piata

Studiul pe etichetele sortimentelor de brânză topită ce se comercializează pe piața românească a fost realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS). Cercetarea a fost făcută comparând 61 de produse.

Sursa: Financiarul.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *