TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brnz topit de pe pia

– Toate cele 61 de tipuri de brnz topit pe care le gsii la rafturile magazinelor din Romnia conin E-uri, avertizeaz Asociaia Naional pentru Protecia Consumatorilor. Mai multe sau mai puine. Iar unele dintre aceste substane sunt cancerigene.

Etichetele a61 de tipuri de brnzau fost controlate pentru a se vede ce substane conin i care dintre ele sunt duntoare pentru organismul uman. Concluzia: fie c vobim despre 13, 6 sau dou E-uri, toate tipurile de brnz topit conin astfel de substane,unele din ele chiar periculoase pentru organism. Dintre acestea,26 de sortimente conin acid citric, E330, cancerigen.

Vian cu unc și Vian Mix, sortimente de brnz topit fabricate de Kaufland Romnia,conțin E251, nitrit de sodiu, un alt adjuvant alimentar periculos pentru oameni,care poate favoriza apariția unor alergii și tulburri hepato-biliare.

Substanele nocive pentru organism sunt chiar cele care fac brnza s se menin fin i cremoas. Cei care le consum risc s se aleag cu dereglri hormonale, afeciuni cardio-vasculare i hepatice sau dereglri metabolice.

TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brnz topit de pe pia:

1. Apetito Super Cremo Sunca –13 E-uri

Tip produs: Branza topita cu sunca
Mod de ambalare: Triunghiuri
Productor:S.C Delaco Distribution SRL

Ce contine:
E 250 Nitrit de sodiu, E 450 Difosfati, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 407 Caragenan, E 330 Acid citric

2. Apetito Super Cremo Mix -12 E-uri

Tip produs: Branza topita (4 smantana, 2 sunca, 2 ciuperci)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Productor:S.C Delaco Distribution SRL

Ce contine:
E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 330 Acid citric, E 250 Nitrit de sodiu, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 407 Caragenan,

3. Vian cu sunca -12 E-uri

Tip produs: Branza topita cuburi
Mod de ambalare: Cub
Productor:Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 450 (i) Difosfat de sodiu, E 451 (i) Trifosfat pentasodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 425 Konjac, E 251 Nitrat de sodiu, E 316 Izoscorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 160b Annato, E 330 Acid citric

4. Mix Vian -11 E-uri

Tip produs: Branza topita mix (Emmentaler, Salam, Ciuperci, Somon)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Productor:Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 450(i) Difosfat disodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 339(i) – Fosfat monosodic, E 407 Caragenan, E 415 Guma xantan, E 120 Acid carminic, E 410 Guma de carruba, E 508 Clorura de potasiu, E 621 Glutamat monosodic, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 250 Nitrit de sodiu

5. Vian cu sunca –11 E-uri

Tip produs: Branza topita cutie
Mod de ambalare: Cutie
Productor:Kaufland Romania SCS

Ce contine:
E 451 (i) Trifosfat pentasodic, tripolifosfat de sodiu, E 425 Guma konjac, E 251 Azotit de sodiu, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 450(i) Difosfat disodic, E 452(i) Polifosfat sodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 160b Annato

VEZI AICI cate E-uri contin celelalte tipuri de branza topita de pe piata

Studiul pe etichetele sortimentelor de brnz topit ce se comercializeaz pe piaa romneasc a fost realizat deAsociaia Național pentru Protecia Consumatorilor i Promovarea Programelor i Strategiilor din Romnia (ANPCPPS).Cercetarea a fost fcut comparnd 61 de produse.

Sursa: Financiarul.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *