Activiștii Greenpeace cer ca Oana Roman să fie eliberată în ocean

greenpeace_oana_roman( Click pe imagine pentru a o mări)

Peste trei sute de membri ai celebrei organizații ecologiste au protestat violent în fața Clădirii Guvernului, undeva cam prin dreptul Muzeului Antipa. Ecologiștii au afișat câteva bannere emoționante, de șase pe opt metri, cu imaginea Oanei Roman în mărime naturală.
Ecologiștii sunt foarte îngrijorați de starea de sănătate a Oanei Roman, care în ultima vreme pare cam slăbită, semn că nu se simte bine pe uscat. Ei cer ca ea să fie eliberată imediat în ocean, iar momentul eliberării să fie transmis în direct pe Discovery Channel și pe National Geographic, la o oră de maximă audiență.

Cel mai probabil, Oana Roman va fi eliberată în Oceanul Pacific, pentru că în Atlantic ar fi nevoită să stea în propria mizerie, iar Marea Neagră iese din discuție pentru că acolo n-are loc nici să-ntoarcă. În Pacific, singurul pericol pentru Oana Roman vine din partea braconierilor japonezi, care vânează această specie de balene albe pentru grăsimea lor abundentă.
Specialiștii se întreabă cum se va hrăni ea în libertate, pentru că până acum Oana a crescut (mult) în captivitate și nu știe cu adevărat cât de greu se obține hrana. În caz că va fi eliberată în ocean, Oana Roman va trebui să fie hrănită artificial, cu mâncare gătită. Nava amiral Amundsen îi va aduce zilnic câteva tone de plancton cu usturoi, ceafă de plancton la grătar și, ca garnitură, ceva castraveți de mare în oțet.

Sursa: timesnewsroman.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *