Valley of the Wolves: Palestine(titlul original din limba turc:Kurtlar Vadisi: Filistin) este un film de aciune turcesc, regizat deZbeyr amaz, despre o echip de comando turc, ce se deplaseaz n Palestina pentru a vna un comandant militar israelian responsabil pentru raidul mporiva “flotilei libertții” cu ajutoare umanitare pentru palestinienii din Fșia Gaza.

Filmul, care se difuzeaz deja n cinematografele din ntreaga Turcie, cu ncepere din 28 ianuarie 2011, este unul dintre cela mai scumpe filme de lung metraj turnate vre-odat n Turcia.

Producția face parte din franciza media cu același nume (Valley of the Wolves), bazat pe un serial turcesc de televiziune purtnd același nume, fiind o continuare a serieiValley of the Wolves: Iraq(2006) siValley of the Wolves: Gladio(2008).

Filmul a produs deja puternice controverse n special datorit popularitții lui n comunitatea turc din Germania, unde unii critici de film germani l-au catalogat ca fiind antisemit.

La data de 31 mai 2010 – cnd a avul loc atacul israelian asupra flotilei libertții, echipa de filmare se afla deja n Fșia Gaza, pentru turnarea filmului cu același titlu. Imediat dup evenimentele tragice din mai 2010, regizorul filmului a schimbat scenariul filmului, incluznd n intriga filmului povestea atacului israelian.

Reamintim c n ziua de 31 mai 2010, forele israeliene au lansat un atac dimineata devreme asupra flotei de ajutor internaional, n drum spre asediata Fie Gaza.

Potrivit canalului Al-Aqsa TV, cel puin 20 de oameni au fost ucii n atac i mai mult de 50 alii au fost rnii. Nou ceteni turci ar fi fost printre cei mori.

Pe fondul ultrajului public asupra actului de violen israelian, Liga Araba, Turcia i Iran au fost printre primele care au condamnat atacul.

CD 1- Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

CD 2- Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

TrailerValley of the Wolves: Palestine 2011

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *