Valley of the Wolves: Palestine 2011 – un film de excepție – cu subtitrare în limba română

Valley of the Wolves: Palestine (titlul original din limba turcă: Kurtlar Vadisi: Filistin) este un film de acțiune turcesc, regizat de  Zübeyr Șașmaz, despre o echipă de comando turcă, ce se deplasează în Palestina pentru a vâna un comandant militar israelian responsabil pentru raidul împoriva “flotilei libertății” cu ajutoare umanitare pentru palestinienii din Fâșia  Gaza.

Filmul, care se difuzează deja în cinematografele din întreaga Turcie, cu începere din 28 ianuarie 2011, este unul dintre cela mai scumpe filme de lung metraj turnate vre-odată în Turcia.

Producția face parte din franciza media cu același nume ( Valley of the Wolves), bazată pe un serial turcesc de televiziune purtând același nume, fiind o continuare a seriei  Valley of the Wolves: Iraq (2006) si Valley of the Wolves: Gladio (2008).

Filmul a produs deja puternice controverse în special datorită popularității lui în comunitatea turcă din Germania, unde unii critici de film germani l-au catalogat ca fiind antisemit.

La data de 31 mai 2010 – când a avul loc atacul israelian asupra flotilei libertății, echipa de filmare se afla deja în Fâșia Gaza, pentru turnarea filmului cu același titlu. Imediat după evenimentele tragice din mai 2010, regizorul filmului a schimbat scenariul filmului, incluzând în intriga filmului povestea atacului israelian.

Reamintim că în ziua de 31 mai 2010, forțele israeliene au lansat un atac dimineata devreme asupra flotei de ajutor internațional, în drum spre asediata Fâșie Gaza.

Potrivit canalului Al-Aqsa TV, cel puțin 20 de oameni au fost uciși în atac și mai mult de 50 alții au fost răniți. Nouă cetățeni turci ar fi fost printre cei morți.

Pe fondul ultrajului public asupra actului de violență israelian, Liga Araba, Turcia și Iran au fost printre primele care au condamnat atacul.

CD 1 - Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

CD 2 - Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

Trailer Valley of the Wolves: Palestine 2011

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *