Valley of the Wolves: Palestine†(titlul original din limba turc„:†Kurtlar Vadisi: Filistin) este un film de acĢiune turcesc, regizat de††ZŁbeyr ™aļmaz, despre o echip„ de comando turc„, ce se deplaseaz„ Ón Palestina pentru a v‚na un comandant militar israelian responsabil pentru raidul Ómporiva “flotilei libert„ții” cu ajutoare umanitare pentru palestinienii din F‚șia †Gaza.

Filmul, care se difuzeaz„ deja Ón cinematografele din Óntreaga Turcie, cu Óncepere din 28 ianuarie 2011, este unul dintre cela mai scumpe filme de lung metraj turnate vre-odat„ Ón Turcia.

Producția face parte din franciza media cu același nume (†Valley of the Wolves), bazat„ pe un serial turcesc de televiziune purt‚nd același nume, fiind o continuare a seriei††Valley of the Wolves: Iraq†(2006) si†Valley of the Wolves: Gladio†(2008).

Filmul a produs deja puternice controverse Ón special datorit„ popularit„ții lui Ón comunitatea turc„ din Germania, unde unii critici de film germani l-au catalogat ca fiind antisemit.

La data de 31 mai 2010 – c‚nd a avul loc atacul israelian asupra flotilei libert„ții, echipa de filmare se afla deja Ón F‚șia Gaza, pentru turnarea filmului cu același titlu. Imediat dup„ evenimentele tragice din mai 2010, regizorul filmului a schimbat scenariul filmului, incluz‚nd Ón intriga filmului povestea atacului israelian.

Reamintim c„ Ón ziua de 31 mai 2010, forĢele israeliene au lansat un atac dimineata devreme asupra flotei de ajutor internaĢional, Ón drum spre asediata F‚ļie Gaza.

Potrivit canalului Al-Aqsa TV, cel puĢin 20 de oameni au fost uciļi Ón atac ļi mai mult de 50 alĢii au fost r„niĢi. Nou„ cet„Ģeni turci ar fi fost printre cei morĢi.

Pe fondul ultrajului public asupra actului de violenĢ„ israelian, Liga Araba, Turcia ļi Iran au fost printre primele care au condamnat atacul.

CD 1†- Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

CD 2†- Valley of the Wolves: Palestine Online subtitrat

Trailer†Valley of the Wolves: Palestine 2011

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares