RomÔnia “a fost complice la uciderea a peste 400.000 de evrei” ║i trebuie sŃ accepte “ororile trecutului sŃu”, dacŃ vrea sŃ fie un “membru respectat al comunitŃ■ii na■iunilor”, apreciazŃ un parlamentar ucrainean de origine evreiascŃ.

Parlamentarul Oleksandr Feldman, pre║edinte al Comitetului Evreiesc Ucrainean, mai sus■ine ţntr-un articol cu titlul “Ignorarea complicitŃ■ii RomÔniei ţn al Doilea RŃzboi Mondial nu este o op■iune”, publicat de site-ul israelian ynetnews.com, cŃ pe 9 noiembrie, la Kiev, va avea loc o Conferin■Ń care “va sublinia rolul RomÔniei ţn Holocaustul din Ucraina ║i alte ■Ńri foste sovietice”.

Autorul articolului mai crede cŃ ţntre alia■ii Germaniei conduse de cancelarul Adolf Hitler, romÔnii sunt “prea adesea uita■i”, spre deosebire de japonezi sau italieni, chiar dacŃ nu au fost motiva■i de “complexul cuceririi globale”, ci de un “interes na■ional ţngust”. Deasemenea Feldman mai afirmŃ cŃ romÔnii au “aruncat vina” asupra ungurilor sau germanilor, cÔnd a fost adusŃ vorba despre Holocaust.

Parlamentarul ucrainean concluzioneazŃ spunÔnd cŃ “guvernul romÔn a fost complice la uciderea a peste 400.000 de evrei, majoritatea ţn Ucraina”, “19.000 fiind omorÔ■i doar ţn Masacrul de la Odessa din 1941″. Acesta mai aminte║te ║i de pogromul din 1941 de la Ia║i, unde “deta║amente de solda■i ║i poli■i║ti romÔni au ucis 15.000 de evrei”.

Sursa:áFrontPress.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares