Romnia “a fost complice la uciderea a peste 400.000 de evrei” i trebuie s accepte “ororile trecutului su”, dac vrea s fie un “membru respectat al comunitii naiunilor”, apreciaz un parlamentar ucrainean de origine evreiasc.

Parlamentarul Oleksandr Feldman, preedinte al Comitetului Evreiesc Ucrainean, mai susine ntr-un articol cu titlul “Ignorarea complicitii Romniei n al Doilea Rzboi Mondial nu este o opiune”, publicat de site-ul israelian ynetnews.com, c pe 9 noiembrie, la Kiev, va avea loc o Conferin care “va sublinia rolul Romniei n Holocaustul din Ucraina i alte ri foste sovietice”.

Autorul articolului mai crede c ntre aliaii Germaniei conduse de cancelarul Adolf Hitler, romnii sunt “prea adesea uitai”, spre deosebire de japonezi sau italieni, chiar dac nu au fost motivai de “complexul cuceririi globale”, ci de un “interes naional ngust”. Deasemenea Feldman mai afirm c romnii au “aruncat vina” asupra ungurilor sau germanilor, cnd a fost adus vorba despre Holocaust.

Parlamentarul ucrainean concluzioneaz spunnd c “guvernul romn a fost complice la uciderea a peste 400.000 de evrei, majoritatea n Ucraina”, “19.000 fiind omori doar n Masacrul de la Odessa din 1941″. Acesta mai amintete i de pogromul din 1941 de la Iai, unde “detaamente de soldai i poliiti romni au ucis 15.000 de evrei”.

Sursa:FrontPress.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *