Iata ce aflam din articolulGuvernul vinde zcmntul de cupru al Romniei pentru 46 milioane euro:

A dat roade insistența cu care Traian Bsescu a ordonat guvernului su s privatizeze și s redeschid chiar din acest an exploatrile miniere la care activitatea fusese suspendat. Luna trecut guvernul Bsescu-Boc a hotrt s vnd pe nimic cuprul Romniei. 46 milioane euro e prețul cerut de guvern pentru zcmntul de cupru de la Roșia Poieni, cea mai mare rezerv de cupru din Europa, a crei valoare real este de 5 miliarde euro.

Ministerul Economiei condus de inexistentul Ion Ariton a luat act de dorințele stpnului de la Cotroceni și a demarat la jumtatea lunii octombrie procedurile de privatizare a companiei CupruMin Abrud.

Astfel, Oficiului Participaiilor Statului i Privatizrii n Industrie (OPSPI) – instituție aflat n subordinea Ministerului Economiei, a anunat c preul de vnzare al ntregului pachet de aciuni (100%), evaluat la aproximativ 200 de milioane RON, adic aproximativ 46 de milioane euro. O sum infim n raport cu valoarea zcmntului de la Abrud care se ridic la 5 miliarde de euro!

Trebuie spus c ministerul lui Ariton nu a fcut nicio precizare referitoare la soarta imenselor datoriile ale companiei. Cupru Min avea datorii, anul trecut, de cel puin 71,5 milioane de lei ctre bugetul statului i de 6,7 milioane de lei ctre furnizorul de electricitate, pe care le-a ealonat pn n 2016. La fel nu s-a spus niciun cuvnt despre litigiul pe care statul l are cu fostul concesionar al exploatrii, litigiu care s-ar putea finaliza cu o despgubire de 19 milioane de euro, pe care firește c tot statul romn o va achita.

Ct despre posibilii investitori money.ro scrie ntr-un articol publicat acum dou zile, c statul romn a primit 10 scrisori de intenie de la companii interesate de CupruMin, printre care i de la canadienii Barrick Gold, liderul mondial pe producia de aur, i Mineco Elveia, compania care deine Moldomin, cellalt productor de cupru din Romnia.

Nu trebuie omis nc un aspect extrem de important. Anume c exact ca la Roia Montan, marea problem a celor care vor pune mna pe cuprul de la Abrud va fi legat de protecia mediului. Exploatarea de la Roia Poieni este n momentul de fa o mare amenințare pentru protecția mediului, din cauza celor trei iazuri de decantare dezafectate de aproape 30 de ani.

Specialiștii n domeniul mediului spun c dac se va reuși, așa cum cere Bsescu, privatizarea și redeschiderea rapid a minei de cupru de la Roșia Poieni, acela va fi semnalul și pentru demararea exploatrii aurului de la Roșia Montan de ctre cei de la Roșia Montan Gold Corporation.

Vizionati va rog si:


Cititi va rog si:

Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca…

DISTRUGEREA TOTALA A ROMANIEI: Dupa industrie si agricultura, urmeaza padurile siraurile

Basescu se dovedeste astfel nu doar cel mai nociv presedinte de la revolutie incoace, ci cel mai nociv conducator de la Marea Unire si pana azi. Iar cumulat, toate guvernarile din 1990 si pana in prezent se dovedesc a fi cele mai ticalosite din intreaga istorie a poporului roman.

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILORplanetari

Au vandut industria pe nimic, au distrus agricultura, distrug padurile, au dat si continua sa dea aproape gratis zacamintele. Au saracit populatia. Si vor sa regionalizeze tara:

Chiar si la aniversare, Basescu continua sa planuiasca distrugerea tarii si da indicatii referitoare la reimpartireaadministrativa

Dar ce face Basescu si clica lui se numeste deja TRADARE DE TARA.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares