Nu ne vindem țara !? Ba ne-o vindem ! Pe 2 lei…

Iata ce aflam din articolul Guvernul vinde zăcământul de cupru al României pentru 46 milioane euro:

A dat roade insistența cu care Traian Băsescu a ordonat guvernului său să privatizeze și să redeschidă chiar din acest an exploatările miniere la care activita­tea fusese suspendată. Luna trecută guvernul Băsescu-Boc a hotărât să vândă pe nimic cuprul României. 46 milioane euro e prețul cerut de guvern pentru zăcământul de cupru de la Roșia Poieni, cea mai mare rezervă de cupru din Europa, a cărei valoare reală este de 5 miliarde euro.

Ministerul Eco­nomiei condus de inexistentul Ion Ariton a luat act de dorințele stăpânului de la Cotroceni și a demarat la jumătatea lunii octombrie procedurile de privatizare a companiei Cu­pruMin Abrud.

Astfel, Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) – instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, a anunțat că prețul de vânzare al întregului pa­chet de acțiuni (100%), evaluat la a­pro­ximativ 200 de milioane RON, adică aproximativ 46 de milioane euro. O sumă infimă în raport cu valoarea zăcământului de la Abrud care se ridică la 5 miliarde de euro!

Trebuie spus că ministerul lui Ariton nu a făcut nicio precizare referitoare la soarta imenselor datoriile ale companiei. Cupru Min avea datorii, anul trecut, de cel puțin 71,5 milioane de lei că­tre bugetul statului și de 6,7 mili­oane de lei către furnizorul de elec­trici­tate, pe care le-a eșalonat până în 2016. La fel nu s-a spus niciun cuvânt despre litigiul pe care statul îl are cu fostul concesio­nar al exploatării, litigiu care s-ar putea finaliza cu o despăgubire de 19 milioane de euro, pe care firește că tot sta­tul român o va achita.

Cât despre posibilii investitori money.ro scrie într-un articol publicat acum două zile, că statul român a primit 10 scrisori de intenție de la companii interesate de CupruMin, printre care și de la canadienii Barrick Gold, liderul mondial pe producția de aur, și Mineco Elveția, compania care deține Moldomin, celălalt producător de cupru din România.

Nu trebuie omis încă un aspect extrem de important. Anume că exact ca la Roșia Montană, marea problemă a celor care vor pune mâna pe cuprul de la Abrud va fi legată de protecția mediului. Exploatarea de la Roșia Poieni este în momentul de față o mare amenințare pentru protecția mediului, din cauza celor trei ia­zuri de decantare dezafectate de aproape 30 de ani.

Specialiștii în domeniul mediului spun că dacă se va reuși, așa cum cere Băsescu, privatizarea și redeschiderea rapidă a minei de cupru de la Roșia Poieni, acela va fi semnalul și pentru demararea exploatării aurului de la Roșia Montană de către cei de la Roșia Montană Gold Corporation.

   Vizionati va rog si:


Cititi va rog si:

Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca …

DISTRUGEREA TOTALA A ROMANIEI: Dupa industrie si agricultura, urmeaza padurile si raurile

Basescu se dovedeste astfel nu doar cel mai nociv presedinte de la revolutie incoace, ci cel mai nociv conducator de la Marea Unire si pana azi. Iar cumulat, toate guvernarile din 1990 si pana in prezent se dovedesc a fi cele mai ticalosite din intreaga istorie a poporului roman.

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

Au vandut industria pe nimic, au distrus agricultura, distrug padurile, au dat si continua sa dea aproape gratis zacamintele. Au saracit populatia. Si vor sa regionalizeze tara:

Chiar si la aniversare, Basescu continua sa planuiasca distrugerea tarii si da indicatii referitoare la reimpartirea administrativa

Dar ce face Basescu si clica lui se numeste deja TRADARE DE TARA.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *