pic 300x225 Schimbarea culorii ochilor devine posibilă. sanatateCompania americană Stroma Medical a elaborat o tehnologie de schimbare a culorii ochilor cu ajutorul laserului. Astfel dacă aveți ochii căprui, la dorința dumneavoastră, în scurt timp, ați putea fi cu ochii albaștri.
Procedura constă în distrugerea pigmentului, numit melanină, din iris, cu ajutorul unui laser special. Însuși procedura durează 20 secunde însă schimbarea culorii se produce treptat în două trei săptămâni, la sfârșitul cărora ochii devin albaștri și rămân așa pentru todeauna.

Reprezentanții companiei declară că metoda este sigură și lipsită de complicații însă reprezentantul Colegiului American de Oftalmologie, Elmer Tu, susține că eliberarea melaninei în lichidul intraocular, teoretic, ar putea provoca apariția Glaucomului pigmentar – patologie oculară destul de gravă, capabilă să provoace orbirea.

Confirmarea sau infirmarea acestei posibile complicații se va face în următoarele douăsprezece luni, pe parcursul cărora metoda va fi studiată experimental. În cazul trecerii cu succes de etapa experimentală aceste lasere vor apărea pe piața mondială în următoarele 18 luni. Costul procedurii a fost estimat la 5000 $

Doug Daniels directorul executiv al Stroma Medical susține că schimbarea culorii ochilor cu laser va înlocui lentilele de contact colorate, folosirea permanentă a cărora poate duce la dezvoltarea unor infecții oculare.

SURSA

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares