Cretinii din Palestina sunt tot mai des victime ale discriminrii religioase. i, pentru unii poate n mod surprinztor, atacurile nu sunt svrite de musulmani. PubLicaia israelian Haaretz a prezentat cazurile mai multor membri ai Bisericii Armene din Ierusalim, de la nali prelai la simpli credincioi, care s-au plns c poliia nu face nimic pentru a stopa atacurile asupra lor, svrite de evreii ultrareligioi.

njurturile la adresa cretinilor, scuipatul prelailor i chiar agresiunile fizice au devenit un fapt banal i cotidian n partea veche a Ierusalimului. n general aceste atacuri rmn fr rspuns, dar exist i cazuri cnd oamenii se satur s ntoarc obrazul de zeci de ori.

Presa israelian a prezentat cazul lui Johannes Martarsian, un student armean la teologie care a ripostat i l-a lovit n figur pe evreul care l-a scuipat. Incidentul a avut loc n mai 2008 i tnrul a fost chemat n faa instanei. Judectorul Dov Pollock a decis ns s nu-l condamne pe student, innd cont c acesta era scuipat i umilit continuu timp de civa ani.

Narek Garabedian, un alt tnr venit din Canada s studieze la seminarul teologic armean din Ierusalim, a declarat presei c nu se atepta s fie agresat i scuipat zilnic de evreii ultrareligioi. “Cnd vd un brbat ultra-ortodox care vine spre mine pe strad m ntreb de fiecare dat dac voi fi scuipat sau nu”, a declarat acesta.

i el, fost juctor de fotbal americam, a ripostat luna trecut cnd a fost scuipat de doi evrei. “Eram foarte furios. I-am mpins n perete pe cei doi i i-am ntrebat de ce fac asta. Acetia i-au cerut scuze nspimntai i i-am lsat s plece. Dar nu tot timpul se ntmpl aa. De multe ori cei care te scuip riposteaz violent”, a declarat pentru Haaretz studentul la teologie.

Reprezentanii Bisericii Armene se plng c dei au fost nregistrate atacuri chiar i asupra nalilor prelai, poliia israelian nu ia msuri mpotriva agresorilor, prefernd n general s ignore incidentele de acest gen.

Dar victime nu sunt doar armenii. i preoii care aparin Patriarhiei Ortodoxe Greceti sunt scuipai n plin strad de evrei fanatici. “Trec pe lng mine i m scuip”, a declarat preotul Gabriel Bador, de 78 de ani. “n general i ignor, dar este greu. De multe ori m opresc i ntreb de ce”, a spus acesta.

Sursa:FrontPress.ro
comentariu rapcea.ro: cred c citatele urmtoare din Talmud, v vor lmuri cu privire la comportamentul evreilor faț de creștini. Și, apropos, evreii care triesc printre noi și nu ne scuip n faț, se abțin doar de fric. n sinea lor, mulți fac ceea ce au fost nvțați de hahami: URSC CREȘTINII ȘI CREȘTINISMUL “CU UR IUDAIC, SNTOAS”.

Intr-adevar, Talmudul, —care exalta sentimente de simpatie nationala, catre jidovi, —predica, din contra, O URA SALBATICA impotriva celor ce nu sunt jidovi, si mai ales in contra crestinilor. (Sixte de Sienne, jidov convertit, a extras din Talmud pasajul urmator: ,,Ordonam ca toti evreii sa BLESTEME, de trei ori pe zi, poporul crestin si sa roage pe Dumnezeu sa-l cufunde si sa-l extermine, cu regii si printii lui. Hahamii vor recita, in Sinagoga, de trei ori pe zi aceasta rugaciune, in ura lui Isus din Nazaret“. (Talmud Babli, 0 —1, tr. 1, c. 4. —Vezi Sixti Sinensis, Biblioth. Sancta, 1610).

,,Trebuie sa smulgi inima goi-ului SI SA OMORI PE CEL MAI BUN DINTRE CRESTINI.” (Rabi Brentz, Judenbalg, p. 21. —Vezi si Rohling, L, cit., p. 66-67. De altfel, iata o conditie , sine qua non, pentru a deveni un bun haham: ,,Tot discipolul ce nu cauta si nu practica RAZBUNAREA si nu-si pastreaza URA, ca sarpele, nu poate fi considerat ca un bun haham.” (Bartolocci, Bibliot. rabbinica, II, p. 428. — Vezi si Ruppert, L. cit., p. 33.)

,,Cel ce varsa sangele unui goi, aduce o jertfa lui Dumnezeu.” (Ialk. Chimeoni, Ad. Pent., f. 245, c. 3. —Vezi Rohling, L. cit. p. 76.)

D-rul Justus, in brosura sa, Iudenspigel im Lichte der Wahrheit, citeaza acest pasaj din Talmud:
,,Este de mirat ca sangele Klipothelor, —adica al fecioarelor neevreice, —sa fie o jertfa atat de placuta cerului. In adevar. A varsa sangele unei fetite ne-evreice este un sacrificiu tot atat de sfant, ca acela al celor mai pretioase parfumuri, —si in acelasi timp un mijloc de a te impaca cu Dumnezeu, si de a atrage bine-cuvantarile sale.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.