Din nou despre jidani. Chiar și eu m-am săturat de subiect, dar ei sunt de vină, nu se potolesc. De data asta în Ucraina, jidanii acuză România de crime împotriva evreilor în Ucraina. Să vorbească despre Holocaustul evreiesc atunci când or vorbi despre cel comunist: cine sunt autorii și ce etnie aveau

Octombrie 1941: Trupele române intră triumfătoare în Odesa, Ucraina

Miercuri s-a încheiat la Kiev conferința organizată de parlamentarul Oleksandr Feldman, care a avut ca temă principală somarea României “să-și asume rolul jucat în Holocaust”.

Conferința și-a propus “aducerea la lumină a genocidului sponsorizat de statul român” și a fost examinat “rolul României în crimele comise de armată în Ucraina și Republica Moldova”.

La adunare au participat în jur de 70 de persoane, majoritatea jurnaliști, profesori, politicieni sau persoane publice. Ambasadorul României acceptase inițial invitația de a participa la conferință, dar s-a răzgândit în ultima clipă. Au fost prezenți însă reprezentanți ai ambasadelor Austriei, Azerbaijanului și Israelului, dar și parlamentari din Ucraina și Republica Moldova.

“Nu vrem compensații financiare din partea României”, a declarat Oleksandr Feldman, care este și președinte al Comitetului Evreiesc Ucrainean, citat de Jewish Telegraphic Agency. “Nu pot aduce din nou la viață victimele. Chiar dacă ambasadorul român nu a fost prezent, noi vom continua până când se va face dreptate”, a mai spus acesta, catalogând conferința drept “un mic prim pas din lunga călătorie pe care o avem de parcurs”.

Rezoluția adoptată la sfârșitul întrunirii cere României să recunoască public “rolul jucat în uciderea a sute de mii de evrei în teritoriile care aparțin astăzi Ucrainei și Republicii Moldova” și să-și ceară scuze oficiale.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *