Octombrie 1941: Trupele romne intr triumftoare n Odesa, Ucraina

Miercuri s-a ncheiat la Kiev conferina organizat deparlamentarul Oleksandr Feldman, care a avut ca tem principal somarea Romniei “s-i asume rolul jucat n Holocaust”.

Conferina i-a propus “aducerea la lumin a genocidului sponsorizat de statul romn” i a fost examinat “rolul Romniei n crimele comise de armat n Ucraina i Republica Moldova”.

La adunare au participat n jur de 70 de persoane, majoritatea jurnaliti, profesori, politicieni sau persoane publice. Ambasadorul Romniei acceptase iniial invitaia de a participa la conferin, dar s-a rzgndit n ultima clip. Au fost prezeni ns reprezentani ai ambasadelor Austriei, Azerbaijanului i Israelului, dar i parlamentari din Ucraina i Republica Moldova.

“Nu vrem compensaii financiare din partea Romniei”, a declaratOleksandr Feldman, care este i preedinte al Comitetului Evreiesc Ucrainean, citat de Jewish Telegraphic Agency. “Nu pot aduce din nou la via victimele. Chiar dac ambasadorul romn nu a fost prezent, noi vom continua pn cnd se va face dreptate”, a mai spus acesta, catalognd conferina drept “un mic prim pas din lunga cltorie pe care o avem de parcurs”.

Rezoluia adoptat la sfritul ntrunirii cere Romniei s recunoasc public “rolul jucat n uciderea a sute de mii de evrei n teritoriile care aparin astzi Ucrainei i Republicii Moldova” i s-i cear scuze oficiale.

Sursa:FrontPress.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *