Germania ii cheama pe somerii greci
Germania, cea mai mare economie din Europa, are un mesaj pentru Grecia, inglodata in datorii si scandaluri politice: “Avem nevoie demuncitori!”
Cu o forta de munca in scadere, dar un sector industrial infloritor chiar si pe timp de criza, Germania are nevoie urgenta de persoane calificate si spera sa in convinga pe greci, spanioli si portughezi sa vina, mai ales ca, in tarilor lor, somajul ajunge la rate ametitoare, de pana la 20 la suta, relateazaAP.

Dupa ce a depasit foarte rapid criza din 2008, in prezent, rata somajului din Germania este la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, de 6,6 la suta

In Grecia, rata somajului este de 16,7 la suta, insa, in randul tinerilor de sub 24 de ani, se ridica la 42%. In Spania, somajul se ridica la 20%, cu peste 45% din tinerii sub 25 de ani fara job.

In Germania, in schimb, se estimeaza ca ar fi nevoie de 80.000 de ingineri, 12.000 de medici si 66.000 de specialisti in domeniul IT.

Astfel, in ultimele luni, Agentia Federala a Muncii a organizat multe intalniri cu institutiile similare din Grecia, Spania si Portugalia, in vederea unorrecrutari.

Not: pn la acest moment, nici un grec nu s-a artat interesat de oferta german. Motivul ar putea fi faptul c nu au terminat de srbtorit primirea ultimei tranșe de ajutor european pentru Grecia
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.