Georgios Karatzaferis, liderul LAOS

Organizaiile evreieti internaionale i-au exprimat ngrijorarea legat de prezena n noul guvern de unitate naional de la Atena a celor de la LAOS (Adunarea Ortodox Popular), un “partid de extrem dreapta i antisemit”.

Noul cabinetul interimar, condus de Lucas Papademos dup demisia premierului George Papandreou, s-a ntrunit vineri pentru prima oar, dup ce jurmintele de instalare n funcie au fost depuse cu o zi nainte. Rolul principal al noului guvern este acela de a aplica msuri dure de austeritate i de a tempera efectele crizei politico-economice care au zguduit Grecia i care amenin ntreaga zon euro.

“Suntem profund ngrijorai de prezena n noul guvern de unitate naional a extremitilor de la LAOS, condui de Georgios Karatzaferis”, se arat ntr-un comunicat al celor de la Comitetul Evreiesc American (AJC).

Karatzaferis, patronul unui post de televiziune i membru al parlamentului european, are o istorie a declaraiilor controversate. Acesta a afirmat c evreii ar fi implicai n atentatele teroriste mpotiva turnurilor gemene din 11 septembrie 2001, deoarece “angajaii evrei nu s-au prezentat la servici n birourile din cldirile care s-au prbuit n acea zi”. Cu alt ocazie, l-a provocat pe ambasadorul Israelului n Grecia la o dezbatere pe tema holocaustului i a “miturilor Auschwitz i Dachau”.

“i ndemnm pe conductorii Greciei, ocupai pe bun dreptate cu soluionarea crizei economice, s nu permit astfel de derapaje bigote i antisemite la nivel nalt”, se mai spune n comunicatul AJC.

Partidul LAOS a fost fondat n anul 2000 i a obinut puin peste 5 procente din totalul voturilor la ultimele alegeri parlamentare din 2009. Formaiunea naionalist s-a alturat socialitilor i conservatorilor n guvernul de unitate naional, obinnd dou posturi ministeriale.

Unul dintre aceste posturi a revenit lui Adonis Georgiadis, responsabil de flota comercial a rii, a promovat n trecut cartea controversat “Evreii: Adevrul adevrat”. Lucrarea a fost descris de Comitetul Central al Comunitilor Evreieti din Grecia (KIS) drept “o carte defimtoare, antisemit i n care evreii sunt numii ‘suboameni’ i ameninai cu exterminarea”.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares