Comisia Trilaterală, una dintre cele mai puternice și influente organizații mondiale, s-a reunit la acest sfârșit de săptămână la Haga (Olanda), printre participanți numărându-se și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Comisia Trilaterală s a reunit la Haga. Cu cine s a dus Isărescu în Olanda? geopoliticaMugur Isarescu si Răsvan Radu

Pe lângă șeful BNR, care este în prezent membru al Comitetului executiv al Comisiei, România mai este reprezentată în Trilaterală de încă doi români – Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI și Răsvan Radu, care conduce UniCredit Țiriac Bank,ultimul devenind membru al organizației în toamna acestui an. Radu este unul dintre cei mai tineri români aflați la conducerea unei bănci de top 10, anunță Mediafax.

Grupul european al Comisiei Trilaterale, care cuprinde 170 de personalități, îl are ca președinte pe Mario Monti de numele căruia se leagă două dintre cele mai importante evenimente din Europa, în ultimele zile. Este vorba, în primul rând, despre demisia premierului italian Silvio Berlusconi, al cărui succesor va fi fostul comisar european Mario Monti.

Comisia Trilaterală este o asociație particulară înființată în 1973, la inițiativa afaceristului american David Rockefeller. Comisia nu și-a ascuns niciodată intențiile de propagare a globalizării, dar susține că o face exclusiv spre binele general. Comisia este formată din industriași, șefi de bănci, actuali și foști prim-miniștri, membri în diverse guverne ale lumii.

Scopul organizației este, conform site-ului oficial, să asigure comunicarea și cooperarea între statele reprezentante. Totuși, unii consideră că membrii asociației reprezintă “un guvern din umbră“, care determină deciziile politice luate la nivel global. Astfel, Comisia Trilaterală este considerată “cel mai influent grup de lobby din lume“, fiind pusă pe aceeași treaptă cu faimosul grup Bilderberg.

Sursa: ZiuaVeche.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares