Feed on
Posts
Comments


Materialul ce urmează este scris de către IntenseLight, un mai vechi prieten și colaborator. El se

referă la cartea “The world of tantra”,
al cărei autor este Brajamadhava Bhattacharya (publicată pentru prima dată în anul 1988).

Lucrarea este extrem de actuală, fiind considerată o relatare unicat a unui inițiat și practicant al tradiției tantrice indiene, autentice. Ea a fost tradusă și în franceză, fiind publicată în anul 2007 sub titlul original „Le monde du tantra” (Editura India Universalis).

Această carte excepțională a fost tradusă și la noi, din limba engleză, fiind publicată în România cu titlul schimbat, sub numele de “Doamna Miracolului”, în anul 2003, la editura Sophia (schimbată de nevoie în Lux Sublima, datorită asemănării cu adevărata editură Sophia, ce publică cărți cu specific creștin ortodox).

Acum, câteva cuvinte despre această editură Lux Sublima (fostă Sophia yoghină). Ea îl avea – până

 


mai acum câțiva ani, drept director, pe mult hulitul (la MISA) Claudiu Trandafir. Editura în cauză publică și revista Yoga Magazin, care este oferită gratuit la cursurile de yoga, atunci când apare, fiind practic organul de presă al MISA.

Cu alte cuvinte, această editură aparține și este controlată de cei care conduc MISA, fapt care nu cred că poate fi tăgăduit.

Ei bine, traducerea respectivă este re-publicată în iulie 2008, la Editura Shambala (ce aparține tot MISA-ei), fără a mai purta însă nici un fel de elemente referitoare la editură, ISBN, copyright sau lucrarea inițială. Chiar numele autorului este ușor greșit, probabil pentru a fi greu de găsit sursa traducerii (fără titlul original al lucrării). Iar traducătorul apare a fi o domniță cu numele de Laura Stanciu.

Puși în fața atâtor încercări de disimulare, am căutat să aflăm cine este această “ilustră necunoscută” Laura Stanciu. Întrebându-l pe prietenul goagle, am aflat că sunt multe domnițe purtătoare de nume similare, dar numai una dintre ele semnează alături de o altă vedetă MISA, lidera de grupuri feminine Aida Călin, cărțulia cu numele de „Tantra, inițieri sexuale în Orient”, apărută în 2004 la editura Lux Spiritus (etapa intermediară dintre Sophia și Lux Sublima, cum arătam mai sus).

Nu mai intru în alte amănunte, dar se poate trage cu certitudine o concluzie din informațiile prezentate mai sus:

Cartea “Doamna Miracolului” a apărut (și a fost ulterior republicată) la edituri controlate de MISA – și prin MISA, de către Gregorian Bivolaru.

 

De ce este important acest lucru ? Pentru că, după ce am citit cartea respectivă, în limba română și apoi originalul în engleză, am rămas surprins de contrafacerea lucrării originale, cu bogate adaosuri urofile din folclorul MISA, fapt pentru care i-am făcut o întrebare liderului MISA, Gregorian Bivolaru, cu privire la această carte și conținutul ei. Grieg a răspuns rapid, și cu multă amabilitate, că el nu are nici o legătură cu această carte și conținutul ei.

 

Știind ceea ce știam de la amicul IntenseLight cu privire la modificarea cărții (există martori care spun că l-au văzut pe Gregorian Bivolaru cenzurând, modificând și adăugând capitole întregi la traducerea originală), am căutat să o contactez pe Laura Stanciu, dar toate tentativele mele au fost în zadar. Rămâne ca voi, cititorii, să vă lămuriți singuri dacă autorul acestei făcături este Gregorian Bivolaru. Iată articolul lui IntenseLight.

Lectură iluminatoare !

 

Anatomia unei manipulari – cum a inventat Gregorian Bivolaru capitolele referitoare la „jocurile cu urina” din lucrarea „Doamna Miracolului”

 

Motto: Iisus a spus: “Nu vorbiti neadevăruri, nu faceti cele de care nu sunteti încredintati, pentru că totul se arată înaintea cerului. Nu-i nimic ascuns care să nu iasă la lumină si nu-i nimic atât de ascuns care până la urmă să nu fie descoperit.” (Evanghelia apocrifă a lui Toma);

Poți prosti un om o dată, dar nu îi poți prosti pe toți mereu.” – aformism preferat de Gregorian Bivolaru

M-am decis sa realizez acest material in urma unor comentarii aparute la articolele publicate anterior pe acest site,  referitoare la adevaratii autori ai cursurilor de yoga (unde am aratat ca majoritatea cursurilor de yoga „scrise” de Gregorian Bivolaru sunt de fapt plagiate din diverse lucrari),  comentarii in care se afirma ca, pana la urma “traducerile sunt corecte” deci, ce atata tura vura, ar trebui chiar sa ii “multumim” lui G. Bivolaru pentru faptul ca a tradus si facut accesibile aceste informatii, chiar daca a uitat sa precizeze autorii reali, si deci cumva, indirect, si-a insusit pe nedrept niste merite care nu ii apartin.

Prin urmare m-am decis sa analizez o lucrare de baza in cadrul Misa, o lucrarea ce este considerata o adevarata “Biblie” pentru grupurile de Shakti (femei), o lucrare pe care G. Bivolaru a laudat-o pe larg in cadrul unor conferinte, ajungand chiar sa o ofere gratuit in cadrul taberei de vacanta de la Costinesti.  Este vorba despre lucrarea “Doamna Miracolului” scrisa de B. Bhattacharya.

Titlul real al lucrarii este “The world of tantra”, si autorul este intr-adevar Brajamadhava Bhattacharya. Lucrarea a aparut pentru prima data in India, in anul 1988, in cadrul editurii Munshiram Manoharlal Publishers.

Brajamadhava Bhattacharya este un autor foarte respectat (el fiind si autorul a alte 3 lucrari importante: “Shivaism and the Phallic World” – in 2 volume, Bhakti   the religion of love, si  “Varanasi Rediscovered”),  lucrarea fiind  considerata o importanta relatare /autobiografie a unui initiat din lumea tantrismului hindus.

Ne-am fi asteptat ca G. Bivolaru sa acorde un mare respect unei astfel de lucrari, scrisa de catre un adevarat initiat tantric, care s-a hotarat sa descrie cu sinceritate unele aspecte mai intime ale vietii sale, respect manifestat prin grija fata de calitatea traducerii, calitatea tipariturii, etc.

Mai jos aveti copertile ambelor lucrari si cuprinsul lor, pentru a le putea compara:

 

Doamna Miracolului – Oringinal si frauda doc. 1

Daca lucrarea originala are 458 de pagini, ei bine traducerea apărută in cadrul Misa are doar 267 pagini ! Aproape nici una dintre capitolele si subcapitolele din cadrul traducerii Misa nu se regasesc in lucrarea originala, dupa cum se poate observa cu usurinta. Va veti intreba de ce o diferenta asa de mare la numarul de pagini? Sa fie vorba despre diferenta de format? Asa am crezut si eu la inceput,  in mod naiv.. De asemenea, socanta este diferenta dintre coperta sobra a lucrarii originale, si coperta traducerii din cadrul Misa, care seamana mai mult cu coperta revistei Playboy.

 

Pentru a fi mai usoara comparatia dintre cele 2 editii (editia originala si traducerea Misa), am subliniat/ accentuat (in lateral) cu verde pasajele traduse relativ corect in cadrul Misa, si cu rosu erorile, lipsurile, modificarile, etc.

Ei bine, inca de la pagina 30 a traducerii Misa, am descoperit lipsa a aproape a 17 pagini din lucrarea originala.  Mai exact, paginile 18-33 din lucrarea originala nu apar deloc in traducerea din cadrul Misa, asa cum se poate observa cu usurinta mai jos. Recomandăm downloadarea de pe scribd a pdf-urilor, pentru a putea fi citite mai ușor.
Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 2

Apoi, la pagina 77 a traducerii in romana, lipseste mantra: „Om Tare Tutare Ture Swaha”, care este mantra Tarei in traditia budista. Deci exact aceasi situatie ca si in cadrul plagiatului realizat in cadrul cursurilor de yoga, cand (asa cum am aratat deja) G. Bivolaru a eliminat toate mantrele din textele originale, ca nu cumva cursantii Misa sa afle de existenta acestor mantre din alte surse decat persoana lui. Cum se spune foarte clar: informatia  inseamna putere si cel care controleaza informatia detine controlul, nu?

Insa eliminarea acestei mantre din textul original este de-a dreptul stupida, deoarece aceasta mantra se gaseste peste tot, nefiind nici pe departe „secreta”! Cunoscutul muzician Oliver Shanti de exemplu are chiar o melodie in care se aude mereu in fundal aceasta mantra!
Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 3

Apoi, la pagina 90 din traducerea Misa, gasim de data aceasta o mantra modificata.  Desi in lucrarea originala, mantra este OM, in varianta romana, ea este tradusa drept AUM.  Deci, in lucrarile tiparite sub coordonarea lui G. Bivolaru, mantrele sunt ori eliminate din text, ori modificate !

Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 4

La pagina 138 a editiei romanesti am descoperit de asemenea lipsa unei pagini din lucrarea originala (pagina 201). In pagina lipsa, este descrisa  intalnirea autorului cu un mare maestru  tantric din ordinul Bhairavasilor, care avea o multime  de puteri paranormale, precum cea de „a aprinde o bucata de lemn doar privind-o” sau „capacitatea de a bea apa dintr-un pahar de la distanta”. Interesant este ca G. Bivolaru a decis eliminarea acestui pasaj. Oare de teama de a nu i se cere niciodata sa demonstreze si el niste capacitati paranormale asemanatoare, obiective, asa cum i-am cerut eu si atatia altii ?

Doamna Miracolului – Original si Fradua doc. 6

De asemenea la pagina147 a traducerii romanesti, lipsesc 3 pagini (paginile 219-221). In acestea se discuta mai in amanunt despre … ati ghicit, mantre:

Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 7

La pagina 201 a traducerii romanesti lipsesc aproape 3 pagini din lucrarea originala. Aceste pagini sunt importante, deoarece autorul discuta aici mai in amanunt despre pranayama si trezirea lui Kundalini, informatii care sunt insa mult prea importante pentru a fi traduse si oferite cursantilor Misa, nu ?!  Ei trebuie sa aiba acces doar la povesti  tantrice spectaculoase, insa nu si la mecanismele care duc la astfel de realizari ! Facand o paranteza, apreciez ca este cel putin interesant faptul că același fenomen de „ocultare” se petrece si cu celelalte informatii oferite cursantilor MISA, de data aceasta in cadrul cursurilor de yoga tiparite. Ma feresc totusi sa dau exemple de astfel de modificari/omisiuni care lipsesc de eficienta unele tehnici yoga, tocmai pentru faptul ca in cazul in care aceste tehnici ar fi practicate in mod corect, dar fara indrumarea unui maestru autentic, ar expune practicantii unor riscuri majore de sanatate (fizice sau mentale).

Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 8

La pagina 243 a traducerii romanesti  am descoperit lipsa unei pagini intregi din textul original. In acest  subcapitol  lipsa (cu  titlul: „Cele doua care au cazut/esuat”), autorul vorbeste despre doua dintre partenerele lui sexuale care au avut un destin tragic: una a murit de tuberculoza iar cealalta a „inebunit”. De ce a fost scoasa oare aceasta bucata din text? Sa nu afle publicul roman si, mai ales, cursantii Misa nimic despre riscurile caii tantrice, despre care am vorbit pe larg in materiaulul despre psihoza indusa prin practicile meditative ? Mitul evolutiei in „deplina siguranta” trebuie mentinut in continuare, pentru ca afacerea Misa sa prospere. Nu conteaza ca unele femei sfarsesc in baruri de noapte din Japonia, se trezesc protagoniste in filme porno fara voia lor, sau ajung la psihiatrie cu diverse tulburari psihotice.

Fie ca „Tantra” si „amorul transfigurator cu continenta, in urma caruia potentialul sexual fizic este transmutat in forme superioare de energie si sublimat in etajele superioare ale fiintei” (cliseu misan n.n.) sa triumfe !!! 🙂

Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 9

Mai jos aveti scanate imaginile  ce se gasesc in lucrarea originala. Priviti-le cu atentie si observati atmosfera de sacralitate pe care acestea o evoca. Si apoi priviti din nou fotografiile aproape pornografice din traducerea aparuta sub „inaltul patronaj” al lui G. Bivolaru. Asta este diferenta dintre tantra promovata de un adevarat initiat, B. Bhattacharya, si un fals initiat  – G. Bivolaru. Acesta din urma, oricat de mult ar incerca, nu reuseste sa isi ascunda adevaratul nivel. Bineinteles ca imaginile din lucrarea originala nu au aparut in traducerea Misa. Normal. Cum sa afle discipolele „tantrice” ale maestrului dambovitean ca tantra nu are nimic de-a face cu dansul la bara, urofilia, cultul personalitatii lui G. Bivolaru, secretomania si fanatismul grupurilor de shakti, sedintele de videochat si lesbianismul promovat agresiv in cadrul Misa?

 

Doamna Miracolului – Original si Frauda doc. 10

Sa nu va inchipuiti cumva ca acestea sunt singurele pagini care lipsesc din lucrarea originala. Din lipsa de timp, analiza pe are am facut-o eu asupra traducerii romanesti este una destul de superficiala. Mai lipsesc multe alte pasaje si in multe alte locuri traducerea este complet gresita. Ii sfatuiesc pe cei care doresc sa afle cu adevarat ce a vrut sa transmita Bhattacharya, sa faca rost de lucrarea originala.

Am lasat pentru final cea mai interesanta „greseala” de „traducere”. Priviti cu atentie paginile 166-175 din textul original, si apoi cititi traducerea lor, aflata la paginile 122-134 inlucrarea romaneasca. Veti descoperi doua lucruri:

a) 5 pagini din textul original nu au fost deloc traduse

b) cele 3 subcapitole referitoare la „orgasmul urinar” si jocurile cu urina care apar in traducerea Misa NU EXISTA in lucrarea originala!

Sa le luam pe rnad. In paginile care lipsesc din traducerea romaneasca este descris un ritual sexual  de magie neagra, la care autorul a fost martor (pe furis), in care un tantric realizeza un ritual sexual cu partenerea lui (care in cele din urma „inebuneste”), in care folosesc 5 cadavre: un cadavru uman si 4 cadavre animale. Binenteles, acesta este un ritual de magie neagra, un exemplu de decadere, insa acesta nu este un  motiv ca el sa fie scos din traducerea romaneasca, ba dimpotriva, el face dovada sinceritatii autorului, care relateaza atat plusurile cat si minusurile sistemului tantric !

Cat despre cele 3 capitole ce se gasesc la paginile 124-133 in traducerea Misa, si care poarta titluri pompoase de genul:  „Initierea secreta in misterele fascinante ale orgasmului urinar”; „Jocurile amoroase cu elixirul cel auriu al vietii” si „Starile coplesitoare de orgasm urinar au trezit in mine efecte miraculoase”, ei bine, daca cititi lucrarea in original, veti descoperi ca aceste capitole NU EXISTA in lucrarea lui Bhattacharya! Mai exact, ACESTE CAPITOLE AU FOST INVENTATE DE GREGORIAN BIVOLARU!
Doamna Miracolului – Original si frauda doc. 5

Veti descoperi aici cu mare usurinta limbajul de lemn al lui Gregorian Bivolaru si expresiile folosite de el in mod obsedant: misterele fascinante, uluitoare initiere secreta, surprins intr-un mod extaziant,  frenezia si transfigurare amoroasa, etc, etc.  Este uimitoare nerusinarea cu care G. Bivolaru pune in gura lui Bhattacharya propriile tendinte si pasiuni urofilice, incercand astfel sa le dea o nota de autenticitate tantrica!  De exemplu, la pagina 125, Bivolaru ii indeamna pe cursantii Misa sa realizeze acest procedeu „secret” de cel putin „7 ori” cu reprezentati/reprezentante de sex opus din „fiecare zodie”.  Citind aceste capitole inventate de G. Bivolaru, puteti afla care sunt de fapt fantasmele si interesele lui profunde: „jocurile” cu urina, jocul cu uretra, sexul cu femei din toate zodiile, etc.

Ne putem intreba pe buna dreptate, de ce a inventat/scris Bivolaru aceste capitole si le-a introdus in lucrarea lui Bhattacharya?  De ce nu a publicat pur si simplu o brosura, semnata chiar de el, in care sa isi prezinte toate bazaconiile urofilice pseudo-tantrice? Simplu.  Pentru ca risca sa i se puna la indoiala autoritatea, sa nu fie crezut, risca sa fie acuzat de faptul ca sub masca „tantrismului”  da curs de fapt propriilor perversiuni urofilice. Astfel, Bivolaru si-a introdus propriile perversiuni in lucrarea lui Bhattacharya, si a scos in schimb din ea pasajele mai tehnice/practice, care ofereau detalii concrete referitoare la elemente esentiale in tantra: pranayama, trezirea lui Kundalini, mantre, etc. Cu alte cuvinte a incalcat un principiu pe care chiar el l-a enuntat intr-un aforism bivolarian: Un om care are curajul propriilor opinii, nu are nevoie sa isi motiveze preferintele sau propriile opinii prin a le pune in gura unei alte autoritati in materie. Exact asta a facut in cazul de fata G. Bivolaru.

Apoi s-a apucat sa popularizeze cu agresivitate aceasta lucrare, in special „deliciile orgasmului urinar”, „jocurile cu urina” etc, ca deh, daca un initiat de talia lui Bhattacharya spune asa ceva, e clar ca femeile care resimt o retinere in fata unor astfel de manifestari sexuale stranii,  sunt niste „limitate”, „decadente”, etc.  Lui Bivolaru nu ii ajunge ca poate sa pretinda sa faca sex cu oricare dintre cursantele Misa, ca urmare a manipularii intensive din ultimii 20 de ani, prin care a reusit sa le convinga pe cursantele naive ca daca vor face sex cu el isi vor „arde karma” sau „isi vor trezi Kundalini”. Nu, el doreste sa se si pise in gura lor in deplina libertate, caci asa recomanda cica cu atata caldura  „Doamna Miracolului/Bhattacharya”! Si toate astea sub scuza „tantrei”!

O spun din nou, asa cum am spus-o si in trecut. Bivolaru se foloseste cu nerusinare de cursantii Misa pentru a isi satisface toate nevoile personale. Cand a avut chef de femei, si-a injghebat un harem (la propriu, cei care stiu episodul „cuibusorului de nebunii” – a se citi cloaca aburinda – din imobilul de pe strada Otesani (langa sala de curs Obor), stiu la ce ma refer). Cand a avut nevoie de bani, si-a convins discipolele sa inceapa sa lucreze in baruri de noapte conduse de Yakuza, fara sa ii pese deloc de securitatea lor (si o face si in prezent!), si pe site-uri erotice, comportandu-se ca un adevarat sef de clan mafiot, cu supusi care ii urmeaza orbeste ordinele.  Insa toate astea nu i-au fost suficiente. Deoarece in raport cu gradul de degenerare sexuala la care a ajuns el, discipolele sale sunt prea „inhibate”. Si atunci s-a decis sa isi implineasca si tendintele urofilice. Si cum poti face acest lucru cel mai usor, decat publicand o carte celebra, semnata de un autentic initiat tantric, in care discipolele credule si naive, au „descoperit” cu surprindere exact recomandarile calduroase ale lui Grig din cadrul conferintelor si grupurilor secrete de femei !? Mai exact: sexul cu parteneri din toate zodiile, jocurile cu urina, suflatul aerului in vezica pentru a avea nspee mii de orgasme, etc! Si metoda a functionat! Toti cei de la Misa au inghitit galusca! Pana acum. Pentru mine, aceasta este dovada supremei arogante a lui G. Bivolaru, care ne crede in sinea lui pe toti cei care au trecut pe la MISA (sau mai sunt inca acolo), nimic altceva decat niste semidocti retardati intelectual, care sunt prea comozi ca sa mai citeasca si sa verifice informatiile oferite de „maestru”. Cei care au cea mai mica urma de indoiala, sa comande din India lucrarea originala ( e chiar ieftina) si sa o citeasca cu atentie din scoarta in scoarta. Se vor convinge singuri. Cele 3 capitole nu exista in lucrarea originala.

Discutie

In momentul de fata G. Bivolaru se afla intr-o situatie foarte delicata. Mihai l-a contactat deja pe G. Bivolaru, chestionandu-l cu privire la aberatiile din „traducerea si adaptarea” lucrarii lui Bhattacharya. In raspunsul audio trimis lui Mihai, Bivolaru neaga ca ar avea vreo implicare in realizarea acestei carti, si da vina (cu lasitate) pe traducatoarea ei (Laura Stanciu). De ce? Pentru ca majoritatea celor de la curs stiu ca toate cartile care sunt publicate in cadrul editurilor patronate de Misa sau de catre oameni de la MISA, acestea sunt inspectate, recenzate si cenzurate cu atentie de el Magnus Aurollson. Pentru ca toata lumea ii recunoaste cu mare usurinta stilul, limbajul de lemn si ideile personale in aceste 3 capitole. Nici un cursant MISA sau instructor nu si-ar permite sa publice vre-o carte pe teme de spiritualitate fara a avea acordul lui Bivolaru cu privire la varianta finala a materialului. Cei care au incalcat aceasta regula au platit scump. Dau doar doua exemple arhicunoscute de catre cursantii MISA:

Primul este cel al lucrarii Japa Yoga, autor Swami Shivananda, lucrare tradusa si publicata sub semnatura lui Dani Bozaru, instructor yoga. Lucrarea a fost tradusa fidel, cu toate mantrele originale, motiv de furie pentru G. Bivolaru, care l-a pedepsit de Dani Bozaru cu porunca de a construi sau cumpara pe banii lui un numar de 4 case, care apoi sa fie donate la MISA, cu destinatie de ashramuri, totul cu scopul de a-si „arde” „karma cumplita de suferinta” pe care si-a creeato acesta prin publicarea sacrelor mantre daruite cu atata bunavointa publicului, de marele Yoghin Swami Shivananda.

Al doilea caz este cel al unui cunoscut cursant si instructor de yoga de la MISA, care a indraznit sa traduca si sa puna in vanzare o lucrare biografica despre „nebunul divin”, marele yoghin tibetan Drupa Kunlei.

La solicitarea lui Bivolaru, cartea respectiva (traducere fidela a unei monografii din limba engleza), a fost retrasa aproape integral de la vanzare, pierderile fiind suportate de catre nechibzuitul cursant…

In cazul cartii de fata insa, G. Bivolaru da vina pe traducatoarea cartii, situatie care este destul de jenanta pentru el. Deoarece majoritatea cursantilor Misa stiu ca G. Bivolaru stie sa citeasca in limba engleza (eu personal l-am auzit vorbind in engleza, e adevarat cu un accent asemanator cu cel al lui Iliescu, insa asta e..), in Suedia a dat chiar interviuri in engleza, deci nu poate veni cu scuza ca nu a putut consulta lucrarea originala, mai ales ca el se prezinta mereu ca o persoana ce a studiat si studiaza extrem de multe lucrari, si este dotat cu o memorie fantastica. In plus lucrarea originala are aproape 500 de pagini, iar traducerea romaneasca nu are nici 300. Pana si un individ cu un IQ de 50, daca compara dimensiunea lucrarii originale cu traducerea romaneasca, isi da seama cu usurinta ca ceva nu este in regula. Lucrarea originala este ditamai volumul (ca si grosime), pe cand variantele romanesti  (traducerea a fost publicata in 2 formate)  sunt cel mult 60% din aceasta (ca si dimensiune). Deci prost sa fi si tot te prinzi ca ceva nu e in regula. Si atunci, cum sa te apuci sa recomanzi si chiar sa faci cadou o carte despre a carei traduceri in limba romana stii ca este trunchiata si chiar prost tradusa pe alocuri ?!

In plus mitul „infailibilitatii” sale ar fi spulberat. Adica, ditamai „maestrul (pseudo-) tantric”, care exemplifica discipolilor naivi Pralaya, Hiranya Loka, „starea de rezonanta cu Adevarul Divin”, si chiar realizeaza proiectii in timp, mai exact peste 7777777777,7777 milioane ani (am chiulit la meditatia respectiva, deci imi cer scuze daca nu mai stiu exact care era data de destinatie), nu isi da seama cand o biata traducatoare macelareste in ultimul hal o lucrarea, si introduce si 3 capitole noi?!  Adica, fara suparare, dar cat de jalnic poti sa fi incat sa fi pacalit atat de usor?! Cum poti sa mai ai pretentia de a mai „ghida spiritual” pe altii, cand esti inselat asa de lesne? Si nu numai ca pici atat de usor, insa mai si lauzi traducerea respectiva si o oferi gratuit cursantilor!

Cred ca daca Bivolaru va juca cartea cu „eu nu am nici o implicare in aceasta poveste”, acest lucru va crea niste disonante cognitive foarte greu de suportat in mintea discipolilor sai, si ii va afecta intr-un mod si mai grav imaginea.

Eu personal STIU ca G. Bivolaru este autorul acestor 3 capitole. De ce sunt asa de sigur?  Pentru ca un personaj foarte apropiat de G. Bivolaru mi-a marturisit in cadrul unei discutii,  ca l-a vazut personal pe Bivolaru scriind respectivele capitole! Bineinteles ca la inceput nu l-am crezut (mi se parea chiar prea mult), asa ca m-am decis sa verific. Acesta a fost motivul pentru care am comandat (impreuna cu Mihai) lucrarea originala din India si am comparat-o cu traducerea romaneasca, si asa a luat nastere acest material.

Interesanta mai este si transcrierea de mai jos, a unei inregistrari  realizate de procurorii ce au interceptat telefonul mobil al Madalinei  (transcrierea a fost publicata in presa), in care G. Bivolaru se foloseste de aceasta lucrare pentru a isi „autentifica” din punct de vedere tantric tendintele urofilice, si a o manipula astfel pe biata Madalina:

19.07.2003, ora 14.47

MADALINA: Vrei ca data viitoare cand vei veni aici sa faci si tu pipi?
BIVOLARU: Daca e…te simti capabila sa te joci…
MADALINA: Da.
BIVOLARU: Dar tu? Data viitoare cand o sa-ti fac oa…tua ai sa…
MADALINA: (rade) Eu o sa ma straduiesc sa beau multa, multa citronada asa cum ai spus tu si…
BIVOLARU: Exact. Da. Si pe urma bei mereu ca daca dupa aceea, dupa ce faci, iar bei si iar bei, pana la urma sa sti ca o sa, o sa incepi.
MADALINA: Bine.
BIVOLARU: Pentru ca deja ai vazut ce minunata stare ai, a fost in Danemarca. Mi-a placut. Aveai o stare asa frumoasa… Sa vezi ca daca…
MADALINA: Da si mie mi-a placut de tine ca ai avut atata rabdare. Aoleu!
BIVOLARU: Scumpa de tine, dar am rabdare… si o sa vezi ce stari extraordinare o sa ai daca o sa incepi sa te joci asa. Or sa-ti apara niste trairi mortale.
MADALINA: Vai!
BIVOLARU: Da. Mai ales cand o sa poti sa, cand o sa poti sa faci in timp ce te mangai. Eu cu gurita in interiorul ioniului din tine. Or sa-ti apara niste stari teribile, nu ai mai avut niciodata.
MADALINA: Vai, deja imi creste pulsul si mai tare.
BIVOLARU: Foarte bine. Si mai creste, creste, creste. Minunat. Foarte bine, sa creasca. De fapt, aceasta… ai citit in Doamna Miracolelor.
MADALINA: Jocul cu pipi?
BIVOLARU: Da.
MADALINA: Da.

Cred ca cel mai bine ar fi sa inchei acest articol chiar cu un pasaj din lucrarea lui B. Bhattacharya, care bineinteles  ca nu se regaseste in traducerea de la Misa, (textul se gaseste la pagina 32 in lucrarea originala), pasaj care reflecta pe deplin situatia lui G. Bivolaru: 

„Dependentii de droguri si alcolicii, perversii si maniacii, toti isi deschid propriile cluburi sub umbrela yogai si a tantrei. Tantra a devenit o scapare usoara pentru degenerati.”

Intenselight

PS: deoarece am primit de la cititori foarte multe cereri de a le facilita contactul cu IntenseLight – pentru a-i relata alte aspecte similare observate de către ei, sau de a comunica pe alte subiecte, cei care doresc să îi scrie lui IntenseLight, o pot face la adresa intenselight21(at)gmail.com.

loading...

131 Responses to “Anatomia unei manipulari – cum a inventat Gregorian Bivolaru capitolele referitoare la „jocurile cu urina” din lucrarea „Doamna Miracolului””

 1. oxilantes says:

  mesaj ptr intenselight

  bai nesimtitule. in loc sa te bucuri ptr ca , datorita maestrului nostru se face trecerea catre satya yuga fara suferinta, fiind evitate catastrofe naturale apocaliptice cu asteroizi si cutremure, deci, in loc sa fii recunoscator ptr toate astea, tu vii cu astfel de comicarii?
  pai ce te deranjeaza atat de tare faptul ca maestrul nostru, fiind integrat pe deplin in absolut, stie exact cum trebuie sa arate o lucrare tantrica? pai daca autorul nu a stiut sa scrie tot ce se necesita acolo, pai nu e normal ca maestrul sa complecteze? pai poate nu stii tu, dar despre urinoterapie a scris si Iisus, intr-o brosura publicata la MISA longtaimago. pai daca pana si Iisus vorbeste despre pipi cum ca e de la D-zeu, cine esti tu ca sa vii cu acuzatii din astea nefondante?
  ai grija cum gandesti, ca exista jocul in retur, si maestrul e bun si te iarta, dar energia ta negativa indreptata impotriva lui te paleste cand vine inapoi spre tine. vrei sa patesti si tu ce a patit Monica Cesa, care a facut cancer ptr ca l-a barfit pe Grieg? fraiere, alege lumina si nu te lasa pacalit de nebunii de pe exmisa, ptr ca infernul vorbeste prin ei.

  mesaj ptr Mihai Rapcea

  n-ar fi mai bine sa te ocupi in continuare de clientii tai penali, si sa lasi salvarea planetei in mainile cui poate cu adevarat a aduca o raza de lumina aici?
  ne-am plictisit de aerele tale infumurate de mare cautator spiritual, cand este evident ptr toata lumea ca, din moment ce nu reusesti sa vezi in Grieg cel mai important maestru spiritual, esti un gogoman !

 2. Asa cum a procedat cu Laura Stanciu (despre care se stie ca ,a fost de multe ori in Japonia cu ky) a procedat si cu o alta fata din Japonia ,careia i-a spus a publice cartea despre cupluri acolo carte care a fost dur criticata de japonezi ,inclusiv de o persoana despre care GB a sustinut ca are planul supramental f activat si ca este cea mai in masura sa i-o corecteze si sa o ajute sa o publice.
  Fata respectiva,datorita pe de o parte reactiei japonezilor fata de acea carte (sotul ei a aruncat-o pur si simplu in strada din acesta cauza) si pe de alta datorita comportamentului inuman pe care il are GB si Misa fata de ea desi a donat ani la rind aur si bani acestora , a facut despresie si in momentul cutremurului cind ea mergea apropae zilnic la spital ptr reabilitare ,GB a fost atit de “compasiv”si “recunoscator” ptr devotiunea ei si banii donati de-a lungul anilor din Japonia incit ,in timp ce familia si prietenii o contactau sa vada daca mai e in viata ,el i-a trimis mesaj audio(pe care psihologul care o ajuta sa depaseasca trauma o va face publica in caz ca nu i se va face dreptate, fata respectiva avind aproape 3 ani de cind nu reuseste sa vina in tara )in care o insulta si o face demoniaca ptr ca nu a inlocuit pozele cu femei goale din cartea originala ,cu flori,ca sa nu mai aiba japonezii ce critica,mintind pe desupra ca a locuit si gratis in ashram desi fostii ei colegi de curs sunt martori ai nenumaratelor ei plecari in Japonia.
  G nu recunoaste niciodata cind greseste si modul in care arunca cu atita usurinta vina pe femei ,modul in care le exploateaza nepasindu-i de viata si de demnitatea lor ce arata oare?
  In ce este maestru G de fapt?

 3. Gabriel says:

  pt Oxilantes…superinteligentul si superinspiratul…un mic text din MAREA EVANGHELIE A LUI IOAN ,VOL4,SCRISA DE JAKOB LORBER SUB DICTEU DIVIN…text revelator care arata cine a fost si va fi mereu SUPREMUL NOSTRU MODEL DIVIN…ca asa scria si pe posterele cu IISUS primite in una dintre tabere…
  Capitolul 255
  Venirea Domnului ca om în perioada noastră de
  creație și pe pământul nostru: omniprezența
  spiritului
  1. Eu(ISSUS) am spus: „Nu, prietene, aceasta nu este prostie,
  este doar o glumă cam prea îndrăzneață și cu conotații
  mult prea profunde pentru această viață pământească
  de acum. Atâta vreme cât sufletul tău nu a devenit una
  cu Spiritul Meu, tu nu poți pricepe unele lucruri în
  adevărata lor profunzime. Dacă vei atinge în curând
  renașterea spirituală și te vei afla dincolo, în împărăția
  lui Dumnezeu, ca o înțelepciune desăvârșită, atunci vei
  recunoaște multe lucruri până în adâncul lor, însă
  bineînțeles numai în ceea ce privește perioada de creație
  prezentă, actuală, în a cărei ordine își au originea toate
  câte sunt. Și totuși, între această perioadă de creație și
  toate celelalte perioade de dinainte există o distanță
  atât de uriașă ca între acest pământ și cel mai îndepărtat
  corp ceresc.
  2. în nici una din nenumăratele creații anterioare
  nu am fost pe acele corpuri cerești în carne și oase, prin
  propria-Mi voință, ci am ținut legătura cu acei oameni
  numai prin îngerii anume creați pentru aceasta. Doar
  acestei perioade a creației îi este dat ca Eu să Mă cobor
  în carne, pe un corp ceresc oarecare, care este tocmai
  acest Pământ, pentru toate creaturile din veci și să le fac
  cunoscută învățătura Mea.
  3. Eu vreau să creez, pentru toate vremurile care vor
  veni și până în veșnicie, copii care să-Mi fie asemenea
  Mie și care să fie astfel crescuți de iubirea Mea
  părintească încât să poată domni împreună cu Mine în
  vecii vecilor.
  4. Pentru aceasta am îmbrăcat Eu, Dumnezeu cel
  infinit și veșnic, trup, ca să vă fiu vouă, copiilor Mei, un
  Tată de a cărui existență să vă puteți convinge cu ochii,
  urechile și mâinile, și ca să vă învăț cu gura și inima Mea
  iubirea, înțelepciunea și adevărata putere
  dumnezeiască, prin care apoi să stăpâniți, asemeni Mie,
  nu numai toate creaturile acestei perioade de creație, ci
  și pe toate care vor urma.
  5. Această perioadă a creației se deosebește de toate
  celelalte pentru că, în toată veșnicia și nemărginirea, ea
  este singura în care Eu însumi am venit în carne și oase
  pe acest pământ ca om, ca să vă învăț ca pe adevărații Mei
  copii în veci. Iar acum, Matael, tu fiind unul dintre cei
  mai pricepuți gânditori, vei fi înțeles cele spuse, astfel
  că veșnicia și nemărginirea nu te vor mai apăsa atât de
  tare.
  6. Pentru un suflet îngrădit, această învățătură despre
  infinitate și eternitate este de neînțeles; altfel însă se
  petrec lucrurile cu un suflet pe deplin trezit în spirit.
  Căci acesta este liber și asemeni Mie, iar mișcarea lui
  este de așa natură încât toate legăturile cu spațiul sunt
  nule pentru el. Acesta este, prietene, un dar deosebit al
  omului spiritual!
  7. Imaginați-vă toate mișcările corpurilor cerești ca
  având o iuțeală cât se poate de mare, și veți recunoaște
  că și cele mai iuți mișcări ale sorilor centrali, chiar și de
  milioane și milioane de ori multiplicate, sunt foarte lente
  în comparație cu viteza spiritului, deoarece ele au nevoie
  pentru parcurgerea spațiului de un anumit timp, pe
  când, pentru spirit, chiar și cea mai mare distanță este
  străbătută cât ai clipi. Pentru spirit, AICI și ACOLO, la o
  depărtare nemăsurabilă, este același lucru. în schimb,
  pentru orice alt mod de mișcare ar fi o foarte mare
  diferență.
  DACA AI AVUT RABDARE SA CITESTI PINA LA CAPAT…POATE AI AVUT O REVELATIE!!!
  CA LORBER A AVUT BUNUL SIMT SA SCRIE ADEVARUL!
  traducerea e de la MISA
  dar culmea cati au citit…dar cati oare mai stiu ce au citit…dar oare cati au inteles ce au citit???

 4. Costin says:

  Vorbim de traducerea facuta de Pali Cornelia si modificata/adaptata cu nesimtire de Bivolaru? :))))
  Cine va mai lua in serios vreo carte tradusa in cadrul Misa dupa ce toti vor vedea ce s-a facut cu lucrarea lui Bhattacharya?! Voi sunteti chiar idioti de nu intelegeti?

 5. oxilantes says:

  ptr Gabriel.
  da, am citit pana la capat citatul de mai sus, cu Iisus. si care-i problema? am zis eu ceva in contra lui? am negat eu ca Iisus ar fi fiul lui Dumnezeu?
  acum , universul are nevoie de mine in alta parte, asa ca nu mai pot detalia, dar lasa-mi raspuns si eu maine te rezolv.

 6. pt intensedark says:

  Spune-ne, te rugam, daca stii sau poti sa afli de unde a fost copiata si ce parere ai despre:
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6869.

  Iti multumim anticipat!

 7. Felina says:

  Sunt convinsa ca FIECARE carte aparuta la Misa este plagiat , sau in mare parte modificata in stilul nesimtito-caracteristic 🙂
  Iar locul lui Bivolaru este in puscarie.

 8. Deria says:

  babanule schiritual, aici te-ai deghizat in oxilantes? 😀

  babanu face doar shtou, nu (mai) tine cu MISA.

  intenselight, felicitari! Esti tare!

  Auzi, dar nu se poate face o sesizare pe undeva, pe acolo, prin India, pentru denaturarea in asemenea hal a cartii?

 9. pentru oxilantes says:

  Draga Oxilantes, daca ai sti cat de asemanatoare sunt aceste fraze “datorita maestrului nostru se face trecerea catre satya yuga fara suferinta, fiind evitate catastrofe naturale apocaliptice cu asteroizi si cutremure” si “dar energia ta negativa indreptata impotriva lui te paleste cand vine inapoi spre tine. vrei sa patesti si tu ce a patit Monica Cesa, care a facut cancer ptr ca l-a barfit pe Grieg? fraiere, alege lumina si nu te lasa pacalit de nebunii de pe exmisa, ptr ca infernul vorbeste prin ei” de ceea ce inseamna simptomatologia psihozelor. Inca un mic pas si poti pierde total legatura cu realitatea si tine insuti si sa impartasesti aceasi soarta cu multi dintre ai tai colegi din Misa care continua sa umple spitatalele psihiatrice. Si asta nu pentru ca sunt ‘aruncati si neintelesi de catre familii’ asa cum incearca Misa sa se disocieze de aceste cazuri, ci pentru ca acesti oameni devin incapabili de o viata echlibrata – agresivitatea, halucinatiile, obsesile devin incontrolabile; Este cazul sa faci ceva pentru tine – mai ai timp…sper….

 10. Sunt foarte incantat ca atat de multi oameni se preocupa si citesc si chiar studiaza cartea mea in diferite traduceri. Cand am scris-o nu ma asteptam sa aiba un asa succes…
  Adaugirile editiei in limba romana mi-au placut foarte mult, asa ca am decis sa fie traduse si incluse si in celelalte editii.
  De asemenea, as schimba titlul articolului dvs. din Anatomia unei manipulari in Anatomia unei exorcizari, intrucat consider ca editia in romana a facut o adevarata exorcizare asupra pasajelor cu rezonante de magie neagra.
  Inca o data, multumesc tuturor si mult succes in practica Tantrei!
  AUM TARE TUTTARE SVAHA
  Brajamadhava Bhattacharya

 11. catalin says:

  de cateva ori faci referire la Mihai.
  te referi la Mihai Stoian?

 12. pentru oxilantes says:

  Oxilantes, redau din ceea ce ai scris mai sus: “pai ce te deranjeaza atat de tare faptul ca maestrul nostru, fiind integrat pe deplin in absolut, stie exact cum trebuie sa arate o lucrare tantrica? pai daca autorul nu a stiut sa scrie tot ce se necesita acolo, pai nu e normal ca maestrul sa complecteze?” In cazul in care inca nu resusesti sa intelegi despre ce este vorba voi incerca sa te ajut un pic: nimeni nu a contestat in articol libertatea lui Bivolaru in a-si spune parerea si gandurile. Bivolaru are libertatea sa scrie cate carti vrea despre propriile valori si atitudini sexuale.Nimeni nu contesta asta. Minimul de bun-simt al oricarui om te face sa-ti si asumi autoratul a ceea ce scri. Daca nu, inseamna lasitate in a-ti asuma responsabilitatea propriile idei. Asata a facut Bivolaru: s-a pitit in spatele unui alt nume, si cu atat mai grav, in spatele numelui unei persoane reale (cam acelasi mod de actiune ca in scena fugii din tara cu peruca in cap?). Totala lipsa de respect pentru adevartul autor si pentru cititori in aceeasi masura!!! Si de aici se vede cata lipsa de incredere are acest individ in el si in propriile lui ineptii. Este incredibil cat de mult poate sa se coboare.
  In acest caz este mai mult decat atat, este vorba si de MANIPULARE – incalcarea libertatii cititorului si pacalirea lui. Inocularea unor idioteni prin atribuirea lor unui adevarat maestru tantric.
  Ma intreb daca te-ai mai luminat un pic Oxilantes?

 13. pentru cel care se da BrajaBrajamadhava Bhattacharya says:

  Stimate prieten, tocmai prin mesajul pe care l-ai trimis, nu faci decat sa subliniezi inca o data, asta daca nu era suficient, modalitatea aberanta a celor de la Misa in a se substitui si vorbi in numele altora. Unde va este curajul de a va exprima in nume propriu? Chiar asa de rusine va este cu voi? Daca oglinzile din jurul vostru va arata exact asa cum sunteti voi si nu prea se intrevede vreo apreciere, de ce sa nu va iluzionati cu aprecieri autofabricate? Dupa “guru Bivolaru” si “discipolul” – puterea exemplului?!
  La mai mul curaj catre exprimarea propriei tale autenticitati !!!

 14. Sorin says:

  Cel care se da BrajaBrajamadhava Bhattacharya pe aci e sigur unu’ pus de Griguta sa mai salveze ce se mai poate. Pt. ca sunt rahatiti toti la fund dupa faza asta.
  Griguta, ai facut-o de cacao ca niciodata! Felicitari. Stiam ca esti un mare nesimtit, insa mi-ai depasit total asteptarile! Esti muuult mai pervers decat ma asteptam! Drac mic ce esti!

 15. oxilantes says:

  pt cel care-i poarta de grija lui Oxilantes.
  lasa-l in pace , ca are altcineva grija lui. in primul rand, o armata de ingeri si arhangheli poarta de grija gruparii noastre spirituale, ce stii tu. dovada saptamana arhanghelilor organizata recent in Romania care s-a soldat cu schimbari vizibile in Bucuresti, in ceea ce priveste atmosfera subtila in care ne imbaiem cu totii.
  in legatura cu realitatea, afla ca prin initierile la care lucrrez, am acces la realitatea adevarata, nu aia din capul vostru care nu intelegeti cat de importanta este miscarea noastra spirituala ptr umanitate. daca tu nu intelegi asta, imi pare rau ptr tine. te indrepti catre o incarnare nasoala, ptr ca refuzi lumina in viata ta, si-l barfesti pe cel mai important maestru al tuturor timpurilor pe internet. ar mai fi sanse sa scapi din lantul asta trofic, cu conditia sa apelezi la gratia maestrului, care te rezolva sigur. dar tu nu crezi in El, asa ca esti in cerc vicios. ai putea ajunge chiar la nebuni. ma voi ruga ptr tine ! roaga-te si tu, cu cuvintele astea: ,, Doamne atotputernic, salveaza-ma din infernul asta, scoate-mi prostiile din cap si adu-ma inapoi pe calea luminii, ca sa n-o belesc mai apoi ! ”
  si aibi incredere, ca Dumnezeu nu te lasa la greu !

 16. oxilantes says:

  iarasi ptr ala de mi se adreseaza, in al doilea mesaj.
  deci tu spui ca MAESTRUL nostru a dat buleala cu traducerea? n-ai inteles nimic din toate astea. sensul profund ezoteric al acestei intamplari ti-a scapat. nu-i nimic, nu suntem cu totii intelepti, iti explic eu, fii pe receptie: de ce s-a ajuns in aceasta situatia cu cartea ,,Doamna Miracolului” ? oamenii din India sunt inhibati, n-ar fi inghitit galusca cu uretra in guritza , ca un falnic falus care da muitza. si de asta Absolutul n-a fost de acord sa apara in India acele pasaje, dar in Romania atmosfera subtila e alta, datorita activitatilor tantrice facute de MISA de 25 de ani aici, cu un maestru eliberat tantric care trezeste chiundalini in nestire la o multitudine de femei ! si oamenii au alt nivel, mai ales ca ne pregatin sa implinim profetiile lui Sun dar Singh in care vom fi poporul ales, miezul din yoni, ca vom integra toata planeta in inima misterioasa a lui Dumnezeu ! de aia.

 17. theothersarshi says:

  @catalin
  Persoana la care face referire intenselight sub numele de Mihai e Mihai Rapcea. Adica cel pe al carui blog ne aflam.

  @aia care cred ca “autorul” e trimis de GB
  Comentariul ala e evident la misto.

 18. fost cursant says:

  Daca Monica Cesa a murit de cancer ptr ca chipurile l-a birfit pe G ,atunci D Dobrin si C Gaina care au murit tot de cancer crezind in G si urmindu-i tratamentele pina in ultima clipa,de ce au murit? Modul in care G a birfit-o pe M Cesa la spirala lasind sa se inteleaga ca ar fi murit ptr ca l-a birfit pe el ditamai “maestrul” arata cit de pervers ii manipuleaza pe cei care nu vor sa gindeasca …inteleg ca pe atunci nu erau atitea dovezi care sa arate cit de nonsalant minte si profita dupa urma celor slabi si neinformati dar care au totusi o bruma de cautare spirituala dar acum cu atitea informatii si dovezi chiar e prostie sa mai urmezi o asemnea fiinta…intr-adevar locul lui este la inchisoare;acum citiva ani as fi aprins sute de luminarii si ofrande ca sa nu ajunga acolo si ma rugam sa fie scapat dar acum asta e tot ceea ce ii dores:sa ajunga la inchisoare,sa nu ii mai fie permis sa mai calce vietile oamenilor in picioare.

 19. eu says:

  Mihai, FA CEVA cu saitul, se incarca groaznic de greu!!!

 20. MR says:

  Gata, s-a rezolvat si cu viteza pe site 🙂

 21. eu says:

  zi-ne si noua ce a mai fost pe 16 nov. la procesul niturad-MISA

 22. oxilantes says:

  in articol se specifica cum ca Rapcea ar fi primit un raspuns audio de la Maestru in care acesta declara cum ca traducatoarea cartii este vinovata de modificarile aduse acesteia. ei, eu nu cred asa ceva, proba sa vina sa auzim si noi cu urechile noastre. pana atunci, noi nu suntem convinse de nimic.

 23. Ram says:

  Si daca o sa auziti înregistrarea, cu toate ca stiti procedura (mergi la biblioteca si apoi cd-ul este rupt) o sa va deziceti de maestrul vostru? Ati încercat sa-l cunoasteti ca om?
  Sa vedeti cît este de prefacut si cum face totul la cacealma? Trebuie sa fi umil ca sa poti sa-l vezi în toata micimea lui pentru ca da ati citit bine ESTE O CHESTIUNE DE ORGOLIU DIN PARTEA VOASTRA!
  Voi credeti ca veti salva planeta, voi sunteti alesele/alesii, voi faceti meditatii pentru cutremur, 2012, aduceti ploaia si aveti o misiune spirituala.
  MISIUNE SPIRITUALA: modalitatea ce-a mai sigura de a manipula pe cineva în conditiile în care tu îi sugerezi care este (aici este salvarea planetei, a romaniei, etc) Nu trebuie sa-i spui direct care este misiunea spirituala lasa omul sa-si aleaga ce-i place pe tema data de tine astfel fiecare va fi multumit si va asculta de sfatul tau.
  GRIEG ESTE UN PSEUDOMAESTRU, NU ARE REALIZARI SPIRITUALE ARE DOAR CITEVA PUTERI PARANORMALE PE CARE LE GASESTI LA ORICE CIRCAR UN PIC MAI ANTRENAT.
  Insa aceste puteri puse în contextul potrivit l-au lansat pe culmile adoratiei….

 24. Gabriel says:

  apropo de MISCAREA CHARISMATICA……..un articol care e edificator……….

  Parintele Serafim Rose: Miscarea harismatica – un semn al vremurilor

  http://corortodox.blogspot.com/2011/10/parintele-serafim-rose-miscarea.html

  Deși are rădăcini încă în secolul trecut, Mișcarea Penticostală modernă datează exact din ajunul Anului Nou 1900, la ora 7 seara. De câtăva vreme, preotul metodist Charles Parham din Topeka, statul Kansas, necăjit de ineficiența vădită a misiunii sale, începuse să studieze intensiv Noul Testament împreună cu un grup de studenți, cu scopul de a afla secretul puterii Apostolice. În final, studenții au dedus că acest secret constă în “vorbirea în limbi“, care, credeau ei, însoțește întotdeauna în Faptele Apostolilor primirea Duhului Sfânt.

  Plini de tensiune și entuziasm, Parham și discipolii săi au hotărât să se roage până când vor primi și ei “Botezul Duhului Sfânt”, împreună cu vorbirea în limbi. Pe 31 decembrie 1900 ei s-au rugat de dimineața până seara fără nici un rezultat, până în momentul în care unei tinere i-a venit ideea că din tot efortul lor lipsește un element: “punerea mâinilor“. Parham puse mâinile pe capul fetei și îndată ea începu să vorbească “într-o limbă necunoscută”.

  În următoarele trei zile avură loc multe asemenea “botezuri”, inclusiv al lui Parham însuși și al altor doisprezece pastori de diverse confesiuni, care toate au fost însoțite de vorbirea în limbi. În curând mișcarea ajunse până la Texas, iar apoi avu un succes deosebit într-o bisericuță frecventată de negri, în Los Angeles. De atunci încoace ea s-a răspândit în întreaga lume și se mândrește cu un număr de zece milioane de membri.

  Timp de o jumătate de secol, “Mișcarea Penticostală” a rămas sectară, fiind primită pretutindeni cu ostilitate de către confesiunile tradiționale. Totuși vorbirea în limbi a început să se manifeste treptat în chiar sânul acestor confesiuni, la început discret, până când în 1960, un preot episcopalian de lângă Los Angeles, făcu o mare publicitate acestui fapt, declarând public că a primit “Botezul Duhului Sfânt” și că vorbește în limbi. După oarecare ostilități inițiale, “renașterea harismatică” câștigă aprobarea oficială sau neoficială a majorității confesiunilor și se împrăștie rapid atât în America, cât și în afara ei. Chiar odinioară rigida și exclusivista Biserică Catolică luă în serios mișcarea spre sfârșitul anilor 1960, purtându-i de atunci stindardul cu mult entuziasm. În America, episcopii romano-catolici aprobară această mișcare în 1969, iar cele câteva mii de catolici implicați atunci în ea, au sporit în doar o decadă la nenumărate sute de mii; ei se reunesc periodic în conferinte “harismatice” locale și naționale pe care le frecventează zeci de mii de oameni.

  Țările romano-catolice europene au devenit și ele entuziast “harismatice”, după cum o atestă conferința “harismatică” din vara anului 1978 din Irlanda, la care au participat mii de preoți irlandezi. Nu mult înainte de moartea sa, Papa Paul al VI-lea a declarat, la întâlnirea cu o delegație “harismatică”, că și el este penticostal.

  Care să fie explicația unui succes atât de spectaculos al revirimentului “creștin” într-o lume occidentală care este vădit “post-creștină”? Fără îndoială că răspunsul poate fi dat dintr-o dublă perspectivă. Pe de o parte, este vorba de un teren psihic foarte receptiv a milioane de “creștini” care constată că propria lor religie este lipsită de viață, supra­raționalizată și de ordin aproape exclusiv exterior, lipsindu-i seva și puterea de convingere.

  Pe de altă parte, avem fără îndoială de-a face cu un “duh” deosebit de puternic ce se ascunde în spatele acestei mișcări și care este capabil, dacă găsește condiții prielnice, să producă o multitudine foarte variată de fenomene “harismatice”, inclusiv vindecări, vorbiri în limbi, tălmăciri, profeții, la baza tuturor acestora aflându-se “botezul” cu, sau în, sau al, “Duhului Sfânt”. Totuși ce este acest “duh”?

  Este semnificativ faptul că cei care urmează “renașterii harismatice” cu miile nici măcar nu-și pun această întrebare. Propria lor experiență “baptismală” este atât de puternică pentru ei, precedată fiind de o atât de eficace pregătire psihologică sub forma unei rugăciuni și așteptări concentrate, încât ei nu se mai îndoiesc nici o clipă că ceea ce coboară în final peste ei și în ei nu poate fi decât Duhul Sfânt și că fenomenele pe care le experimentează nu pot fi decât acelea descrise in Faptele Apostolilor.

  De asemenea, întreaga atmosferă psihologică a mișcării este deseori atât de unilaterală și de încărcată cu o stare apropiată de fanatism, încât a exprima orice îndoială la adresa ei este considerat ca o blasfemie la adresa Duhului Sfânt. Din sutele de cărți apărute deja pe această temă, doar câteva manifestă indoieli ușoare cu privire la validitatea ei spirituală.

  Pentru a obține o idee mai clară asupra caracteristicilor distinctive ale “renașterii harismatice”, vom examina câteva din mărturiile și practicile participanților la ea, punându-le întotdeauna față în față cu învățătura Sfintei Ortodoxii. Cu puține excepții, aceste mărturii vor fi culese din cărțile și revistele care fac apologia mișcării, deci scrise de oameni favorabili ei, și care, evident, nu publică decât acele materiale care, cred ei, slujesc cauzei lor.

  În continuare, nu ne vom referi doar la puține surse strict penticostale, preferând să ne ocupăm în special de mediile protestant, catolic și ortodox, și de marele succes pe care îl are ‘”renașterea harismatică” în aceste medii.
  2. Spiritul “ecumenist” al “Renașterii Harismatice”

  Înainte de a începe să cităm din declarațiile “harismatice”, să atragem atenția pentru început asupra unui aspect de bază al Mișcării Penticostale propriu-zise, care aproape întotdeauna este trecut sub tăcere de către autorii “harismatici”. Și anume, că există un număr uluitor de secte penticostale, de o mare varietate, fiecare avându-și propriile accente doctrinare, și multe dintre ele nefiind în comuniune unele cu celelalte. Există “Adunările lui Dumnezeu“, “Bisericile lui Dumnezeu“, reuniuni “penticostale” și “ale sfințeniei”, grupuri “După Evanghelie” etc., multe dintre ele împărțite în subsecte mai mici.

  Deci este vădit lucru, că “duhul” care inspiră o asemenea anarhie nu poate fi în nici un caz unul al comuniunii și unității. El este în contrast diametral cu spiritul Bisericii Creștine Apostolice a primului veac, la care mișcarea susține că vrea să se întoarcă. Totul, în cadrul noii “mișcări harismatice” ce a cuprins acum mai toate confesiunile, se discută mult despre “unitatea” pe care această nouă mișcare o inspiră.

  Dar despre ce fel de unitate este vorba? Cumva de adevărata unitate a Bisericii pe care Creștinismul Ortodox a păstrat-o neștirbită din secolul I și până în secolul al XX-lea? Sau de pseudo-unitatea Mișcării Ecumenice care neagă până și existența Bisericii lui Hristos?

  Răspunsul la această întrebare îl anunță clar cel care poate fi considerat “profetul” de frunte al penticostalismului secolului XX, anume David Du Plessis, care, în ultimii douăzeci de ani, a promovat activ veștile despre “Botezul Duhului Sfânt” printre confesiunile participante la Consiliul Mondial al Bisericilor. Și aceasta în urma îndemnului imperativ primit prin intermediul unei “voci”, ce i-a fost adresat în anul 1951. Mișcarea Penticostală din cadrul diferitelor biserici devine din ce în ce mai puternică și mai dinamică. Dar cel mai remarcabil este faptul că această renaștere se regăsește mai ales în cadrul așa-ziselor societăți liberale, mult mai puțin în sentimentul evanghelic și chiar deloc în cel fundamentalist al Bisericii Protestante.

  Ultimele menționate se constituie acum în opoziția cea mai vehementă față de această glorioasă “renaștere”, căci trebuie să știm că Mișcarea Penticostală și mișcările moderniste ale Consiliului Mondial (al Bisericilor, n. tr.) sunt acelea în care se manifestă cel mai cu putere duhul” (Du Plessis, p. 28).

  Aceeași este situația și în cazul Bisericii Romano­ Catolice: “reînnoirea harismatică” apare tocmai în cercurile “liberale”, cu rezultate imediate în avântul ecumenismului pe care îl îmbrățișează această Biserică și cu tot soiul de experimente în cadrul serviciului liturgic (cum ar fi acompaniamentele la chitară etc.) Catolicii mai tradiționaliști sunt tot atât de ostili acestui curent ca și Protestanții radicali.

  Că orientarea “renașterii harismatice” este puternic ecumenistă e dincolo de orice îndoială. Iată ce scrie Clarence Finsaas, pastor luteran “harismatic”: “Pe mulți îi surprinde faptul că Duhul Sfânt se poate manifesta în cadrul oricărei confesiuni creștine istorice… fie ea calvină sau arminiană (se referă la doctrina lui Arminius, care susține posibilitatea mântuirii tuturor, opusă celei calviniste a predestinării (n. tr.).) puțin importă; esențial este că Dumnezeu este mai presus decât credințele noastre și că nici una dintre confesiuni nu deține monopolul asupra Lui” (Christenson, p. 99). Iată ce declară și un pastor episcopalian despre “renașterea harismatică”: “…din punct de vedere ecumenic ea este un mare succes, deoarece se realizează o remarcabilă unire a creștinilor de diferite confesiuni, și aceasta mai ales la nivelul parohiilor” (Harper, p. 17).

  Periodicul “harismatic” californian Inter-Church Renewal (Reînnoirea interconfesională) este plin de astfel de declarații de “unire”: “Întunericul vremilor apuse s-a risipit, iar astăzi călugărița romano-catolică și un protestant se pot iubi reciproc cu o iubire nouă și ciudată“, care dovedește că “vechile bariere confesionale se prăbușesc. Superficialele diferențe doctrinare sunt date la o parte, astfel încât toți credincioșii să se poată uni în Duhul Sfânt“.

  Preotul ortodox Eusebius Stephanou crede că “această revărsare a Duhului Sfânt trece dincolo de granițele confesionale… Duhul lui Dumnezeu lucrează …atât în interiorul cât și, în exteriorul Bisericii Ortodoxe” (Logos, ian. 1972, p. 12).

  În acest punct, creștinul ortodox vigilent, care nu uită nici o clipă că trebuie să “cerce duhurile”, se va găsi pe un teren familiar, presărat cu clișeele ecumeniste obișnuite. Mai ales să remarcăm această “revărsare a Duhului Sfânt”, care apare în exteriorul Bisericii Ortodoxe, exact ca Mișcarea Ecumenică însăși; cei care o adoptă nu fac altceva decât să urmeze unei mode care a ajuns la maturitate în exteriorul Bisericii lui Hristos.

  Deci ce pot să-i învețe cei care se află în afara Bisericii lui Hristos pe creștinii ortodocși? Nu putem să negăm că, uneori, spre rușinea noastră, catolicii si protestanții sunt mai zeloși în participarea la biserică, la activitățile misionare, la rugăciunea împreună, la citirea din Sfânta Scriptură etc. Chiar din interiorul credinței lor greșite, catolicii, protestanții și sectanții îi fac de rușine pe ortodocși prin aceea că se străduiesc mai mult să se facă plăcuți lui Dumnezeu decât mulți dintre ortodocși, în condițiile în care cei din urmă sunt singurii care au păstrat plinătatea creștinismului apostolic.

  [Si duhul necurat poate da ravna, si inca la ce cote!!! n.n.]

  Deci, ortodocșii ar face bine să ia exemplu de la celelalte denominațiuni și să reînvieze bogățiile spirituale ale propriei lor Biserici, pe care încă nu reușesc să o scoată din lenea duhovnicească și din obiceiurile cele rele. Cele spuse acum se referă la partea omenească a credinței, la eforturile umane care se cheltuiesc în activitățile religioase, fie ea credința cuiva justă sau nu.

  “Mișcarea harismatică” însă pretinde că se află în contact cu Dumnezeu și că a găsit mijloacele primirii Duhului Sfânt, adică ale revărsării harului lui Dumnezeu. Și totuși Biserica, și nimic altceva (sau altcineva), este aceea pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a hotărât-o ca mijloc de dăruire a harului către oameni. Să credem prin urmare că Biserica este actualmente înlocuită de vreo “nouă revelație” capabilă să transmită harul din afara Bisericii, prin vreun grup de oameni, care, probabil, cred în Hristos, dar care nu au nici o idee sau experiență personală a Sfintelor Taine instituite de El și nici o legătură de continuitate cu Sfinții Apostoli și urmașii lor, pe care El i-a ales pentru a săvârși aceste Taine? Hotărât că nu. Este la fel de sigur astăzi, ca și în primul secol creștin, că darurile Duhului Sfânt nu se descoperă în cei ce se află în afara Bisericii.

  Marele Părinte bisericesc din secolul XIX, Episcopul Teofan Zăvorâtul și toți Sfinții Părinți, spun clar că darurile Duhului Sfânt sunt transmise “tocmai prin Taina Mirungerii, care a fost introdusă de Sfinții Apostoli în locul punerii mâinilor“. Din Faptele Apostolilor învățăm că la început Taina Mirungerii se săvârșea prin punerea mâinilor. “Noi toți cei care am fost botezați si mirunși avem darul Sfântului Duh …. chiar dacă El nu este activ în toți. Biserica Ortodoxă are însă la îndemână mijloacele de activare a acestui dar, și în afara lor nu mai există nici o altă cale… Fără Taina Mirungerii, așa cum a fost înainte de ea punerea mâinilor de către Sfinții Apostoli, Sfântul Duh nu se pogoară și nu se va pogorî niciodată, peste nimeni!“. (Episcopul Teofan Zăvorâtul, Ce este viața duhov­niceasca, N. Y., Jordanville, 1962, pp. 247-8, în rusește N. ed.).

  Părintele Eusebius Stephanou (Logos, ian., 1972, p. 13) încearcă să justifice “receptarea Duhului Sfânt” și in afara Bisericii citând exemplul casei lui Cornelie Sutașul (Fapte, 10) care a primit Duhul Sfânt înainte de a se boteza. Dar diferența dintre cele două cazuri este crucială: primirea Duhului Sfânt de către Cornelie și casa sa a fost un semn că ei trebuie să se unească cu Biserica prin Sfântul Botez, în timp ce contemporanii noștri penticostali se întăresc, prin propria lor experiență, în înșelăciunea ca nu există o unică și mântuitoare Biserică a lui Hristos.

  Într-un cuvânt, când vorbim de “renașterea harismatică”, vorbim de fapt de un nivel nou și mai adâncit, “spiritual”, al ecumenismului. Adică fiecare creștin “se reînnoiește” în propria sa tradiție, dar în același timp se unește în mod obscur (doar este “aceeași experiență”, nu-i așa?) cu alți “creștini” la fel de “reînnoiți” în propriile lor tradiții, care toate conțin diferite grade de erezie și abateri!

  Acest relativism mai conduce și la o deschidere completă față de practici religioase fără precedent.

  Toate acestea ajung la punctul culminant în viziunea supra-ecumenistă a unui “profet” penticostal de frunte, care declară că mulți penticostali “au început să aibă vie în fața ochilor posibilitatea ca această mișcare să devină însăși Biserica lui Hristos la sfârșitul veacurilor…” (…)

 25. Intenselight says:

  Ram, as fi tare curios sa aflu si eu ce puteri “par-anormale” are Bivolaru.
  Si pestii mei din acvariu au mai multe puteri paranormale decat el.

 26. Ram says:

  Mda, ma gîndeam ca nu iese fum fara foc. Dar nu am toate datele problemei. Totusi uneori mi-a spus lucruri pe care le stiam doar eu. Daca stie foarte bine bodylanguage, unele ”puteri” s-ar explica. Totusi mai ramîn cîteva situații în care mi-a descris lucruri pe care le stiam doar eu. Macar clarvedere are… Dar eu cunosc o clarvazatoare care pentru 50 de ron îmi spune lucruri din trecut pe care le uitasem de mult (si bineînteles mi-a spus si viitorul destul de exact) Si nu are un cult… are doar un pret.
  Cît despre faptul ca-l viseaza toata lumea care crede în el, pentru asta m-am gîndit la o explicatie: pe vremea cînd nu-l cunosteam direct (pina în anul 3) o visam pe instructoare.
  Apoi l-am visat pe Castaneda, Iisus chiar si pe Ramacrisna(care apropo mi-a zis ca daca vreau poate sa fie el maestrul meu în locul lui GB haha),
  CA DACA TE ROGI LA O PIATRA TRANSFIGURÎND-O ÎN DUMNEZEU-PIATRA VA FACE MINUNI SAU VA ÎNCEPE SA PLÎNGA ASA CUM SE ÎNTÎMPLĂ CU ORICE ICOANA SFÎNTĂ !

  … deci îți plac pestii… 🙂

 27. theothersarshi says:

  Mai, mersul la Gregorian Bivolaru e ca mersul la Oracolul lui Delphi. Tu vorbesti cu diversi oameni inainte sa il vezi direct pe maestrul – astia intra mai repede decat tine si ii trage putin de limba mosu’. Dupa care, cu puterile lui paranormale, iti spune ce ti-au spus astia. Pentru ca uneori au intrat mult inaintea ta, tu poate ai mai uitat din chestii.

  Testat pe pielea proprie, pentru ca am si eu dramul meu de paranoia :)) si in general spun si nu spun chestii despre mine. Ei bine, ce mi-a spus maretul maestru a fost destul de redus in informatii, pe alocuri ca nuca in perete si uneori mi-a repetat ce spusesem eu intr-o doara prin alte parti. Si pentru ca am o memorie buna a propriilor povesti despre mine insami si stiu cam ce si cum e cu mine… l-am prins cu ocaua mica si imprumutata de la altii. In general la MISA toata lumea impartasea cam totul, de unde si atotcunoasterea bivolariana.

 28. Darth Vader says:

  “CA DACA TE ROGI LA O PIATRA TRANSFIGURÎND-O ÎN DUMNEZEU-PIATRA VA FACE MINUNI SAU VA ÎNCEPE SA PLÎNGA ASA CUM SE ÎNTÎMPLĂ CU ORICE ICOANA SFÎNTĂ !”

  Si daca descoperi la piatra aia doua calitati pe care sa le admiri poti sa ti-o si tragi cu ea profund extatic conform desfasuratorului in cadrul fuziunilor la unison in cinstea diverselor zeite adorate la MISA. 🙂

 29. theothersarshi says:

  Comparatia cu Oracolul din Delphi e asta (ca am uitat-o ne-explicata): si acolo se duceau oamenii la oracol, erau pusi sa astepte, isi discutau cu ceilalti problemele, se tragea cu urechea, i se spunea situatia Oracolului si pe urma oamenii se trezeau ca problemele lor deja sunt cunoscute.

 30. Ram says:

  Măi… nu va contrazic. Doar ca n-am dovezi pentru nici una dintre parti.
  DE UNDE REIESE CA AUTORII MIRACOLELOR AM FOST NOI. Si din cîte îmi amintesc stiu sigur de la cineva care se ocupa de radionica ca GB avea si folosea unele foarte bune si puternice. Pentru cei care nu stiu, radionica este un fel voodoo electronic.
  Si nu este exclus sa sa fi flosit microfoane. Cel putin la Pelega. Dar la Pipera ar fi putut face asta numai daca avea o echipa de urmarire a securitatii. Dar de faptul ca nu dormea cîte trei zile ce ziceti? Numai daca nu lua cocaina :))
  Dar de faptul ca a facut maratoane amoroase chiar si de 24 de ore?
  Eu ma gindesc ca de la asta i se trage. Asa a înnebunit. Continenta predata de el te face in primul rînd foarte dependent de sex-adica nu te mai saturi niciodata si vrei din ce în ce mai mult. Ca o mîncare care doar o treci prin gura si apoi o scuipi si nu te satura niciodata. E un fel de infern, adica unde este extazul? Te alegi mai degraba cu o pofta nesatioasa de a avea din ce in ce mai multe femei.
  Mai nou GB a trecut la un nivel ”superior” Pentru ca nu i se mai scoala le pune pe fete sa se linga si el se uita…
  Stiu asta de la cel putin trei din fetele care au fost recent la el.

 31. Ram says:

  Hehe tocmai am vazut articolul postat de mihai Despre Yantra chintamani.

 32. Gigel says:

  Despre povesti cu aparate din astea s-a vorbit inca din 2004. Exemplu:
  http://ziare.zaraf.ro/articol4695/APARATE-DE-MANEVRAT-VOINTA.htm

 33. Botezatorul says:

  Eu am auzit ca mai recent se uita la filme xxx cu securisti homosexuali.

  Stiu asta de la cel putin trei sute din fetele care au fost recent la el.

 34. Ram says:

  ma Ioane, e clar ca ti-i pierdut capu…

 35. theothersarshi says:

  @Ram

  Nu-i vorba (doar) de microfoane. Pur si simplu intreaba ce-i cu aia, ce-i cu ala. Barfa si povestile sunt in floare. Asa a auzit el cu cine eram mai prietena, cu ce ma ocupam in afara de yoga, samd. Si in plus face presupuneri. Din ce spui, din cum pari, din generalizari etc. Si uneori baga si chestii cu grad maxim de ambiguitate, ca sa gasesti o interpretare singur si sa te gandesti: “ce destept e gb!”

  Daca intr-adevar foloseste microfoane, atunci cu atat mai mult. Dar nu ai neaparata nevoie de ele. Si eu ma jucam mai demult facand pe misterioasa clarvazatoare si ma distram, da’ intre timp m-am plictisit.

 36. Svayambhu clona says:

  Iata ce am citit astazi si m-am amuzat copios comparand cu ce scrie mai sus.
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6884

  Mihai Rapcea si Intenselight, v-ati acoperit prin articolul vostru de un penibil jenant din care nu stiu cum o sa va mai scoateti.
  Credibilitatea voastra este acum HARCEA-PARCEA, cu reflexii in toate dimensiunile timpului (articole trecute, prezente sau viitoare).
  Este efectiv de tot rasul, dar copios nu asa…

  >> Comment-ul nu ii apartine lui Svayambhu, ci unuia care ii copiaza nickname-ul///////modificat by F.<<

 37. Darth Vader says:

  Relax man,
  chiar daca se va dovedi ca nu e asa cum au spus ei, nu e moarte de om. Tot omul poate gresi.
  A muncit Intenselight de i-au sarit capacele ca sa compare cele doua carti si cum macane misanii sari la gitul lui. Putin respect pentru munca omului, macar atit.

  Cartea despre care vorbesc misanii nu exista pe net. Nici macar titlul nu ii este mentionat nicaieri si editura aia nu e nici ea de gasit.
  Am gasit titluri de carti ale autorului publicate inainte de 80, dar pe cea mentionata de misani, care ar fi fost publicata in 81 nicaieri. Chiar asa sa fi disparut orice urma in legatura cu cartea asta?

 38. Jean valu Jean says:

  Felicitari celor care mai au puterea sa munceasca atata ca sa arate minciunile de la misa. Mie mi s-a …..trecut de ei. Am o scarba de n-o mai scot nici cu un vagon de lamai…. Pur si simplu nu mai pot citi ceva ce e compus de misa-bivolaru-mihai stoian- shaktoze-svatlana cauciuc, etc…. etc
  Este totusi de apreciat cat munciti pe tema asta.
  Misanii…. Dumnezeu cu mila…. sunt dusi si fara de scapare….
  Bivolaru, Stoian & Co. mint cat tot Ferentariul adunat…. sunt deja jenant de papagali…

 39. svayambhū says:

  Se pare că cineva mi-a furat id-ul, întodeauna am apreciat munca lui intenselight și sunt de accord că la misa există foarte mult furt, după părerea mea ăsta e adevăratul furt intelectual nu cel în care copiezi o carte de pe internet… Bravo băieți…
  Se pare că la MISA se plagiază totul de la cărți, nume de swami-uri la nickname-uri…
  Succesuri mult la asteya.

 40. Mihaela M. says:

  In cadrul conferintelor Maestrului, care sunt elaborate nu putem nega, lipseste o tema:
  FAMILIA. Se invata multe la aceasta scoala, dar despre familie…nimic. Se vorbeste despre relatiile intre doua persoane – chiar si de acelasi sex- dc intre ele exista iubire si adoaratie…ce tampenie!- dar familia= zero. El uita un lucru: cursantele sunt in primul rand femei si apoi sunt yoghine. Incep sa isi dea si ele seama ca la 50-60 de ani, tot singure vor fi. Nimeni nu le va zice mama…Evident insa cu o lista de ordinul metrilor cu cei cu care au trait stari de extaz amoros. Dar atat….

 41. Obsevator says:

  Scanati si voi cartea THE WORLD OF TANTRA si postati-o …sa vada tot poporu’…
  “Dovada! Vreau dovada!”

 42. MR says:

  E o contradictie aici: in textele despe Marile Puteri Cosmice (Savitri, in special), Sri Aurobindo vorbeste cu adoratie despre aspectul de mama al lui shakti. Upsss… asta e alta omisiune care a “scapat” traducatorilor de la MISA…

 43. MR says:

  este deja scanata integral de catre colaboratorii acestui site, la fel si Doamna Miracolului de la Lux Sublima. Vor fi postate cu articolul lui IntenseLight zilele urmatoare

 44. Obsevator says:

  Se vor scana:
  Doamna Miracolului – Lux Sublima – sau „The Mystic Lady” ?
  Ciudat este ca „The Mystic Lady” nu apare deloc pe internet – nu exista decat 1 singur exemplar in toate bibliotecile mai ales ca este o carte valoroasa? A scana niste pagini si a le prelucra sa para ca de carte veche, este floare la ureche….

 45. MR says:

  Sunt scanate Doamna Miracolului – Lux Sublima si The World of Tantra. cat despre „The Mystic Lady”, nu putem scana ceva ce nu există (sau momentan nu avem in posesie), nu ?

 46. Robert says:

  @Mihaela M.
  Poate ca in conferinte nu apare in prim plan familia , insa ea se poarta la curs . Poti sa ai familie si sa vii la curs si asta se si poarta. In schimb daca te duci intr-o retragere de 3 ani, 3 luni, 3 zile , dar nici macar , daca te retragi in general – s-a terminat cu familia .

 47. MR says:

  Draga Robert,
  Eu m-am căsătorit pe vremea când eram la curs, soția mea era și ea la curs, an mai mic. In anul 3 de yoga a rămas însărcinată. Era și la grupul de shakti. Nu pot să îți explic cu câtă “compasiune” o priveau colegele de curs și de grup din cauză că e gravidă, că cică “i se înjumătățește vitalitatea și energia erotică” dacă face un copil, că se “decalcifiază, pierde mineralele și vitaminele din corp, și îmbătrânește prematur”, și alte asemenea aberații egoiste. Deci nu îmi spune tu că la MISA familia ete măcar ACCEPTATĂ ! Orice idee de căsătorie și ceea ce implică ea (fidelitate în cuplu – la modul tradițional) era subminată în mod subtil chiar de Grieg. Câți dintre noi nu își amintesc încă “glumițele” lui imbecile prin care compara sexul cu mâncarea ?? Citat din Grieg: “Ce preferi ? Să mănânci toată viața ta numai mere, sau să mai guști și pere, afine, mango, chiwi ??” Asta este, omul “iubea” diversitatea și s-ar fi plictisit numai cu “mere” într-o eternă “oshawa casnică” ! De aici și aberațiile de “relații deschise” în care nu mai știai nici cu cine îți împarți iubita și descopereai cu cine abia cand vedeai că jumătate de ashram avea aceeași gonoree…
  Ăsta este scopul tantrei și practicilor sexuale în cuplu, până la urmă, SĂ SCAPI DE PLICTISEALA ÎN DOI ? Cum rămâne atunci cu acea parabolă (din anul 1 de yoga, spusă la toate conferințele din 90) a căutătorului spiritual care nu aprofundează o cale și trece la alte căi, fiind asemănat cu însetatul care sapă mereu câte puțin, o fântână, fără a da niciodată de apă (pentru că nu sapă suficient) ? Nu la fel este și cu aprofundarea unei relații de iubire ?

 48. Obsevator says:

  Bine punctat @MR
  Pai nu. Ideea de a nu avea o famlie eu cred ca provine din ideea a fi mai usor de manevrat. Cum spunea cineva pe undeva mai sus….
  Aceeasi idee a schimbarii partenerilor de dans pe ring o are si Osho….
  Am fost la un moment dat la o conferinta despre cupluri – intr-o parte a salii – barbatii, in cealalata femeile. Cand s-a facut un sondaj, s-a constatat ca peste 3/4 din cei prezenti nu aveau o/un partener (stabil)!!!!! Iar cand s-a facut meditatia ochi in ochi
  fetele parca refuzau barbatii, si alegeau cu drag …femeile….

 49. Mircea says:

  Cate misane gravide ati vazut sau cunoasteti?
  …..

 50. Robert says:

  @MR si Observator
  Ideea de a nu avea o familie sau de ati face nu exista la curs . Cum se face ca exista o gramada de persoane (femei , barbati) casatorite la curs ? Unde mai pui ca Grig a fost si nas de cateva ori . Ideea de a te casatori in sensul blazant si conventional este intradevar combatuta in general nu numai la curs (vezi Osho de exemplu) . La curs vii in principal pentru a-ti accelera evolutia, si a invata altceva decat ceea ce ne-a dat scoala , si in principal aspecte esoterice. Cel putin pentru asta ar trebui sa vina la curs o persoana fie ca e singur, casatorit , sau vrea sa se casatoreasca sau nu .
  @MR
  In ceea ce priveste egoismul unor fete si alte aberatii egoiste privind aspectele privind nasterea si nu numai, l-am vazut pe viu in anumite conjuncturi si este asa cum spui . Doar ca ……curs , necurs politele se platesc individual iar karma nu stie de curs (stie doar daca pui in practica ce se invata la curs).

 51. Observator says:

  @ Robert:
  “Cum se face ca exista o gramada de persoane (femei , barbati) casatorite la curs ?” – Cat reprezinta % ? Cred ca, sub 5 %. Si cunosti bine motivul. Ti se pare normal? Asta ti-am si explicat la conf pentru barbti si femei. Aproape nimeni nu avea o relatie…..Atentie: relatie = relatie dintre doua persoane de sex opus.
  Ei o asteapta pe Miss Shakti si ele pe virilul Shiva. Si asa raman…cu ochii in soare …asteptand. Si uite asa au disparut dinozaurii, cunosti sper bancul.
  Ai vazut tu cupluri cu adevarat fericite pe aici? Raspunde sincer. Si asta pentru ca se produce acea polarizare putenirca care duce inevitabil la despartire – vezi Astrologie relationala – Rodica Purniche – iti dau si pagina daca vrei.
  Cand le iese la un cuplu o tantra…e sarbatoare. O publica peste tot.
  Scuze, Grig NU ARE O FAMILIE IN MOMENTUL DE FATA. Cum sa vb. despre ceva ce el nu are? O sa zici: nici marii iluminati nu au avut. 🙂
  “Ideea de a te casatori in sensul blazant si conventional este intradevar combatuta in general nu numai la curs ” – e in totala contradictie cu ce zice crestinismul. Aici e adevarat – te poti ‘casatori’ in fiecare an. Cu cate o cursanta.
  “Pai La curs vii in principal pentru a-ti accelera evolutia “- celor care le place sa umble ‘din floare in floare’ deci care nu isi asuma nici o responsabilitate – o familie implica asumarea unor responsabilitati – le vine ‘manusa’. Dar cred ca numai pana la o anumita varsta.
  Ai citit in Biblie la Geneza 1;28?
  “”Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul, si supuneti-l”….
  Cunosti bine conferinta din vara despre bunul simt, can una din instructoare a ramas insarcinata cu unul din cursanti, si a fost “umilita” de Grig. Nu se face asa ceva. Femeia care naste capata trecere in fata Domnului -scrie in Biblie.
  Iar pantecul femeii sterpe – este vesnic nesatul. Tot in Biblie scrie.

 52. Robert says:

  @Observator
  daca la meditatia “ochi in ochi ” femeile parca refuzau barbatii atunci barbatii prezenti ar trebui sa isi puna un mare semn de intrebare …..
  desi…m-as cam mira sa fie asa si inclin sa cred ca ti s-a parut, dar daca tu zici .
  Undeva la o chestie asemanatoare unde trebuia sa te cuplezi cate 2 de preferat barbat -femeie , fiind cam 2/3 femei erai cam luat cu asalt.

 53. Deria says:

  @Robert, cum reusesti sa fii asa de dual??? Beats me… Parca alternezi starea de luciditate cu cea de vis…

 54. Robert says:

  @deria
  La ce te referi ? Ca nu inteleg ; unde e dualitatea ?

 55. Botezatorul says:

  “Mihaela M. says:
  15/12/2011 at 22:59
  În cadrul conferințelor Maestrului, care sunt elaborate nu putem nega, lipsește o temă:
  FAMILIA. Se învață multe la această școală, dar despre familie… nimic.”

  MM, a vorbit Iisus despre cum trebuie privită ideea de familie ca și legătura lumească și calea spirituală, dar voi clonele securiste vă faceți că nu vedeți. De ce te privesc ca pe o clonă ? Pentru că întrebarea ta este tendențioasă si se repeta de ani de zile.

  Lc 9.59 Și a zis către altul: urmează-Mi. Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu.
  60 Iar El i-a zis: Lasa morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.
  61 Dar altul a zis: Îți voi urma, Doamne, dar întâi îngăduie-mi ca să rânduiesc cele din casa mea.
  62 Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uita îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu.
  Lc 10.1 Iar după acestea, Domnul a ales alți șaptezeci (și doi) și i-a trimis câte doi înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc, unde Însuși avea să vină.
  2 Și zicea către ei: Secerișul este mult, dar lucrătorii sunt puțini; rugați deci pe Domnul secerișului, ca să scoată lucrători la secerișul Sau.
  3 Mergeți; iată, Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor.

  Vai ce urât a putut să gândească Iisus despre familia sărmanului discipol, auzi, i-a numit “morți”. Ce o fi vrut să spună prin asta?

  Mt 13.57 Și se sminteau întru El. Iar Iisus le-a zis: Nu este prooroc disprețuit decât în patria lui și în casa lui.

  Ce se petrece când unul din familie apuca calea spirituală?

  Lc 12.51 Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
  52 Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinați: trei împotriva a doi și doi împotriva a trei.
  53 Dezbinați vor fi: tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei și fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale și nora împotriva soacrei.

  Ce fel de evanghelie a familiei este această frază a lui Iisus? Cine vă oprește să faceți familii, sau să rămâneți în cele care sunteți? Cu ce i-a ajuta pe cei din familia “Pepe și Oana” sau “Iri și Moni”? Dar cu alte mii și mii de astfel de situații? I-a smintit și pe ăștia tot MISA și Grig? Dacă se despart doi creștini e o întâmplare, dacă se despart doua vipuri e circ, iar dacă se despart doi yoghinii din MISA e tragedie națională.

 56. Botezatorul says:

  “MR says:
  17/12/2011 at 12:10
  Draga Robert,
  Eu m-am căsătorit pe vremea când eram la curs, soția mea era și ea la curs, an mai mic. În anul 3 de yoga a rămas însărcinată. Era și la grupul de shakti. Nu pot să îți explic cu câtă “compasiune” o priveau colegele de curs și de grup din cauză că e gravidă, că cică “i se înjumătățește vitalitatea și energia erotică” dacă face un copil, că se “decalcifiază, pierde mineralele și vitaminele din corp, și îmbătrânește prematur”, și alte asemenea aberații egoiste.”

  Colegele ei nu au putut să prevadă în ce direcție se va duce urmând un asemenea “coleg”. Probabil că nici ea nu mai e la curs și dacă e, cum se hrănește ea de la două surse ce au ținte TOTAL diferite? Una merge către nord și alta către sud. Ea o fi ales această direcție, sau nefericita situație de a rămâne gravidă i-a “sfințit” direcția? Oare câte lecții sau conferințe sau meditații a pierdut pe lângă așa zisele minerale, vitamine etc? Cine a fost oare egoistul, colegele, soția sau tu? De ce nu ai avut grijă de ea sau era prea grea continența sau măcar coitus interruptus pentru tine? Credeai că spiritul ce e întrupat în copilul tău nu mai putea veni în lume dacă nu erați voi doi, dacă nu îți manifestai tu egoista dorința de a “turna” în INTERIOR ce nu era de turnat? Dacă a “turna” este esențial pentru viața ta socio-profesională și pseudo-spirituală, de ce nu “torni” câte o porție la fiecare 9-12 luni? În felul ăsta nu mai ești un egoist care “toarnă” numai odată în viață și face o echipă de rugby în viața sa neegoistă. Ce ușor e să spui: “a rămas”, de parcă ea a fost de vină, de parcă ea a trecut prin ploaie și hop, a sărit de pe jos un strop și gata, “a rămas”. 🙁 Nu îți asumi nici măcar o parte din vină pentru “rămânerea” ei?

  “Deci nu îmi spune tu că la MISA familia ete măcar ACCEPTATĂ! Orice idee de căsătorie și ceea ce implică ea (fidelitate în cuplu – la modul tradițional) era subminată în mod subtil chiar de Grieg.”

  Nu numai că accepta, chiar și o întărește. Grig a fost nașul la multe familii de yoghini. Ba a fost și naș de botez, așa că nu are nimic împotriva ideii de familie sau cu copii, însă ca și maestru spiritual care vizează eliberarea spirituală și nu cea omenească, lumească, el se adresează spiritului în primul rând și pe urmă “hainei” (corpul fizic) acelui spirit. Grig este preponderent orientat să ajute “familia spirituală” și “copii spirituali”, așa cum ne-a numit el adesea pe discipolii lui, dar i-a ajutat pe multi copii sau multi soti cu sfaturi si ajutor. El nu a fost asa “dur” ca Iisus, “lasă morții (familia) și urmează-Mă”.

  Cât despre fidelitate, nu mai deschide gura să știi foarte bine cum stai tu cu fidelitatea. Ce să mai vorbim cu aceea a așa zișilor creștini sau profani! Diferența e ca aia o fac pe ascuns și doar unele se fac publice și se află, pe când la MISA se face și la vedere. Fidelitatea este atunci când rămâi fidel TOATĂ viața celei pe care o iubești. Ai rămas tu fidel tuturor femeilor pe care le-ai iubit și femeilor cu care ai făcut SEX? Pe câte dintre ele le-ai părăsit și nici bună ziua nu le-ai mai dat, sau câte te-au părăsit și te-ai uitat chiorâș după ele și le-ai huiduit? Învață mai întâi ce e fidelitatea și apoi vorbește de una așa zis “tradiționala”, adică una mai “șchioapa” de felul ei.

  “Câți dintre noi nu își amintesc încă “glumițele” lui imbecile prin care compara sexul cu mâncarea?? Citat din Grieg: “Ce preferi? Să mănânci toată viața ta numai mere, sau să mai guști și pere, afine, mango, chiwi??” Asta este, omul “iubea” diversitatea și s-ar fi plictisit numai cu “mere” într-o eternă “oshawa casnică”!”

  Doar în mintea ta era vorba de sex, nu și a lui Grig, căci în relația de cuplu dintre niște oameni fuzionarea este pe mai multe planuri. Sexul este o parte din relație, o parte mai eficientă din modul de interacțiune între aurele și sufletele celor doi. Dacă doi oameni stau unul lângă altul se influențează auric și sufletește enorm de greu și lent, însă integrarea sexualității folosește niște “porți” (larg deschise) ale sufletului, motiv pentru care transferul energetic și rezonant este mai rapid și mai amplu în relațiile care includ și erotismul. Problema nu e sexualitatea, ci GELOZIA și POSESIVITATEA, RĂUTATEA, INVIDIA și URA ce se manifestă în timpul relației și după terminarea ei.

  “De aici și aberațiile de “relații deschise” în care nu mai știai nici cu cine îți împarți iubita și descopereai cu cine abia când vedeai că jumătate de ashram avea aceeași gonoree…”

  E simplu să localizezi niște bolnavi când îi ai pe toți la un loc, dar ai făcut tu o analiză la cei care locuiesc în zone diferite, sau cei care merg la curve? Nu relația deschisă transmite boala, ci NESIMȚIREA unora care nu se verifică la doctor. Ce fel de “relație” au fetele de pe centura? Dar cei care merg la ele?

  ”Ăsta este scopul tantrei și practicilor sexuale în cuplu, până la urmă, SĂ SCAPI DE PLICTISEALĂ ÎN DOI?”

  Ideea de plictiseală îți aparține ție, nu lui Grig. Și presupunând că a spus el cuvântul plictiseala, nu este clar că e doar o alegorie, o analogie? Cum poți să spui că “mă plictisesc să mănânc doar mere”? Poate să spui că simt nevoia să mănânc și altceva, dar nu că MĂ PLICTISESC. Analogia este vis a vis de depolarizarea care apare în cuplu după mai mult timp de conviețuire profana. Iar vezi doar sexul într-o relație.

  “Cum rămâne atunci cu acea parabolă (din anul 1 de yoga, spusă la toate conferințele din 90) a căutătorului spiritual care nu aprofundează o cale și trece la alte căi, fiind asemănat cu însetatul care sapă mereu câte puțin, o fântână, fără a da niciodată de apă (pentru că nu sapă suficient)? Nu la fel este și cu aprofundarea unei relații de iubire?”

  Parabola era dată vis a vis de cei care merg pe o cale un timp, după care pleacă la alta și tot așa. Nu e vorba de a aprofunda, ci de a ÎNAINTA. Ca ăla care sapă groapa aia nu o face pentru a lărgi (aprofunda) groapa aia și a o transforma în teren de fotbal la subsol, ci DE A GĂSI APĂ, adică a săpa către înainte până atingi țelul practicii spirituale. Confunzi lucrurile și nu înțelegi elemente oculte esențiale. Însăși iubirea este o stare de atracție, de polarizare între DOI POLI. Dacă îi pui unul lângă altul se demagnetizează (depolarizează) și dispare ATRACȚIE și implicit și IUBIREA. După dispariția atracției mai ești acolo doar din obișnuință și că dă bine la familie și nu suferă copii, etc etc. Ce vei face tu dupa ce te vei plictisi ? Dar soția ta ? Apropos, nu ai încercat partea aia cu colul, s-ar putea sa nu se plictisească așa ușor. 🙂 Succes!

 57. Botezatorul says:

  “Mircea says:
  17/12/2011 at 21:37
  Cate misane gravide ati vazut sau cunoasteti?”

  Cele mai multe pleaca de la curs, fie inainte fie dupa “insarcinare”. Oare de ce pleaca?

 58. Botezatorul says:

  Se incumeta sa comenteze cineva pasajul asta?

  Lc 14.26 Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama si pe femeie si pe copii si pe frati si pe surori, chiar si sufletul sau însusi, nu poate sa fie ucenicul Meu.
  27 Si cel ce nu-si poarta crucea sa si nu vine dupa Mine nu poate sa fie ucenicul Meu.

 59. Botezatorul says:

  “Intenselight says:
  22/11/2011 at 00:38
  Ram, aș fi tare curios să aflu și eu ce puteri “par-anormale” are Bivolaru.”

  Asta e ca și cum întrebi pe grădinarul John câte milioane are Sir în contul din Elveția. El știe că are, nu știe câte și nici cum le folosește sau cu cine. Și dacă ai afla, ți se face o listă, cu ce te-ar ajuta? Nu tot un papagal rămâi și în continuare? Nu vei saliva în continuare privind lung și cu INVIDIE după ce nu ai și nu vei avea vreodată? Crezi că Iisus a făcut miracole, adică și-a etalat puterile paranormale în public la 33 de ani doar pentru că atunci i-au apărut, sau doar pentru că atunci a sosi momentul pentru așa ceva? Cu toate că El avea puteri colosale, de ce nu le-a folosit și în momentele de dinainte sau din timpul săptămânii patimilor? Poți tu înțelege “motivele” unui intermediar divin? Poți tu verifica. de exemplu capacitatea paranormală a lui Grig de a crea câmpuri subtile de energie în diferite locații unde el se afla și fizic sau la distanță de corpul său fizic? Noi am verificat și simțit asta de sute și sute de ori. Cum poți tu însă, un “mort”, să simți ce este viu? Martz chiar povestea cum Grig emana uneori un miros de tămâie. E posibil așa ceva? Da! Eu însumi am întâlnit așa ceva la un yoghin de la MISA. Pardon la doi. Nu era un miros de tămâie, dar era unul de un parfum extraordinar de diafan, nefizic, necunoscut. Vrei ceva “fizic”? Eram pe plajă de la golful francezului, spre seară și se ținea un mini spectacol despre răstignirea lui Iisus. Se făcuse răcoare. Eram la 3-4 m de Grig și se simțea cum vine un val de căldură din direcția lui. Am întâlnit și alte situații în care unii yoghini nu numai că puteau să simtă empatic energia unui obiect, dar o și puteau încărca un obiect cu energie subtilă. Grig face adesea asta și mai mult decât atât. Eram acum mulți ani într-un grup mai restrâns, unde era și Grig invitat. El a fost întrebat de cineva: I: va veni vremea miracolelor? R: Da. I: Când vor începe? R: Când va fi cazul, îți doresc să fii și tu printre aceia care vor face acele miracole”. Cu ce va atinge însă toate aceste relatări și adevăruri personale intime? Mai ales pe voi detractorii lui Grig, cu ce vă ajuta? Însăși clarvăzătoarea Valentina a confirmat o mică parte din aceste puteri paranormale, inclusiv aceea că ei doi puteau “vorbi” telepatic la distanță.

  “Și peștii mei din acvariu au mai multe puteri paranormale decât el.”

  Mda, strugurii sunt acri și și intens întunecatul se vrea intens luminat.

 60. Observator says:

  @Botezatorul:

  Imi place sa sustii cu fervoare ideea de a avea jdemii de amante. Daca tie iti place sa pupi unde altii au bagat altceva….esti liber.

  Lc 14.26 Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama si pe femeie si pe copii si pe frati si pe surori, chiar si sufletul sau însusi, nu poate sa fie ucenicul Meu.

  Daca interpretezi mot a mots acele randuri- ar trebui sa faci si pentru cele
  de aici:…….poate MM iti da voie sa o faci….

  8 Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le și leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viață șchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare și să fii aruncat în focul veșnic.

  Mat 5.29-30; Marc 9.43-45;
  9 Și dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viață numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii și să fii aruncat în focul gheenei.

  Se vede ca ai abonamentul la zi la NUFARUL – care spala tot – inclusiv creerul. Orice asemanare, e pur intamplatoare.

  Cauta tu sa vezi cate cursante -misane- sunt casatorite legal, si cate au copii. Si apoi vezi procentual la numarul total. Vei avea mari surprize.

 61. Deria says:

  Io am ceva de spus: azi-dimineata, la 5, am vazut din nou cat rau poate face “cuplul deschis MISA-n”. Daca persoana implicata, care era “la limita”, ajunge sa treaca peste aceasta limita, atunci chiar ca voi avea ceva personal cu MISA. Si povestea va ajunge pana unde o voi putea face sa ajunga, trust me.

 62. Deria says:

  @Botezatorule

  Rezonezi “la greu” cu energii de joasa speta. Bleah!

 63. Lorelei says:

  In epoca actuala multe femei sunt implinite ca mama dar prea putin sunt implinite ca iubite.Femeile de la curs descopera si se dezvolta mult ca iubite.Mame au tot fost existente la rand.
  Eu am un copil, Grieg m-a incurajat sa devin mama.

 64. Lorelei says:

  P.S.Imi amintesc cum o fata, prietena de a mea, a ramas insarcinata si s-a dus sa vorbeasca cu Claudiu care a sfatuit-o sa faca avort.Ea si-ar fi doriit un copil dar l-a ascultat pe Claudiu, a practicat Nauli si altele si a avut avort spontan.

 65. Robert says:

  @Lorelei
  Asta difera de la caz la caz . Si Grig a recomandat avorturi femeilor . Dar asa trebuia sa fie . Femeile respective nu isi doreau copii in momentul ala .
  Postul tau nu denota autenticitate si cred ca e o gogoasa din cauza lipsei de obiectivitate . Tu de fapt vrei sa arati ca uite Claudiu a recomandat avort iar Grig nu .

 66. Lorelei says:

  Nu e nici o gogoasa.In cazul meu Grieg mi-a recomandat sa fac copilul pentru ca o sa ma ajute.Daca le-a recomandat avorturi altor femei e pentru ca, asa cum ai spus , ele nu isi doreau un copil.Eu imi doream foarte mult un copil.Grieg mi-a zis ca un copil, pentru un cuplu care vrea sa practice yoga, e suficient.
  Si apropo, fata aceea care a facut avort la sugestia lui Claudiu, a divortat de sotul ei pana la urma.
  Vroiam numai sa subliniez ca , conform teoriilor expuse aici, si Claudiu a destramat cupluri.
  De fapt, in esenta, e vorba responsabilitatea personala.Cineva poate sa-mi dea o sugestie dar eu decid cum actionez.A pune in carca altuia greselile personale,nu e contructiv si nu ajuta la nimic.
  ” Soarta e scuza celor slabi si opera celor puternici”.

 67. Lorelei says:

  constructiv*

 68. Robert says:

  Pai cam asta e tendinta ex-misanilor , aceea de a da vina pe grig , pe curs pentru anumite esecuri pe care acestia le-au avut in plan sentimental, profesional etc . CUm este si cazul mediatizatei cecilia care da vina pe curs pentru ca a parasit-o barbatsu.
  Faptul ca a parasit-o pentru o persoana de la curs este o intamplare. Putea sa o paraseasca pentru o oricare alta persoana …
  Sau cine este de vina ca unii nu si-au terminat studiile samd ?
  Cine e raspunzator pentru propriile succese sau esecuri ? nu fiecare in parte?

 69. Deria says:

  Lorelei, eu stiu de la altcineva, din cercul de proscrisi, cum statea treaba cu avorturile… nu e vorba ca “nu-si doreau copii” acele femei, stii tu ca nu-si doreau? Stii tu daca au fost intrebate daca isi doresc sau nu?

  Eu stiu ce mi-a spus acea persoana si tind sa o cred: Grieg recomanda avortul acelor fete pe care le evalua ca avand un potential fizico-sexual ce putea fi exploatat de catre el/MISA. O femeie cat de cat frumoasa, cu “coditza” dupa ea, nu mai putea fi initiata / trimisa in Japonia / pe videochat / la masaj erotic… De-astea. Interesu’ poarta fesu’.

  Vreau sa imi spuna cineva, cu link doveditor, conform traditiei milenare yoghine, unde scrie ca Maestrul/Ghidul spiritual are drept de viata si de moarte asupra cursantilor sai. In care texte milenare yoghine scrie ca un Maestru / Ghid spiritual are dreptul de a decide cine, cand si cum sa faca avort.

 70. Deria says:

  Robert, tu esti cumva Robert Leontescu? 🙂

  Acum nu vorbim despre esecuri profesionale, ci despre avort.

  Iar despre responsabilitatea “misanilor”, vrei sa scriu eu? 🙂

 71. Lorelei says:

  Draga Deria,
  Am sesizat ca tu ai tendinta de a responsabiliza pe altii si ti-e greu sa-ti asumi responsabilitatea propriilor greseli.Nu exista victime ci doar oameni care s-au complacut intr-o anumita situatie defavorabila lor. Stii vorba:prima data cand te inseala un om, rusine lui, o doua oara, rusine tie.
  Asa cum am spus, imi doream mult copilul.Daca Grieg mi-ar fi sugerat sa fac avort, as fi refuzat.
  Daca nu ai fi implicata emotional si ai reusi sa fii obiectiva, poate as dori sa scrii despre responsabilitatea” misanilor”.Daca e sa ma intrebi ce mi-as dori cu adevarat, nu critica altor persoane m-ar interesa ci o confruntare civilizata de opinii diferite.
  In aceasta confruntare de idei, daca va avea loc, mi-as dori sa respecti faptul ca il consider pe Grieg invatatorul meu spiritual.Eu respect opinia ta dar nu o impartasesc, cum ca Grieg nu este un invatator spiritual.

 72. Lancelot says:

  ,,La curs vii in principal pentru a-ti accelera evolutia, si a invata altceva decat ceea ce ne-a dat scoala , si in principal aspecte esoterice”
  cum ar fi dansul la bara, in barurile mafiei japoneze si lubrifierea anusurilor clientilor in saloanele de masaj.

 73. Lancelot says:

  ,,In ceea ce priveste egoismul unor fete si alte aberatii egoiste privind aspectele privind nasterea si nu numai, l-am vazut pe viu in anumite conjuncturi si este asa cum spui”
  si aceste aberatii sunt sustinute chiar de catre maestrul meu schiritual.

 74. Lancelot says:

  ,,Ai vazut tu cupluri cu adevarat fericite pe aici? Raspunde sincer.”
  Sa raspunda sincer? Il supraestimezi pe Roberto.

 75. Lancelot says:

  ,,@Robert, cum reusesti sa fii asa de dual???”
  pentru ca nu e implicat direct. daca ar fi fost fiica-sa trimisa la saloanele de masaj, sa lustruiasca sulele bisnitarilor sau daca ar fi fost fiica-sa dezvirginata de bivolaru si apoi ar fi fost rejectata ca pe o haina aruncata la sol, dupa ce ar fi fost facuta scroafa, poate ar avea si el o tresarire a constiintei.

 76. Lancelot says:

  ,,Eu am un copil, Grieg m-a incurajat sa devin mama.”
  sper ca nu e fetita, ca, daca o cheama maestrul sub plapuma, la o leorpaiala, ce te faci? dar daca vrea sa o trimita sa lucreze intr-un salon de masaj erotic, sa maseze sulele intre sani? o lasi? dar daca da peste un mafiot japonez inarmat si asta vrea sa o intepe? ce te faci? o lasi pe fiica-ta?

 77. Deria says:

  Lorelei, stiu sa imi asum propriile greseli, am invatat asta in timp. Nu sunt o lasa.

  Referitor la responsabilitate, azi-dimineata, la ora 5, convingeam un om sa ramana in viata. Un om cu un suflet facut bucati, un om care mi-a aparut la usa hohotind cum numai cei care simt ca li se duce si speranta pot hohoti. Un om care a iubit si care a crezut in niste adevaruri. Adevaruri spuse si intarite! Dar care a fost inselat intr-un mod marsav.

  Nu am studii de psihologie, am doar intuitie. Iar aceasta intuitie m-a ajutat sa observ si sa exprim multe. N-as fi vrut sa se adevereasca, dar, din pacate, se pare ca am avut dreptate.

  Poti sa negi frivolitatea care exista in randul cursantilor MISA? Poti sa negi incurajarea catre relatiile girl-to-girl si catre “cuplul deschis”? Poti sa negi invocarea karmei, a egoului, a atasamentului, a detasarii atunci cand unul dintre iubiti (de regula, femeia) este simtit de catre celalalt ca o povara, fiindca indrazneste sa vorbeasca si despre suferinta, nu numai despre fuzionare si extaz amoros? Si poti sa negi ca NU se discuta despre responsabilitate, ca se pune accentul pe deschidere si dezinhibare? Poti sa negi ca multi dintre cursantii implicati in “cupluri deschise” nu au habar despre procesul psihologic din spatele fortarii limitelor mintii? Crezi ca e “floare la ureche” sa accepti asa ceva? Se spune “gandeste cu sufletul, deschide-te”. “Daca ma iubesti, imi vei lasa libertatea de a fi si cu altii/cu altele, dintr-un preaplin de iubire”. Am o ciuda pe expresiile astea, de nu-ti imaginezi.

  Eu nu pot nega cele de mai sus. In momentul in care se intampla ceva intr-un CUPLU, vina e a amandurora, NU exclusiv a celui care sufera. Iar cel care se face vinovat de provocarea acestei suferinte ar trebui sa-si asume responsabilitatea si sa NU persevereze. Parca a persista in greseala e diabolic, nu?

 78. Lorelei says:

  Lancelot
  Nu exista nici o dovada concreta ca Grieg nu ar avea erectie.Poate o fatuca a povestit niste detalii care au fost intepretate abuziv.De obicei barbatii dau detalli intime despre experientele lor amoroase, femeile sunt mai rafinate, mai discrete.Deci luam de buna ce a spus o fata de calitate mai indoielnica si generalizam.
  Imi educ fata sa fie o personalitate puternica, sa fie cinstita fata de ea insasi,sa stie ce vrea de la viata si sa actioneze ca atare.
  Daca alegerea ei va fi sa fie leorpaita de Lancelot, de exemplu, as intreba-o:dar un baiat armonios de varsta ta nu poti sa gasesti?Tocmai un mosnegel inveninat ti-ai gasit si tu?Vorbesc de momentul cand ea va fi majora si va avea viata amoroasa.
  Dar fata mea nu vrea sa practice yoga asa ca ii respect optiunea.Si cand isi va incepe viata sexuala, ea va face alegerile, nu eu.Ca mama pot sa-mi exprim o parere de care ea poate tine cont sau nu.
  In filmul “Crucea de piatra” regizorul demonstra ca o prostituata poate fi mai pura decat un politician.Sfantul Augustin a spus: “Iubeste si fa ce vrei”.Deci atitudinea interioara e totul.Chiar si un bisnitar sau un mafiot japonez e un copil a lui Dumnezeu, nu?Poate unii dintre ei au o puritate mult mai mare decat a ta, Lancelot.Vulgarizezi intr-un mod neplacut. Daca toti barbatii ar fi ca tine, cu viziunea asta murdara despre sex, multe femei ar ramane virgine pe viata.

 79. Deria says:

  Sfantul Augustin, daca a spus ceea ce spui tu ca a spus, a spus o mare prostie. Bullshit. “Iubeste si fa ce vrei” e fix reteta dupa care se conduc “misanii”. Rezultatul este evident.

 80. Lancelot says:

  ,,Nu exista victime ci doar oameni care s-au complacut intr-o anumita situatie defavorabila lor.”
  deci minorele pe care le-a regulat maestrul si pe care le-a rejectat, injurandu-le ca la usa cortului, nu sunt victime. damn!
  cred ca am sa ma inscriu din nou la curs, am sa bag sub plapuma cat mai multe minore, apoi am sa le dau afara de sub plapuma, porcaindu-le, ca un mare initiat ce sunt. caci oricum, eu sunt nevinovat si curat ca lacrima. sunt tantric, ce dracu’! 🙂

  ,,Poti sa negi ca multi dintre cursantii implicati in “cupluri deschise” nu au habar despre procesul psihologic din spatele fortarii limitelor mintii?”
  ai reusit sa exprimi prin fraza asta un adevar enorm. respect!

 81. Lancelot says:

  deci ai fata, nu baiat. dumnezeu cu mila! 🙂

 82. Deria says:

  Lancelot, tare as vrea ca mesajele astea sa ajunga si unde este nevoie de ele… Adica in randurile “misanilor”… Poate, poate mai sunt unii care inca nu sunt complet pierduti… Chiar daca ei ma considera una dintre cei platiti de nu stiu cine, mi-ar placea sa vad ca, totusi, mai au puterea de a se opri, putin, si de a se gandi…

  N-oi fi eu yoghina, n-oi fi citit eu carti despre spiritualitate (criteriile astea conteaza f. mult pentru ei), dar, la faza cu “relatiile deschise”, chiar stiu ce vorbesc…

  Iubirea nu este tangibila, insa fiecare putem spune ce inseamna, pentru noi, iubirea. Cati, insa, pot spune ca au trait un asemenea preaplin de iubire, ivit, de unde altundeva, decat din relatiile in care sunt, actualmente (ma refer la relatii monogame, banuiesc ca macar pentru o zi au avut cu totii o relatie monogama, nu s-au apucat de cucerit “n” femei/barbati in aceeasi zi), incat sa il imparta cu altii, gasindu-si alte iubite/alti iubiti?

  Preaplinul de iubire, zic eu, cu mintea mea, ar putea aparea atunci cand esti complet implinit de persoana de langa tine, cand nu-ti lipseste nimic. Si, daca nu iti lipseste nimic, de ce te duci si-n alte parti??? Nu e ilogic?

 83. Lancelot says:

  ,,Daca alegerea ei va fi sa fie leorpaita de Lancelot, de exemplu, as intreba-o:dar un baiat armonios de varsta ta nu poti sa gasesti?Tocmai un mosnegel inveninat ti-ai gasit si tu?Vorbesc de momentul cand ea va fi majora si va avea viata amoroasa.”
  doamna lorelei, exact asa as vorbi si eu, lancelot cel vulgar, cu fiica-ta. insa bivolaru nu ar vorbi asa. omul are zeci de minore trecute in carnetel. pana si eugen mart are cateva zeci, daramite bivolaru.
  daca fiica-ta arata bine, nu o asteapta maestrul tau sa devina majora, crede-ma. si fata ta bine educata s-ar putea sa frece bara in japonia. stii cui apartin barurile alea? mafiei! sex business = mafia! mafia = criminali!!!
  trezeste-te, doamna lorelei. daca nu pentru tine, pentru fiica ta. cunosc o mamica de la misa care facea videochat, care aducea gasca de ”tantrici” la ea in casa, la ridicat ienerjii pe schinare. in camera de videochat era ditamai vibratorul, ca m-am spariet cand l-am vazut. 🙂 nu stiu ce s-a ales de fata ei. dar tare mi-e teama pentru ea. tu imi provoci greata prin iresponsabilitate.

 84. Lorelei says:

  Draga Deria,
  dar o femeie cand sufera intr-o relatie are libertatea lasata de bunul Dumnezeu sa plece din acea relatie.Exact asta am facut si eu cand sotul meu ” a vrut sa-si traiasca viata cat e tanar”.
  Barbatii de la curs sunt asa precum i-au “educat” ( permis sa fie) femeile.
  Un psiholog de la Stanford a spus ca un barbat isi gaseste echilibrul sufletesc intr-o relatie cu o femeie.Noi suntem de pe Venus, cum genial a spus Dr.John Gray, ei sunt de pe Marte.O femeie are nevoie de relatia cu o alta femeie ca sa primeasca acea afectiune si intelegere speciala pe care un barbat nu o poate da.
  La cine a apelat barbatul de care povestesti? La o femeie adica la tine.
  Iubesc femeile, am prietene sincere si devotate dar nu sunt deschisa sa fac amor cu o alta femeie.Daca as fi, categoric as alege sa fiu lesbiana.
  L-am citit si pe Osho.Am citit carti, articole, am vizionat filme in care barbatii ne tot explica noua femeilor nevoia lor de diversitate sexuala.Multe femei cu care am discutat spun ca aceasta nevoie de diversitate sexuala ar fi caracteristica si femeilor
  numai ca ele si-o reprima.Inca traim intr-o epoca in care prejudecatile colective defavorizeaza femeile.De ce? Printre altele si pentru ca noi femeile aderam la ele nu ne revoltam impotriva lor.
  Din punctul meu de vedere, Grieg e un deschizator de drumuri.Ne ajuta pe noi femeile sa ne dezinhibam.Modalitatea in care alege fiecare sa o faca, e o problema personala.

 85. Lancelot says:

  ,,Dar fata mea nu vrea sa practice yoga asa ca ii respect optiunea.Si cand isi va incepe viata sexuala, ea va face alegerile, nu eu.Ca mama pot sa-mi exprim o parere de care ea poate tine cont sau nu.,,
  alegerile unui om sunt relative, ele sunt date de educatie. un copchil educat ”tantric, a la misa” ghici ce o sa aleaga?

 86. Lorelei says:

  Lancelot,
  Nu sunt iresponsabila.Am incredere in Dumnezeu si am incredere in fata mea.
  Imi pare sincer rau ca iti provoc greata.Sper sa-ti treaca.

 87. Lorelei says:

  Lancelot,
  Esti cumva paranormal? Stii ce alegeri o sa faca fata mea? Daca o sa aleaga sa se duca la manastire ca o matusa de a ei?
  Am afirmat ca sunt tantrica?Nu. De ce plusezi?
  Dar tu esti parinte? Vad ca iute infierezi o mama care vrea sa-i dea copilului ei libertatea propriilor optiuni in viata.Mie una mi-a lipsit aceasta libertate, asa mi-a fost karma.

 88. Lancelot says:

  ,,In filmul “Crucea de piatra” regizorul demonstra ca o prostituata poate fi mai pura decat un politician.”
  aaaaaaa, acum am priceput de ce nu esti tu contra trimiterii femeilor in japonia, in barurile dirijate de criminalii yakuza. 🙂

  ,,Sfantul Augustin a spus: “Iubeste si fa ce vrei”.Deci atitudinea interioara e totul.”
  aha, deci iubeste si porcaieste niste fete naive, provocandu-le depresii.
  iubeste-le si trimite-le la criminalii yakuza, sa le danseze pe masa.

  ,,Chiar si un bisnitar sau un mafiot japonez e un copil a lui Dumnezeu, nu?”
  toti suntem copii ai lui dumnezeu, insa cand un copil al lui dumnezeu e inarmat, te feresti de el, nu iti trimiti fiica sa-i danseze in poala. si sile camataru e copchil al lui dumnezeu, dar ce dracu’!

  ,,Poate unii dintre ei au o puritate mult mai mare decat a ta, Lancelot. Vulgarizezi intr-un mod neplacut. Daca toti barbatii ar fi ca tine, cu viziunea asta murdara despre sex, multe femei ar ramane virgine pe viata.”
  crede-ma, eu nu am deloc o viziune murdara despre sex, ci una realista.

 89. Lancelot says:

  lorelei, esti prostuta. nu am timp de pierdut cu oameni pe care nu-i duce tartacuta. e si duminica. 🙂

 90. Darth Vader says:

  Pentru toti cei implicati in discutia despre avorturi la MISA/facut copii: Cu siguranta ca sunt responsabili atat cei care au urmat sfatul lui Bivolaru sau al vreunui VIP de la MISA, cat si Bivolaru sau alt VIP care a facut asta.
  Avand insa in vedere faptul ca Bivolaru (Claudiu sau alt VIP) nu are pregatirea necesara pentru a sfatui pe cineva in legatura cu pastrarea unei sarcini sau nu, Bivolaru si-o poate lua in bot in orice tara EU pentru ceea ce face. La fel cum si-ar lua-o in bot in orice tara EU pentru simplul fapt ca pune diagnostice si da tratamente el nefiind medic, terapeut or something like this.
  Bivolaru, Claudiu & Co., daca ar fi fost oameni corecti n-ar fi stat sa sfatuiasca in nici o directie pe nimeni care ar fi venit sa le ceara sfatul intr-o problema ce nu intra in competenta lor. Daca s-au intins la dat sfaturi in domenii in care sint pafaristi trebuie sa isi asume si responsabilitatea.

  @Lorelei
  “Din punctul meu de vedere, Grieg e un deschizator de drumuri.Ne ajuta pe noi femeile sa ne dezinhibam.Modalitatea in care alege fiecare sa o faca, e o problema personala.”
  Cum va ajuta pe voi G sa va dezinhibati? Trimitandu-va pe chat, la bara sau la masat punctul G al cine stie carui mascul in calduri? Asta e evolutia spirituala a femeii?
  Pai nu asta v-au oferit sute de ani tot felul de pesti deloc spirituali? Prin astea ati ajuns sa va inhibati si tot prin astea va dezinhibati. Hai ca esti tare, femeie!
  Ce drumuri deschide G? Spre Paris in TIR? 🙂

  @Robert
  spui: “CUm este si cazul mediatizatei cecilia care da vina pe curs pentru ca a parasit-o barbatsu.”
  Cand si unde a dat Cecilia vina pe curs pentru ca ar fi parasit-o barbatsu? Cand si unde a spus ca a parasit-o barbatsu? Astept linkurile. Multumesc.

 91. Deria says:

  Vreti sa stiti ce explicatie a primit persoana de care v-am spus?

  Asculta bine, Lorelei:

  “Tu ai avut niste asteptari, tu ti-ai creat suferinta, este problema ta!”

  Dar acele asteptari s-au bazat pe niste lucruri in care celalalt a facut-o sa creada! Acest celalalt care s-a declarat pe deplin implinit, acest celalalt care simtea ca doreste un copil cu aceasta persoana!!!

  Pai sa nu urlu???

 92. ioan says:

  ptr LORELEI

  Despre dragoste, cu Parintele Pantelimon, de la Manastirea Oasa

  “Fara Dumnezeu, orice iubire moare”

  – Timisorean la origine, absolvent al Facultatii de Arte Plastice a Universitatii de Vest, in prezent e calugar si preot la Manastirea Oasa, unde picteaza si minunate icoane, pline de aur si har. Dar aurul cu adevarat pretios al tanarului parinte e inaltimea sa duhovniceasca deosebita, care transpare si in textul pe care il publicam. Un indreptar de viata si de iubire adevarata –

  “Iubirea e fundamentul fiintei noastre”

  – Drumul spre Oasa e batut de sute de tineri care vin sa se spovedeasca. Simtiti, oare, prin destainuirile lor, ca ceva s-a schimbat in felul in care se raporteaza la dragoste?

  – As spune ca noi, monahii, cunoastem mult mai bine lumea decat se cunoaste ea insasi, pentru ca noi n-o vedem din exterior, ci din interior. In sensul acesta, parerea mea este ca tinerii de azi au mare potential sufletesc, dar le lipsesc punctele cardinale. Cel mai adesea ei nu stiu cu adevarat ce e iubirea. O confunda cu indragostirea. Si nici nu stiu sa o traiasca. Vad filme si traiesc dupa clisee. Viseaza toti o iubire mare, ca-n filme. O iubire data de-a gata, cu un partener fara cusur, care sa-i inteleaga orice ar fi. Si nu pricep de ce lor nu li se intampla la fel. Dar iubirile astea din carti si filme sunt utopice, nu se verifica real. Ceea ce se simte insa la toti cei care vin sa se spovedeasca este o cautare neobosita, nevoia de a trai o iubire profunda, perfecta. Foamea asta de iubire exista in toti.

  – De ce avem atata nevoie sa ne implinim intr-o dragoste mare?

  – Cautand iubirea, il cauti, de fapt, pe Dumnezeu. Chiar fara sa-ti dai seama. Chiar daca nu esti un bun crestin, simti cumva, straniu, de fiecare data cand iubesti si esti iubit, ca acolo, in iubire, e adevarul. Cauti iubirea toata viata, ai nevoie de ea chiar si atunci cand te prefaci ca nu mai ai, o traiesti gresit, o traiesti stramb, dar o iei de la capat. Gravitezi in jurul ei, te straduiesti mereu sa o intelegi, pentru ca simti ca acolo e implinirea si fericirea. Noi, oamenii, nu putem sa nu iubim, sa nu vrem sa fim iubiti. Pentru ca asta e fundamentul fiintei noastre. Dumnezeu este iubire si tot ceea ce este in lumea asta tanjeste dupa iubire. Dumnezeu a creat totul dupa chipul si dupa asemanarea Lui, dupa tiparul Lui, al relatiei treimii. Dumnezeu e o relatie, Dumnezeu nu e singur. Noi am fost creati ca oameni sa participam la bucuria relatiei din Dumnezeu si cu Dumnezeu. Sa traim iubirea. Sa fim impreuna. De aceea se spune ca raiul e comuniunea cu toti, iar iadul e neputinta de a mai iubi.

  – Desi il avem pe Dumnezeu, simtim totusi ca fara celalalt nu suntem completi. E nevoie de un altul, ca sa fim fericiti?

  – Dumnezeu i-a facut pe oameni incompleti, tocmai ca sa aiba nevoie unul de altul. Daca ne-ar fi facut perfecti, ne-am fi fost suficienti singuri. Sigur, exista oameni care daruiesc mai mult, oameni care dau mai putin, dar nu trebuie sa ne oprim la relatia cu un singur om, trebuie sa invatam sa iubim pe toata lumea, sa castigam un rod din relatia cu fiecare, nu doar din aceea cu partenerul de viata. Orice om e un dar potential pentru noi, cu care ne putem imbogati.

  – Visam, aproape toti, la o iubire mare, care sa ne tina toata viata. Si totusi, realitatea ne arata ca iubirile mor, si ele, mai des decat am vrea sa credem. De ce se stinge dragostea?

  – Moare pentru ca nu exista si Dumnezeu in ecuatie. Si atunci noi nu avem de unde sa ne alimentam, sa ne regeneram iubirea. Fara Dumnezeu, nu exista principiul generator de iubire. Omul singur e o fiinta limitata. Harul e cel care il face infinit de adanc. Harul e de la Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca orice realitate netransfigurata degenereaza. Se consuma. Fara har, omul e in stare cazuta. La fel si cu iubirea. Ea se stinge daca nu exista raspuns. Daca o intorci catre Dumnezeu si catre oameni, ea primeste raspuns din infinitatea Lui Dumnezeu. Daca o intorci catre tine, catre trup, catre materie, ea se cheltuie, se epuizeaza, pentru ca lucrurile astea sunt limitate. De asta e nevoie de cununie. Cununia e unirea a doi cu un al treilea, cu Dumnezeu, care e infinit.

  – Din pacate, simplul fapt ca te cununi in biserica nu garanteaza mereu fericirea…

  – Trebuie sa invatam sa-L vedem in celalalt pe Dumnezeu. Nu trebuie sa ne raportam la un om ca la un lucru finit. Orice persoana e un izvor infinit, dar care nu e descatusat. Prin iubire si cu ajutorul lui Dumnezeu, putem rupe zagazurile, astfel ca celalalt sa-si dea drumul fiintial, sa scoata din el tot potentialul lui moral, spiritual si de iubire. Pentru ca fiecare om e cu mult mai mult decat se vede. Si vine iubirea si activeaza in celalalt ceva ce habar nu avea ca zace in el. Ai nevoie de un celalalt care sa iti dea masura. In relatie de doi, omul evolueaza continuu. Si nu mai are cum sa se sature de celalalt, sa se plictiseasca, sa ajunga la rutina. Pentru ca fiecare il face pe celalalt sa evolueze. Fiecare se desface ca un boboc, apoi ca o floare, si aceasta inflorire a lui este infinita. Multi oameni par incapabili de sentimente profunde. Asta, pentru ca nu au fost iubiti, la randul lor, ca sa inceapa sa infloreasca. Dar toate astea nu sunt posibile fara Dumnezeu. Si fara efortul fiecaruia de a activa in celalalt taina Lui, harul dumnezeiesc. Trebuie sa iubesti cu Dumnezeu din tine, pe Dumnezeu din celalalt.

  – Cum ar trebui sa iubim, parinte? Unde gresim, de tot ajungem sa o luam de la capat?

  – Nu stim sa ne daruim. Nu avem exercitiul daruirii de sine. Societatea actuala ii educa pe oameni in directia propriilor dorinte, ii invata sa se iubeasca intai de toate pe ei, sa-si urmareasca propria implinire. Si dragostea devine, astfel, un fel de accesoriu, care le serveste fericirii proprii. Am o cariera, am o casa, am si o iubita! Dar nu iubim cu adevarat decat atunci cand facem acest exercitiu al iesirii din sine si cand incepem sa ne exersam in daruire, sa ne antrenam puterea de iubire. Sa iubesti inseamna sa gravitezi in jurul implinirii celuilalt. Sa te gandesti cum poti tu sa-l ajuti pe celalalt, cum poti sa-i vii in intampinare, cum sa-l odihnesti, cum sa-l scutesti de un efort, cum sa-i faci o bucurie, cum sa-i gatesti o mancare buna, cand e obosit. Trebuie sa inveti sa traiesti prin celalalt si pentru celalalt. Iubirea inseamna foarte multe gesturi. Intentiile, gandurile in sine nu au nici o valoare in absenta lor. E plina lumea de ele. Facand gesturi te si verifici pe tine, daca poti cu adevarat sa iubesti. Am citit de curand intr-o carte cum un detinut politic taran, inchis la batranete, primea de la babuta lui scrisori, in care ea punea si cate o floare presata. Asta inseamna iubirea. Si chiar mai mult. Sa daruiesti atunci cand esti epuizat, cand nu mai ai nici o forta. Nu exista scuza sa nu daruiesti. Daca dai din prisos, cand ti-e bine si-ti vine usor, nu are valoare. Atunci cand nu mai poti si vrei totusi sa faci ceva pentru celalalt, izbucnesc in tine resurse de energie de care habar nu aveai. Primesti forta de la Dumnezeu si ajungi sa faci mai mult decat credeai ca esti capabil. Sa te daruiesti atunci cand nu mai poti te leaga cu adevarat de celalalt si-l face si pe celalalt sa se deschida, sa daruiasca la randul lui. In iubire, trebuie sa daruim ce nu avem, cand nu mai avem. Si atunci, ca in Evanghelie, nimicul se transforma, si painea si pestii ajung tuturor.

  – Pana unde te poti darui pe tine, fara ca asta sa te anuleze cu totul? Uneori, poate e mai bine sa te opresti, daca celalalt nu-ti raspunde la fel…

  – Daruirea de sine e un gest voluntar, nu este o dependenta fata de celalalt, nu e sclavie. Nu ti se cere s-o faci. Prin daruire nu ma anulez, ci ma regasesc pe mine si ma imbogatesc cu felul celuilalt de a fi. Prin posedare, ma anulez. Unora le convine sa se lase stapaniti de altii. E cazul multor femei de azi, care ajung sa se inrobeasca. Le bat barbatii, sunt chinuite, dar le e frica sa-si asume un drum, de dragul sigurantei. Au parte de o suferinta absurda, care nici macar nu e mantuitoare. E o forma de lene. Refuza responsabilitatea propriilor decizii si atunci prefera doar sa execute. Dar asa nu vor evolua niciodata.

  “Cand Dumnezeu iti trimite dragostea, nu inseamna ca-ti da
  de-a gata si o mare iubire”

  – Nu toata lumea are parte in viata aceasta de iubiri extraordinare. E vina noastra? Tine de noi sa traim o mare iubire sau ea e un dar de la Dumnezeu?

  – Dumnezeu are un drum clar pentru fiecare. Nu exista coincidente. Faptul de a intalni o anumita persoana tine de voia Domnului. Dar felul in care reactionam noi la intalnirea respectiva tine de noi. Fiecare persoana care ne iese in cale e un dar de la Dumnezeu si noi trebuie sa ne intrebam, de fiecare data, de ce a randuit Dumnezeu sa intalnesc omul ala. Ce pot eu sa fac din relatia asta? Ce trebuie eu sa inteleg? Ce folos pot sa trag? Apoi, sa nu confundam indragostirea cu iubirea. Daca Dumnezeu iti trimite dragostea, nu inseamna ca-ti da de-a gata si o mare iubire. Dragostea e doar o arvuna de la Dumnezeu. Daca o cheltui fara stiinta, nu mai ajungi niciodata la iubirea adevarata. Poate la inceput nu pare mare, dar iubirea, daca se lucreaza, creste tot mai mult. Iubirea nu e emotie, e o putere. Dumnezeu nu e trup si totusi se defineste pe sine ca iubire. Deci, iubirea nu e trup! Sigur, si componenta asta trupeasca intra in iubire, dar nu se reduce totul la ea. Iubirea e o mare putere a omului, primita de sus, o putere care trebuie eliberata si lucrata de fiecare in parte. Spun eliberata, pentru ca cel mai adesea ne iubim pe noi insine, si atunci iubirea este inchisa in noi, se invarte in cerc. Este o iubire egoista, intoarsa catre sine, in loc sa fie libera si sa nu ceara nimic in schimb.

  – Iubirea adevarata e intotdeauna libera?

  – Da, iubirea adevarata afirma libertatea celuilalt. Nu incearca sa-l stapaneasca. Aici se greseste cel mai mult in relatii, cand unul incearca sa-l transforme pe celalalt, sa-l ajusteze dupa gustul propriu. Cand iubesti, trebuie sa iesi din tine in sensul de a incerca sa-l traiesti pe celalalt, sa-l intelegi pe celalalt, sa vezi lumea prin ochii lui. Daca ii calci libertatea, apare instinctul de aparare. Si se va inchide in el. Se va feri de tine, se va simti agresat. Intr-o relatie trebuie sa existe un balans intre apropiere si distanta. Trebuie sa-i pastrezi celuilalt taina, sa n-o spulberi. Sa nu incerci sa cotrobai in toate cotloanele sufletului lui, sa nu intri cu excavatorul peste flori. Tupeul, indrazneala distrug misterul celuilalt. Exercitiul acesta al iesirii din noi insine uneori e dureros, inseamna sa parasesti o pozitie sigura, sa iesi din confortul felului tau de a fi, adoptand felul celuilalt de a fi. Dar numai asa te poti largi, te poti imbogati si poti transforma iubirea in cale de cunoastere. Daca ramai in tine insuti, esti foarte sarac. Ba, mai mult, te trezesti ca toti iti intorc spatele. Te trezesti singur.

  – Ar trebui atunci sa cultivam toleranta in dragoste?

  – Ar trebui sa facem exercitiul alteritatii, nu al tolerantei. Toleranta e un fel de ingaduinta fata de ceva ce tie nu-ti convine, presupui ca celalalt are niste defecte pe care tu, din marinimie, le treci cu vederea. Adica toleranta presupune mandria. Or, intr-o relatie de iubire tu nu ai dreptul sa consideri felul tau de a fi mai bun ca al celuilalt, n-ai voie sa ceri celuilalt sa se schimbe, trebuie sa-ti ceri tie sa-l suporti pe celalalt. In iubire, nu trebuie sa te preocupe binele tau, ci trebuie sa te pui pe tine in slujba celuilalt, preocuparea ta sa fie devenirea lui. Scopul lui nu e sa te infrumuseteze pe tine, sa te faca sa te simti mai frumos si mai bun. Iubirea traita drept schimba oricum lucrurile in bine. Faptul ca ma daruiesc total, ca ma arat jertfitor il face si pe celalalt sa se corecteze, sa se simta, il schimba in bine. Parintele Teofil Paraian spunea ca dragostea niciodata nu calculeaza si dragostea totdeauna calculeaza. Cum vine asta? Pai, niciodata nu calculeaza ce daruieste, ca sa-i atraga atentia celuilalt uite, cate am facut pentru tine, acum da-mi si tu la fel. Si in acelasi timp calculeaza mereu cat primeste, ca sa poata da mai mult. Asta e iubirea adevarata.

  – Cateodata, oricate ai face pentru celalalt, el ramane indiferent si nu-ti intoarce nici o farama de dragoste. Cum stii care e omul pentru care merita sa dai tot?

  – In ordinea fireasca, important e sa nu te implici intr-o relatie pana nu esti sigur de ea. Potentialul de afectiune, de iubire, trebuie pastrat pana gasesti o persoana cu care te potrivesti cu adevarat, cu care sa ai in primul rand o potrivire sufleteasca, nu trupeasca. Apoi, un om de calitate, daca a intalnit un alt om de calitate si se jertfeste pana la capat, reuseste sa-l invinga pe celalalt prin iubire, chiar daca celalalt iubeste mai putin. Iubirea unuia, cu statornicie, poate sa salveze iubirea celuilalt. Am cunoscut multe recuperari miraculoase de relatii care erau in pragul esecului si au ajuns chiar mai puternice si mai profunde ca inainte. Oamenii trebuie sa invete sa aprecieze crizele. Intrebarea mai are insa si o capcana. Daca te opresti la om, risti sa pierzi tot. Daca il ai in minte mereu si pe Dumnezeu, gasesti in jur suficiente persoane care sa merite sa dai tot, fara sa-ti mai fie teama ca ai putea pierde. Nici un om nu merita in sine sa-i dai tot. Pentru ca omul ala nu e ultima realitate, dar Dumnezeul din el, da. In definitiv, prin om ne daruim, de fapt, lui Dumnezeu.

  “Daca nu se ajunge la cununie, inseamna ca Dumnezeu e scos afara din ecuatie”

  – Si atunci care e rostul casniciei?

  -Relatia, casnicia sunt doar un cadru in care noi ne manifestam, ne desavarsim. Ne exersam iubirea, aceasta capacitate de a iesi din noi insine, de a deveni transparenti, ca Dumnezeu sa se poata manifesta deplin in noi, iar noi sa ajungem la acea patrundere reciproca intre oameni, sa putem iubi tot mai mult. Numai daca ne exersam deschiderea, devenim niste vase largi care pot primi mult mai mult decat pe celalalt. Si atunci pot iubi, prin intermediul lui, pe toti oamenii, intreaga natura si toate animalele, pot cuprinde in inima mea toata creatia lui Dumnezeu. Exersand comuniunea in doi ne pregatim pentru comuniunea cu toti, care va fi in Imparatia Cerurilor.

  – Exista suflete pereche? Oameni alaturi de care totul devine mult mai usor?

  – Exista, dar mai multe. Nu exista un singur om cu care sa-ti fie scris sa fii impreuna. Exista insa mai multe persoane in lumea asta cu care relationezi foarte bine. Faptul ca ai intalnit una si, din nestiinta, iubirea s-a cheltuit, nu inseamna ca vei ramane toata viata singur. Asa cum faptul ca ai intalnit un suflet pereche nu garanteaza ca iubirea va dura, daca nu lucrezi virtutile ei. Fara potrivire, nu e posibila dragostea. Dar potrivirea e doar o scanteie. Ea nu garanteaza vesnicia sentimentului. Nu meriti ceva pentru care n-ai muncit! (rade). Din contra, se intampla des ca tocmai aceste iubiri sa se cheltuie mai repede, pentru ca totul e perfect si nimeni nu depune nici un efort. Se ajunge la un fel de suficienta, pentru ca celalalt corespunde perfect nevoilor mele si eu nevoilor lui, si atunci fiecare se iubeste pe sine, prin intermediul celuilalt.

  – Asa se nasc gelozia si posesivitatea?

  – Gelozia e iubirea de sine prin celalalt. Daca esti gelos, nu-l iubesti pe celalalt cu adevarat, ci consideri ca celalalt e dreptul tau si cineva atenteaza la el. Ti-e frica sa nu vina cineva sa ti-l fure. Dar nici un om nu are dreptul sa il confiste pe celalalt. Iubirile astea contorsionate, cu gelozii si suferinte care-ti fura ochii si-ti intuneca mintea, sunt iubiri demonice. Ele sunt fascinante in felul lor, sunt foarte simtuale, au un erotism exacerbat, dar produc enorm de multa suferinta, te desfiinteaza ca persoana. Tu crezi ca te-ai jertfit suferind, dar de fapt ai fost posedat. Iubirea adevarata, dumnezeiasca, afirma, nu distruge. E ca un cer senin. N-are tulburare si n-are ceata.

  – Astazi, tot mai multi oameni aleg o forma libera de iubire. Nu se mai casatoresc, ba uneori nici nu mai locuiesc impreuna, dar cu toate acestea, se iubesc si traiesc in armonie. E gresit ca procedeaza asa?

  – Iubirea care nu implica responsabilitate si sacrificiu nu e iubire adevarata. E iubire conjuncturala, care nu ajunge la maturitate. De fapt, in cazul lor nici nu se ajunge cu adevarat la iubire, ei raman in faza de indragostire. Daca nu se ajunge la cununie, inseamna ca Dumnezeu e scos afara din ecuatie. Si fara harul dumnezeiesc, omul e finit si dragostea lui tine doar o vreme. Cei care aleg calea aceasta vor o iubire in care sa nu aiba nimic de pierdut, ci doar de castigat. Vor sa ia ceva ce se obtine usor si sa se pastreze mereu liberi, in cazul ca apare ceva mai ofertant.

  – Cand traiesti o iubire nefericita, te gandesti adesea ca ar putea exista cineva care sa te iubeasca mai mult, sa te inteleaga mai bine…

  – Modul asta de a vedea lucrurile e o consecinta a gandirii tehniciste. Un produs se uzeaza moral, in momentul in care apare o versiune imbunatatita a lui. (rade) Adica iese din uz. Or, oamenii nu ies din uz, ei devin continuu. Trebuie sa aprofundam, sa sapam in relatia respectiva, pentru a ajunge la noi si noi adancimi, chiar daca apar oportunitati de relatii mai bune, chiar daca cunoastem persoane care ni se par mai potrivite. N-avem voie sa schimbam persoana. N-avem voie sa incepem mii de drumuri, pentru ca nu mai ajungem niciodata la capat. Nu poti sa te remodelezi la infinit dupa alte tipare de femei sau barbati, pentru ca te tocesti ca piesa, ajungi sa nu mai ai nici un profil. Tu crezi ca ai capatat experienta, ca ti-ai imbogatit modul de a fi, avand foarte multe iubiri, dar de fapt te-ai pierdut pe tine, nu mai stii cine esti cu adevarat. In iubire, ca si in profesie, e foarte important sa fii statornic. Nu te poti face trei ani medic, apoi inca trei actor si dupa alti trei sa te pregatesti sa devii fotbalist. Trebuie sa mergi mai departe. Pentru ca impasul la care ajungi intr-o relatie e al tau, in primul rand, nu al celuilalt. Dumnezeu ti l-a randuit tie, ca sa te depasesti, ca sa evoluezi. Schimband persoana, fugi de tine, fugi de devenire. Iar obstacolul va reveni, sub alta forma, oricine ar fi langa tine.

  “Nimic nu se poate fara sacrificiu, fara principiul crucii”

  – De ce e atat de importanta fidelitatea? Cunosc persoane care spun ca-si iubesc partenerii, desi ii mai insala din cand in cand, si ca asta nu are nici o importanta, atata timp cat nu sunt sentimente la mijloc.

  – Se mint singuri. Infidelitatea e o forma de consum. E foarte urat sa-i consumi pe ceilalti, pentru nevoile tale erotice. Dar, de fapt, te consumi pe tine. Stagnezi. Fara fidelitate, nu poti ajunge la nivele mai profunde. Numai asa poti evolua. Or, daca iti permiti alternative, inseamna ca nu esti dispus sa infrunti blocajul, ca vrei sa il ocolesti. Daca iti refuzi alternativa, atunci nu mai eziti, depasesti criza si vezi si ce potential zace in tine si in celalalt. Si esti mai castigat si mai bogat ca inainte. Ajungi la alt nivel al iubirii, e o iubire rafinata si foarte profunda, care nu mai sta doar in indragostirea trupeasca. Efortul putin inseamna devenire putina, inseamna sa fugi de implinirea de sine. Vedeti, nimic nu se poate fara sacrificiu, fara principiul crucii. Sacrificiul pe cruce e fereastra spre Inviere. Sfantul Maxim Marturisitorul spunea ca in creatie toate se cer dupa cruce. Asa se manifesta iubirea lui Dumnezeu fata de noi. Pentru ca asta e conditia noastra cazuta, consecinta caderii in pacat. Nu ni se da nimic, daca nu jertfim ceva. Si iubirea e o jertfa. Jertfesti sinele tau, ca sa-ti apropii sinele celuilalt. E o renuntare la tine. Sacrificiul da profunzime oricarei relatii. E cel care fixeaza iubirea. Sa te indragostesti e usor, dar sa iubesti e foarte greu. Fugi de cruce: fugi de inviere, fugi de bucurie, fugi de iubirea adevarata! Nu se poate fara. Fara cruce, e calea usoara, comoda. Nestiind sa suferim cu bucurie, sa umplem suferinta de rost, fugim, de fapt, de viata. Si tot ce primim e de mana a doua. Toate bucuriile si iubirile sunt diluate. Tot ce traim e searbad.

  – De ce suferintele din dragoste sunt unele dintre cele mai dureroase?

  – Pentru ca omul, iubind, se deschide si devine profund. Si atunci incaseaza loviturile direct in profunzimea fiintei. Daca iubirea a fost cu Dumnezeu si celalalt pleaca totusi, Dumnezeu nu ramane dator. Vine El si umple golul, pentru ca tu nu l-ai iubit doar pe cel care a plecat, ci si pe Dumnezeu din el. Poti fi destramat cu adevarat dupa o despartire, doar daca nu-L ai pe Dumnezeu. Daca ai iubit stramb, daca ai fost posedat de celalalt.

  – Uneori, dupa o mare iubire, nu mai avem curaj sa mergem mai departe, sa ne mai deschidem sufletul inca o data. Cum putem vindeca ranile lasate de o suferinta din dragoste?

  – Parintele Teofil Paraian spunea ca suferinta e o mare taina. Degeaba ti-o explici teoretic, inima continua sa doara. Si orice sfat din afara ramane tot in afara. Numai Dumnezeu poate vindeca astfel de rani, daca considera. Dar unele dintre ele nici nu trebuie sa se vindece. Se intampla uneori ca inima ta sa poata purta infinit de multe rani deschise. Capacitatea de suferinta a omului e foarte mare. Dar nici nu trebuie sa devenim atat de obsedati sa se inchida rana, sa uitam tot. Un esec in dragoste nu trebuie sa ne infirmizeze afectiv. Poti sa duci o alta relatie si cu o rana in inima. Si cu mai multe rani in inima. Dumnezeu iti da oricum puterea de a iubi din nou. Trebuie sa mergi inainte, sa ai curajul sa te deschizi din nou, sa incasezi din nou. N-ai voie sa te opresti.

  “Fericirea se munceste in fiecare zi”

  – Unora parca le sunt date numai suferinte, toata viata…

  – Trebuie sa intelegi ca e ca un joc intre tine si Dumnezeu. In suferinta se ascunde, de fapt, dragostea lui Dumnezeu fata de tine. Si atunci incepi sa gasesti un rost fiecarei suferinte. Fara Dumnezeu, totul sfarseste intr-un mare absurd. Si cea mai mica suferinta te doboara. Nu mai intelegi nimic si ajungi sa-ti pui capat zilelor. Cu Dumnezeu, cea mai mare suferinta e umpluta de sens si e mereu urmata de bucurie. Trebuie sa nu uiti niciodata ca Dumnezeu te iubeste si te pune la incercare. Te incearca, pentru ca vrea sa-ti dea ceva. Dar cu un pret! Trebuie sa meriti darul, sa te ridici spiritual la nivelul la care il poti primi. Nivelul urmator al jocului. Oricum, darul e intotdeauna cu mult mai mare decat suferinta pe care o treci ca sa ajungi la el. Dumnezeu nu ne poate darui liber, ca atunci ne-ar asfixia cu iubirea lui, ne-ar distruge fiinta, nu ne-ar mai lasa sa inflorim liber. Dumnezeu, cand ne iubeste, ne pune la incercare, ca pe argint in topitoare. Pentru ca vrea sa scoata din noi esenta cea mai pura.

  – Ce ar trebui sa facem ca sa fim fericiti?

  – Trebuie sa pornim in cautarea adevarului iubirii, cu toate fortele noastre. Sa nu ne angajam steril, de suprafata, ci sa ne daruim total, tuturor oamenilor si, prin ei, lui Dumnezeu. Si sa o facem pe viata. Fericirea adevarata exista. Si exista aici, pe pamant. Ea nu e decat o cale pe care inaintam. Doar in masura in care stim sa daruim, o sa si primim. Pentru ca Dumnezeu ne chinuie uneori, dar ne si rasplateste cu asupra de masura. Se joaca cu noi, ne face sa vrem mai mult, sa ne dorim mai mult, sa devenim mai mult. Fericirea nu e un dat, o pleasca, o incremenire care pica pe tine. O fericire statica ne-ar strivi sub o plictiseala cumplita. Fericirea se munceste, se castiga in fiecare zi. E un urcus continuu, o dinamica ce se adapteaza permanent nevoilor noastre. Fericirea e devenire.

 93. Lorelei says:

  Darth Vader,
  tu ignori cu buna stiinta faptul ca cei care dau tratamente naturiste la MISA sunt doctori.
  -Grieg nu punea diagnostice, chiar cerea ca persoana bolnava sa vina cu diagnosticul pus de un medic in urma unei investigatii medicale.Acum multi ani a dat tratamente naturiste unor adulti care au acceptat de buna voie sa le urmeze.Multi au obtinut si rezultate, s-au insanatosit.Acest lucru te deranjeaza?Problema cu legalitatea tratamentelor naturiste a avut-o si Valeriu Popa.Am auzit cu urechile mele cand Valeriu Popa cerea oamenilor declaratii ca accepta tratamentul lui pe proprie raspundere.
  -Sa-ti prezint 2 cazuri.O prietena are salariul 8oo ron si e dependenta financiar de iubitul ei. Pe chestia asta e fortata sa accepte diverse abuzuri.O alta lucreaza pe videochat.Si-a cumparat apartament personal acum cativa ani, e independenta economic.Are un iubit caruia ii mai da cu flit cateodata pentru ca isi permite.
  -O prostituata face amor platit.Cel care plateste face si el amor platit numai ca e platitorul.Prejudecata colectiva actuala dispretuieste femeia care face amor platit dar nu si barbatul.El e mai cu mot.
  -Intr-un film american un tata care isi parasise familia cu multi ani in urma, o intreaba pe fata cea mare cum de a avut bani sa urmeze o facultate si sa devina avocat.Ea raspunde: din prostitutie, am facut prostitutie ca sa ma intretin in facultate.Intr-o lume in care femeia este egala barbatului ca intelect dar diferita ca psihologie, independenta economica feminina presupune de multe ori o forma de prostitutie.Femeile fac prostituie fizica, prostitutia morala e apanajul barbatilor.
  Hai sa punem la zid femeile care fac videochat, masaj erotic sau danseaza la bara.Prejudecata masculina improasca cu venin si dispret o meserie care la urma urmei e ca oricare alta.
  -Ce parere ai de “Sex and the city”? Toti barbatii cu care am discutat sunt indignati de comportamentul libertin( masculin) al femeilor dar cum spunea Carrie:It’s the end of an era.

 94. Lorelei says:

  Draga Deria,
  Am citit cu multi ani in urma “Imitatio Cristi”, o carte pe care o citea bunica mea.Acolo am gasit fraza: nu te increde in om caci e slab si schimbator, increde-te numai in Dumnezeu.
  A trebuit sa trec printr-o mare suferinta, o mare deceptie in dragoste, ca sa patrund intelesul acestei fraze. Am crezut ca voi muri, atat de intensa era suferinta mea dar am supravietuit si am invatat o lectie importanta de viata.
  Am avut asteptari nerealiste: ca el e un om de caracter, ca e nesfarsit de bun, iubitor si fidel.Ma pufneste rasul acum cand realizez ce gandeam.El era si este un om cu limite si defecte, mult prea egoist pentru gustul meu.
  Am meditat si m-am rugat multi ani pana cand apele sufletului meu s-au linistit.L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea un iubit potrivit pentru mine.
  Sunt intr-o relatie armonioasa cu un barbat care nu e la curs dar imi respecta dorinta de a practica yoga.Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, cu defectele si cu calitatile mele.Il iubesc pe iubitul meu dar nu sunt disperata in iubirea mea cum am fost pe vremuri pentru ca nu-l mai idealizez cum am facut cu ex-ul.De abia acum pot sa zic ca iubesc cu adevarat pentru ca il iubesc pe X cu defectele si calitatile lui.Relatia mea interioara cu Dumnezeu s-a imbunatatit, rezultatul benefic al unei crize existentiale depasita cu bine.
  Pun in practica am invatat de la Grieg: eu sunt iubita lui Shiva ( Dumnezeu Tatal).In acest moment X este reprezentantul lui Shiva pentru mine.X poate sa fie cu mine toata viata sau un numar limitat de ani, numai Dumnezeu stie.Daca X va disparea din viata mea, voi suferi dar voi supravietui.Iubirea mea pentru Shiva sau Dumnezeu Tatal, e intacta.
  De comun acord am stabilit cu iubitul meu ca nu suntem deschisi catre un cuplul deschis.Teoria cuplului deschis e buna dar practica depaseste emotional pe multi, inclusiv pe mine.

 95. Deria says:

  Lorelei, porcaria este ca si acesti doi oameni au hotarat, de comun acord, ca NU isi vor deschide relatia, pentru ca unul ii este suficient celuilalt. Cand colo, hopa, unul dintre ei a incalcat “conventia” si i-a “tras-o” celuilalt, si inca la modul urat… Faza este ca acest celalalt nu este la prima deceptie de acest fel, si se aduna, si se aduna…

  Ca Malina Olinescu, asa, degeaba tot succesul pe alte planuri, daca nu ai cu cine sa-l imparti…

 96. gb says:

  @lorelei
  waw…si cu astfel de gandire vreti sa aveti relatii stabile si suferiti ca nu stau mai mult de o noapte iubitii langa voi…pai daca toate sunt la fel de libertine si dezinhibate au dragii de ei de unde alege…mai rau de ele ca nu au de unde …dar se gasi si rezolvarea…va rezolvati frumos intre voi fetelor si cu asta s-a dus si frustrarea…faina finalitate…unde e iubirea in toate astea?va spuneti iubiti si iubite dar ma tem ca sentimentul lipseste cu desavarsire …e doar sex and the city

 97. Robert says:

  @Lorelei
  O viziune foarte realista ,
  Maria Magdalena a fost condamnata de catre cei mai libidinosi si mai perversi si mai pacatosi oameni care au vazut in ea o sursa de desfrau si nu de inaltare.
  Oamenii ar trebui sa isi schimbe parerea si viziunea despre cele care lucreaza pe chat , la bara, striptease etc …Asta nu este prostitutie.Show-ul erotic este o arta .
  Si de asemenea subscriu ideii ca Grig invata femeile sa fie dezinhibate . Conferintele cu femeile si barbatii au in rol foarte important pentru cine isi insuseste notiunile asa cum trebuie.
  O prostituata poate fi mai curata moral decat un politician.
  @deria
  cand iti arde sa faci un copil nu mai intrebi pe nimeni
  nu sunt robert leontescu , robert e pseudonim.

 98. Tomyo says:

  @Lorelei
  Siva nu este Dumnezeu Tatal. Nu poti face varza din hinduism si crestinism. Niciun Sfint Parinte nu va fi de acord cu aceasta varza. Siva este un idol(nu am spus drac) hindus. Lasa-i pe hindusi sa isi adore idolii, ei ii pricep mai bine.
  Poti spune ca Iisus este fiul lui Siva la fel de usor cum spui Siva (Dumnezeu Tatal)? Sa fim seriosi… Sau Fecioara Maria are singe pe sani si maninca cadavre la fel ca Smashan Tara? Ti-am spus despre Tara pentru ca la scursul MISA se face legatura intre Tara si compasiunea fecioarei Maria.

 99. Tomyo says:

  @gb
  “Va spuneti iubiti si iubite” mi-a adus aminte de faza din “Jandarmul la plimbare” cind jandarmii ajung in grupul de hippioti si pun miinile unii pe altii zicind cu o privire pierduta (ce se vrea vazatoare a esentei persoanei atinse) :” Te iubesc”. Si pe urma se trece la altul, aceeasi privire pierduta:” Te iubesc.”
  Si la altul, si altul… Desigur, se cauta a-l vedea pe… Siva… Dumnezeu unchiu’ din partea mamei…Esenta transcendenta, bla-bla.

 100. theothersarshi says:

  1. “Sfantul Augustin a spus: “Iubeste si fa ce vrei”.Deci atitudinea interioara e totul.””
  Da, Sf. Augustin a spus chestia asta, dar se referea la putin altceva, in alt context. Mai ales dat fiind faptul ca spunea ca pacatul originar este concupiscenta. Am constatat tendinta yoghinilor de a folosi citate fara sa stie la ce se refera sau care e contextul.

  2. Lorelei, problema nu e ca faci videochat sau ca dansezi la bara, ci motivul pt care o faci. Daca vrei bani sau stiu eu, e treaba ta. Daca ti se spune ca evoluezi spiritual, nu e in regula.

  3. Normal ca o persoana crescuta intr-o anumita cultura, chiar si cultura MISA, va face alegeri conform acelei culturi. In India mai sunt femei care cred in Sati (arderea vaduvelor cand moare sotul) si care ar vrea sa se arda de vii pentru ca au fost educate in sensul asta. In Kirgistan exista obiceiul ca barbatii sa rapeasca fete (pe care le cunosc sau nu) si sa le duca acasa, unde sa le ia de nevasta. Si multe femei accepta sa se casatoreaca cu rapitorul. De ce? Asta e cultura. Daca inveti o fata ca a te culca cu maestrul e o mare gratie, iar maestrul o invita sa se culce cu ea, normal ca sansele sunt foarte mari sa o faca.

  4. @ Deria
  Imi pare rau sa aud de persoane care trebuie sa treaca prin asa ceva la MISA. As vrea sa te ajut cumva, dar nu stiu daca am cum… Sunt atatia tembeli pe la curs care-ti spun tot felul de idiotenii si iti arunca in fata texte ca nu cumva sa se arate umani si tu sa le creezi vreo stare mai, na, neplacuta. Duca-se cu totii invartindu-se pentru ca sunt niste egoisti care au invatat sa invarta cuvinte.
  Mai demult plangeam si eu, dupa care am zis ca am tot dreptul si toate motivele sa ma enervez si ca nu am de gand sa simt nicio remuscare pentru asta. Si chestia e ca dupa ce am dat de pereti de cateva ori cu ei s-au invatat minte, ca n-aveau decat texte, texte, texte si o placere deosebita de a judeca dupa aparente si a se da destepti.
  Cine sunt ei, in fond, sa-i spuna persoanei tale cum sa fie, cine sa fie, ce e bine si ce e rau pentru propria fiinta? In lumea ‘oamenilor obisnuiti’ n-am intalnit niciodata pe cineva care sa judece 10% din cat ii judeca misanii pe ceilalti – si acolo e si mult mai mult respect.
  Ti-as trimite o imbratisare, dar n-am decat cuvinte, as vrea sa te ajut, dar n-am cu ce (daca am, doar spune). Imi pare rau, sper sa-i fie mai bine in curand, sa se puna pe picioare repede, sa-i fie bine.

 101. Lorelei says:

  Draga Deria,
  daca se repeta acelasi tipar de partener inseamna ca o lectie de viata nu este invatata.” Cine nu invata din greselile trecutului este fortat sa le repete”.Atata timp cat ne temem ca vom fi tradati in dragoste, vom atrage parteneri care ne vor confirma frica.
  Cum vad eu cazul Malinei Olinescu( evident nu am cunoscut-o personal, informatii luate din presa).
  Tatal s-a sinucis acum 30 de ani cand ea avea 7 ani.Grea ” mostenire” a lasat acest om fetelor lui.
  Mama, o cantareata frumoasa si de succes, este de ani de zile iubita nerecunoscuta oficial a lui Petre Geambasu. Boier Petrica are o iubita cand canta in afara tarii( Doina Spataru) si una acasa( sotia) cand e in vacanta.Lui ii convine, femeile isi inghit amarul si se complac in situatie.Ce exemplu i-a dat Doina Spataru fetei ei?Ca nu e buna suficient sa aiba un barbat al ei.Una e sa fii iubita unui barbat casatorit un numar limitat de ani si alta sa te complaci intr-o relatie pe viata si sa sfarsesti prin a te devaloriza ca femeie.
  Malina nu a primit ca mostenire de la parintii ei exemplul unei relatii iubitoare ci numai probleme mari.
  In casatoria ei , primii 4 ani au fost ok.Fostul ei sot a declarat ca in ultimii trei ani se certau mult si des, ea a inceput sa bea mult si sa-l trateze necorespunzator:”Adu-mi bautura sclavule”.Ex-sotul si-a cautat o alta femeie cu care putea avea relatia pe care si-o dorea si astfel au ajuns la divort.
  Ce a facut Malina? Si-a gasit un iubit nepotrivit pentru ea, un tanar de 24 de ani care i-a adancit depresia si a scufundat-o mai mult in mocirla disperarii.
  Marea greseala pe care inca o fac femeile este ca ele nu se pot defini si accepta in afara unei relatii cu un barbat.
  Am intrebat un psiholog dupa divort: de ce am resentimente asa mari la adresa fostului meu sot? Iar el mi-a zis: pentru ca ai investit tot ce ai avut in el.Investeste in mai multe “banci”: copilul, cercul de prieteni, familia, un hobby etc.
  Pe fericitii care cred in Dumnezeu si au o relatie buna cu el, suferintele obisnuite pamantesti ii ating intr-o masura mult mai mica.
  Unii oameni, printre care ma numar si eu, s-au apropiat de Dumnezeu tocmai prin intermediul cursului de yoga a lui Grieg.
  Nu conteaza ce cale spre Dumnezeu alege fiecare, importanta este calitatea relatiei noastre cu EL.
  Draga Deria, in tine sunt solutiile tuturor problemelor si framantarilor tale.Increde-te in Dumnezeu si actioneaza cum iti spune intutia interioara.

 102. Deria says:

  @theothersarshi, multumesc. O sa-i fiu alaturi, stie asta.

  @Lancelot, nu mi-au placut aluziile tale referitor la fiica lui Lorelei. Uita-te ce mizerabil s-a comportat @Botezatorul vizavi de sotia si chiar copilul lui Mihai Rapcea. Cat de josnic a putut sa fie… Haide sa nu rezonam cu astfel de atitudini…

  @Lorelei, nu s-a temut de nimic. Persoana asta draga mie a fost cat se poate de increzatoare – pentru ca i s-au dat motive!

  Comparand cu Malina Olinescu, comparam dupa un singur criteriu: acela al aviditatii de iubire. Sunt si astfel de oameni, nu putem decat sa-i luam ca atare si sa le fim alaturi in clipele grele.

  Si persoana asta crede in Dumnezeu, si ea s-a rugat fierbinte exact pentru acelasi lucru – sa apara in viata ei cineva potrivit. Si totusi…

  Sper ca nu crezi ca eu as fi persoana in cauza… Nu, eu sunt doar un sprijin pe care poate conta. 🙂

 103. Mircea - “Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine “ says:

  Am analizat lucid/obiectiv, prin prisma dictonului : “Omul se cunoaste dupa fapte si pomul dupa roade”, rezultatele scolii MISA si profilul social/moral/spiritual al “emanatilor” acestei scolii. Am incercat sa fiu absolut impartial in aceasta judecata si am ignorat “betia imaginatiei fantasmagorice” a “misanilor”, “betie” care irumpe din limbajul cursantilor indoctrinati si se manifestata prin faptul ca majoritatea covirsitoare a lor sunt sclavii proprii imaginatii dezlantuite. Am ignorat si parerile exmisanilor (chiar daca aceste pareri sint pline de bun simt, juste, pur obiective) .

  Dupa aceasta analiza, deloc neintimplator, am gasit parabola : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare” . Eu cred ca “Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine “. Aplicind aceasta teorema la cazul GB&MISA am ajuns la concluzia ca daca aceasta poveste nu ar fii fost scrisa inainte de aparitia experimentului social GB&MISA, povestea s-ar fii scris cu siguranta in zilele noastre .
  Pare incredibil , dar se pare ca “Gainocoach-ul certificat” (alias GB) s-a inspirat din aceasta poveste cind a inventat multitudinea de cursuri care urmau sa ajute “gainile” sa zboare.

  Insa dramatic este ca dupa 20 de ani de existenta, concluzia privind rezultatele practice ale activitatii GB&MISA coincide cu sfirsitul povestii : “din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a mai ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

  Asa ca dragii “gainari”/(fanatici MISA), nu mai cotcodaciti … resemnati-va . Daca GB ar fii fost un “eaglecoach” v-ar fii putut invata sa zburati , insa el fiind un “Gainocoach” veritabil, voi nu veti putea invata de la el sa zburati , oricit de greu de acceptat ar fii aceasta realitate pentru voi.

  Cititi mai jos sub titlul : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare” povestea autentica a GB&MISA

  http://forum.computergames.ro/94-filozofie/291756-povestea-vulturului-sau-cum-au-vrut-gainile-sa-zboare.html

  “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare”
  Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur de abia iesit din gaoace. Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

  Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

  Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nicio clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini. Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.

  Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste.

  Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura. Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber.

  Dupa ce au vazut ca fostul lor tovaras de joaca si de seminte si-a luat zborul, pierzadu-se in imensitatea cerului, multe din gaini au devenit constiente de trista lor situatie si au inceput sa viseze sa devina vulturi.

  Incepura sa circule, la inceput aproape clandestin, apoi mai deschis, niste filosofii ciudate care argumentau ca fiecare gaina avea inauntrul sau un vultur care astepta sa fie eliberat. “Conditia de gaina nu este decat rezultatul unor credinte limitante”, sustineau niste gaini-profete, “schimbati credintele, si cerul va fi al vostru”.

  Aparusera tot felul de carti in domeniu, cu titluri gen “Cum sa devii un vultur in 30 de zile”, “Vulturocibernetica “, “Analiza vulturactionala” , “Minunile zborului”, “Declanseaza vulturul din tine” samd.

  Pentru cei care aveau bani de cheltuit, aparusera si seminarii (de Programare Gainolingvistica) si cursuri audio si video, unde se invata cum sa vizualizezi lumea vazuta de sus, cum sa recunosti sunetele celorlalte pasari (sa te pui in rapport), cum sa percepi senzatia vantului in aripile tale (condita de vultur nu poate fi atinsa fara concentrare asupra canalelor senzoriale potrivite).

  Mai interesant, aparuse si o metoda de analiza (gainogramma), care depista 9 feluri de a fi gaina, si in consecinta 9 drumuri diferite spre a deveni vultur. Aparusera si niste tehnici, cum ar fi Echilibrul Gainoemotional si CFT (chicken freedom technique), care te invatau ce se intampla daca apesi pe niste puncte de pe cap si piept spunand “Iubesc si respect aripile mele”, si anume ca iti va trece frica de inaltime (principalul obstacol in drumul de dezvoltare spre conditia de vultur).

  O gaina mai intreprinzatoare decat celelalte puse la cale un sistem de multi-level marketing care consta intr-un complex sistem de puncte care se obtineau vanzand cursuri si seminarii celorlate gaini, argumentand ca ridicarea in ierarhia sistemului era metoda cea mai sigura pentru a se apropria de starea de vultur.

  Cine frecventa un numar suficient de cursuri putea sa devina “gainocoach certificat”, si ii ajuta pe ceilalti sa mearga mai rapid pe drumul dezvoltarii.

  Nu e nevoie sa spun ca atunci cand cineva, in lipsa totala a unor rezultate concrete, isi exprima indoielile asupra sensului pe care l-ar avea toata treaba asta, era imediat acuzat – din partea celor mai exaltati si convinsi – ca este stapanit de credinte limintante si blocat de gandul negativ.

  Mai ales, i se repeta in continuu: “Aminteste-ti de fostul nostru tovaras, care dupa o viata de gaina a putut sa zboare; pune angajament si credinta, si o sa reusesti si tu.”

  Ultimele stiri din cotet imi confirma ca niste gaini s-au imbogatit, altele tot cauta tehnica potrivita pentru a se ridica in zbor, si altele asteapta venirea Marelui Gaina care ii va scoate din conditia lor.

  Din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a mai ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

 104. Lorelei says:

  theothersarshi
  Cred ca Osho spunea adevarul cand vorbea de fidelitate in cuplu.Reproduc cu cuvintele proprii: doi oameni se casatoresc, fac impreuna copii, construiesc o casa etc dar de-a lungul vietii fiecare isi “improspateaza” iubirea cu relatii extraconjugale, bazate evident pe iubire sincera.
  La ora actuala,multi barbati sustin ca daca fac sex ( dragoste) multi ani la rand cu aceeasi femeie devin impotenti ( le piere cheful).
  In China antica , in perioada taoista, barbatii erau educati sa faca dragoste cat vor si pot de mult dar sa nu ejaculeze decat rareori , in functie de varsta si anotimp.Unuii barbati ajungeau astfel la 90 de ani si inca erau suficient de virili ca sa mai procreeze.In acea perioada in China nu exista prostitutie sau homosexualitate dar nici pretentia monogamiei.
  A ramas celebru un citat a unui maestru taoist: in China sunt milioane de femei, nu poti sa le regulezi pe toate dar merita sa incerci.
  Exact cum spuneam: barbatii vor diversitate sexuala ( diverse forme de prostitutie) dar si proaste fidele lipite de cratita.
  Mentalitatile se schimba, femeile se desteapta. Sa nu ziceti ca nu v-am prevenit.

 105. Mircea - pt Mihai Rapcea says:

  Din punctul meu de vedere, draga Mihai, esti un “vultur” veritabil … Felicitari pt curaj, verticalitate si “Ingerii buni sa te aiba in paza” !!!

 106. Robert says:

  Din pacate persoanele capabile si care merita de la curs nu ies in fata si isi vad de treaba lor , in fata ies doar papagalii gen botezatorul care fac misa de ras .
  Posturile sale denota frustrari foarte mari si o intelegere gresita a ceea ce s-a predat la curs .

  Nu o sa fiu niciodata de acord cu acele mesaje impotriva lui Claudiu , daca cineva pleaca e alegerea fiecaruia. Sa nu uitam ca Claudiu este autorul mai multor carti , a fost directorul revistei misterelor si a altor publicatii de profil a initiat taberele de revelare a sinelui si taberele de parapsihologie care erau super misto .

 107. Lorelei says:

  Pentru Deria
  “Aviditatea de iubire” fata de Dumnezeu nu duce la suferinta sau dezechilibre emotionale.Ne cramponam si ne atasam prea mult unii de altii, noi fiinte umane nedesavarsite.Aici e problema noastra a tuturor, suntem prea atasati de desartaciunile lumesti.
  Dupa cum banuiesc ca stiti,au loc transformari la nivel de subconstient colectiv planetar.Cred ca asta li se cere celor care traiesc acum pe aceasta planeta: sa-l puna pe Dumnezeu pe primul loc in viata lor.

 108. theothersarshi says:

  Lorelei, apropo de ce mi l-ai trantit pe Osho in brate? De ce-mi tii teoria diversitatii sexuale? Legat de Augustin? De faptul ca femeile se prostitueaza pt ca li se zice ca e spiritual? Legat de cultura pe care ti-o creezi? Sau legat de faptul ca yoghinii n-au decat texte pe care ti le arunca in fata cand par sa se potriveasca pt a scapa de o problema?

  Si care maestru taoist a zis asta?

 109. theothersarshi says:

  Si m-am saturat eu de cate mituri legate de homosexualitate demontez. Homosexualitatea EXISTA in China din antichitate. Regele din Wei a avut o relatie cu Long Yang inaintea erei noastre. Imparatul Zhengde a avut o relatie cu un conducator musulman prin 1500. Samd. Povestile exista, trebuie doar sa deschizi un ochi.

 110. Deria says:

  Lorelei, tu spui ca nu accepti ideea de cuplu deschis, pentru ca te depaseste. Atunci de ce il aduci pe Osho in discutie? E cam twisted si realitatea ta… Practic, tu ai luat din doctrina MISA (care stim ce contine) acele parti pe care “le poti duce”, atat mental, cat si emotional.

  Cuplu deschis, NU, dar lesbianism, DA, de exemplu.

 111. Botezatorul says:

  “Observator says:
  18/12/2011 at 09:29
  @Botezătorul:
  Îmi place să susții cu fervoare ideea de a avea jdemii de amante. Dacă ție îți place să pupi unde alții au băgat altceva… ești liber. “

  Ai vorbit (scris) dar nu ai spus nimic, specific “observatorilor” din ziua de azi. Toți o apă și un pământ. “Plăcerea” de care vorbești e rodul frustrărilor oamenilor fără personalitate. E de bine, căci iată ți-a produsă plăcere vieții tale anoste. Fervoarea mea e în legătură cu Adevărul și aspectele oculte de dincolo de ce vede și știe omul profan. Dacă eram pe premiza “jdemii de amante” eram unul care avea jdemii, dar iată că nu e cazul. Una e să argumentezi învățătura lui Iisus și să-l “aperi” pe Iisus și alta e să fii Iisus, sau că El. Doar răutatea se mai putea adăuga la prostia ta să inventezi ce nu este (spus). Și chiar dacă s-ar fi spus așa ceva, dacă erai inteligent veneai cu contraargumente pe tematica și inteligente expuse, nu cu frustrările tale penibile. Logica nu ar fi trebuit să-ți spună că dacă noi am fi “amatori” de orgii, nu ne-ar fi deranjat așa zisul pupat? Nu pupatul e problema, ci energiile cu care intri în contact prin acel gest. Nu e vina mea ca tu sau alții preferați pupatul în cur (pe care noi preferăm să-l “pupăm” cu bombeul de la bocanc) al unor indivizi de pe aici sau din alte părți. Dacă ai pupat vreodată pe cine și unde ai pupat tu, ce crezi, a fost virgină când ai întâlnit-o? Sau știi câte a pupat ea cu o zi înainte sau cu o lună sau cu un an? Când te uiți la gura ei, câte … vezi acolo ? Și apoi, cu ce e mai prejos acea parte a corpului tău de alte părți de îi atribui un așa dezgust? Când bei ceva la un restaurant, ai idee pe ce a pus înainte mâna bucătarul, sau câți au mai băut din paharul pe care îl duci la gura? Ești penibil… de prost.

  “Lc 14.26 Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mama și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.
  Dacă interpretezi mot a mots acele randuri- ar trebui să faci și pentru cele de aici:… poate MM îți dă voie să o faci…”

  Prostule laș ce ești, nu ți-a zis nimeni să interpretezi mot a mot sau ocult sau altcumva, ci DOAR să interpretezi, căci fiecare o face după nivelul său de conștiință. Handicapați care dau din gură ca proștii în loc de gargară și care se vor “înțelepți” și “experți” în cele spirituale. Ați întrebat de familie și de cum este ea văzută de Grig. V-am arătat pe scurt cum privea Iisus ideea familie în conexiunea cu calea spirituală. Grig nu a fost niciodată așa dur precum este Iisus în câteva exprimări. Dacă erați inteligenți și evident și divin inspirați aveați o înțelegere și un comentariu adecvat acelor spuse ale lui Iisus și puteați înțelege dpdv inițiatic ce vroia El să spună acolo, unde unii nu văd decât niște “durități”. Analogiile nu sunt pentru proști. Nici să le spună pe ale lor și nici să le înțeleagă pe ale altora. V-ați dat mari cu găselnița: “uite ce puțin, prost sau deloc vorbește Grig despre familie” și după ce vi s-au dat pe tavă argumente ați TĂCUT CA MORȚII, din nou. Chiar dacă voi tăceți, cei care ajung să citească aceste rânduri nu tac… în sinea lor și bagă la cap și mai ales la suflet. “Singura arma” a voastră e sa creeati DOAR stări frica, dezgust, îndoială, etc in cei in cei care va citesc aberațiile si care ar putea sa privească către Grig sau MISA ?

  “8 Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le și leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viață șchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare și să fii aruncat în focul veșnic.
  Mat 5.29-30; Marc 9.43-45;
  9 Și dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viață numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii și să fii aruncat în focul gheenei.”

  Aștept cu nesaț ca tu, MM, Deria, rapcea, intesintunecatul și alți să comentați această frază și să arătați oamenilor ce învățături “masochiste” le oferea Iisus discipolilor.
  “Se vede că ai abonamentul la zi la NUFĂRUL – care spala tot – inclusiv creerul. Orice asemănare, e pur întâmplătoare.
  Cauta tu să vezi câte cursante -misane- sunt căsătorite legal, și câte au copii. Și apoi vezi procentual la numărul total. Vei avea mari surprize.”

  Și ce m-ar interesa asta pe mine? Cu ce m-ar ajuta pe mine sau pe tine? Nu vei rămâne același papagal prost chiar și după ce vei afla niște cifre? Chiar și în România dar în special în alte țări, ca de exemplu în SUA, Franța, etc oamenii trăiesc în concubinaj toată viața și au copii bine merci. Ba mai mult, statul îi privește în același mod ca și pe cuplurile căsătorite, asigurându-le condiții socio-profesionale identice.

  Am mai spus, dar văd că proștii uită repede și repetă aceleași placi învechite: ne place să avem creierul spălat de mizeriile și prejudecățile cretine și limitatoare cu care voi troglodiții și denigratorii MISA sunteți “dotați”. Până și securiștii care se dau drept yoghini sau exyoghini sunt mai spălați la creier ca voi și dau dovadă de mai multă inteligență și inventivitate în acțiunile lor de propagandă antiMISA. Căută să vezi câți securiști sunt infiltrați la MISA și vei avea o surpriză de procentul diferit de infiltrați în BOR, sau în masonerie sau în alte grupuri și organizații cu așa zise tente oculte sau religioase.

 112. Felina says:

  @ Botezatorul:
  “pe care noi preferăm să-l “pupăm” cu bombeul de la bocanc) al unor indivizi de pe aici sau din alte părți.”

  esti sigur ca esti yoghin? Pana si la pseudo-scoala de yoga Misa se vorbea despre non-violenta si asta inca din anii mici.

 113. Lancelot says:

  ce aluzii, deria? nu rectific niciun cuvant. tot ce am spus e adevarat. hai sa nu facem pe delicatele. yakuza = criminali. fetele de la misa sunt trimise sa danseze pentru criminali. lorelei nu vede nimic rau in asta si isi educa si fiica in modul asta. i-am atras atentia sa se trezeasca. orice om cu constiinta imi da dreptate. ce dracu’, deria?

 114. gb says:

  de ce se trece atat de usor peste aceste aspecte de parca ar fi niste etape firesti in dezvoltarea ulterioara a fiecarei femei si chiar de dorit(video chat, dans la bara etc)?uita lorelei ca marele maestru care a indrumat-o pe calea spre divinitate , pe alte fete le-a violat? ce parere are despre acest aspect? … si lorelei esti mama…ce spui daca fetita ta e violata de marele guru? …poate ca acestea sunt situatii extrem de socante dar ,uneori pe oameni speri ca macar socul sa-i trezeasca din visul frumos in care se complac…

 115. Mircea - Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine says:

  Prin prisma dictonului : “Omul se cunoaste dupa fapte si pomul dupa roade”, am analizat lucid/obiectiv, rezultatele scolii MISA si profilul social/moral/spiritual al “emanatilor” acestei scolii. Am incercat sa fiu absolut impartial in aceasta judecata si am ignorat “betia imaginatiei fantasmagorice” a “misanilor”, “betie” care irumpe din limbajul cursantilor indoctrinati si se manifestata prin faptul ca majoritatea covirsitoare a lor sunt sclavii propriei imaginatii dezlantuite . Am ignorat si parerile exmisanilor (chiar daca aceste pareri sint pline de bun simt, juste, pur obiective) .

  Dupa aceasta analiza, deloc neintimplator, am gasit parabola : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare” . Eu cred ca “Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine “. Aplicind aceasta teorema la cazul GB&MISA am ajuns la concluzia ca daca aceasta poveste nu ar fii fost scrisa inainte de aparitia experimentului social GB&MISA, povestea s-ar fii scris cu siguranta in zilele noastre .
  Pare incredibil , dar se pare ca “Gainocoach-ul certificat” (alias GB) s-a inspirat din aceasta poveste cind a inventat multitudinea de cursuri care urmau sa ajute “gainile” sa zboare.

  Insa dramatic este ca dupa 20 de ani de existenta, rezultatele practice ale activitatii GB&MISA coincide cu sfirsitul povestii : “din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

  Asa ca dragii “gainari”/(fanatici MISA), nu mai cotcodaciti … resemnati-va . Daca GB ar fii fost un “eaglecoach” v-ar fii putut invata sa zburati , insa el fiind un “gainocoach” veritabil, nu veti putea invata de la el sa zburati , oricit de grea ar fii aceasta realitate pentru voi si oricit de infierbintata v-ar fii imaginatia.

  Cititi mai jos sub o poveste autentica despre GB&MISA sub titlul : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare”

  “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare”
  Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur de abia iesit din gaoace. Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

  Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

  Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nicio clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini. Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.

  Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste.

  Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura. Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber.

  Dupa ce au vazut ca fostul lor tovaras de joaca si de seminte si-a luat zborul, pierzadu-se in imensitatea cerului, multe din gaini au devenit constiente de trista lor situatie si au inceput sa viseze sa devina vulturi.

  Incepura sa circule, la inceput aproape clandestin, apoi mai deschis, niste filosofii ciudate care argumentau ca fiecare gaina avea inauntrul sau un vultur care astepta sa fie eliberat. “Conditia de gaina nu este decat rezultatul unor credinte limitante”, sustineau niste gaini-profete, “schimbati credintele, si cerul va fi al vostru”.

  Aparusera tot felul de carti in domeniu, cu titluri gen “Cum sa devii un vultur in 30 de zile”, “Vulturocibernetica “, “Analiza vulturactionala” , “Minunile zborului”, “Declanseaza vulturul din tine” samd.

  Pentru cei care aveau bani de cheltuit, aparusera si seminarii (de Programare Gainolingvistica) si cursuri audio si video, unde se invata cum sa vizualizezi lumea vazuta de sus, cum sa recunosti sunetele celorlalte pasari (sa te pui in rapport), cum sa percepi senzatia vantului in aripile tale (condita de vultur nu poate fi atinsa fara concentrare asupra canalelor senzoriale potrivite).

  Mai interesant, aparuse si o metoda de analiza (gainogramma), care depista 9 feluri de a fi gaina, si in consecinta 9 drumuri diferite spre a deveni vultur. Aparusera si niste tehnici, cum ar fi Echilibrul Gainoemotional si CFT (chicken freedom technique), care te invatau ce se intampla daca apesi pe niste puncte de pe cap si piept spunand “Iubesc si respect aripile mele”, si anume ca iti va trece frica de inaltime (principalul obstacol in drumul de dezvoltare spre conditia de vultur).

  O gaina mai intreprinzatoare decat celelalte puse la cale un sistem de multi-level marketing care consta intr-un complex sistem de puncte care se obtineau vanzand cursuri si seminarii celorlate gaini, argumentand ca ridicarea in ierarhia sistemului era metoda cea mai sigura pentru a se apropria de starea de vultur.

  Cine frecventa un numar suficient de cursuri putea sa devina “gainocoach certificat”, si ii ajuta pe ceilalti sa mearga mai rapid pe drumul dezvoltarii.

  Nu e nevoie sa spun ca atunci cand cineva, in lipsa totala a unor rezultate concrete, isi exprima indoielile asupra sensului pe care l-ar avea toata treaba asta, era imediat acuzat – din partea celor mai exaltati si convinsi – ca este stapanit de credinte limintante si blocat de gandul negativ.

  Mai ales, i se repeta in continuu: “Aminteste-ti de fostul nostru tovaras, care dupa o viata de gaina a putut sa zboare; pune angajament si credinta, si o sa reusesti si tu.”

  Ultimele stiri din cotet imi confirma ca niste gaini s-au imbogatit, altele tot cauta tehnica potrivita pentru a se ridica in zbor, si altele asteapta venirea Marelui Gaina care ii va scoate din conditia lor.

  Din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a mai ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

  http://forum.computergames.ro/94-filozofie/291756-povestea-vulturului-sau-cum-au-vrut-gainile-sa-zboare.html

 116. Mircea - pt Mihai Rapcea says:

  Felicitari draga Mihai pt curaj si verticalitate … ai stofa de “vultur” si “gainarii MISA” nu pot intelege aceasta valoare(au creeru’ mic sarmanii si nu stiu decit sa cotcodaceasca si sa scurme prin tarina … )

 117. Deria says:

  @Lancelot, nu pot fi de acord cu tine aici. Si eu am lasat, la un moment dat, la o parte stilul de conversatie normal, si eu stiu si pot sa le “scot mereu ochii” in stilul Pralaya, si eu i-am injurat, insa “subtilitatile” la adresa sotiei, copilului sunt… parsive.

  Si eu sunt considerata sectanta, de unii, agent platit, de altii, OK, astea ma vizeaza numai pe mine. Daca, insa, aceste acuzatii se intind si asupra familiei mele si, mai ales, asupra copilului meu, deja schimb foaia.

  In cazul in care nu esti sotul lui Lorelei sau o ruda apropiata, nu ai de unde sa stii cum isi educa Lorelei fiica. Ai retinut ca a spus ca fiica ei NU este interesata de yoga si ca ea respecta acest lucru? Mi se pare o gandire sanatoasa. Nesanatos ar fi fost sa PARA ca accepta, dar, de fapt, sa se foloseasca de manipulare subtila pentru a o face sa accepte yoga. Cum nu avem dovezi in acest sens, eu zic sa nu ne dedam la josnicii.

 118. Mircea - “Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine “ says:

  Prin prisma dictonului : “Omul se cunoaste dupa fapte si pomul dupa roade”, am analizat lucid/obiectiv, rezultatele scolii MISA si profilul social/moral/spiritual al “emanatilor” acestei scolii. Am incercat sa fiu absolut impartial in aceasta judecata si am ignorat “betia imaginatiei fantasmagorice” a “misanilor”, “betie” care irumpe din limbajul cursantilor indoctrinati si se manifestata prin faptul ca majoritatea covirsitoare a lor sunt sclavii propriei imaginatii dezlantuite . Am ignorat si parerile exmisanilor (chiar daca aceste pareri sint pline de bun simt, juste, pur obiective) .

  Dupa aceasta analiza, deloc neintimplator, am gasit parabola : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare” . Eu cred ca “Un vultur este un vultur, si o gaina tot o gaina ramine “ . Aplicind aceasta teorema la cazul GB&MISA am ajuns la concluzia ca daca aceasta poveste nu ar fii fost scrisa inainte de aparitia experimentului social GB&MISA, povestea s-ar fii scris cu siguranta in zilele noastre .
  Pare incredibil , dar se pare ca “Gainocoach-ul certificat” (alias GB) s-a inspirat din aceasta poveste cind a inventat multitudinea de cursuri care urmau sa ajute “gainile” sa zboare.

  Insa dramatic este ca dupa 20 de ani de existenta, rezultatele practice ale activitatii GB&MISA coincide cu sfirsitul povestii : “din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

  Asa ca dragii “gainari”/(fanatici MISA), nu mai cotcodaciti … resemnati-va . Daca GB ar fii fost un “eaglecoach” v-ar fii putut invata sa zburati , insa el fiind un “gainocoach” veritabil, nu veti putea invata de la el sa zburati , oricit de grea ar fii aceasta realitate pentru voi si oricit de infierbintata v-ar fii imaginatia.

  Cititi mai jos sub o poveste autentica despre GB&MISA sub titlul : “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare”

  “Povestea vulturului sau cum au vrut gainile sa zboare”
  Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur de abia iesit din gaoace. Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

  Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

  Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nicio clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini. Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.

  Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste.

  Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura. Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber.

  Dupa ce au vazut ca fostul lor tovaras de joaca si de seminte si-a luat zborul, pierzadu-se in imensitatea cerului, multe din gaini au devenit constiente de trista lor situatie si au inceput sa viseze sa devina vulturi.

  Incepura sa circule, la inceput aproape clandestin, apoi mai deschis, niste filosofii ciudate care argumentau ca fiecare gaina avea inauntrul sau un vultur care astepta sa fie eliberat. “Conditia de gaina nu este decat rezultatul unor credinte limitante”, sustineau niste gaini-profete, “schimbati credintele, si cerul va fi al vostru”.

  Aparusera tot felul de carti in domeniu, cu titluri gen “Cum sa devii un vultur in 30 de zile”, “Vulturocibernetica “, “Analiza vulturactionala” , “Minunile zborului”, “Declanseaza vulturul din tine” samd.

  Pentru cei care aveau bani de cheltuit, aparusera si seminarii (de Programare Gainolingvistica) si cursuri audio si video, unde se invata cum sa vizualizezi lumea vazuta de sus, cum sa recunosti sunetele celorlalte pasari (sa te pui in rapport), cum sa percepi senzatia vantului in aripile tale (condita de vultur nu poate fi atinsa fara concentrare asupra canalelor senzoriale potrivite).

  Mai interesant, aparuse si o metoda de analiza (gainogramma), care depista 9 feluri de a fi gaina, si in consecinta 9 drumuri diferite spre a deveni vultur. Aparusera si niste tehnici, cum ar fi Echilibrul Gainoemotional si CFT (chicken freedom technique), care te invatau ce se intampla daca apesi pe niste puncte de pe cap si piept spunand “Iubesc si respect aripile mele”, si anume ca iti va trece frica de inaltime (principalul obstacol in drumul de dezvoltare spre conditia de vultur).

  O gaina mai intreprinzatoare decat celelalte puse la cale un sistem de multi-level marketing care consta intr-un complex sistem de puncte care se obtineau vanzand cursuri si seminarii celorlate gaini, argumentand ca ridicarea in ierarhia sistemului era metoda cea mai sigura pentru a se apropria de starea de vultur.

  Cine frecventa un numar suficient de cursuri putea sa devina “gainocoach certificat”, si ii ajuta pe ceilalti sa mearga mai rapid pe drumul dezvoltarii.

  Nu e nevoie sa spun ca atunci cand cineva, in lipsa totala a unor rezultate concrete, isi exprima indoielile asupra sensului pe care l-ar avea toata treaba asta, era imediat acuzat – din partea celor mai exaltati si convinsi – ca este stapanit de credinte limintante si blocat de gandul negativ.

  Mai ales, i se repeta in continuu: “Aminteste-ti de fostul nostru tovaras, care dupa o viata de gaina a putut sa zboare; pune angajament si credinta, si o sa reusesti si tu.”

  Ultimele stiri din cotet imi confirma ca niste gaini s-au imbogatit, altele tot cauta tehnica potrivita pentru a se ridica in zbor, si altele asteapta venirea Marelui Gaina care ii va scoate din conditia lor.

  Din cate am aflat, nimeni dintre ei nu s-a mai ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri.”

  http://forum.computergames.ro/94-filozofie/291756-povestea-vulturului-sau-cum-au-vrut-gainile-sa-zboare.html

 119. Marian says:

  Eu si cu iubita mea, practicam tehnicile cu urina si ne-am transformat foarte mult. Ce, ai vrea acum, sa ne oprim?

 120. MR says:

  @Marian
  Defineste “transformam”. Eu am vazut la MISA multi oameni ok care dupa ce au “practicat” diverse chestii sexuale, au ajuns de nerecunoscut. Obsedati de sexualitate, nesimtiti, egoisti (sub masca “spiritualitatii”, evident), “deschisi” sexual si emotional (a se citi – libidinosi), si cu o mare doza de auto-iluzionare in ceea ce ii priveste. Unii au ajuns sa creada (in mod fals, caci nu o dovedesc prin actiunile lor egoiste) ca “iubesc” intens si transfigurator, cand de fapt temeiul actiunilor lor “afective” este rezultatul unei incarcari la nivelul sexual (datorita amorului cu continenta), care le da mai mereu aerul unor animale in calduri. De aici toata povestea cu mai multi-multe iubiti-iubite, apetitul exacerbat pentru “acte amoroase nesfarsite cu continenta” care nu duc decat la nevoia de si mai mult sex, si mai variat.
  Vorbesc ca unul care cunoaste din proprie experienta fenomenul. Ingerarea urinei proprii sau a iubitei, dilutiile sau consumul direct de secretii menstruale (de preferat din a treia zi de ciclu), orgasmul asa-zis “urinar”, tapasuri de 49 de zile de amor cu continență pe posturi, etc., etc., nu mai intru in amanunte, le cunosc. Cunosc senzatia aceea de incarcare aproape explozivă la nivel sexual, starea de electirzare care se creeaza cu aproape orice femeie, acea “betie” lucida data de energiile amoroase. Problema este unde te duc toate astea. moral, uman, spiritual, ca si conduita. Eu am avut in permanenta puncte de referinta din afara sistemului de la MISA si am inteles pericolul devierii. Indiferent cat de multa shirshasana ai face dupa ce faci amor, sau ce tehnici s-au mai dat la curs (si crede-ma, nu cred sa-mi fi scapat vre-una), tot ramai incarcat sexual, influentat in tot ceea ce faci de aceasta dominanta. DECI, ATENTIE IN CE DIRECTIE V-ATI “TRANSFORMAT”. Spre exemplu, ce ai facut cu viata ta ? Ce realizari notabile – obiective ai avut ? Cum ti-ai exprimat creativitatea ce se presupune ca a rezultat ? Care a fost impactul tau asupra lumii, transformator vorbind (ca tot se spune ca aura creste exponential ca si influenta dupa actele amoroase cu continenta) ? Ai devenit tu un exemplu in vre-o directie, pentru cei din jurul tau ? Sau te-ai auto-iuzionat ca esti “evoluat spiritual” ?!
  Si, da, raspunsul este DA ! Opreste-te daca vezi ca acest tip de sexualitate te-a abatut de la drumul tau. Practica mai multa yoga si fa mai putin amor, fie el si cu continenta. Nu neg beneficiile continentei, dimpotriva. Dar sunt de opinia lui Constantin Brancusi, cand acesta spunea: amorul este exact ca o mancare buna. Mananci, apoi te intorci la lucru. Deci, “dragostea” cu continenta nu trebuie sa devina un scop in sine, o necesitate, o conditionare, care sa devina elementul central al vietii noastre.

 121. Observator Tibetan says:

  @MR
  Pai nesimtirea si egoismul nu are treaba cu contineta sau urinoterapia sau orgasmul urinar etc.
  Care e nesimtit si egoist e oricum si cu , si fara continenta sau urinoorgasm …. Din ce am vazut altele sunt elementele care ii fac pe unii de la curs nesimtiti si egoisti . In nici un caz continenta sexuala .
  LA MULTI ANI !!!!

 122. Observator Tibetan says:

  Si nu-ti fa griji , karma nu stie de curs , de misa , raii , prostii , egoistii nesimtitii isi vor lua plata lor mai devreme sau mai tarziu . “Transformarea” nu sta in a frecventa un curs de y. mai ales daca in continuare individul ramane bou si imbecil (vorba maestrului) .

 123. Lancelot says:

  ,,Eu si cu iubita mea, practicam tehnicile cu urina si ne-am transformat foarte mult. Ce, ai vrea acum, sa ne oprim?”
  urineaza, tata, urineaza, ca arhanghelul urinel va sustine din subtil.
  sodomia o practici? nu de alta, dar in ashram e la mare cautare cand se ia CURentul. .)

 124. Maya2012 says:

  http://prosistemhaha.wordpress.com/2012/03/30/piramida-puterii/

  CARE ESTE SCOPUL LOR?
  si la pct. 7 -8 scrie:

  7. Distrugerea modelului actual de societate si a celulei ei de baza, familia.
  8. Distrugerea libertatii de exprimare si restrangerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.
  Mi se pare foarte asemanator cu se intampla la MISA.

 125. Kama Sutra says:

  @Maya2012

  TI SE PARE PROST .

 126. Kama Sutra says:

  @maya2012

  Tu rastalmacesti anumite lucruri de la curs prin propria perveritate.
  Sa iti dau un exemplu :
  la manastire calugarii / calugaritele sunt solitari , nu casatoriti sau combinati. Ti se pare ca crestinismul/ ortodoxia distruge modelul actual de societate si a celulei ei de baza, familia?
  Daca vii la curs poti sa iti faci practica spirituala si casatorit si necasatorit si cum vrei tu. Asta e scopul.

  Scuza-ma ca tre sa iti spun dar esti prost de dai in gropi .

 127. gabi says:

  @kama sutra
  Dinamistograful – instrumentul care face posibilă comunicarea cu lumea spiritelor
  ..Articol pe care-l gasiti pe yogaesoteric…

  Spuneam ca mai degraba comunicati cu lumile subtile decat sa puteti comunica , chiar si cei din sistem (cazul Carmenas care a incercat sa posteze cateva intrebari de bun simt si nu le-au afisat), ceva pe yogaesoteric. Ti se pare kama sutra , ca asta inseamna libertate de exprimare? Cine nu e cu voi si aberatiile voastre e impotriva voastra? Chiar si cei din gasca voastra care vor sa se lamureacsa ce e cu unele chestii ciudate din sistem? Asa-i ca nu aveti raspunsuri de bun simt?
  “8. Distrugerea libertatii de exprimare si restrangerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.”
  La asta nu raspunzi ca la 7 ai aberat destul. Am spus si repet, cand nu aveti raspunsuri normale va duceti in zona crestin-ortodoxa desi voi sunteti mai anticrestini din start prin nerespectarea unor simple porunci…Cum era punctul ala?
  7. Sa nu fii desfranat.
  8. Sa nu furi.
  Asta cu furatul am vazut ca-ti place mult-mai ales furtul intelectual ti se pare de mare smecher…

 128. gabi says:

  @kama sutra
  “…la manastire calugarii / calugaritele sunt solitari , nu casatoriti sau combinati. Ti se pare ca crestinismul/ ortodoxia distruge modelul actual de societate si a celulei ei de baza, familia?”

  Cei de la manastiri accepta sa se retraga din lume pentru a se putea ruga pentru ceilalti, asta nu inseamna ca sunt impotriva familiei ci dimpotriva, lupta pentru familia crestina traditionala, nu aberatii gen :deschiderea cuplului, relatii in sapte ,zece, relatii fara copii.
  Si apropo de familie…Am vazut un domn instructor misan care avea doi copii, care il urmau ca niste caini parasiti de stapan alaturi de mama umilita, iar el se afisa cu noua achizitie, si mai si povestea tuturor ce bine si-au impartit orgasmele cand el a reusit sa ajunga departe , dincolo de col sau asa ceva…Penibil…

 129. Tomyo says:

  @Marian

  Nu va opriti din urinoterapie, Doamne pazeste ! Treceti la etapa urmatoare: HOLY SHIT!

  @Kamasutra

  Ideea la curs este ca copiii si casatoria sint de evitat. Ei, se mai fac niste exceptii, dar oamenii care vor totusi sa aiba copii si sa se casatoreasca sint priviti ca… insuficient evoluati ( sint pe Svadisthana). Hai, mai, parca nu ai cunoaste ideologia MISA privind copiii…

  In aceasta directie, desi MISA se bate in piept ca lupta cu masonii, face exact ce scrie in cartile unde se infiereaza masonii. Adica distrug familii propagind cuplul deschis. IN acest mediu nici copiii nu se dezvolta normal, deci este atins… inca un scop pentru care MISA…. infiereaza masonii.
  Ce mediu sanatos poate avea un copil intr-o familie MISANA unde tatal are vreo citeva iubite (care au iubiti), iar mama are iubiti si iubite ?

 130. Milena says:

  @Marian
  Bingo!

  Ai perfecta dreptate! Mie mi-a luat 1 an ca sa ma conving ca tot ce se spunea despre MISA este adevarat…Ce se practica acolo, eu unul nu consider ca fiind ceva spiritual. Mai degraba sex liber cu perdea.
  Ai dreptate si cu ura asta viscerala de a vedea masoni peste tot. Nu stiu, Iisus a spus, sa il iubesti pe aproapele tau, ca pe tine insuti. La ei, mai e cale lunga pana acolo. Tot ce fac, ei fac de frica, neputandu-se rupe din cercul pus la gatul lor de vampirul sef guru.
  Legat de faptul ca cei care au copii sunt inca pe Svadisthana..la ei cum este, ca fac sex la greu?
  Sa ii ajute D-zeu sa vada realitatea asa cum este ea si sa isi gaseasca propria cale.

 131. Maya2012 says:

  @Kama Sutra

  “Tu rastalmacesti anumite lucruri de la curs prin propria perveritate.”
  Unde ai vazut tu perversitate, nu stiu. E ca in bancul ala: stiu ca e caramida, insa eu numai la P…da ma gandesc.
  Daca ai numai sex in cap, mi se pare firesc ca orice auzi sa zici ca e pervers. Bine, dupa tine si a avea o familie si un singur partener e ceva pervers si tine de muladhara…nu ajunge nici la Svadisthana
  Ma felicit ca pot sa rastalmacesc dupa propria mea minte, si ca mi s-a expirat demult abonamentul la NUFARUL. Al tau vad ca e proaspat stampilat…si reinnoit pe inca multi ani.
  Numeni nu e mai surd ca un om care nu vrea sa auda. Asa e si cazul tau si al 99 % din MISAni.
  Ma voi ruga pentru tine sa scapi de vraja ‘ilustrului’
  Uite – lectura obligatorie aici:
  http://www.spiritus.ro/RAZVAN/yoga_iubirea_si_lucifer.htm
  Daca poti – cu argumente solide- nu chestii de 2 bani cum ai facut mai sus, desfinteaza ce scrie acolo. Si eu voi spune – asa este, aveti dreptate.
  Dar cand ai nasul indreptat doar in sus ti se pare ca tot ce spun ceilalti, este ‘larvar si demomic’…Nu ai sesizat prea deasa repetare a acestor elemente? Cum e atunci cu Legea rezonantei? Fa o meditatie, si raspunde-ti singur/a

Leave a Reply