pastilele contraceptive 300x180 Cancerul de prostată indus de contraceptivele hormonale administrate femeilor sanatateCreșterea mortalității bărbaților din cauza cancerului de prostatî într-o oarecare regiune este direct proporțională cu creșterea numărului de femei ce “se protejează” de sarcină folosind contraceptive hormonale. Această legitate a fost descoperită de un grup de cercetători ai Universității din Toronto.
În cadrul cercetării au fost folosite datele statistice pentru anul 2007 din 88 state ale lumii pe toate continentele. După cum se afirmă în studiu pastilele contraceptive sunt folosite pe larg în ultimii 40 ani, în aceiași periodă cancerul de prostată a devenit cea mai răspândită afecțiune oncologică la bărbați.
Cercetătorii presupun că estrogenii ce se conțin în pastilele contraceptive poluiază mediul. Împreună cu urina femeilor, ce primesc pastile contraceptive, estrogenii nimeresc în bazinele de apă și sol, iar mai târziu în plantele ce cresc pe aceste soluri și în animalele care mănâncă aceste plante și consumă apa poluată. La capătul acestui lanț trofic se află bărbații, aspra organismului cărora nivelul crescut de estrogeni are o acțiune foarte negativă.

“Chiar dacă cantitatea de estrogeni eliminată în mediul ambiant de o femeie ce primește contraceptive este foarte mica, când numărul acestor femei este de ordinul milioanelor pe o periodă îndelungată de timp efectul aspra mediului devine unul foarte pronunțat” – declară unul din autorii studiului, David Margel, medic urolog-oncolog în spitalul universitar din Toronto.

SURSA

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares