Palestinienii ar fi dispusi sa renunte la demersul de la ONU. Iata ce vor in schimb
áPalestinienii ar fi dispusi sa isi suspende eforturile de recunoastere a statului la agentiile Natiunilor Unite, daca Israelul si SUA reiau plata sumelor colectate in numele Autoritatii Palestiniene (AP) din taxe si impozite.á

Autoritatea Palestiniana a facut aceasta oferta americanilor, promitand ca va ingheta pana in ianuarie eforturile de a obtine statutul de membru cu drepturi depline in mai multe agentiiáONU, daca Israelul si SUA vor relua transferul banilor, a spus un diplomat european, citat deáHaaretz.Trimisul premierului israelian Benjamin Netanyahu, Isaac Molho, s-a intalnit in secret la Londra, marti, cu reprezentantii SUA, David Hale si Dennis Ross, pentru a discuta aceasta propunere.

AAP intentioneaza sa duca la bun sfarsit demersul de recunoastere a Palestinei drept membru cu puteri depline al ONU in Consiliul de Securitate, insa s-a oferit sa inghete aceste demersuri la agentiile Onu precum Organizatia Mondiala a Sanatatii si altele. Asadar, presedintele AP, Mahmoud Abbas, va solicita un vot in Consiliul de Securitate al Onu la sfarsitul lui decembrie, cu toate ca demersul are putine sanse de reusita, si va ingheta celelalte eforturi.

Nu este limpede deocamdata ce pozitie vor avea SUA si Israelul fata de aceasta propunere. Israelul refuza inca sa transfere cele 100 de milioane de dolari provenind din taxe, suma colectata in numele AP in octombrie.

Sursa: Ziare.com

comentariu rapcea.ro: prinții Ligii arabe, care se mÔndrescu cu colecții de sute de mașini, unele comandate special, cu caroseria din platinŃ, aur sau argint, ar putea ajuta Autoritatea PalestinianŃ sŃ reziste la presiunea jidŃneascŃ, acum cÔnd Siria e sub asediu și nu mai poate finanța Hezbolahul, cÔnd Hezbolahul din Liban a cŃzut, cÔnd nici Iranul nu o duce prea bine – sub asediul acuzelor de la ONU.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares