Israel: Incidentele dintre evrei și arabi se întețesc. Nu există decât o singură soluție: Recunoașterea la ONU a Statului Palestinian !

Conflictul interetnic din Israel, dintre arabi și evrei, ia amploare, iar ziua de 19 noiembrie a fost una destul de tensionată.

h 4 ill 1113777 hebron 300x200 Israel: Incidentele dintre evrei și arabi se întețesc international

Cazurile de ciocniri violente între evrei și arabi au crescut, îndeosebi după ce Palestina a cerut la ONU recunoașterea independenței sale.

Pe 19 noiembrie au avut loc câteva incidente noi:

– Ierusalim: 2 arabi au atacat un evreu aplicându-i mai multe lovituri de cuțit. Evreul a fost spitalizat de urgență, iar arabii arestați. Poliția a declarat că nu este vorba de un atentat terorist, comunică Mako.

– Havara: un grup de arabi a atacat cu pietre un autobuz cu evrei. Nimeni nu a avut de suferit, înregistrându-se doar daune materiale, scrie INN.

– Hebron: aici situația este cea mai tensionată din regiune în ultimele zile. Au avut loc mai multe ciocniri violente între arabi și evreii veniți să sărbătorească ”Haei Sara”. Arabii declară că evreii au atacat cu pietre magazinul rudelor unui fost deținut palestinian, eliberat în schimbul soldatului israelian Gilad Shalad, acum câteva luni, scrie Walla.

sursa: antimedia.info

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *