Exist o list a primarilor care vor fi arestați preventiv, la fel ca Sorin Apostu? Corobornd informații obținute de la surse DeCeNews din arcul guvernamental cu datele despre dosarele existente n lucru, la diferite niveluri, se poate alctui lista primarilor care vor ajunge la DNA, n viitorul apropiat.

Urmtorul vizat de procurorii lui Daniel Morar, deci ai lui Traian Bsescu, este primarul din Brașov, George Scripcaru. Dosarul su a avansat foarte repede dup arestarea fostului ef OPC Braov, Ionel Sptaru, pentru luare de mit. Pe plan politic, cele dou arestri spectaculoase vor disciplina PDL, asigurnd controlul n perspectiva anului electoral deosebit de tensionat care se apropie. Pe planul imaginii, prin arestarea propriilor primari va consfinți independența procurorilor, att n rndul opiniei publice, ct și a raportorilor europeni. Spre deosebire de Apostu, Scripcaru ar putea fi eliberat la al doilea termen, pentru a nu se pierde un fief politic important. La Cluj, menținerea lui Apostu n arest și demisia așteptat va lsa loc liber lui Boc, care și-ar putea justifica plecarea din Palatul Victoria pentru a recștiga Ardealul și a face ordine n PDL.

n rndul Opoziției, cel mai expus este Radu Mazre, primarul Constanței. De asemenea, va fi arestat și președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, ceea ce va decapita organizația local și va reaprinde tensiunile dintre PSD și PNL, pentru mprțirea locurilor eligibile. O lovitur important pentru PNL ar fi arestarea lui Andrei Chiliman, primarul de la Sectorul 1. Acuzat constant de PDL c are cel mai mare buget din Capital și risipește banii pe proiecte inutile, Chiliman va lsa loc disputelor pentru ”succesiune” ntre partidele USL.

O eventual arestare a lui Sorin Oprescu este de luat n calcul la nceputul anului viitor, destul de trziu ca Opoziția s-și gseasc un nlocuitor de talia primarului general, dar nu foarte aproape de alegeri, ca s nu par o manevr disperat și antidemocratic. Un scenariu despre care s-a mai discutat n 2010 ar fi lovirea lui Oprescu prin intermediul fiului su, Mircea. Presa a informat, de altfel, c exist nregistrri care l vizeaz pe Mircea Oprescu, nc din 2010.

Cea mai tare lovitur s-ar putea produce sptmna viitoare și l vizeaz pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Acesta a fost deja chemat la DNA n dosarul Bian, șeful ANOFM care cra mita cu sacoșa, de la subordonații si din Brașov. Ioan Oltean este cel care era s desființeze PDL, fiindc a uitat s duc documentele Convenției la tribunal. Desigur, nu acest lucru i se imput, ci faptul c, alturi de alți lideri locali, refuz o remaniere a guvernului, inclusiv a premierului, care ar permite relansarea PDL n sondaje.

Sursa: dcnews.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.