Cum ne omoară UE. Apa nu hidratează. Lipici de covoare în țigări

Politicienii de la vârful UE vor să ne omoare cât mai rapid. După ce au decis că apa nu hidratează, au băgat și lipici pentru covoare în țigări.

 

Cum ne omoară UE. Apa nu hidratează. Lipici de covoare în țigări stiintaUE vrea sa ne omoare

Măsurile luate în ultimii ani de birocrații Uniunii Europene dovedesc foarte clar că vor să elimine o bună parte din populație. În ultimul an, s-a decis interzicerea becurilor cu filament, pentru că, din cauza consumului, nu ar fi ecologice. Însă, câtă lume știe că majoritatea becurilor “ecologice” pe care le cumpărăm acum funcționează cu vapori de mercur. Iar despre efectele mercurului asupra mediului și organismului uman nu mai este nevoie de explicații suplimentare. A mai urmat un studiu halucinant, din Marea Britanie, potrivit căruia merele sunt mai dăunătoare pentru dentiție decât băuturile carbogazoase. Adică acelea pe care totți medicii ne pun să le evităm, considerându-le otravă curată, din cauza chimicalelor cu care sunt făcute.

Ce mai mare gogoriță decoperită de studiile comandate de UE și transformată în legislație este aceea că apa nu hidratează. Toată lumea a învățat la școală că, dacă îți este sete, înseamnă că ești deshidratat, adică a scăzut nivelul apei din organism. Potrivit DEX, DESHIDRATARE înseamnă “eliminare totală sau parțială a apei pe care o conține un corp în mod normal”.

Atunci, cum au reușit birocrații de la UE să ajungă la concluzia că apa nuhidratează? Potrivit Green Report, care citează Telegraph.co.uk, alesii europeni tocmai au votat o lege ce interzice folosirea afirmatiei ca apa hidrateaza. Legea va intra in vigoare in Marea Britanie luna viitoare, si ii pedepseste pe cei care indraznesc sa foloseasca aceasta afirmatie cu doi ani de inchisoare. Dupa un studiucare s-a intins pe trei ani, oficialii europeni au ajuns la concluzia ca nu exista vreo dovada care sa sustina afirmatia ca apa hidrateaza. Nu mai trebuie spus căstudiul a fost plătit din banii contribuabililor UE.

Țigările care se sting singure, cu lipici de covoare

Recent, a intrat în vigoare o altă lege UE, care obligă producătorii de țigări să introdcă măsuri suplimentare de securitate. Astfel, aceștia au început să folosească o nouă hârtie care să reducă riscul unor incendii provocate de țigările lăsate nesupravegheate. Numai că hârtia este lipită cu un adeziv chimic, considerat periculos.

Producătorii de țigări pot pune pe piață doar așa-numitele țigări „cu risc mic de inflamare”, care se sting singure după un timp pentru a evita declanșarea unui incendiu, transmite RRA. Pentru acest lucru, producătorii de hârtie pentru țigăriintroduc câte un inel de hârtie mai groasă în două locuri de-a lungul țigării. Dacă nu se mai trage din ea, țigara se va stinge atunci când atinge unul dintre inele, pentru că acestea blochează alimentarea cu oxigen din aer.

Canada a introdus prima acest tip de hârtie prin 2005, iar, de la 1 ianuarie 2010, ea a devenit obligatorie în 43 de state americane, iar, din 2012, va fi obligatorie peste tot în SUA.

În statul New York, imediat după introducere, fumătorii s-au plâns de tot felul de simptome stranii: dureri de cap, stări de greață, diaree, gât uscat, gust metalic. A trecut prea puțin timp pentru a avea studii de lungă durată apropo de efectele noii hârtii, dar unele date există totuși.

Pentru a lipi inelele de hârtie mai groasă de hârtia de țigări, producătorii folosesc un adeziv numit emulsie copolimerică etilenă-acetat de vinil. Pe românește, lipicide covoare. Testele făcute pe rozătoare arată că inhalarea mărește riscul de cancer.

Lăsând asta la o parte, chiar dacă lipirea se făcea cu apă, toxicitatea tot creștea, pentru că dacă iei oxigenul țigării, crești doza de monoxid de carbon – mai precis cu 11,4% după un studiu al centrul de sănătate publică al Universității Harvard. Coincidență sau nu, cele mai multe simptome semnalate după trecerea la noilețigări seamănă destul de bine cu cele ale intoxicației cu monoxid de carbon. Același studiu care a comparat țigările normale cu cele presupus inteligente a mai descoperit ceva interesant: acestea din urmă produc cu 13,9% mai multă naftalină.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că țigările pe stil vechi ar fi mai sănătoase. Adezivi identici sau asemănători și la fel de cancerigeni se foloseau și până acum. Dar a mări doza de chimicale periculoase nu prea are cum să fie bine.

Sursa: ZiuaVeche.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *