Iata ce aflam din articolulGoldman Sachs, le trait d’union entre Mario Draghi, Mario Monti et Lucas Papadmos:

Londracorespondent :Ce au in comunMario Draghi,Mario MontisiLucas Papadmos?

Noul presedinte al Bancii Centrale Europene, presedintele desemnat al Consiliului Italian si noul prim ministru grec, apartin n grade diferite “guvernului Sachs” european. Banca de afaceri americana a tesut, ntr’ adevar, n Europa o retea de influenta unica sedimentata de foarte multa vreme gratie unei retele dense, subterana ca si publica.

n orice concurs, este nevoie de o ierarhie. Premiul I revine, binenteles, lui Mario Draghi, vice-presedinte al banciiGoldman Sachspentru Europa ntre 2002 – 2005. Numit asociat el este responsabil cu “ntreprinderile si tarile suverane”. n aceasta calitate, una din misiuni este sa vinda produsul financiar “Swap”, permitnd sa disimuleze o parte a datoriei suverane,care a permis sa machieze conturile grecesti.

Urmeaza, apoi, Mario Monti,consilierinternational din anul 2005. Soseste n a treia pozitie Lucas Papadmos, care tocmai a fost guvernator al Bancii Centrale Elene ntre 1994 si 2002, care a participat n aceasta calitate la operatia de falsificare a conturilor comisa de Goldman Sachs. Gestionarul datoriei grecesti este de altfel un anumit Petros Christodoulos, un ex-trader al firmei.

Doua alte personajecu greutatedetin o situatie avantajoasa, n aruncarea pe fereastra a euro-uluiOtmar Issing, fost presedinte al Bundesbank si Jimm O’ Neill, inventatorul conceptului BRICS, acronim desemnnd pietele emergente cu potential ridicat de crestere ( Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud). Fost presedinte al Bancii Goldman Sachs International, ramnnd unul dintre administratori, irlandezulPeter Sutherlanda jucat un rol-cheie n salvarea Irlandei.

n cele din urma,Paul Deighton, care a petrecut 22 de ani la Goldman Sachs, este director general al Comitetului de organizare a Jocurilor olimpice de la Londra din 2012. Felinarul rosu ( ultimul clasat ntr-o competitie sportiva), caci toata lumea stie ca sportul ca si prietenia este n afara concursului.

Totusi, dincolo de aparente, reteaua de influenta care si-a facut puterea nainte sau n timpul crizei politice financiare din 2008 si-a pierdut eficacitatea. ntr’ adevar, complicitatile vechi ntretinute de fostii bancheri centrali experimentati, mobilizati pentrua tragesforile par a fi mai putin utile fata de politicieni sensibili la impopularitatea profesionistilor finantei tinuti ca responsabili ai crizei. Acolo unde Goldman Sachs putea cu usurinta sa-siexersesetalentele, o serie de cazuri – Grecia, speculatia mpotriva euro-ului, scandalul Abacus n care a fost implicat francezul goldmanian Fabrice Tourre – i-au pus n spate puterea publica.

Carnetul de adrese este util dar nu suficient n sine pe o planeta financiara complexa si tehnica si fata la o noua generatie de industriasi mai putin framntati de respect pentru establishement. Patronii europeni plecati la cucerirea lumii s-au emancipat de cruciatii naltei finante stil Goldman Sachs. Cautarea valorizarii actionarului, exigentele de transparenta a conturilor si imperativele expansiunii n strainatate slabesc “efectul de retea”. n cele din urma, deveniti mai exigenti cu privire la calitatea si independenta meseriei de consilier, clientii europeni, dar nu numai, cer respectul unui minim de etica. Si aici este care doare à propos de Goldman Sachs. Caci bancii i placesa-si plasezeoameniifara a lasa sa cada mascavreodata. De aceea oamenii sai devotati ascund aceasta filiatie cnd dau un interviu sau duc o misiune oficiala cum a fost cazul lui Monti caruia i s-ancredintatn 2010 un studiu privind piata unica europeana de catre presedintele Comisiei, Jos Manuel Barosso).

Mario Draghi afirma ca intrnd n functie n 2002, nu a avut nimic de-a face cu machiajul conturilor grecesti, orchestrat doi ani mai devreme de catre banca. Si el a demisionat n 2005, fie cu un an nainte ca Goldman Sachs sa revnda o parte din “Swap” n chestiune la National Bank of Greece, prima banca comerciala a tarii, condusa de un fost goldmanian, Petros Christodoulos, astazi responsabil al organismului de gestionare a datoriei grecesti.

Marc Roche

Cititi va rog si:

Marti, 15 noiembrie 2011, ora 10:27 Incepe instalarea guvernului din umbra

Noii lideri din Grecia si din Italia sunt membri ai Guvernului mondial din umbra! Bilderberg iese lavedere!

Comentariu saccsiv:

Detalii despre gigantul bancar:

EVREII de la GOLDMAN SACHS spun ca fac LUCRAREA LUI DUMNEZEU. Care dumnezeu? Detalii importante despre gigantulbancar

Profitul net al GOLDMAN SACHS a crescut cu 91% in T12010

De ce apar astfel de date in mass-media? Simplu. Masele trebuie sa stie, caci maselor li se pregatesc tintele impotriva carora vor navali cu furie:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi OrdiniMondiale”

Baza piramidei masoneriei = componenta a falsei NOI ORDINI MONDIALE. Si va fi sacrificata, aidoma Comisiei Trilaterale, Bilderberg, si a unor segmente din sistemul financiar – bancar…

O scurta explicatie a chestiunii NOM –fNOM

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *