de Alexandru Mazilu

Un parlamentar al Iranului a facut dezvaluiri pentru presa din Iran precizand ca serviciile de contraspionaj au reusit capturarea a 12 agentia americani ce apartin CIA. Acestia aveau in vizor aflarea secretelor armatei iraniene si a programului nuclear al tarii. Agentii CIA stationati in Iran colaborau cu serviciile secrete israeliene care le-a facilitat infiltrarea in prima faza la Teheran.

“Aparatele de spionaj ale SUA si regimului sionist au incercat sa aduca pagube Iranului atat din interior, cat si din exterior, cu o lovitura grea, folosind serviciile de informatii regionale. Din fericire, gratie reactiei rapide a departamentului de informatii iranian, actiunea lor a esuat”, a declarat parlamentarul.

Nu se stie inca identitatea celor 12 americani, despre care Iranul a spus ca ar fi agenti de spionaj. CIA nu a facut nicio precizare in acest caz si cel mai probabil nici nu o va face.

Statele Unite ale Americii, Israelul si aliatii lor acuza Iran ca dezvolta in secret o arma nucleara si ca ajuta insurgentii irakieni. Israel, care este singurul detinator din Orientul Milociu de arsenal nuclear, desi nedeclarat, priveste Iranul ca principala amenintare si a refuzat sa excluda folosirea fortei pentru a impiedica Iranul sa dezvolte arma nucleara, pe cand SUA forteaza mana cat mai multor tari sa impuna sanctiuni de natura economica Iranului.

Sursa: ghimpele.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.