Am promis că voi reveni – în măsura timpului disponibil, cu un răspuns și la cel de-al doilea articol plin de invective calomnioase la adresa mea și a lui IntenseLight, apărut pe data de 27.11.2011 pe site-ul oficial al MISA, yogaesoteric, sub titlul veninos de “Minciunile gogonate ale jalnicului «avocat al diavolului» Mihai Rapcea au picioare scurte”.

Articolul respectiv precum și alte evenimente mai mult sau mai puțin recente din istoria MISA, îmi amintesc de romanul lui George Orwell, 1984.

 

În societatea totalitaristă a poveștii lui Orwell, sub atenta îndrumare a lui Big Brother, Istoria era rescrisă, ziarele, cărțile și filmele erau refăcute (chiar cele din trecut), șterse din arhive, nume, date și persoane dispăreau fiind înlocuite de altele, singurul reper memorialistic al Istoriei reale, obiective, rămânând în amintirile indivizilor, și ele fragile, supuse subiectivității, anonimatului și dispariției.

 

În ecranizarea romanului 1984, sunt șocante pentru noi românii, care încă nu am uitat anii de teroare comunistă, imaginile unei săli pline de funcționari, în care modificările diferitelor pagini din ziare vechi sau cărți, soseau enigmatic, prin sistemul pneumatic de comunicare, cu modificări de genul: “la pagina cutare din ziarul cutare din data cutare, se va înlocui din articolul cutare paragraful cutare, cuvantul cutare cu cuvantul cutare, sau numele ……… cu numele ………………”.

 

Tehnologia manipulării memoriei colective și implicit a Istoriei nu este invenția lui Orwell, ea fiind cunoscută pentru prima dată la egipteni, unde numele unui faraon sau al unui individ indezirabil era șters din caseta cu hieroglife de pe monumentele destinate să înfrunte Timpul, fiind uneori înlocuit cu alt nume.

 

Aceeași tehnologie o întâlnim șio la MISA din păcate. Am avut un sentiment pur orwelian de greață și teroare, când am descoperit cu stupoare ieri, la predarea de pe casetă video a lecției teoretice de la cursul meu (de anul 15), că acesta era ținut – fără nici o explicație, de către Savel Călin.

 

Cu două lecții în urmă, instructorul ne explicase că lecția ce ni se va proiecta de pe caseta video era printre ultimele lecții în care predă Grieg, datorită evenimentelor din 2004. SȚIAM cu certitudine că după fuga lui Grieg, cursurile de yoga de la anul cel mai mare au fost ținute de soții Claudiu și Simona Trandafir, cei blamați astăzi sub denumirea de “conspiratori ridicoli” în cadrul MISA.

 

Am fost deci surprins ca în locul lui “Claudelu”, cum îl alinta odiniaoră Grieg   pe “groaznicul conspirator ridicol”, “securist turnător” și “trădător”, să văd că filmările originale ale lecțiilor teoretice, pline de emoția evenimentelor din 2004, au fost înlocuite FĂRĂ SĂ NI SE ADUCĂ LA CUNOȘTIINȚĂ, și fără ca nimic să o arate, cu lecții ținute în fața unei camere de luat vederi (filmate ulterior momentului “debarcării” Trandafirilor), fără auditoriu (evident), citite de pe o foaie, de către Savel Călin, inclusiv cu meditația crespondentă (exemplificarea), ca și cum acesta realiza acea meditație împreună cu cursanții aflați în fața sa !!!

 

Acum, să nu se înțeleagă că îi țin partea lui Claudiu sau Simonei. Dar simplul fapt că mă refer la ei fără invective sau înjurături mă supune bănuielii și oprobiului public misan și mă face părtaș la “crimele” lor.

 

Vă sună cunoscut ? Celor mai tineri, le spun că aceasta este faimoasa formulă de reeducare comunistă, pusă în aplicare de către Pantiușa Botnarenco în închisorile comuniste, și apoi extinsă asupra întregii țări, prin aparatul de propagandă comunistă, pentru creearea “omului nou” comunist, dotat evident, cu o memorie nou nouță…

 

Alte exemple vin să reamintească celor mai vechi, rămași la MISA, de ADEVĂRATA ISTORIE A ȘCOLII DE YOGA, și implicit de eșecurile ei.

 

Vă mai amintiți de articolele elogioase din revista Yoga Magazin și de pe site-ul yogaesoteric, despre “marele swami” Narcis Tarcău ? Dar cele despre deschiderea cursului de yoga al MISA în Australia, de către Monica Ceșa ? Sau articolul elogios, (rămas încă în ediția tipărită a revistei Yoga Esoteric) la adresa lui avocatului Nițurad Dumitru, salvatorul din pușcărie a lui Gregorian Bivolaru, în anul de grațier 2004 ?  Toate acestea au dispărut, împreună cu referirile la aceste persoane, fiind înlocuite (pe unde s-a putut) cu materiale calomnioase la adresa celor mult-lădudați odinioară…

Cum a putut o victimă a aparatului de represiune comunist, Gregorian Bivolaru în speță, să adopte metodele și mijloacele torționarilor săi ?! CUM AM AJUNS NOI AȘA DE LINGĂI, DE DEDICAȚI CULTULUI PERSONALITĂȚII UNUI SINGUR INDIVID !!? L-AM UITAT PE CEAUȘESCU !???

 

Nu aș scrie toate acestea dacă nu aș considera că este necesar ca adevărata istorie a MISA să fie repusă în drepturi. Pentru că am observat că, la 7 ani de la plecarea dintre noi a lui Gregorian Bivolaru, au apărut noi aplaudaci, noi scribi dedicați rescrierii istoriei, DAR CARE NU L-AU CUNOSCUT PEERSONAL PE GREGORIAN BIVOLARU, nici pe soții Trandafir, nici pe Narcis Tarcău, nici pe Monica Ceșa, nici pe Eugen Mârț, nici pe Nițurad Dumitru, nu au cunoscut istoria pe care o rescriu, și cărora nu le pasă. Pentru ei nu contează. Pentru noi, cei mai vechi, da !

 

Erorile și greșelile trecutului sunt importante pentru că fără învățămintele pe care le tragem din ele, riscăm să le repetăm. Gregorian Bivolaru, din dorința de a oferii noilor discipoli (și chiar vechilor, dacă s-ar putea !) o imagine idilică, perfectă a MISA, nu ezită să rescrie istoria școlii, să arunce în neant rebuturile și eșecurile.

De aici și obișnuința minciunii, a rescrierii istoriei. De aici și nonșalanța cu care apar articole semnate chipurile de Nicușor Catrina sau Dan Bozaru, pe yogaesoteric, prin care se susțin minciuni contrarii adevărului, așa cum a rămas el în memoria oamenilor. Sunt curios dacă Dani ar avea “puterea spirituală” să își citească cu voce tare, în fața colegilor de la anul cel mai mare (cei care ȘTIU ADEVĂRUL), articolul calomnios la adresa mea – atribuit lui, în care nu recunoaște pedeapsa primită de la Grieg, chiar dacă probabil că ulterior a fost “iertat” de  ea…

 

Drama este că, cu cât rămânem mai puțini din cei vechi, cei care ne amintim, cu atât mai mult se întărește în jurul nostru crusta minciunii, a adevărurilor rescrise după bunul plac al unora.

 

Personal, nu am nici o opinie în vendeta dintre Grieg și soții Trandafir. Este clasicul caz al unor oameni de încredere, ajunși în poziții de putere, care au pe numele lor niște proprietăți pe care probabil că nu mai vor să le “restituie” pe numele altor “oameni de încredere” ai lui Grieg – în cadrul MISA. Treaba lor ! Problema e că, din treaba lor, a devenit și treaba noastră. Suntem forțați să îi ocărâm, să îi condamnăm, altfel suntem priviți ca fiind la fel de trădători ca și ei.

 

Acum, pun și eu o întrebare logică, de bun simț: A MAI AUZIT CINEVA O VORBULIȚĂ DESPRE EUGEN MÂRȚ, alt “discipol eșuat” al lui Gregorian Bivolaru, și membru marcant (odată !) al MISA ?! Răspuns final: NU !!! De ce ? PENTRU CĂ NU ARE DE DAT NICI O CASĂ ÎNAPOI !

 

În rest, ca și soții Trandafir, și el și-a “tras” curs de yoga personal, la concurență cu MISA, curs de mare scucces de altfel (din câte am auzit). Cu toate astea, nimeni nu pune tunurile pe el, făcându-l “rătăcit spiritual” sau “demoniac”.

Cam astea ar fi de spus. Vă las în continuare în compania “minutului de ură”, lătrat în scris de către scribii de pe yogaesoteric, la adresa mea. Să ne trăiești, Dani Bozaru ! Îți place ce vezi în oglindă când te trezești dimineața ?

PS: prezint textul integral al articolului, cu tot cu calomniile abjecte  la adresa mea din comenatariile apărute din minut în minut la câteva momente după publicarea pe site-ul yogaesoteric al articolului cu pricina. Mai răruț băieți, mai răruț, că se prinde misanul de rând că scrieți la normă, în regim de karma yoga !

Evident, și cenzura funcționează la fel. Pentru că dreptul la opinie și libertatea de expresie nu există la MISA, sau pe yogaesoteric. Acolo nu poți fi decât bălăcărit. Am postat și eu un comenatriu la acel articol, dar evident că nu mi-a fost publicat. Din rațiuni ce țin de respectarea adevărului, desigur :))

Minciunile gogonate ale jalnicului «avocat al diavolului» Mihai Rapcea au picioare scurte

de Dan Bozaru

MOTTO:

1. „Pentru a reuși să facem într-un mod dumnezeiesc binele, chiar și 999 de zile nu ne sunt suficiente, dar pentru a face ceva rău, o singură zi le este de ajuns celor abjecți și netrebnici.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru

2. „Eternul (Dumnezeu) a văzut că răutatea oamenilor era mare pe Pămînt și că toate gândurile inimilor lor erau orientate cu îndârjire în fiecare zi numai către ceea ce este rău.” (Geneză VI,5)

3. „Nu te mânia niciodată pe cei răi și nu te uita cu invidie la cei care fac mult rău, căci datorită faptelor lor ei vor fi cosiți iute ca iarba și se vor veșteji întocmai ca verdeața. Încrede-te în Domnul Dumnezeu și fă întotdeauna doar binele. Comportă-te așa cum se cuvine și umblă în credincioșie făcând Voia Domnului Dumnezeu. Domnul Dumnezeu să-ți fie desfătare, căci El îți va dărui tot binele ce îți dorește inima.” (Psalmul 37, 1-4)

4. „Atunci când trebuie să aleagă, marea majoritate a oamenilor îi preferă în mod spontan pe cei imbecili în locul celor răi, pentru că cei răi niciodată nu se opresc și mai mereu scornesc noi și noi răutăți.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru

5. „Manifestarea neîncetată a răutății și a dușmăniei este întotdeauna – fără nicio excepție – chinuitoare, distructivă și epuizantă.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru

6. „Știți care este deviza implicită a celor răi și plini de ură?! Acea deviză este: Hai să ne mâncăm cu o cât mai mare răutate și viclenie unii pe alții!” – profesor yoga Gregorian Bivolaru

Glosar
Scandal
 = acest cuvânt provine de la termenul grecesc skandalon. Scandalul este o faptă reprobabilă, o situație, o întâmplare urâtă, rușinoasă, ce provoacă indignare, revoltă, nemulțumire etc, etc. Prin extensie, se poate spune că scandalul este cel mai adesea un prilej de indignare, de nemulțumire.  Dincolo de aparențe, atunci când un scandal este privit din punct de vedere ocult se poate spune că el este întotdeauna – fără excepție – însoțit de o declanșare a unor energii subtile nefaste, ce este direct proporțională cu amploarea sa. Aceste fenomene oculte, malefice au de fiecare dată loc printr-o inconștientă angrenare colectivă funestă ce este declanșată și catalizată cu o mare ușurință prin mijloacele mass media, de fiecare dată când este lansat un scandal. Este important să reținem că toate aceste fenomene oculte, malefice se declanșează cu aceeași intensitate chiar și atunci când respectivul scandal este de fapt o invenție aberantă sau o calomnie abjectă care este în prealabil regizată cu abilitate și viclenie din culise, creându-se apoi aparența unei așa-zise „realități” acolo unde de fapt totul sau aproape totul este minciună, calomnie, sau exagerare abjectă și nerușinată. Având în vedere aceste aspecte care sunt cunoscute mai ales de către cei inițiați, tocmai de aceea se spune în Biblie că întotdeauna  scandalul face să apară prilejul de a păcătui, sau cu alte cuvinte face să apară ocazia de a greși. Toate acestea sunt cu ușurință posibile dacă avem în vedere că un mare scandal generează în mod spontan indignare, protest, revoltă ce este produsă de o anumită faptă sau situație ce este prezentată astfel încât să fie cât mai scandaloasă. Fiecare scandal ce este fie real, fie inventat  cu viclenie și abilitate (pe baza unor calomnii abjecte) face apoi să apară – cel mai adesea – stări malefice colective de vrajbă, de dezbinare, de neînțelegere, de ură, de răutate, de dezgust, de revoltă, de dușmănie și supărare. Scandalul este deloc întâmplător prezentat în Biblie ca fiind o piedică, un obstacol, sau o dificultate neprevăzută ce trebuie să fie luată în considerare.
Scandalagiu = bărbat ce caută cu tot dinadinsul sau care provoacă adeseori scandalul, căruia îi place scandalul.
Scandaliza = a fi sau a face să apară indignare, revoltă față de anumite fapte reprobabile sau față de anumite abuzuri. Scandalizarea face să fie neplăcut impresionate sau chiar șocate de un fapt neașteptat, insolit, exagerat mai ales acele ființe umane ce sunt vizate sau care sunt într-un anume fel sugestionate și influențate prin intermediul scandalului ce este dezlănțuit.

Încă de la început consider că este necesar să precizez faptul că expresia „avocatul diavolului” este o expresie clasică, ce figurează în Dicționarul francez Robert al expresiilor și locuțiunilor. Expresia „avocatul diavolului” îl indică pe acela care apără o cauză ce este în general considerată ca fiind rea. Expresia este împrumutată din dreptul ecleziastic, unde acesta este numele familiar al avocatului care este însărcinat să conteste sfințenia și să opună obiecții în cazul unei canonizări. În limbajul curent, expresia este remotivată și cel mai adesea ea se referă la acela care apără ceea ce alții cred că este răul. Studiind pe site-ul sărmanului avocat Mihai Rapcea mulțimea articolelor pline de calomnii și atacuri furibunde atît la adresa acestei școli spirituale, dar mai ales la adresa profesorului yoga Gregorian Bivolaru, mi-am dat seama că această expresie oarecum clasică i se potrivește întru totul. Cu această scurtă introducere intru acum în subiect.

Am aflat cu stupoare în urmă cu două zile despre un comentariu plin de răutate și totodată aiuritor, al jalnicului „avocat al diavolului” Mihai Rapcea, ce a fost postat pe blogul său, referitor la o presupusă poruncă, pe care el susține cu impertinență că aș fi primit-o în urmă cu mai mulți ani de la profesorul yoga Gregorian Bivolaru. În primul moment m-am întrebat de ce acest om, care se pretinde un avocat, nu a catadixit să îmi ceară părerea înainte de a scrie astfel de mizerii pe blogul său. Probabil el a sperat că, scriind despre astfel de subiecte calomnioase și scandaloase va reuși să atragă un număr din ce în ce mai mare de vizitatori pe blogul lui, vizitatori care sunt avizi de astfel de minciuni cât mai gogonate. Acum, pentru mine este clar că jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea a ignorat cu desăvârșire binecunoscutul principiu al justiției, care este enunțat astfel: „Să ascultăm de fiecare dată și cealaltă parte”. Aceasta arată ca jalnicului „avocat al diavolului”, Mihai Rapcea, i s-a urcat deja la cap orgoliul de „avocat celebru” și de aceea el „a uitat” să mai aplice acest principiu fundamental al dreptului.

„Speța” (ca să mă exprim în limbajul avocățesc) pare să fie desprinsă dintr-un „basm” cretin autohton. Mai precis, se afirmă că am primit o așa-zisă pedeapsă – după ce am tradus o carte ce a fost scrisă de Swami Shivananda, în care erau date mai multe mantra-e – prin care trebuia „să construiesc sau să cumpăr pe banii mei” nu mai puțin de patru case, care apoi zice-se că ar fi trebuit să fie donate școlii noastre de yoga. Altminteri, o cumplită karma nefastă, pe care aș fi acumulat-o nici mai mult, nici mai puțin prin publicarea acelei cărți, m-ar fi răpus fără dar și poate!

La început, citind aceste aberații am râs și m-am întrebat de ce nu au introdus în acea „pedeapsă” șapte, douăsprezece și chiar, de ce nu, paisprezece case, pe care, zice-se, ar fi trebuit să le cumpăr. În definitiv, nimic și nimeni nu-l poate împiedica pe jalnicul șobolan ce se ascunde în bezna anonimatului – și care se intitulează cu o mare lăudoreșenie IntenseLight -, să afirme, ca un mare mincinos ce este, orice parascovenie pe care mintea lui plină de răutate o scornește. Țin să adaug că, după ce am citit de la un capăt la celălalt afirmațiile acestui șobolan ce se vrea anonim, mi-am putut da seama, pe baza indiciilor care sunt presărate în textul respectiv, că în realitate este vorba de un „celebru” trădător, turnător și care este unul dintre „greii” grupusculului ce a fost intitulat „al conspiratorilor ridicoli”. Conținutul textului postat indică totodată cât de mult a decăzut acest sărman rătăcit, care este un penibil conspirator ridicol, deoarece am observat cum se contrazice adeseori și își pune astfel în evidență prostia imensă în care se complace. Veți vedea, pe parcursul acestei replici, dovada care ne arată cât este de prost acest șobolan anonim, despre care noi știm că a fost un turnător pe vremea Securității, dar care nu s-a sfiit după aceea, când a fost demascat, să afirme cu impertinență că în viața lui el nu a făcut așa ceva (adică, turnătorie la Securitate).

Citind afirmațiile acestui șobolan anonim ridicol, am putut să-mi dau seama cât de prost poate să fie atunci când este capabil să-și imagineze că poți jongla în fel și chip cu niște case cumpărate, de parcă ai stăpîni peste jumătate din țară și ai avea la dispoziție un tezaur ca să le cumperi sau să le construiești. La drept vorbind, chiar și pătimașul nostru fost prim ministru Adrian Năstase s-ar fi declarat depășit de situație, cu toate că nu întâmplător a fost supranumit „Năstase – patru case”. Mai știi, poate că acest ridicol șobolan anonim s-a inspirat din această bază uriașă a vorbelor aruncate în vînt. Cu astfel de calomniatori ticăloși, nu este exclus să aflăm peste câțiva ani de zile că și Adrian Năstase a primit o „poruncă” strașnică de la domnul Bivolaru, ca să cumpere măcar două case drept pedeapsă pentru circul pe care l-a orchestrat în martie 2004.

În decursul timpului am observat că aproape întotdeauna „folclorul bazaconistic” ce proliferează pe la colțuri în cadrul acestei școli spirituale conține o bogăție inepuizabilă de minciuni, care mai de care mai gogonate. Atunci când sunt repetate, aceste minciuni ajung să fie în cele din urmă considerate drept un „adevăr” de necontestat. Partea cea mai proastă este că în acest „folclor bazaconistic” sunt reunite adeseori de-a valma păreri, bîrfe, idei tâmpe, teorii hilare, prejudecăți, care mai de care mai năucitoare, ce prezintă un caracter răutăcios și subiectiv. Aceste banale „nevinovății” ce alcătuiesc „pâinea” cea de toate zilele a sărmanelor ființe umane ce sînt avide de bârfe, răutăți și calomnii de tot felul, funcționează cel mai adesea pe principiul telefonului fără fir: dacă la un capăt cineva spune A, poți să fii sigur că la celălalt capăt vei auzi peste câteva luni că este vorba despre Z. Probabil că acest obicei grețos al bârfei sau al calomniei, ce încă persistă la cursanții acestei școli, își are rădăcinile îngropate adânc în perioada obscură a Fanarului. În orice caz, astfel de obiceiuri atîrnă ca un jug de plumb de gâtul acestor așa-ziși cursanți și le înjosește ființa pe nesimțite, făcându-i la un moment dat să vâneze cu o foame obsesivă cele mai aberante calomnii, cele mai grețoase bârfe pe care ei le întrețin sau, de la caz la caz, care generează creșterea urii și a dușmăniei împotriva acestei școli spirituale și mai ales împotriva profesorului yoga Gregorian Bivolaru. Partea tragică este că acești împătimiți ai bârfei, ai răutăților de tot felul și ai calomniei nu găsesc niciodată timp să-și citească cursurile sau să citească măcar în fugă caietele taberelor spirituale ce li se pun gratuit la dispoziție, dar în schimb sunt în mod prompt la curent cu toate minciunile aberante, pe care le înghit pe nerăsuflate și apoi își măresc disprețul pentru această școală spirituală, spunându-și în forul lor lăuntric: „Ia uite, domnule, cât de rău poate să fie acest Bivolaru!!” De altfel, în folclor se spune că un smintit aruncă o piatră în lac și apoi toți cei din sat se căznesc să o găsească pentru a o scoate la mal.

Citind lamentabilul articol scris de acest șobolan anonim și ridicol, am rămas surprins și chiar am râs atunci cînd am descoperit ceva elementar. De altfel, toți cei care au catadixit să studieze cu o nestăpânită curiozitate acest articol senzaționalist, au observat contradicțiile flagrante care arată cât este de prost acela care l-a scris, deoarece el nu și-a dat seama că prin aceste contradicții flagrante își scoate astfel la vedere prostia în care se află.

Iată despre ce este vorba: jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea afirmă, nici mai mult, nici mai puțin, că nimeni din această școală de yoga nu poate să scrie și să publice o carte, dacă nu a primit în prealabil avizul domnului profesor yoga Gregorian Bivolaru în ceea ce privește conținutul ei. Apoi, făcându-se afirmații vădit mincinoase, se spune că eu totuși am scris o carte, am și publicat-o, iar după aceea am fost pedepsit în modul în care am arătat mai sus. Datorită prostiei ce-l caracterizează, jalnicul avocat nu și-a dat seama că, afirmând că totuși am tradus și am publicat acea carte – pentru care se spune într-un mod mincinos că am fost pedepsit să cumpăr patru case -, se anulează astfel cealaltă afirmație pe care el o face. Este cvasi-evident că, dacă era adevărat ceea ce se susține, adică dacă nimeni de la MISA nu putea și nu poate scrie și publica o carte fără permisiunea prealabilă a domnului Gregorian Bivolaru, atunci ar fi fost imposibil ca eu să primesc aprobarea de a scrie acea carte, din moment ce după aceea, zice-se, am fost „pedepsit” pentru traducerea și publicarea ei.

Iată că în felul acesta, jalnicul șobolan anonim ridicol se dă de gol și arată cât este de prost. Cum ar fi putut să apară acea carte, pentru care se spune că am fost „pedepsit”, dacă în același timp nimeni din școala noastră de yoga nu putea și nu poate să publice nicio lucrare fără avizul prealabil al profesorului yoga Gregorian Bivolaru?! Iar dacă acea carte a văzut totuși lumina tiparului, oare nu este la mintea cocoșului că, în realitate, nu trebuie să cerem niciodată avizul lui Gregorian Bivolaru pentru a publica nu contează ce carte? Desigur, acest aspect i-a scăpat prostului șobolan ridicol, dar el nu poate să-i scape unei persoane inteligente și pline de bun simț. Totodată, în felul acesta descoperim cu o anumită compasiune cât este de prost acest șobolan anonim, atunci când – scriind toate aceste mizerii – nu și-a dat nicio clipă seama că în realitate se contrazice și în felul acesta minciunile sale gogonate pot să iasă lesne la iveală pentru cei inteligenți, care există totuși în cadrul acestei școli. În treacăt fie spus, această imensă prostie în care jalnicul șobolan ridicol se afundă pe an ce trece, arată starea de regres spiritual și de orbire spirituală în care el deja se află. Îmi exprim aici speranța că, pentru cei suficient de inteligenți, aceste aspecte pe care vi le prezint și care se bazează chiar pe afirmațiile acestui șobolan anonim sunt o dovadă a stării de prostie în care el se află. Dacă această replică a noastră va fi citită cu aceeași aviditate și de admiratorii săi fanatici, atunci poate că unii dintre ei vor avea totuși un gram de minte și își vor putea da seama că idolul lor este prost făcut grămadă.

În concluzie, dacă Gregorian Bivolaru ar fi controlat, așa cum se spune, toate cărțile care se scriu în cadrul acestei școli, atunci traducerea mea nu ar fi fost cu putință să apară. Dat fiind însă faptul că acea traducere a văzut lumina tiparului, aceasta indică, fără dar și poate, că afirmația șobolanului ridicol și anonim este o minciună sfruntată. Ca tertip avocățesc, poate că afirmația lui Mihai Rapcea ar fi putut fi utilizată în cadrul unei pledoarii șmechere la tribunal, în fața unui judecător prostănac, mizând pe labilitatea emoțională a tuturor celor prezenți acolo. În realitate, „cazul” pe care jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea nu se sfiește să-l expună este gol de orice conținut, pentru că eu nu am primit niciodată o asemenea „poruncă” de la profesorul yoga Gregorian Bivolaru și totodată țin să adaug că niciodată în viața mea nu am cumpărat și nu am construit vreo casă din banii mei pentru MISA. Dacă afirmația lui ar fi fost câtuși de puțin adevărată, atunci cum își explică Mihai Rapcea că, deși am primit o asemenea „poruncă” fermă, cu toate acestea nu m-am conformat niciodată și nu am cumpărat nici măcar o cameră pentru școala noastră de yoga? De altfel, în numele adevărului, țin să-i adresez jalnicului „avocat al diavolului” Mihai Rapcea următoarea întrebare: „De ce, domnule avocat Mihai Rapcea, nu m-ați întrebat nimic referitor la aceste afirmații abjecte, înainte de a posta pe blogul dumneavoastră toate aceste minciuni tendențioase și pline de ură?”

Datorită urii viscerale pe care o nutrește față de profesorul yoga Gregorian Bivolaru, jalnicul avocat Mihai Rapcea nu a scos nicio vorbă cu privire la faptul că ani de zile am beneficiat de o cameră, singur, în ashram, unde mi-am putut desfășura activitatea datorită bunăvoinței pe care acest om (Gregorian Bivolaru) în permanență mi-a arătat-o. Dacă prin reducere la absurd am presupune că acea „poruncă” aberantă ar fi fost adevărată, atunci cum își explică Mihai Rapcea faptul că, deși au trecut atâția ani de atunci, până în momentul de față nu am cumpărat nici măcar un perete în cadrul acestei școli și, mai mult decît atât, am beneficiat în permanență de cazare și masă în cadrul unui ashram, în care am putut să-mi desfășor liniștit activitatea, scriind cărți, compunând muzică și realizând o serie întreagă de proiecte în care profesorul yoga Gregorian Bivolaru m-a susținut, manifestând față de mine, în permanență, o mare bunătate, omenie și considerându-mă ca pe unul dintre prietenii săi buni.

Iată că în ura și în dușmănia ce-l caracterizează, avocatul Mihai Rapcea nu a pomenit nicio vorbă despre tot binele pe care Gregorian Bivolaru mi l-a făcut, dar în schimb a postat pe blogul său aceste minciuni gogonate și abjecte. În felul acesta se adeverește ceea ce spune un proverb: „Binele nu face zgomot, iar zgomotul nu face bine.” Mă întreb retoric: va fi oare capabil avocatul Mihai Rapcea să posteze acest drept la replică pe blogul său? Vă asigur că, dat fiind orgoliul spiritual și răutatea ce-l caracterizează, așa ceva este o imposibilitate. Mihai Rapcea nu va admite niciodată ca această replică să apară pe blogul său, pentru că de fapt el urăște adevărul și iubește minciuna, scornelile, făcăturile, calomniile, pentru că toate acestea îl ajută din nefericire să promoveze și să răspândească scandalul. În această situație este evident că sărmanul avocat Mihai Rapcea nu-și dă seama de implicațiile pe care le are atitudinea lui și nu realizează că felul în care el gândește și acționează, generând scandal, induce vrajba și gânduri rele în atâția oameni. Nu îmi rămîne decât să sper că următoarele cuvinte ale domnului Gregorian Bivolaru îl vor face pe Mihai Rapcea să reflecteze mult mai adânc la consecințele faptelor lui: „Fiecare scandal poate  să fie considerat ca fiind un scandal activ atunci când este privit din punctul de vedere al ființei umane care îl cauzează sau poate fi considerat un scandal pasiv atunci când este privit din punctul de vedere al ființelor umane care, vrând-nevrând sunt obligate să-l suporte. Tocmai de aceea, prin intermediul învățăturilor sale pline de înțelepciune, Iisus  ne-a pus în gardă că nu este niciodată  bine să dezlănțuim un scandal activ, căci o astfel de faptă (scandalul respectiv) este cel mai adesea un motiv de poticnire sau, altfel spus, ea este prilejul apariției unor stări acute de îndoială demoniacă ce se declanșează cu o mare ușurință în ființele umane credule, ușor influențabile și ignorante. În astfel de situații este de la sine înțeles că, până la urmă, vom suporta cu vârf și îndesat consecințele karma-ice nefaste ale faptelor noastre rele. Altfel spus, mai devreme sau mai târziu fiecare ființă umană va culege întotdeauna exact răul pe care l-a semănat prin faptele sale nesăbuite. În astfel de situații, cu cât vor fi mai multe ființe umane ce vor fi într-un anume fel afectate de scandalul activ pe care o ființă umană l-a declanșat‚ cu atât mai mari vor fi apoi consecințele karma-ice nefaste pe care ea va fi apoi silită să le suporte într-o încarnare ulterioară.”

Este trist să constatăm că, datorită stării de orbire în care se scufundă, sărmanul avocat Mihai Rapcea nu realizează în ce situație se va afla atunci când, părăsind definitiv această lume – așa cum de altfel vom face fiecare la vremea noastră -, se va găsi față în față cu îngerul de lumină, care îl va întreba: „Ce ai făcut cu viața ta?!!” Își imaginează oare jalnicul avocat Mihai Rapcea că, scriind articole pline de ură, dușmănoase și împănate de minciuni abjecte, va reuși în felul acesta să progreseze pe calea spirituală pe care se află?! Își poate el imagina că, făcând scandal, așa cum s-a obișnuit în ultima vreme, va reuși să atingă cumva stări de samadhi?! Gîndesc că, dacă în primele luni de curs un clarvăzător oarecare i-ar fi spus lui Mihai Rapcea în ce cloacă va ajunge să se complacă mai târziu, atunci când va fi în anul în care el se află la acest curs, el ar fi replicat cu vehemență: „Bați cîmpii! Așa ceva nu este cu putință! Doar nu o s-o iau razna și să ajung să mă dedau la astfel de mizerii!” Cu toate acestea, este evident pentru toți cursanții plini de bun simț, care urmează cursurile de yoga în cadrul școlii MISA, că Mihai Rapcea se află într-o cumplită stare de derivă și multe dintre faptele sale arată regresul spiritual cu care se confruntă.

Probabil că, citind aceste rânduri, Mihai Rapcea va face o criză de furie și se va grăbi să-mi spună: „Cine ești tu, ca să îndrăznești să-mi spui mie toate acestea?!” La o astfel de întrebare, eu îi pot răspunde: „Sunt o ființă umană oarecare, ce te judecă după faptele și scandalurile pe care le faci și își dă seama că, așa cum pomul se cunoaște după roade, tu poți fi cunoscut după faptele tale și după stările de dușmănie furibundă pe care le manifești.” De altfel, țin să mărturisesc că am fost și sunt uimit de bunătatea, umilința și răbdarea de care Gregorian Bivolaru a dat dovadă, acceptând ca o astfel de ființă umană, care este un opozant îndârjit, să continue să frecventeze totuși cursurile acestei școli de yoga. Avocatul Mihai Rapcea nu s-a gândit nicio clipă la răul pe care îl face ființelor umane naive și superficiale, care sunt dispuse să creadă toate gogomăniile răutăcioase pe care el le lansează pe blogul său, ce își atrage vizitatorii mai ales prin scandalurile pe care le promovează. Tocmai de aceea mă întreb dacă el cunoaște spusele pline de înțelepciune ale lui Iisus în această direcție: „Iisus a spus: Suferință și nefericire va fi întotdeauna pentru omul prin care scandalul apare în lume.” (Evanghelia după Matei) Prin urmare, ar fi bine ca sărmanul avocat Mihai Rapcea să reflecteze cât mai adânc la semnificația acestui citat.

Luând în considerare toate aceste aspecte, se poate spune că s-a forțat în cazul meu o poveste fantasmagorică, inventată de la un capăt la altul de dragul „ineditului” ei. Pe de altă parte, țin să mărturisesc că eu am publicat de-a lungul timpului mai multe cărți și articole pe diverse teme de spiritualitate la mai multe edituri din țară și la fel au făcut mai mulți colegi de-ai mei, care de asemenea au scris și au tradus numeroase lucrări de specialitate. Mărturisesc că întotdeauna mi-am ales singur subiectele cărților mele și m-am documentat pentru a le scrie, fără să mă aflu absolut deloc sub spectrul amenințător al unei ipotetice „săbii a lui Damocles”, ce ar fi stat, zice-se, mereu deasupra capului meu, gata să cadă (sau asupra altcuiva din cadrul acestei școli spirituale (MISA), care ar fi vrut sau care ar vrea să scrie și să publice o carte). Desigur, uneori s-a putut vorbi despre o consultare atunci cînd am dorit aceasta și în toate situațiile de acest gen, cu toate că domnul Bivolaru este destul de ocupat, el a răspuns cu solicitudine apelurilor mele. Așa ceva mi se pare însă absolut natural și țin să amintesc faptul că astfel de discuții creatoare, în care noi solicităm de bună voie și nesiliți de nimeni sfatul competent al altcuiva, se integrează în firescul activității de scriitor.

Problema, așa cum este expusă cu multă răutate de către „avocatul diavolului” Mihai Rapcea, insinuează și urmărește să scoată în mod fals la iveală o latură care mi se pare chiar tragi-comică: ea vrea să inducă în mod pervers ideea că toți cei care fac parte din această școală de yoga sunt doar niște marionete total lipsite de talent și de voința individuală, fiind, zice-se, supuși influenței „despotice” a domnului Gregorian Bivolaru. Țin să arăt însă că toate acestea sunt niște mizerii calomnioase.

Ca o replică pe care o expun celor care au un dram de minte, întreb pe toți cei care vor citi aceste rînduri: dacă este adevărat că mi s-a dat o astfel de „poruncă” și că apoi am fost pedepsit așa cum se afirmă într-un mod mincinos, cum se face atunci că, la numai cîteva luni după ce am primit acea „poruncă”, zice-se, de la Gregorian Bivolaru, eu am publicat o nouă carte, intitulată „Tantra și tainele ei”, la editura Uma, care se dorea o lucrare de sinteză și a cărei publicare ar putea fi considerată în multe privințe chiar mult mai gravă decât lucrarea lui Swami Shivananda („Japa Yoga”), pe care am tradus-o și pentru care se afirmă în mod mincinos că am primit, zice-se, „pedeapsa” respectivă. Vă mărturisesc cu această ocazie tuturor, chiar dacă cei troglodiți și fanatici nu vor vrea să creadă, că de fapt ghidul meu spiritual (Gregorian Bivolaru) a văzut acea carte abia atunci când ea a ieșit de la tipar, eu chiar dorind să-i fac atunci o surpriză prin publicarea acelei cărți. Ce să mai spun, de asemenea, despre cărțile publicate în perioada de început, în care am desfășurat după cum știți cu toții o bogată activitate și am predat cursuri de yoga în orașul Iași. Fără să mă laud, cu toată modestia arăt că multe dintre cărțile pe care le-am publicat, strângând cu multă trudă material ce mi-a fost pus la dispoziție din vasta bibliotecă a școlii noastre de yoga, s-au bucurat și încă se bucură de un real succes, constituind prin informațiile ce au fost prezentate vlăstare de un real folos pentru acest curs de yoga. Amintesc aici câteva dintre aceste lucrări, despre care susțin că nici măcar o pagină nu mi-a fost cenzurată, verificată sau impusă de către Gregorian Bivolaru. Printre aceste lucrări care au fost scrise în acea perioadă amintesc: „Elemente fundamentale în practica yoga”, „Alimentația în practica yoga”, „Oul Cosmic” și de asemenea anumite traduceri, cum ar fi: „Puterea extraordinară a subconștientului tău” de Joseph Murphy sau „Misterele și controlul minții prin yoga” de Swami Shivananda.

Dincolo de aspectul personal ce este implicat în această falsă problemă, la care sper că am răspuns și am clarificat tot ceea ce era necesar, este evidentă poziția lamentabilă a unora, care fiind ferm convinși – datorită orgoliului spiritual în care se află – că au dreptate în tot ceea ce susțin și afirmă, nu mai văd de fapt pădurea din cauza copacilor.

yogaesoteric
27 noiembrie 2011

Comentarii:Sorin : rapcea – un fariseu
Acest asa zis avocat rapcea este un om fatarnic, un cameleon care isi schimba culoarea dupa cub bate vantul sau dupa cum ii convine. Iata ce spunea rapcea in urma cu 2 ani: “Mie mie (sic!) mai aproape camasa decat haina. Inainte de toate sunt roman si numai dupa aceea yoghin.” Deci rapcea imbraca o haina de yoghin, de justitiar civic, de extremist de dreapta sau de ortodox, dar el nu este cu adevarat nici una dintre aceste masti pe care si le pune. Ba chiar si calitatea de “roman” o poate da jos ca pe o simpla camasa.

11/27/2011 12:40:00 PM

martor : pt Mihai Rapcea
Cand i-am vazut poza lui mihai mi-am amintit de unde il stiu. Asteptam cu multi ani in urma sa vorbesc cu d-l profesor Gregorian Bivolaru, eram impreuna cu mama mea care avea o grava problema de sanantate. Mihai Rapcea pe vreamea aceea inca student povestea ca daduse de trei ori licenta la drept si nu o luase, si ca venise la Grieg sa il sustina sa o poata lua, si Mihai povestea cum Grieg i-a zis du-te si stai linistit pentru tine se va da si a patra oara(pe vremea aceea doar de 3 ori se putea da licenta) si vei lua licenta de aceasta data, pentru ca este nevoie de avocati in aceasta scoala de yoga. Ma mir ca acum Mihai Rapcea a uitat tot ajutorul si binele care i l-a facut Grieg, si se poarta ca un copil prostut. Poate citeste acesta replica si il ajuta D-zeu sa isi revina in toate mintile. Ceea ce afirm poate fi confirmat si de mama mea care nu este cursanta yoga.

11/27/2011 8:56:00 AM

alinutza alinutza: curat murdar!
pai ce te astepti de la un asa prostovan… normal ca e un basm cretin tot ce scrie, daca a fost capabil sa faca pe desteptu ca vai ce savant e el cum a studiat cartile alea si nu se potrivesc… si nu s-a prins!!! cum poti sa-l crezi altfel decat cretin??? ati vazut ca a postat replica pe blogul lui? dar nu se dezmite, baga comentarii de “atmosfera” in loc sa recunoasca protovanul ca a incurcat cartie!!! tare obositor tre sa fie sa fii asa de prost!

11/27/2011 2:44:00 AM

catrinel p: đŸ™‚
ce bine ca in sfarsit ati luat atitudine!!! ptr ca de mult timp ar fi trebuit sa se ia aceasta masura si misa sa dea o replica usturatoare la toate mizeriile si aberatiile pe care le dejecteaza rapcea periodic…. câta rabdare s-a avut cu acest nemernic, desi prin tot ce facea batjocorea aceasta scoala de yoga, si asta dupa ce a profitat din plin de pe urma scolii si a generozitatii colegilor. Va mai amintiti cand facea cheta la cursuri sa se stranga bani pentru ca el ca are copil mic??? nu e decat un scandalagiu de doua parale, si ar trebui sa fie dat afara de la cursurile de yoga ca nu face decat sa-si bata joc de yoga, de scoala si de Grieg si sa improaste cu venin in ochii oricui face prostia sa piarda vremea citindu-i blogul!

11/27/2011 2:37:00 AM

catrinel p: đŸ™‚
ce bine ca in sfarsit ati luat atitudine!!! ptr ca de mult timp ar fi trebuit sa se ia aceasta masura si misa sa dea o replica usturatoare la toate mizeriile si aberatiile pe care le dejecteaza rapcea periodic…. câta rabdare s-a avut cu acest nemernic, desi prin tot ce facea batjocorea aceasta scoala de yoga, si asta dupa ce a profitat din plin de pe urma scolii si a generozitatii colegilor. Va mai amintiti cand facea cheta la cursuri sa se stranga bani pentru ca el ca are copil mic??? nu e decat un scandalagiu de doua parale, si ar trebui sa fie dat afara de la cursurile de yoga ca nu face decat sa-si bata joc de yoga, de scoala si de Grieg si sa improaste cu venin in ochii oricui face prostia sa piarda vremea citindu-i blogul!

11/27/2011 2:37:00 AM

ady ***: multumim
bravo dani! multumim pentru explicatii, era necesar o data pentru totdeauna sa se stopeze unele barfe penibile. Te felicit pentru tot ce ai reusit sa realizez si astept cu nerabdare si alte articole semnate de tine in revista yogamagazin!

11/27/2011 2:30:00 AM

ady ***: multumim
bravo dani! multumim pentru explicatii, era necesar o data pentru totdeauna sa se stopeze unele barfe penibile. Te felicit pentru tot ce ai reusit sa realizez si astept cu nerabdare si alte articole semnate de tine in revista yogamagazin!

11/27/2011 2:29:00 AM

 

Și iată și comentariul meu (care n-a mai “încăput” pe yogaesoteric din rațiuni de “spațiu”, evident – poate o înduplec pe Bhuwaneswari să îmi dea niște spațiu pentru un drept la replică la voi pe site 🙂 )

 

Feedback
Prenumele:
Numele:
Email:
Subiect:

Nu s-au strans niciodata bani pentru mine sau pentru copilul meu la cursurile de yoga sau in alta parte. Daca nu incetati cu aceste calomnii, voi avea grija sa ne vedem in instanta. Sunt curios daca veti posta acest comentariu, pentru ca pana in prezent, din multele  comentarii postate la diverse articole de pe yogaesoteric, nici unul nu a fost facut public. De unde si concluzia ca nu prea iubiti libertatea de expresie…

PS2: Și pentru că DA, m-ați supărat cu mizeriile și atacurile voastre, de scribi abonați la porția de mâncare din ashram, vă fac și o dedicație, cu nimic mai “spirituală” decât dejecțiile pe care le scrieți și cu care descalificați ideea de yoga în România

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares