Povestea miracolului in dar de la arhangheli (primita pe mail)

Am primit pe mail adevarata poveste a “miracolului” care e la moda in ultimul timp pe site-urile  pro-Misa.
O reproduc mai jos, exact cum am primit-o. Multumesc celei care a avut amabilitatea sa faca aceasta poveste publica, fara sa ii pese nici macar un pic de faptul ca misanii sunt specie de razbunatori.Ea a ales sa se semneze cu o initiala: S.

Povestea miracolului în dar de la arhangheli

Există niște imagini care circulă prin cercurile MISA în care se spune că apare ‘în mod miraculos’ o formă gen înger. Filmările au fost făcute de mine la spectacolul „Darul Arhanghelilor” de pe 31 octombrie 2011 cu un aparat de fotografiat neprofesionist rezemat pe spătarul unui scaun folosit ca trepied.

Yoghinii nu mi-au cerut părerea cu privire la spectacol și nu m-au întrebat de ce am filmat, sau de ce aș fi vrut să postez pe internet filmarea. Dar constat că se trag totuși concluzii cu privire la mine. Și că în spatele scenei e o mare confuzie în legătură cu îngerul ăsta. Nu dacă e real (deși și acolo părerile sunt împărțite), ci dacă are vreo legătură cu MISA sau nu.

După spectacol m-am întâlnit cu un prieten de-al meu, destul de sus-pus (cursant, membru Sophrozin și actor în „Darul Arhanghelilor” printre altele) și i-am spus că voiam să pun filmarea pe youtube, dacă tot o făcusem. Mi-a dat un ok neoficial. Mi-a zis că și Sophrozinul filmase. (Nu știu ce s-a întâmplat cu filmarea lor. Ei sigur au imagini mai bune cu ‘miracolul’, pentru că au camere de filmat bune.) I-am spus că piesa nu prea avusese fir narativ, mi-a răspuns că de fapt era un ritual și că făcuseră Nu Știu Ce Chestii meditativo-magice în timpul lui. Ok…

Deci piesa este ca la MISA, da? Țineți ochii pe bilă, că jucăm alba-neagra.

Conexiunea mea la internet lasă de dorit, așa că până la urmă i-am dat fișierele unei prietene, care le-a uploadat ea (deci filmările de aici: http://www.youtube.com/watch?v=orsP_g2hjn0&feature=list_related&playnext=1&list=SP58B3706A899B01E7 sunt ale mele, contul nu e). Ce să scrie la comentarii, m-a întrebat? Pfff, grea întrebare. Păi hai „Spectacol realizat sub egida MISA”, că e neutru și adevărat și voiam să prezint piesa ca atare, să vorbească de la sine despre sine și despre creatorii ei.

Filmul a fost postat pe internet pe 4 noiembrie. Pe 5 noiembrie prietena mea a primit următorul mesaj privat pe youtube, de la o membră Sophrozin. Prietena mea mi l-a trimis și mie, întrebându-mă ce să facă:

„Draga mea
Imi permit sa iti scriu, desi nu te cunosc, pentru a te ruga sa stergi specificarea “spectacol realizat sub egida MISA”.
Stii si tu la ce hartuire e supusa continuu MISA si orice grup are legatura cu scoala noastra. De aceea cred ca anuntand in explicatia clipurilor de la spectacol faptul ca e realizat sub egida MISA ii scade foarte mult sansele sa mai fie acceptat in sali de teatru, pentru ca pur si simplu orice are legatura fatis cu MISA este respins de teama ca Ministerul Culturii sau alta institutie publica ar recurge apoi la represalii pentru cei care au inchiriat spatiul respectiv. ”

Eu personal mă trezisem cu amicul meu Sophrozinist la telefon, care mi-a dat de înțeles repejor că demoniaca mică de mine făcuse o chestie mare și nasoală. Pentru că nu-mi aduceam aminte să fi dat foc ashramului Pipera peste noapte, sau să fi organizat mitinguri „NU Misa!” l-am întrebat despre ce tot vorbește acolo și de ce mă face demoniacă, mă rog?

Ei bine, trebuia să rezolv să fie scos comentariul cu egida MISA. De ce? Pentru că spectacolul „Darul Arhanghelilor” nu e al MISA, e al Anima Mundi, care nu are nicio legătură cu MISA. Dacă actorii sunt de la MISA, e o coincidență. Că ideile sunt de la curs, altă coincidență. Că invocațiile sunt tot în stilul cursului, uite altă coincidență. Că a fost făcut cu ajutorul inițierii în artă dată în cadrul taberei Siddhaarta, la care au acces doar cursanții, a nu știu câta coincidență, dom’le! Și că e ritual, mamă, mamă! Să te crucești de câte coincidențe, nu alta.

Deci „Darul Arhanghelilor” nu aparține MISA. Din albă, s-a făcut neagră.

Dar pentru că nu agreez ideea de a vinde castraveți grădinarului, i-am spus Inei să nu schimbe comentariul.

Citez dintr-o conversație (unilaterală, de altfel) cu amicul meu, pe messenger, 9 noiembrie 2011, la câteva zile după (îngroșările îmi aparțin):

el (11/9/2011 11:11:46 PM): in realitate nimeni nu are vreo problema sa recunoasca ca e de la misa
el (11/9/2011 11:11:51 PM): cu ata mai putin eu
el (11/9/2011 11:12:50 PM): da pt ca nu ne putem afirma, nu putem deocamdata sa aparem sub numele de misa
el (11/9/2011 11:13:51 PM): pt ca sunt multe chestii de presa, de imagine care a fost demolata ani de-a randu..tu crezi ca imaginea asta se poate schimba peste noapte?
el (11/9/2011 11:14:06 PM): necesita foarte multi bani
el (11/9/2011 11:14:18 PM): si strategii
el (11/9/2011 11:14:43 PM): si ani de zile ca sa se schimbe perceptia misa
el (11/9/2011 11:15:04 PM): esti naiva daca crezi ca situatia asta se poate schimba asa usor
el (11/9/2011 11:15:22 PM): si pt ca la misa sunt si multe lucruri bune
el (11/9/2011 11:15:44 PM): vrem sa le afirmam
el (11/9/2011 11:16:13 PM): si e firesc sa gasim o modalitate pt a exprima ceea ce credem

Adică, afirmăm lucrurile de la MISA fără să afirmăm că sunt de la MISA. Ne susținem cauza prefâcându-ne că nu există, recunoaștem cine suntem, dar nu suntem aceia. Suntem deschiși, dar ne ascundem.

Deci bila albă, care s-a făcut neagră, e de fapt albă, dar pictată cu negru. Fiți pe fază, continuăm, după o scurtă diversiune. Aceasta:

el (11/9/2011 11:31:33 PM): si in plus de asta spectcolul a fost gratuit nu s-a obtinut foloase ,materiale
el (11/9/2011 11:32:57 PM): asa ca muzicile folosite nu au fost folosite ca sa se faca vreun profit si in cazuri de genul acesta se primieste aprobarea folosirii 99%

Nu este în regulă să se folosească materiale cu copyright, deci care aparțin cuiva, fără acordul acelei persoane. Mai mult, este ilegal. Din ce spune mai sus amicul meu, nu au avut acordul autorilor, chiar dacă teoretic existau șanse mari să-l primească. Bănuiesc că aceeași logică a funcționat și cu muzica din filmul „În căutarea adevărului”, care la fel este proprietatea altcuiva.

Ne întoarcem la bila noastră. Într-o simpatică întorsătură de teatru, Mihai Stoian a confirmat pe blogul lui că „Darul Arhanghelilor” aparține MISA, probabil fără să-și dea seama că yoghinii locali făceau tot posibilul să scape de ‘acuzație’ – spun acuzație pentru că ei așa au luat-o (aici: http://www.mihaistoian.net/the-gift-of-the-archangels-a-sign-of-hope-here-and-now/#comment-116206 ):

„Throughout the world, an event is taking place to counteract the strange and evil forces which currently abound and which are especially amplified during the annual Halloween celebration of 31st October. Under the initiative of our yoga school, this special event takes place every year and it is called Angels’ Week. […] Anima Mundi’s Darul Arhanghelilor – The Gift of the Archangels – premiered on 31st October at Sala Palatului in Bucharest to an audience of thousands. ”

Traducere: „În întreaga lume are loc un eveniment pentru a contracara forțele stranii și malefice care există acum din abundență și care se amplifică în timpul sărbătorii anuale de Halloween de pe 31 octombrie. Sub inițiativa școlii noastre de yoga acest eveniment are loc în fiecare an și este numit Săptămâna Îngerilor. […] Darul Arhanghelilor al Anima Mundi a avut premiera pe 31 octombrie la Sala Palatului în București, cu  mii de oameni în public. ”

Și mai simpatic, pe 11 noiembrie, Gregorian Bivolaru spunea în conferința „Vestea cea bună”:

„Profităm de această ocazie să vă semnalăm și totodată să vă anunțăm că în cadrul școlii noastre spirituale minunile dumnezeiești continuă […]. O astfel de minune dumnezeiască și totodată profund uluitoare a avut loc atunci când s-a desfășurat spectacolul „Darul Arhanghelilor” care a avut loc la Sala Palatului în 31 octombrie 2011. Spre uimirea acelora care au făcut filmări cu acea ocazie și care echipă de filmare nu aparținea școlii noastre, s-a constatat ulterior, atunci când a fost vizionată înregistrarea audio-video că atunci când a fost filmat cel care îl întruchipa pe arhanghelul Zadachiel, deasupra acelei ființe umane și ușor în spatele ei a apărut o formă luminoasă paranormală ce se aseamănă cu reprezentările arhetipale ale îngerilor și care chiar prezintă niște aripi. Am decis ca această uluitoare manifestare paranormală care totodată este o minune pe care arhanghelii ne-au oferit-o pentru ca să credem în existența lor să fie chiar pusă pe site-ul youtube pentru a fi accesibilă pentru cât mai multe ființe umane care vor putea să descopere în premieră o minune dumnezeiască pe care arhanghelii ne-au oferit-o. Noi considerăm că nu este o întâmplare că acea apariție luminescentă, paranormală și evidentă se află deasupra arhanghelui Zadachiel.”

Acuma, mie mi se pare că îngerul de lumină e mai mult o umbră sau o reflexie. Sau poate chiar o proiecție, pentru că ei proiectau oricum destule lumini de toate felurile pe fundal, lucru care se vede când te uiți în întregime la piesă. Deci nu cred că e un înger autentic acolo.

Deci. Bila noastră este albo-neagră-albăneagră, decretată albă de la stăpânire. Pentru că însuși ‘Maestrul nostru spiritual, Grieg’, cum e numit la fiecare pas de cursanți, confirmă faptul că „Darul Arhanghelilor” aparține de MISA. Desigur, poate era doar zăpăcit când ținea conferința, pentru că echipa de filmare care sunt eu decisese deja demult ca filmarea să fie pusă pe youtube. De acolo, de altfel, au și luat-o yoghinii noștri.

Și acum constat că site-ul Yogaesoteric a preluat filmarea mea, pe care a și modificat-o (fără a-mi cere voie, dar hai că le dau voie retroactiv). Și ce-mi văd ochișorii? Fără să vorbească cineva vreodată cu mine pe tema piesei în sine și a intenției cu care am postat filmarea, se vorbește de parcă am fi cu toții prieteni la cataramă și ne-am împărtăși cele mai adânci secrete la un bitter suedez la miezul nopții.

Doru Bodea, actorul care-l întrupa pe Zadachiel, spune:

„Un aspect care trebuie să recunosc că m-a amuzat, este faptul că persoana care a postat pe internet această filmare, a avut intenția de a denigra acest spectacol, numindu-l «Încă o manifestare a MISA … »,”

Ei bine, eu nu-l știu pe Doru Bodea. Nu cred că am vorbit cu el vreodată. Adevărul, de care nu m-a întrebat nimeni, e că am avut intenția de a denigra MISA asociind-o cu acest spectacol, nu spectacolul spunând că e făcut de MISA.
P.S. Citatul nu e exact 😛

„fără să știe că în acest fel a popularizat această apariție, în acest fel arătând tuturor celor ce au avut ocazia să vizioneze spectacolul „Darul Arhanghelilor” încă o manifestare spirituală și divin integrată la care au participat, printre alți actori, și yoghini din școala de yoga MISA.”

Într-adevăr, am popularizat această apariție. Voi de ce nu popularizați?… Mie nu mi-e teamă că merge lumea la cursul de yoga MISA văzând cu ce se ocupă yoghinii. Vouă vă e teamă că pleacă?…
P.S. Dacă pe scenă era un singur actor care nu era de la MISA, eu mănânc o coală de hârtie A4 pe care scrie de o sută de ori ‘am greșit’.

„Precum o vorbă de duh și înțelepciune românească spune: „Gura păcătosului adevăr grăiește”. Dumnezeu are cu adevărat un simț al umorului macrocosmic.”

Aici suntem de acord. Din nou, din motive diferite. Eu țin bila asta în mână și mă uit la ea, să văd dacă e albă sau neagră acum. Singura persoană care a susținut de la început până la sfârșit că e albă, indiferent cât de convenabil sau ba ar fi fost, se pare că sunt eu.

Continui cu citate din ce spune Maria Nicola, autoarea articolului:

„Într-adevăr, se pare că cei care au postat acea filmare pe Internet au avut intenția de a denigra spectacolul respectiv și aceasta, în viziunea lor bizară, numai prin faptul că îl asociau cu MISA.”

Cum adică, ‘într-adevăr’? Asta arată de parcă s-ar fi făcut studii, s-ar fi studiat păreri. Dar cu mine n-a luat nimeni legătura și totuși Doru Bodea și Maria Nicola se pare că au puterea paranormală de a scotoci prin capetele oamenilor fără a vorbi cu ei. Din păcate, au greșit destinatarul scotocitului pentru că-mi atribuie chestii pe care nu le simt.

“Asociația Anima Mundi a confirmat, de altfel, faptul că există și practicanți yoga de la cursurile MISA în rândul celor care au participat la evenimentele organizate de aceasta. Dar aceasta nu explică deloc de ce unele persoane se opun cu îndârjire unor manifestări artistice rafinate, superbe, care urmăresc să facă accesibilă publicului larg lumea cea tainică, misterioasă și sublimă, a entităților angelice!!!”

Maria Nicola, ca don Quijote, se luptă cu morile de vânt. Undeva, deoparte, stau cu o pungă de alune și ronțăi, întrebându-mă cine or fi persoanele astea care se opun cu îndârjire unor manifestări artistice? Or fi pichetat oare în fața Sălii Palatului să nu se țină piesa? Or fi reclamat la poliție că vin îngerii să ne cucerească și trebuie opriți? Cine sunt? Să-i văd și eu.

Până una alta mă uit la bila albo-neagră-albăneagră-decretată albă-de fapt neagră cu picățele albe și mă întreb: pe când sinceritate și asumare a faptelor proprii la MISA, dom’le?

by S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *