Ce contine o lamaie?
Lamaia este una dintre cele mai popularefructe. O folosim la mancare, cand suntem raciti, coaja este perfecta in prajituri, este folosita indietasi este un aliment specific curelor dedetoxifiere. Dar ce contine o lamaie?

WH fooda facut analiza completa.

O lamaie are in jur de 15calorii. Are 0,23 de grame deproteine, 5,26 grame decarbohidratisi 0,24 grame defibre. Desi este foarte acra, are 1,46 grame de zahar.

La capitolulvitamine, o lamaie asigura 28% din necesarul zilnic de vitamina C si aproape 5% din necesarul de vitamina A. Desi nu contine cantitati foarte mari de vitamine din grupul B, o lamaie aduce 10% din necesarul de vitamine din acest grup. Lamaia nu contine vitamina E, D si nici vitamina K.

Nu ai zice, dar lamaia este plina de minerale importante. Are calciu, cupru, fier, magneziu (in cantitati importante, chiar), fosfor, seleniu si zinc.

Aroma specifica vine din amestecul de acizi organici si uleiuri esentiale continute si in pulpa fructului si, mai ales in coaja. Lamaia contine luteina, circa 5,5 grame, intr-o lamaie intreaga. Luteina este un complex specifica ideal celulelor din retina.

Lamaia este un antiseptic puternic si foarte eficient si stimuleaza intens procesele de digestie, mai ales atunci cand este mancata pe stomacul gol, pentru ca intervine in procesul de transformare biochimica a alimentelor si in procesul de asimilare a substantelor nutritive.

Din acest motiv este recomandat sa incepi ziua cu un pahar cuapa, la temperatura camerei, in care adaugi sucul unei lamai. Nu in ultimul rand, trebuie amintit si faptul ca dieta cu lamaie regleaza foarte eficient nivelul colesterolului si al glicemiei din sange si are capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.