Iranul doreste un razboi. Occidentul nu este insa disponibil (Opinii)
La 29 noiembrie 2011, grupuri de studenti iranieni indignati au luat cu asalt cladirea Ambasadei Marii Britanii din Teheran. Au ajuns pana in birourile ambasadorului si principalilor diplomati, pe care le-au facut “praf”, au incendiat masinile din curte, au coborat drapelul britanic de pe catarg si, dupa ce l-au calcat in picioare, i-au dat foc, apoi si-au batut joc de portretul reginei.

Majoritatea angajatilor apucase sa fuga, pe usa din spate, in ultimul moment, dar 6 dintre ei au fost luati ostatici cateva ore, pana cand politia iraniana a intervenit.

Iranul a facut cea mai indrazneata miscare anti-occidentala de dupa 1979, cand a luat cu asalt ambasada SUA si i-a transformat pe diplomati in ostatici.

Aceast acțiunea agresiv a tinerilor iranieni face dovada faptului c poporul iranian (unul dintre cele mai vechi popoare din lume), știe s reacționeze atunci cnd un stat agresor și colonialist prin excelenț - cum este Maria Britanie, ndrznește s amenințe fțiș un stat suveran și independent – cum este Iranul.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.