Bastion P 300x210  Rusia a livrat Siriei complexe  de rachete “Bastion” internationalRusiaa livratSirieicomplexe mobile“Bastion”, dotate cu rachete supersonice de raz medie„Yakhont” anun agenia de presInterfaxfcnd trimitere la o surs din cadrul diplomaiei militare dinMoskova.
Detaliile livrrii nu au fost anunate „este prematur s se vorbeasc despre ndeplinirea integral a contractului, mai rmne ca partea rus s ncheie procesul de instruire a militarilor sirieni n expluatarea acestor complexe” se mai spune n declaraie.

Din datele ageniei sirienii au intrat n posesia a doua complexe„Bastion”fiecare din ele dispunnd de 36 rachete„Yakhont”. Experii militari consider c acestea permit Siriei s securizeze ntreg rmul su n cazul unei agresiuni. Costul contractului, din date neoficiale, constituie aproximativ 300 milioane de dolari.

Un complex“Bastion”este capabil s asigure protecia rmului maritim pe o distan de 600km. Complexul poate fi folosit pentru nimicirea navelor maritime de diferite tipuri, lansnd cte o rachet la fiecare 2,5 secunde.
n componena unui complex intr 36 rachete n containere de transportare-lansare autopropulsate, un vehicul de comand si control, un vehicul pentru rencrcarea lansatoarelor, cteva vehicule auxiliare precum i un elicopter dotat cu un sistem ce asigur direcionarea rachetelor. Timpul desfurrii complexului din mar n poziie de lupt este de aproximativ cinci minute.
La rndul su rachetele„Yakhont”sunt capabile s dezvolte o vitez de 750 meri pe secund i s nimiceasc inte pe o distan de pn la 300 km. De asemenea rachetele pot fi instalate i pe nave maritime crescnd astfel distana de la rm n care navele dumane pot fi nimicite.

Racheta e capabil sa loveasca navele de suprafata in conditii de foc intens i contramasuri electronice (NB/bruiaj).

n acest moment,nu exist mijloace de contracarare, capabile s neutralizeze acest tip de rachete n timpul zborului spre int. Mai mult, aceste tipuri de rachete sunt greu de detectat de radarele americane de ultima generaie, precum Aegis.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares