Adio atac asupra Siriei. Rusia a livrat Siriei complexe de rachete “Bastion”

Bastion P 300x210  Rusia a livrat Siriei complexe  de rachete “Bastion” internationalRusia a livrat Sirieicomplexe mobile“Bastion”, dotate cu rachete supersonice de rază medie „Yakhont” anunță agenția de presă Interfax făcând trimitere la o sursă din cadrul diplomației militare dinMoskova.
Detaliile livrării nu au fost anunțate „este prematur să se vorbească despre îndeplinirea integrală a contractului, mai rămâne ca partea rusă să încheie procesul de instruire a militarilor sirieni în expluatarea acestor complexe” se mai spune în declarație.

Din datele agenției sirienii au intrat în posesia a doua complexe „Bastion”fiecare din ele dispunând de 36 rachete „Yakhont”. Experții militari consideră că acestea permit Siriei să securizeze întreg țărmul său în cazul unei agresiuni. Costul contractului, din date neoficiale, constituie aproximativ 300 milioane de dolari.

Un complex “Bastion” este capabil să asigure protecția țărmului maritim pe o distanță de 600km. Complexul poate fi folosit pentru nimicirea navelor maritime de diferite tipuri, lansând câte o rachetă la fiecare 2,5 secunde.
În componența unui complex intră 36 rachete în containere de transportare-lansare autopropulsate, un vehicul de comandă si control, un vehicul pentru reâncărcarea lansatoarelor, câteva vehicule auxiliare precum și un elicopter dotat cu un sistem ce asigură direcționarea rachetelor. Timpul desfășurării complexului din marș în poziție de luptă este de aproximativ cinci minute.
La rândul său rachetele „Yakhont” sunt capabile să dezvolte o viteză de 750 meri pe secundă și să nimicească ținte pe o distanță de până la 300 km. De asemenea rachetele pot fi instalate și pe nave maritime crescând astfel distanța de la țărm în care navele dușmane pot fi nimicite.

Racheta e capabilă sa loveasca navele de suprafata in conditii de foc intens și contramasuri electronice (NB/bruiaj).

În acest moment,nu există mijloace de contracarare, capabile să neutralizeze acest tip de rachete în timpul zborului spre țintă. Mai mult, aceste tipuri de rachete sunt greu de detectat de radarele americane de ultima generație, precum Aegis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *