Cercetătorii romi au descoperit că românii au foarte puțini bani în portofel

cercetatorii_romi_au_descoperit_ca_romanii_au_putini_bani_in_portofeleUn grup de cercetători romi a descoperit că românii dețin unele dintre cele mai sărace portofele dintre toți cetățenii Uniunii Europene. Cercetătorul-șef al proiectului spune că echipa sa a ajuns la aceasta concluzie după mai bine de 20 de ani de studii efectuate pe teren.

“Spre deosebire de cercetătorii britanici, care analizează totul în condiții de laborator, cercetătorii romi și-au efectuat studiul pe teren. Timp de 20 de ani, ei au cercetat cu atenție portofelele cetățenilor din toate statele Uniunii Europene, iar concluzia este una singură: românii au cei mai puțini bani în portofele dintre toți europenii. Le cam bate vântul prin portofele, cum se zice”, sună verdictul sumbru al lui Mastercard Gogonel, șeful echipei de specialiști romi.

Întrebat despre sursele de finanțare ale proiectului de cercetare, Mastercard Gogonel a insistat asupra faptului că, pentru acest studiu, nu s-au alocat sume de la buget. “Cercetătorii romi s-au autofinanțat, toți banii i-am obținut chiar în timpul muncii de cercetare. Majoritatea banilor au fost din surse externe, după cum o demonstrează chiar rezultatele studiului”, a declarat acesta.

Sursa: TimesNewsRoman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *