gay SUA 300x204 SUA declar rzboi global mpotriva homofobiei minoritatiSUA au decis s lupte activ mpotriva discriminrii a reprezentanților minoritților sexuale n ntreaga lume. Ambasadelor SUA din ntreaga lume au fost expediate directive, prin care se recomand “s reacționeze spontan” la toate cazurile de nclcare a drepturilor gozarilor, lesbienelor și bisexualilor. SUA a creat și un fond de ajutorare n acest scop.

Despre acest lucru a vorbit Secretarul de Stat SUA Hillary Clinton n cadrul unui discurs la Geneva. Potrivit ei, dac Declarația Universal a Drepturilor Omului adoptat n 1948 a permis dezrdcinarea discriminarea pe criteriu de ras și sex, acum a venit timpul dezrdcinrii discriminrii pe criterii de orientare sexual.

Secretarul de stat afirm c președintele Barack Obama a adoptat realizarea strategiei de promovare a intereselor comunitții LGBT din ntreaga lume. Directive care țin de aceast dispoziție au fost expediate tuturor reprezentanțelor diplomatice din lume.

“Președintele a cerut ca toate agențiile guvernamentale s combat activ orice persecutare juridic a reprezentanților comunitții LGBT și s reacționeze și dur la toate cazurile de discriminare. Sunt bucuroas c am reușit s nființm “Fondul pentru Egalitatea Mondial”, care va susține organizațiile nonguvernamentale”, a declarat Clinton.

Deocamdat, fundația are la dispoziție doar trei milioane de dolari. Dar, potrivit Secretarului de Stat, SUA sper c și alte state vor susține aceast inițiativ. n ce privește msuri de reprimare, oficialii de la Washington nu au precizat ce sancțiuni vor fi aplicate mpotriva statelor care nu respect drepturile homosexualilor. Un șir de instituții media internaționale presupun c va fi vorba de reducerea finanțrii a țrilor care refuz s promovezi interesele homosexualilor.

Sursa: AntiMedia

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *