comediant_tiganDupă italieni și francezi, a venit rândul țiganilor să ne ia la mișto. Un cunoscut comic de etnie romă i-a ironizat pe români într-o emisiune de la postul  Strehaia 2, spunând despre conaționalii noștri că dorm în case, la fel ca vitele, și se spală în fiecare zi, de parcă ar fi rațe. “Care e faza cu românii? De ce nu strâng ei niciodată fier vechi?” s-a întrebat retoric comediantul rom, în aplauzele celorlalte persoane prezente în studio.

Din fericire, glumele pe care le-a făcut comicul țigan din Strehaia nu au rămas nesancționate. Ministrul român de Externe, Theodor Baconschi, a intervenit la nivel diplomatic și a trimis o scrisoare de protest pe adresa regelui Cioabă, căruia îi cere să oprească toate ironiile ieftine la adresa noastră, ca popor. Baconschi s-a plâns că glumele nu fac decât să vehiculeze o imagine stereotipă a românilor, aceștia nefiind nici pe departe așa cum îi descriu țiganii.

Dar mai bine să redăm un scurt fragment din conținutul scrisorii: “Glumele pe care le-a făcut comicul Șurubel Stamate promovează o imagine falsă a românilor, care ar putea crea tensiuni etnice inutile între ei și țigani. E adevărat, există români care nu vor să meargă la cerșit, dar asta-i viața. N-ai să vezi pădure fără uscături.”

Sursa: timeNewsRoman

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares