comediant_tiganDup italieni i francezi, a venit rndul iganilor s ne ia la mito. Un cunoscut comic de etnie rom i-a ironizat pe romni ntr-o emisiune de la postul Strehaia 2, spunnd despre conaionalii notri c dorm n case, la fel ca vitele, i se spal n fiecare zi, de parc ar fi rae. “Care e faza cu romnii? De ce nu strng ei niciodat fier vechi?” s-a ntrebat retoric comediantul rom, n aplauzele celorlalte persoane prezente n studio.

Din fericire, glumele pe care le-a fcut comicul igan din Strehaia nu au rmas nesancionate. Ministrul romn de Externe, Theodor Baconschi, a intervenit la nivel diplomatic i a trimis o scrisoare de protest pe adresa regelui Cioab, cruia i cere s opreasc toate ironiile ieftine la adresa noastr, ca popor. Baconschi s-a plns c glumele nu fac dect s vehiculeze o imagine stereotip a romnilor, acetia nefiind nici pe departe aa cum i descriu iganii.

Dar mai bine s redm un scurt fragment din coninutul scrisorii: “Glumele pe care le-a fcut comicul urubel Stamate promoveaz o imagine fals a romnilor, care ar putea crea tensiuni etnice inutile ntre ei i igani. E adevrat, exist romni care nu vor s mearg la cerit, dar asta-i viaa. N-ai s vezi pdure fr uscturi.”

Sursa: timeNewsRoman

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.