Peste 200.000 de etnici maghiari din Transilvania au cerut cetatenia ungara
Peste 200.000 de etnicimaghiaridin Transilvania au depus cereri pentru a capata cetatenia ungara, sustine vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt, care interpreteaza gestul drept o “unire prin dubla cetatenie” a natiunii maghiare.

“Menirea noastra de baza este sa unim natiunea maghiara, prin dubla cetatenie. Peste 200.000 de persoane si-au exprimat apartenenta pana acum”, a mentionat oficialul maghiar intr-un mesaj trimis catre Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, informeazaAdevarul.In acelas mesaj, Semjen Zsolt a subliniat ca este foarte important ca politica maghiara “sa fie devotata ideii autonomiei si pastrarii identitatii”.

“Nu acceptam nicio masura dubla, nici in problema istorica, nici in actualitatea politica. Ce se poate in Europa, se poate si la noi. Daca alte neamuri au autonomie in Europa, trebuie sa avem si noi. Nu putem renunta la aceasta optica. Partidul Popular European are un devotament etic, in Dumnezeu. Dumnezeu, pe langa patria cereasca, ne-a dat si patria pamanteasca.

In ambele niveluri trebuie sa fim devotati. Cele doua loialitati – fata de patria cereasca si natiunea noasta – se leaga. Sunt convins ca intalnirea voastra de azi este importanta pentru imbunatatirea vietii maghiarilor. Va asigur ca Guvernul ungar va va sprijin in toate”, conchide vicepremierul ungar, in mesajul remis CNMT.

comentariu rapcea.ro: prin acordarea cetțeniei maghiare, ungurii obțin exact opusul scopului ce a stat la baza ideii de acordare a cetțeniei maghiare ungurilor din afara granițelor Ungariei. n loc s refac Ungaria Mare prin consolidarea maghiarimii de pe teritoriul vechiului imperiu austro-ungar, s-a ajuns la deportarea economic a ungurilor. Majoritatea tinerilor maghiari, ieșiți de pe bncile școlii, mai buni cunosctori ai limbii engleze sau germane dect a limbii țrii n care triesc, prefer s plece la munc n SUA.
Cetțenia maghiar este poarta spre America pentru mulți dintre tinerii maghiari lipsiți de perspective n țrile de baștin, n condițiile n care ungurilor nu le tebuie viz de America (spre deosebire de romni !) datorit ungurului George Soros.
Datorit lipsei de viziune și ne-adaptrii la realitțile la un prezent orientat spre dispariția statelor naționale prin globalizare, Ungaria revizionist, cu demografie negativ, este sortit s dispar – de pe teritoriul actual – ca popor, prin natalitatea depșit cu mult de rata mortalitții, iar ca națiune, prin disiparea n cele patru zri, datorit genei nomade a uigurilor veșnic rtcitori, n cutarea unei patrii mai bune.
Romnii n schimb, sunt legați de pmntul pe care l stpnesc din zorii Istoriei, așa cum au fost și strmoșii lor daci. Și așa va fi, pn la finalul plnuit de Dumnezeu, pn la nvierea n Hristos și Judecata Lui.
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.