Peste 200.000 de etnici maghiari din Transilvania au cerut cetatenia ungara
Peste 200.000 de etnici†maghiari†din Transilvania au depus cereri pentru a capata cetatenia ungara, sustine vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt, care interpreteaza gestul drept o “unire prin dubla cetatenie” a natiunii maghiare.

“Menirea noastra de baza este sa unim natiunea maghiara, prin dubla cetatenie. Peste 200.000 de persoane si-au exprimat apartenenta pana acum”, a mentionat oficialul maghiar intr-un mesaj trimis catre Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, informeaza†Adevarul.In acelas mesaj, Semjen Zsolt a subliniat ca este foarte important ca politica maghiara “sa fie devotata ideii autonomiei si pastrarii identitatii”.

“Nu acceptam nicio masura dubla, nici in problema istorica, nici in actualitatea politica. Ce se poate in Europa, se poate si la noi. Daca alte neamuri au autonomie in Europa, trebuie sa avem si noi. Nu putem renunta la aceasta optica. Partidul Popular European are un devotament etic, in Dumnezeu. Dumnezeu, pe langa patria cereasca, ne-a dat si patria pamanteasca.

In ambele niveluri trebuie sa fim devotati. Cele doua loialitati – fata de patria cereasca si natiunea noasta – se leaga. Sunt convins ca intalnirea voastra de azi este importanta pentru imbunatatirea vietii maghiarilor. Va asigur ca Guvernul ungar va va sprijin in toate”, conchide vicepremierul ungar, in mesajul remis CNMT.

comentariu rapcea.ro: prin acordarea cet„țeniei maghiare, ungurii obțin exact opusul scopului ce a stat la baza ideii de acordare a cet„țeniei maghiare ungurilor din afara granițelor Ungariei. őn loc s„ refac„ Ungaria Mare prin consolidarea maghiarimii de pe teritoriul vechiului imperiu austro-ungar, s-a ajuns la deportarea economic„ a ungurilor. Majoritatea tinerilor maghiari, ieșiți de pe b„ncile școlii, mai buni cunosc„tori ai limbii engleze sau germane dec‚t a limbii ț„rii Ón care tr„iesc, prefer„ s„ plece la munc„ Ón SUA.
Cet„țenia maghiar„ este poarta spre America pentru mulți dintre tinerii maghiari lipsiți de perspective Ón ț„rile de baștin„, Ón condițiile Ón care ungurilor nu le tebuie viz„ de America (spre deosebire de rom‚ni !) datorit„ ungurului George Soros.†
Datorit„ lipsei de viziune și ne-adapt„rii la realit„țile la un prezent orientat spre dispariția statelor naționale prin globalizare, Ungaria revizionist„, cu demografie negativ„, este sortit„ s„ dispar„ – de pe teritoriul actual – ca popor, prin natalitatea dep„șit„ cu mult de rata mortalit„ții, iar ca națiune, prin disiparea Ón cele patru z„ri, datorit„ genei nomade a uigurilor veșnic r„t„citori, Ón c„utarea unei patrii mai bune.
Rom‚nii Ón schimb, sunt legați de p„m‚ntul pe care Ól st„p‚nesc din zorii Istoriei, așa cum au fost și str„moșii lor daci. Și așa va fi, p‚n„ la finalul pl„nuit de Dumnezeu, p‚n„ la őnvierea Ón Hristos și Judecata Lui.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares