Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon a declarat cŃ regimul iranian se aflŃ la rŃscruce de drumuri ║i cŃ este posibil sŃ se ajungŃ la alegerea ţntre “bomba atomicŃ ║i propria supravie■uire” dacŃ controversatul program nuclear va fi continuat, anun■ŃáAFP.

“Ne gÔndim cŃ, pentru a opri programul nuclear iranian, regimului iranian trebuie sŃ i se prezinte urmŃtoarele op■iuni: bomba atomicŃ sau propria supravie■uire”, a spus acesta, adŃugÔnd totu║i cŃ membrii comunitŃ■ii interna■ionale, ║i nu Israelul, trebuie sŃ exercite presiuni asupra Iranului.

“PreferŃm ca membrii comunitŃ■ii interna■ionale, sub conducerea Statelor Unite, sŃ convingŃ regimul iranian cŃ aceasta este dilema cu care se confruntŃ, pentru a renun■a la programul nuclear”, a adŃugat Yaalon.

“Politica noastrŃ este clarŃ: ţntr-un mod sau altul, programul nuclear iranian trebuie stopat”, a spus oficialul israelian, apreciind cŃ regimul islamist de la Teheran va avea nevoie de ţncŃ “12 – 24 de luni” pentru a se dota cu arme nucleare.

http://www.antena3.ro

╬n acela║i timp,áPresedintele Barack Obama a anuntat luni ca Washingtonul a “solicitat restituirea”áavionuluiáfara pilot, invizibil si destinat unor misiuni de supraveghere, pe care Iranul si l-a insusit la 4 decembrie, in timp ce se afla la aproximativ 250 de kilometri de frontiera, in spatiul aerian iranian. Purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe Ramin Mehmanparast a ironizat solicitareaamericana. “Se pare ca Obama a uitat ca spatiul aerian iranian a fost incalcat si ca era vorba despre o misiune de spionaj”, a comentat el, apreciind ca presedinteleamericanáar fi facut mai bine sa “prezinte scuze si sa recunoasca aceasta infractiune”.

Avionuláspionáamericanáeste proprietatea Republici islamice. Noi suntem cei care vom decide ce facem cu el”, a declarat Ahmad Vahidi, ministrul iranian al Apararii, raspunzand solicitarii SUA de restituire aáavionuluiáRQ-170 de tip Sentinel, capturat in 4 decembrie. “Drona lor a incalcat (spatiul aerian iranian), iar acum, in loc sa ne prezinte scuze,áamericaniiáne cer, in mod sfruntat, sa le restituim avionul”, a declarat ministrul, pe un ton indignat, citat de agentia Isna.

Un important politician iranian a anuntat luni ca Republica islamica este pe cale sa analizezeáavionul american, un instrument ultrasecret si sofisticat de supraveghere de la mare altitudine, si ca regimul de la Teheran intentioneaza sa il reproduca in vederea dotarii armatei cu acest model.

Avionul “are capacitati tehnologice foarte inalte si reprezinta una dintre cuceririle stiintifice cele mai importante ale Statelor Unite”, a subliniat marti generalul Vahidi. “Capacitatea Iranului in materie de avioane fara pilot este foarte ridicata. Inginerii nostri au construit drone de recunoastere si de atac foarte bune”, a adaugat ministrul, confirmand implicit acest proiect.

Deocamdata, drona este expusa intr-o locatie secreta in Iran, Garzile Revolutionare afirmand ca avionul a fost doborat fara sa-i fi produs mari stricaciuni.

avionfarapilot-drona2_b

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares