Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon a declarat c regimul iranian se afl la rscruce de drumuri i c este posibil s se ajung la alegerea ntre “bomba atomic i propria supravieuire” dac controversatul program nuclear va fi continuat, anunAFP.

“Ne gndim c, pentru a opri programul nuclear iranian, regimului iranian trebuie s i se prezinte urmtoarele opiuni: bomba atomic sau propria supravieuire”, a spus acesta, adugnd totui c membrii comunitii internaionale, i nu Israelul, trebuie s exercite presiuni asupra Iranului.

“Preferm ca membrii comunitii internaionale, sub conducerea Statelor Unite, s conving regimul iranian c aceasta este dilema cu care se confrunt, pentru a renuna la programul nuclear”, a adugat Yaalon.

“Politica noastr este clar: ntr-un mod sau altul, programul nuclear iranian trebuie stopat”, a spus oficialul israelian, apreciind c regimul islamist de la Teheran va avea nevoie de nc “12 – 24 de luni” pentru a se dota cu arme nucleare.

http://www.antena3.ro

n acelai timp,Presedintele Barack Obama a anuntat luni ca Washingtonul a “solicitat restituirea”avionuluifara pilot, invizibil si destinat unor misiuni de supraveghere, pe care Iranul si l-a insusit la 4 decembrie, in timp ce se afla la aproximativ 250 de kilometri de frontiera, in spatiul aerian iranian. Purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe Ramin Mehmanparast a ironizat solicitareaamericana. “Se pare ca Obama a uitat ca spatiul aerian iranian a fost incalcat si ca era vorba despre o misiune de spionaj”, a comentat el, apreciind ca presedinteleamericanar fi facut mai bine sa “prezinte scuze si sa recunoasca aceasta infractiune”.

Avionulspionamericaneste proprietatea Republici islamice. Noi suntem cei care vom decide ce facem cu el”, a declarat Ahmad Vahidi, ministrul iranian al Apararii, raspunzand solicitarii SUA de restituire aavionuluiRQ-170 de tip Sentinel, capturat in 4 decembrie. “Drona lor a incalcat (spatiul aerian iranian), iar acum, in loc sa ne prezinte scuze,americaniine cer, in mod sfruntat, sa le restituim avionul”, a declarat ministrul, pe un ton indignat, citat de agentia Isna.

Un important politician iranian a anuntat luni ca Republica islamica este pe cale sa analizezeavionul american, un instrument ultrasecret si sofisticat de supraveghere de la mare altitudine, si ca regimul de la Teheran intentioneaza sa il reproduca in vederea dotarii armatei cu acest model.

Avionul “are capacitati tehnologice foarte inalte si reprezinta una dintre cuceririle stiintifice cele mai importante ale Statelor Unite”, a subliniat marti generalul Vahidi. “Capacitatea Iranului in materie de avioane fara pilot este foarte ridicata. Inginerii nostri au construit drone de recunoastere si de atac foarte bune”, a adaugat ministrul, confirmand implicit acest proiect.

Deocamdata, drona este expusa intr-o locatie secreta in Iran, Garzile Revolutionare afirmand ca avionul a fost doborat fara sa-i fi produs mari stricaciuni.

avionfarapilot-drona2_b

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.