Jidanii somează: Iranul trebuie să aleaga intre bomba atomica si propria supravietuire. Slugile lor americane, își cer jucăriile de spionaj înapoi. De ce nu cer și japonezilor să le dea înapoi bombele de la Hiroshima și Nagasaki !?

Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon a declarat că regimul iranian se află la răscruce de drumuri și că este posibil să se ajungă la alegerea între “bomba atomică și propria supraviețuire” dacă controversatul program nuclear va fi continuat, anunță AFP.

“Ne gândim că, pentru a opri programul nuclear iranian, regimului iranian trebuie să i se prezinte următoarele opțiuni: bomba atomică sau propria supraviețuire”, a spus acesta, adăugând totuși că membrii comunității internaționale, și nu Israelul, trebuie să exercite presiuni asupra Iranului.

“Preferăm ca membrii comunității internaționale, sub conducerea Statelor Unite, să convingă regimul iranian că aceasta este dilema cu care se confruntă, pentru a renunța la programul nuclear”, a adăugat Yaalon.

“Politica noastră este clară: într-un mod sau altul, programul nuclear iranian trebuie stopat”, a spus oficialul israelian, apreciind că regimul islamist de la Teheran va avea nevoie de încă “12 – 24 de luni” pentru a se dota cu arme nucleare.

http://www.antena3.ro

În același timp, Presedintele Barack Obama a anuntat luni ca Washingtonul a “solicitat restituirea” avionului fara pilot, invizibil si destinat unor misiuni de supraveghere, pe care Iranul si l-a insusit la 4 decembrie, in timp ce se afla la aproximativ 250 de kilometri de frontiera, in spatiul aerian iranian. Purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe Ramin Mehmanparast a ironizat solicitareaamericana. “Se pare ca Obama a uitat ca spatiul aerian iranian a fost incalcat si ca era vorba despre o misiune de spionaj”, a comentat el, apreciind ca presedinteleamerican ar fi facut mai bine sa “prezinte scuze si sa recunoasca aceasta infractiune”.

Avionul spion american este proprietatea Republici islamice. Noi suntem cei care vom decide ce facem cu el”, a declarat Ahmad Vahidi, ministrul iranian al Apararii, raspunzand solicitarii SUA de restituire a avionului RQ-170 de tip Sentinel, capturat in 4 decembrie. “Drona lor a incalcat (spatiul aerian iranian), iar acum, in loc sa ne prezinte scuze, americanii ne cer, in mod sfruntat, sa le restituim avionul”, a declarat ministrul, pe un ton indignat, citat de agentia Isna.

Un important politician iranian a anuntat luni ca Republica islamica este pe cale sa analizeze avionul american, un instrument ultrasecret si sofisticat de supraveghere de la mare altitudine, si ca regimul de la Teheran intentioneaza sa il reproduca in vederea dotarii armatei cu acest model.

Avionul “are capacitati tehnologice foarte inalte si reprezinta una dintre cuceririle stiintifice cele mai importante ale Statelor Unite”, a subliniat marti generalul Vahidi. “Capacitatea Iranului in materie de avioane fara pilot este foarte ridicata. Inginerii nostri au construit drone de recunoastere si de atac foarte bune”, a adaugat ministrul, confirmand implicit acest proiect.

Deocamdata, drona este expusa intr-o locatie secreta in Iran, Garzile Revolutionare afirmand ca avionul a fost doborat fara sa-i fi produs mari stricaciuni.

avionfarapilot-drona2_b

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *