Mafia internationala de trafic de organe ii obliga pe saraci sa-si “doneze” rinichii israelitilor bogati

Iata ce aflam din articolul International organ mafia coercing poor into donating kidneys to wealthy Israelis:

Cererea pentru un organism sănătos și funcțional este mare, pentru că numărul pacienților care au nevoie de un transplant de organe depășește cu mult numărul donatorilor disponibili. Rezultatul acestui dezechilibru este o piață neagră în continuă creștere a organelor. Brokerii internaționali de organe, mulți dintre ei se află în Israel, îi forțează pe oamenii săraci din lume să renunțe la rinichii lor în primul rând pentru pacienții israeliți; în caz contrar vor cunoaște serioase repercursiuni.

Ziarul The Daily Star din Liban raportează numeroase cazuri în care victimele acestei piețe ilicite de organe au fost mai presus de toate forțate să cunoască chinurile iadului și să renunțe la părți importante din corp în schimbul unor câștiguri derizorii. După ce au răspuns la anunțuri publicate online, în ziare și reviste de către mafia organelor, victimele au fost prinse și forțate să treacă prin proceduri chirurgicale. În cazul în care își schimbau părerea și doreau să se retragă, în unele cazuri, brokerii de organe își amenințau victimele că le ucid pe ele și pe familiile lor.

“El a spus că dacă nu accept să fac asta, o să mă lase în Ecuador și o să îmi ucidă familia”, a spus una dintre victime, Aliaksei Yafimau, un instalator de televiziune prin satelit din Belarus, ziarului The Daily Star, împărtășindu-și experiența pe care a avut-o cu mafia de organe. “Îmi este teamă pentru viața mea”, a adăugat el.

Yafimau, în vârstă de 30 de ani, a răspuns inițial unui anunț privind donarea rinichiului său în schimbul banilor. S-a gândit că astfel își va ajuta familia să scape de sărăcie. Oricum, după ce a fost însoțit prin toată lumea, ținut în hoteluri luni întregi și tratat ca un prizonier, Yafimau a încercat să iasă din această afacere necurată. Pentru a-l împiedica să facă asta, supraveghetorii lui Yafimau l-au amenințat că o să-l ucidă dacă încearcă să scape sau să meargă la poliție.

În cele din urmă, Yafimau a fost de acord cu operația și, deși a primit 10.000 de dolari, sumă care i-a fost promisă – brokerii au revândut apoi rinichiul lui Yafimau pentru o sumă de 15 ori mai mare. Yafimau a fost extrem de traumatizat de întreaga experiență, iar acuma are probleme serioase de sănătate. Alte victime asemenea lui au suferit chiar mai mult, deși multe dintre ele nu au primit compensația materială promisă.

Potrivit The Daily Star, cei mai mulți pacienți care așteaptă un transplant sunt din Israel și SUA. Schema cu traficul internațional de organe arată că centrul se află în Israel. Asta include și cazul recent al lui Levy Izhak Rosenbaum, un cetățean israelian, care a pledat vinovat pentru colaborarea pe care a avut-o cu mafia de organe. (http://www.naturalnews.com/034060_o…).

Sursa acestui articol: http://www.dailystar.com.lb/News/Mi…

Cititi va rog si:

Un evreu acuzat de trafic de organe. “Israelul un paria in transplantul de organe la nivel global”

Reportaj CNN: Beduini vaneaza negri pentru organe …

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *