Iata ce aflam din articolulInternational organ mafia coercing poor into donating kidneys to wealthy Israelis:

Cererea pentru un organism sntos i funcional este mare, pentru c numrul pacienilor care au nevoie de un transplant de organe depete cu mult numrul donatorilor disponibili. Rezultatul acestui dezechilibru este o pia neagr n continu cretere a organelor. Brokerii internaionali de organe, muli dintre ei se afl n Israel, i foreaz pe oamenii sraci din lume s renune la rinichii lor n primul rnd pentru pacienii israelii; n caz contrar vor cunoate serioase repercursiuni.

ZiarulThe Daily Stardin Liban raporteaz numeroase cazuri n care victimele acestei piee ilicite de organe au fost mai presus de toate forate s cunoasc chinurile iadului i s renune la pri importante din corp n schimbul unor ctiguri derizorii. Dup ce au rspuns la anunuri publicate online, n ziare i reviste de ctre mafia organelor, victimele au fost prinse i forate s treac prin proceduri chirurgicale. n cazul n care i schimbau prerea i doreau s se retrag, n unele cazuri, brokerii de organe i ameninau victimele c le ucid pe ele i pe familiile lor.

“El a spus c dac nu accept s fac asta, o s m lase n Ecuador i o s mi ucid familia”, a spus una dintre victime, Aliaksei Yafimau, un instalator de televiziune prin satelit din Belarus, ziaruluiThe Daily Star, mprtindu-i experiena pe care a avut-o cu mafia de organe. “mi este team pentru viaa mea”, a adugat el.

Yafimau, n vrst de 30 de ani, a rspuns iniial unui anun privind donarea rinichiului su n schimbul banilor. S-a gndit c astfel i va ajuta familia s scape de srcie. Oricum, dup ce a fost nsoit prin toat lumea, inut n hoteluri luni ntregi i tratat ca un prizonier, Yafimau a ncercat s ias din aceast afacere necurat. Pentru a-l mpiedica s fac asta, supraveghetorii lui Yafimau l-au ameninat c o s-l ucid dac ncearc s scape sau s mearg la poliie.

n cele din urm, Yafimau a fost de acord cu operaia i, dei a primit 10.000 de dolari, sum care i-a fost promis – brokerii au revndut apoi rinichiul lui Yafimau pentru o sum de 15 ori mai mare. Yafimau a fost extrem de traumatizat de ntreaga experien, iar acuma are probleme serioase de sntate. Alte victime asemenea lui au suferit chiar mai mult, dei multe dintre ele nu au primit compensaia material promis.

PotrivitThe Daily Star, cei mai muli pacieni care ateapt un transplant sunt din Israel i SUA. Schema cu traficul internaional de organe arat c centrul se afl n Israel. Asta include i cazul recent al lui Levy Izhak Rosenbaum, un cetean israelian, care a pledat vinovat pentru colaborarea pe care a avut-o cu mafia de organe. (http://www.naturalnews.com/034060_o…).

Sursa acestui articol:http://www.dailystar.com.lb/News/Mi…

Cititi va rog si:

Un evreu acuzat de trafic de organe. “Israelul un paria in transplantul de organe la nivelglobal”

Reportaj CNN: Beduini vaneaza negri pentru organe…

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares