S.1867 – INDEFINITE DETENTION BILL. Aceasta lege va autoriza presedintele SUA sa trimita armata oriunde in lume, sa intemniteze civili fara acuzatie sau proces

Iata ce aflam din articolul Behind Closed Doors: Congress Trying to Force Indefinite Detention Bill on Americans:

Poate că v-ați petrecut ultimele weekend-uri la cumpărături și ați luat cadouri, ați scris felicitări de sărbători sau au învățat pentru examene. Pentru cea mai mare parte a americanilor, sfârșitul anului este o perioadă aglomerată. În Congres, aceasta este o perioadă în care congresmenii încearcă să adopte legi proaste în timp ce speră că nimeni nu se uită.

Senatul a votat joia trecută, adoptarea legii NDAA (National Defense Authorization Act)  din Senate Bill 1867), cunoscută ca și “Indefinite Detention Bill” (Actul de Reținere Nelimitată). Această lege va autoriza președintele să trimită armata oriunde în lume, să întemnițeze civili fără acuzație sau proces.Închisoarea se bazează doar pe suspiciune. Puterea este atât de dornică să facă acest lucru că președintele va putea direcționa armata pentru a-și folosi puterea în interiorul Statelor Unite și va putea chiar să închidă cetățenii fără vreo acuzație sau proces în prealabil.

Nici un colț al lumii, nici chiar propria dumneavoastră casă, nu va fi „zonă interzisă” pentru armată. Pentru cetățenii americani nu va fi nicio excepție. Secțiunea 1031 – una dintre prevederile reținerii nelimitate – a versiunii NDAA aprobate de Senat nu se limitează la considerente geografice, de durată sau cetățenie. Și întregul Act al Senatului a fost elaborat în secret, fără vreo audiere și cu acceptul comitetului care a votat cu ușile închise.

Nu sunt sigur ce a fost mai surprinzător – faptul că majoritatea senatorilor a ignorat argumentele constituienților fără număr sau că senatorii au ignorat fiecare funcționar din cadrul securității naționale care s-a opus acestor prevederi. Opoziția față de prevederile privind reținerea nelimitată au venit din partea Secretarului Apărării – Leon Panetta, Directorului CIA -  David Petraeus, Directorului FBI – Rober Mueller, Directorul Serviciilor Naționale de Spionaj – James Clapper, Consilierului pe probleme de Contra-terorism de la Casa Albă – John Brennan și Șefului Diviziei de Securitate Națională din Cadrul Departamentului de Justiție – Lisa Monaco. Senatul i-a ignorat pe toți.

În luna mai, Camera Reprezentanților (Camera Inferioară a Congresului SUA) a aprobat propria versiune a NDAA, care a avut o clauză ce prevedea autorizarea războiului în întrega lume, indiferent dacă există suspiciunea vreunui act de terorism care să amenințe America sau pe cetățenii săi. În acest act votat se află o propoziție care îl împuternicește pe președinte să ordone armatei închiderea cetățenilor americani, de fapt, închiderea oricui este considerat drept suspect, fără vreo acuzație sau proces în prealabil; și asta se întâmplă indiferent dacă persoana se află în America, sau într-o țară prietenă cum ar fi, Canada, Marea Britanie sau Franța.

Acuma, cele două legi se află la comitetul din Congres. Președintele și membrii de rang înalt din Comitetul Forțelor Armate (Armed Services Committee) – cunoscuți drept „Grupul celor patru” – au avut întâlniri secrete succesive în ultimele zile pentru a scrie rapid o lege finală. Cine sunt cei patru? Din partea Senatului, este Senatorul Carl Levin (Michigan) și John McCain (Arizona) care sunt cei care au scris Senatului prevederile reținerii nelimitate. Cel de-al treilea membru este Președintele Comitetului Camerei Forțelor Armate (House Armed Services Committee) – Buck McKeon (Californica) care este cel ce a scris Camerei despre prevederile reținerii nelimitate fără vreo audiere prealabilă. Și cel de-al patrulea membru de rang înalt al Comitetului Camerei Forțelor Armate este Adam Smith (Washington), cel care a fost destul de curajos să lupte împotriva prevederilor referitoare la reținerea nelimitată. Asta înseamnă un scor de 3-1 în favoarea întemnițării civililor de către armată pe termen nelimitat fără să existe vreo acuzatie sau proces. Acesta este un bun motiv de îngrijorare, iar noi ar trebui să ne întrebăm despre ce discută cei patru la întâlnirile lor secrete.

Ce va urma? Mai întâi, se va desfășura în următoarele zile o conferință formală Cameră-Senat pentru ca Cei patru să aplice o ștampilă oficială pe ceea ce ei au votat în secret. Iar apoi, legile vor fi în vigoare cel târziu săptâmâna viitoare. Planul lor este să se miște foarte, foarte repede. Fără îndoială, Congresul și-a câștigat reputația de melc, dar planul pentru NDAA este să-l treacă prin Cameră și Senat fără dezabteri. Dar voi îi puteți opri.

În mod suprinzător, într-o săptămână începând de astăzi, o lege finală ar putea trece de Congres și ar putea fi trimisă direct pe biroul președintelui Obama. Casa Albă a amenințat în mod repetat că va interzice printr-un veto NDAA în cazul în care aceste prevederi periculoase vor fi incluse în lege.

Dar, oare se va ajunge până acolo? Congresul însuși ar trebui să-și vină în fire și să scape de aceste prevederi ale reținerii nelimitate. Și pentru că este important, Congresul ar trebuie să vă asculte pe voi și pe fiecare american, să asculte ceea ce noi ne dorim cu toții pentru țara noastră. Spuneți Congresului că noi nu suntem proști. Vorbiți Congresului despre afacerile secrete pentru reținerea de către armată a cetățenilor pe perioadă nelimitată fără vreo acuzație sau proces în prealabil.

Nu asta este țara sau lumea pe care dorim să o lăsăm moștenire copiilor și nepoților noștri.

Studiati va rog si:

S.1867 National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2012.

Cititi va rog si:

Teribila arma in mana stapanilor presedintelui BARACK Hussein OBAMA II incapand cu 20 ianuarie 2009: The National Security and Homeland Security Presidential Directive

sursa: blogul lui SACCSIV

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *