“Sfaturi” pe invers: CUM SA VA DISTRUGETI COPILUL

Reiau integral articolul Cum să vă distrugeți practic copilul:

De mic, să nu-i refuzați nimic. Dați-i tot ce dorește, tot ce cere, mai cu seamă atunci când stăruie cu încăpățânare și plânge. Astfel va crește și va crede că ceilalți îi sunt datori mereu și întru toate, că are doar drepturi.

Când începe să înjure și să spună nerozii, dumneavoastră să râdeți. Astfel îi veți da de înțeles că este foarte deștept.

Să nu-i spuneți niciodată: „Asta-i rău!” Așa spun doar cei de modă veche, cu mentalități depășite și înguști la minte. Când, mai târziu, va întâmpina greutăți în viața sa și va suferi, atunci va fi convins cu desăvârșire că societatea îl nedreptățește.

Strângeți dumneavoastră în urma lui tot ce lasă aruncat ici și colo: cărți, haine, încălțăminte… Nu care cumva să-i spuneți vreodată: „Strânge-ți lucrurile. Pune-le la locul lor”. Astfel va avea certitudinea că mama este sclava lui și că pentru toate sunt ceilalți întotdeauna răspunzători.

Lăsați-l să vadă orice (mai ales la televizor) și să citească orice, fără să-l îndrumați niciodată. Copilul dumneavoastră este supradotat și știe să discearnă! În acest fel, instruirea și educația lui va avea o gamă mai largă și mai variată.

Nu-i dați vreo îndrumare duhovnicească. Luați în zeflemea și în batjocură înaintea lui credința, Biserica, preoții și pe cei ce îi urmează. Când copilul va crește, „va alege singur”.

Dați-i bani de buzunar cu nemiluita, ca să nu se simtă inferior celorlalți și „să fie în lipsă, așa cum ați fost dumneavoastră”. Când va crește, va fi convins că valoarea omului o dă banul, indiferent de cum a fost obținut.

Nu-i spuneți niciodată: „Fă asta!” sau „Nu face asta!”, căci așa îl constrângeți, nu-i respectați libertatea și personalitatea. Ba chiar se poate să-i cauzați și traume sufletești! Când va crește, va crede că viața înseamnă doar să poruncești, niciodată să asculți.

Certați-vă, vorbiți-vă urât unul cu celălalt, în fața lui, fără pic de rușine (nu vă neliniștiți, astfel nu-i veți provoca… traume sufletești!). Mai târziu, când se va căsători, îi va părea firesc să facă la fel.

Când începe să se încurce în mrejele plăcerilor trupești, dumneavoastră să închideți ochii. Nu-i spuneți nimic. Nu-l povățuiți. Nu-l sâcâiți cu sfaturile dumneavoastră. Lăsați-l să se tăvălească în mocirla curviei, de vreme ce „asta-i ceva normal”.

Să-i țineți întotdeauna partea înaintea profesorilor și vecinilor. Să nu credeți niciodată că „îngerașul” dumneavoastră poate să facă lucruri de rușine și probleme. Ocărâți-i pe aceia care, prietenește și bine-intenționați, vă aduc la cunoștință ceva în legătură cu asta. Sunt… clevetitori și invidioși.

***

Când veți merge la secția de poliție, unde l-au dus pentru că a furat sau a luat droguri, să strigați tare, de față cu toți, că este un nemernic și o lichea, un golan; că v-ați jertfit pentru binele lui, dar n-ați reușit niciodată să-l cumințiți. Astfel veți ieși cu obrazul curat.

PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU O VIAȚĂ PLINĂ DE SUFERINȚĂ ȘI DE REMUȘCĂRI. O VEȚI AVEA…

Episcopul Irineu al Ekaterinburgului – Mamă, ai grijă! (Editura Sfintei Mănăstiri Paraklitu2007)

 Material apărut în nr. 27 din “Familia Ortodoxă”

Comentariu saccsiv:

   Ar mai fi de adaugat:

Sa-i explicati ca sodomia, sexul oral si intreruperea sarcinii sunt firesti.

Sa-l bateti la cap ca nu-i roman, ci cetatean al planetei.

Sa nu ratati nici un vaccin.

Cand e mai marisor, sa-l supravegheati ca nu cumva sa asculte vreo teorie a conspiratiei.

Puneti-l inca de mic sa asculte cele mai de succes melodii ale diverselor genuri muzicale. Exclus cea bisericeasca.

Din biblioteca sa sa nu lipseasca lucrarile marilor scriitori iluminati de lumina masonica.

Astfel va deveni omul de tip nou …

Cititi va rog si:

Sfinti si mari duhovnici despre EDUCATIA ORTODOXA A COPIILOR. Ce face insa SISTEMUL?

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *