Un tribunal francez judeca primul caz oficial de RASISM anti-alb

Reprezentanții unei organizații care militează pentru drepturile imigranților din fostele colinii franceze,“Indigenii Republicii”, au apărut miercuri în fața unei instanțe din Toulouse în legătură cu ceea ce presa internațională numește primul caz oficial de rasism antialb din hexagon. Procesul a fost intentat de un grup tradiționalist catolic numit “Alianța Generală Contra Rasismului și a Respectului pentru Identitatea Creștină a Franței – AGRIF” împotriva lui Houria Bouteldja care a folosit în sens peiorativ un cuvânt jignitor la adresa nativilor francezi. Verdictul în acest caz va fi pronunțat în 25 ianuarie.

Acuzată de “injurii rasiste”, femeia susține că “nu a fost bine înțeleasă”. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 6 luni de închisoare și o amendă maximă de 25.000 de euro.

Bouteldja, o figură marcantă a organizației “Indigenii Republicii”, i-a numit într-un interviu televizat pe nativii francezi “souchiens”. Cuvântul “souche” (origine, sursă, rădăcină / butuc) este adeseori folosit pentru a-i denumi pe francezii albi. Jocul de cuvinte folosit de femeie înseamnă însă “mai prejos decât un câine”.

Remarcile au fost făcute pe postul France 3 acum patru ani, în cadrul unei emisiuni în care se dezbătea rolul nord-africanilor care au luptat de partea Franței în cele două războaie mondiale.

Brice Hortefeux, care era la vremea respectivă ministru al integrării și identității naționale, s-a arătat “șocată” și “rănită”, dar nu a luat nici o măsură în acest sens.

Organizația “Indigenii Republicii”, transformată nu de mult într-un mic partid politic, susține că “luptă împotriva rasismului” și pentru promovarea drepturilor imigranților din epoca post-colonialistă.

AGRIF însă s-a adrestat instanței și speră să se facă dreptate. În fața tribunalului s-au adunat în jur de 150 de imigranți și stângiști. Deasemenea și naționaliștii radicali de la “Blocul Identitar” s-au strâns pentru a demonstra împotriva rasismului antialb și a islamizării. Poliția a ținut la distanță cele două tabere.

Bernard Antony, președinte AGRIF și fost europarlamentar din partea partidului naționalist Frontul Național, a declarat răspicat în fața instanței că “rasismul anti-alb există și este un fenomen în creștere” și că se gândește serios la siguranța viitorului celor 14 nepoți ai lui.

Deși acest caz este destul de mediatizat în Franța, el nu este primul incident rasist îndreptat împotriva albilor. Atacurile imigranților de culoare sau musulmani împotriva albilor nativi sunt un fapt devenit deja “banal” în marile orașe din Franța. Până acum autoritățile au evitat însă să catalogheze aceste incidente ca fiind acte premeditate de violență, motivate de rasism.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *