kim jong il

Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să simpatizeze cu răpitorul. Persoanele captive încep în a se identifica cu răpitorii, ca și un mecanism defensiv, din teama de violență. Micile semne de bunătate venite din partea răpitorului sunt amplificate, întrucât intr-o situație de captivitate, lipsa perspectivelor este prin definiție imposibilă. Încercările de evadare sunt și ele percepute ca și o amenințare, întrucât într-o tentativă de evadare, există marele risc ca cel răpit să fie afectat și rănit.

Drept consecință, victima devine hiper-vigilență în privința nevoilor răpitorului și neștiutoare în privința propriilor nevoi. Separarea de răpitor devine tot mai grea pentru victimă, intrucat ar pierde singura relație pozitivă formată – cea cu răpitorul.

 

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

fenian, corea de nord, doliu

Anunțul morții liderului nord-coreean Kim Jong-Il a fost primit cu lacrimi de cetățenii Coreei de Nord, relatează BBC News. Imagini realizate la Phenian arată cum mii de persoane s-au adunat în piețele centrale ale orașelor, unde își plâng dictatorul.

Televiziunea oficială nord-coreeană a anunțat luni că liderul nord-coreean, Kim Jong Il, în vârstă de 69 de ani, care a dezvoltat un puternic cult al personalității, a murit sâmbătă în urma unui atac de cord cauzat de “epuizarea fizică și mentală”.

Prezentatoarea a prezentat informația extrem de emoționată, cu vocea gâtuită de durere.

Kim Jong-il  s-a retras complet din viata publică în luna august a acestui an. Presa straină scria că ar avea diabet și probleme cu inima și sănătatea nu i-a mai permis să participe la câteva manifestații de amploare din ultima perioadă. Coreea de Nord n-a recunoscut însă niciodată că liderul suprem ar suferi de ceva.

Funeraliile vor avea loc pe 28 decembrie la Phenian. De pe 17 pe 29 decembrie, în Coreea de Nord va fi doliu național. (V.M.)

 

Este important de subliniat că aceste simptome apar în condiții de stres emotional foarte mare. Acest comportament este considerat ca o strategie obișnuită de supraviețuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului inter-personal și a fost observat în cazul divorțurilor cu copii, al copiilor abuzați emoțional, al membrilor sectelor religioase, prizonieri de război și tabere de concentrare.

Obiceiurile lui Kim Jong Il, adunate din biografiile sale oficiale sau din relatările celor care l-au cunoscut, îl înfățișează pe fostul președinte al Coreei de Nord mai degrabă ca o făptură mitică, decât ca pe un om în carne și oase.

Potrivit biografiei oficiale, nașterea lui Kim Jong Il a fost prevestită mai întâi de o rândunică, apoi de un curcubeu dublu și în cele din urmă de apariția unei stele noi pe cer. De altfel, despre Kim Jong Il se spunea că poate controla vremea, zvonuri pe care preșeintele nu le-a dezmințit niciodată…

Tot biografia oficială spune că fostul președinte a fost cel mai bun jucător de golf al lumii. Kim Jong Il a reușit să termine, în ziua în care a împlinit 62 de ani, un traseu de 18 găuri din 34 de lovituri (o performanță practic imposibilă). Mai mult, era pentru prima dată când Kim Jong Il punea mâna pe o crosă de golf…

În altă biografie autorizată se spunea că președintele Coreei de Nord nu defechează! Biografia a fost însă retrasă. Din relatările demnitarului rus Konstantin Pulikovsky, care a călătorit alături de Kim Jong Il în trenul său privat, președintelui i se aduceau zilnic homari proaspeți cu elicopterul. Kim Jong Il folosea bețigașe de argint pentru a mânca.

Un fost bucătar al președintelui a povestit în 2004, că președintele avea oameni angajați doar ca să se asigure că fiecare bob de orez care ajungea în farfuria lui Kim Jong Il să aibă aceeași dimensiune, aceeași formă și aceeași culoare.

Președintele era la curent cu foametea din țară și găsise exact metoda de a rezolva situația. În 2006, crescătorul de iepuri gigant Karl Szmolinsky, din Germania, a povestit că a fost contactat de autoritățile de la Phenian care au solicitat 12 astfel de iepuri.

Iepurii respectivi ajung și la 10 kilograme. Lui Karl Szmolinsky i s-a zis că președintele Kim Jong Il a citit despre iepurii lui și că dorește să înființeze ferme întregi de iepuri giganți de carne.

Karl Szmolinsky i-a avertizat pe nord-coreeni că hrana iepurilor respectivi ar costa enorm, ceea ce n-ar face ca creșterea lor pentru carne să fie fezabilă. În cele din urmă, spune Karl Szmolinsky, cei 12 iepuri ar fi sfârșit în farfuria dictatorului.

Lui Kim Jong nu îi plăcea doar mâncarea, ci și băutura. Astfel, potrivit producătorului de coniac Hennessy, Kim Jong Il comanda băutură în valoare de aproximativ 400.000 de euro anual.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares